Hamileyim şimdi ne yapacağımm :(

bir_umut_yasamak

Guru
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2015
2.044
4.660
333
Merhaba arkadaşlar
23 yaşındayım 3 aylık evliyim çalışıyorum ailemizden uzakta yaşıyoruz
dün test yaptm pozitif çıktı. Ne hissetttiğimi hiç bilmiyorum.. Kimseye söylemedim henüz eşime de söylemedim
Ne yapacağımı bilmez haldeyim gebelik hakkında hiç bilgim yok hazır mıyım bilmiyorum :(
Bu sitede yazılanları okudum, önce sağlık ocağına gidip kan testi yaptırmam sonra da hastanede ultrasona mı girmem gerekiyor
sağlık ocağına ne zaman gitmeliyim??
Ne yapmam gerekiyor 8 Kasım bizim nişan tarihi o güne kadar gitmesem eşime süpriz yapsam mı yoksa hemen gitmek mi gerekir ??
Yardım ederseniz çok sevinirim ...

Merhaba arkadaşlar
dün test yaptm pozitif çıktı. Ne hissetttiğimi hiç bilmiyorum.. Kimseye söylemedim henüz eşime de söylemedim
Ne yapacağımı bilmez haldeyim gebelik hakkında hiç bilgim yok hazır mıyım bilmiyorum :KK43:
Bu sitede yazılanları okudum, önce sağlık ocağına gidip kan testi yaptırmam sonra da hastanede ultrasona mı girmem gerekiyor
Ne yapmam gerekiyor 8 Kasım bizim nişan tarihi o güne kadar gitmesem eşime süpriz yapsam mı yoksa hemen gitmek mi gerekir ??

Canım ya.. Tebrik ederim.. İlk bebeğimin testini pozitif görtdüğüm an geldi aklıma... Ben de evlendim... İlk 1 ay zaten ilk günün zorluklarıyla geçti.. 2-3 sene istemiyorduk aslında ben de 2. üni. okuyordum.. Sadece 1 ya da 2 kez bir kaçamak olmuştu.. Regl dönemim bir gün mü ne gecikti.. Sırf gırgırına bir de nasıl oluyor bu gebelik testi diye meraktan alıp bir sabah yapmıştım ve gözlerim kocaman olmuştu pozitif gördüğümde.. Önce ne hissettiğimi bilemedim aynı senin gibi.. Karnıma dokundum ellerim titriyordu inanamıyordum.. Bir yandan nasıl oldu yaaaa derken bir yandan da heyecandan ölüyordum... Okula gittiğim için de işten geldim bir mektup yazıp okula gittim (ikinci öğretimdi) eşime öyle söylemiştim o da şok olmuştu... O bebeğim gelişme kürtaj olmuştum.. Sonra 2-3 sene bebiş istemeyen biz deli gibi bebek istedik şükür Rabbim nasip ett oğlum 1 yaşına girecek.. o "annelik" duygusu bir kere vücuduna girmeye görsün bulutlarda dolaşıyorsun sanki.. Ben de hiçbişi bilmiyordum o kadar acemiydim ki sana anlatamam.. AMa karnındaki canın sorumluluğu sevgisi aşkı sana herşeyi öğretiyor..
Şimdi adetinden kaç gün geçti bilmiyorum... Yapman gereken eğer çok sıkıntı ediyorsan sağlık ocağına ya da bir hastaneye git kan testi ver 2 gün sonra tekrar git artış durumuna bakmak için tekrar ver.. En az %66 artması gerekiyor 2 günde.. Sonrasını bırak Allah'a... yaklaşık 7 haftalık olana kadar da doktora gitmeni önermem yapacakları bişi yok çünkü.. 7 haftalık olunca Allah'ın izniyle hep kalp atışını görürsün hem bebeğini hem kesesini.. Rabbim kucağında göstersin inşallah... Eşine de söyle bence ben bekleyemezdim : )

Çok teşekkür ederim yorumunuz için içimi ferahlattı yazdıklarınız...
Bende ne hissettiğimi bilmiyorum şaşkınım sadece :(
adetim 2 gün gecikti ama ben 35 günde bir adet olurum kaç haftalıktır pek hesaplayamadım :(

Çok teşekkür ederim yorumunuz için içimi ferahlattı yazdıklarınız...
Bende ne hissettiğimi bilmiyorum şaşkınım sadece :KK43:
adetim 2 gün gecikti ama ben 35 günde bir adet olurum kaç haftalıktır pek hesaplayamadım :KK43:

Ben de 34 günde bir olurdum... Düzenli 35 günde bir oluyorsan Muhtemelen 4-5 haftalıktır daha minik...

bana yardımcı olur musunuz? 14 ekim de çatlatma iğnesi oldum dünde erken gebelik testi yaptım ikinci çizgi silikte olsa çıktı sizce hamilemiyim yoksa iğnenin etkisimi 30 ekim adet günüm

bana yardımcı olur musunuz? 14 ekim de çatlatma iğnesi oldum dünde erken gebelik testi yaptım ikinci çizgi silikte olsa çıktı sizce hamilemiyim yoksa iğnenin etkisimi 30 ekim adet günüm

Valla çatlatma iğnesiyle ilgili pek bilgim yok ama etkisinin vurulduğu günden 10-12 gün sonra geçtiğini biliyorum... Buna göre bakarsan muhtemelen gebesin.. Silik de olsa ikinci çizgi gebeliği gösterir.. Gönlüne göre olsun..

Valla çatlatma iğnesiyle ilgili pek bilgim yok ama etkisinin vurulduğu günden 10-12 gün sonra geçtiğini biliyorum... Buna göre bakarsan muhtemelen gebesin.. Silik de olsa ikinci çizgi gebeliği gösterir.. Gönlüne göre olsun..
ama bende hiç bir belirti yok ne adet belirtilerim var nede gebelik sadece ara ara kasık ve bel agrısı oluyor ama çok sık değil

ama bende hiç bir belirti yok ne adet belirtilerim var nede gebelik sadece ara ara kasık ve bel agrısı oluyor ama çok sık değil

Daha çok erken zaten... Regl tarihin bile gelmemiş... Kendinde belirti arama zaten... Psikolojik bir çok belirti yaşayıp gebe olmayan bir çok insan duyuyoruz... Hiç belirtim yoktu bu ay diyen insanlar o ay gebe oluyorlar.. Stresle baş edilmiyor rahat ol biraz..

Son regl tarihinden hesaplıyorsun canım. Bir de hastaneye git kan testi yaptır. Bazen testler yanıltıyor. Ama içimden bir ses hamilesin diyor yani :KK68:
Hayırlısı olsun

Daha çok erken zaten... Regl tarihin bile gelmemiş... Kendinde belirti arama zaten... Psikolojik bir çok belirti yaşayıp gebe olmayan bir çok insan duyuyoruz... Hiç belirtim yoktu bu ay diyen insanlar o ay gebe oluyorlar.. Stresle baş edilmiyor rahat ol biraz..
teşekkür ederim

Son regl tarihinden hesaplıyorsun canım. Bir de hastaneye git kan testi yaptır. Bazen testler yanıltıyor. Ama içimden bir ses hamilesin diyor yani :KK68:
Hayırlısı olsun
çatlatma iğnesi olduktan 8 gün sonra idrar testi yaptım çift çizgi çıktı ilacın etkisinden 10. günde yaptım idrar testi tek çizgi dün yaptım hem erken hemde normal testten erken gebelikte görülecek dereceydi ama silikti normal olanda gölgesi var gibi gözüküyordu kan testi için cesaret edemiyorum

çatlatma iğnesi olduktan 8 gün sonra idrar testi yaptım çift çizgi çıktı ilacın etkisinden 10. günde yaptım idrar testi tek çizgi dün yaptım hem erken hemde normal testten erken gebelikte görülecek dereceydi ama silikti normal olanda gölgesi var gibi gözüküyordu kan testi için cesaret edemiyorum
Olumsuz olur diye cesaret edemiyorsan, belirsizlik daha kötü bence

Merhaba arkadaşlar
Ne yapacağımı bilmez haldeyim gebelik hakkında hiç bilgim yok hazır mıyım bilmiyorum :KK43:

Ayy bende böyle olmuştum, kendim inanmamistim ki eşime söyleyeyim. 1 gün sonra söylemiştim :) Tutamıyor insan içinde. Bence nişan tarihini bekleme söyle bilmek onunda hakkı. Bugün özel olsun sizin için :)

Back
X