Hamileyim sürekli ultrasona girmek zararlimi

Yurtdışında yaşıyorum evet.. zaten gidicem cinsiyetini öğrenmek istiyorum gerçekten

Ben riskli gebelik geçiriyorum kanama yüzünden her hafta muayene oluyorum ve böyle olan bir sürü kadın var bana mantıksız geldi.

En son 12haftada ultrasona girmistim suan 16+3gunluk olduk doktorum izin vermiyor cinsiyetini öğrenmek istedim olmaz organları gelişiyor zarar veriyor sık ultrason dedi zaten 20haftada gireceksin o zaman öğrenirsin dedi sadece merak içindeyim önemli olan sağlıklı olmasi tabi
Sacmalamıs
Ultrasona girmezsen anormalıler nasıl farkedılecek
Ya karında bısey olsa bebege mısal

Yurtdışında mısınız?
Türkiye’de haftada bir gitsen ultrasona alıyorlar çünkü 😂
Böyle duyarlı bir doktorunuz varsa bırakmayın ne derse yapın valla.
Ultrason ses dalgalarıyla görüntü aldığı için bebeğin bir miktar huzuru kaçıyor. Bence de sürekli girmeye gerek yok.
Normalde gebelik boyunca 3-4 defa yeterlidir.
Arkadaşı bilmiyorum ama ben yurt dışında yaşıyorum.
Mecburi bir durum olmazsa 3 tane ultrason yapılıyor sadece.
Ultrason bebege dediginiz gibi asiri derecede strese sokuyormus. Ultrason yapildiginda Ultrason sesi bebege cok güclü gidiyormus.
ben bebeklerimin sırf ben göreyim de rahatlayayim diye strese girmesini istemem ama her anne kendi kararini kendisi verebilir.

Yurt dışında az girildiğini duymuştum. Türkiyede ayda bir giriliyor. Hatta 36. Haftadan sonra 2 haftada bir gidiliyor.

Arkadaşı bilmiyorum ama ben yurt dışında yaşıyorum.
Mecburi bir durum olmazsa 3 tane ultrason yapılıyor sadece.
Ultrason bebege dediginiz gibi asiri derecede strese sokuyormus. Ultrason yapildiginda Ultrason sesi bebege cok güclü gidiyormus.
ben bebeklerimin sırf ben göreyim de rahatlayayim diye strese girmesini istemem ama her anne kendi kararini kendisi verebilir.

Evet sadece gerekli zamanlarda minimal düzeyde bu sese maruz bırakmak en güzeli. Mecbur giriyoruz teknolojinin nimetlerinden abartmadan faydalanmak lazım.
Türkiye’de her ay girmemiz bekleniyor.
Ben doktora gerekmedikçe gitmeyerek aylık kontrolleri uzatarak azaltmıştım konuyu.
Doktorum mesaj atıyordu bu ay gelmedin. İyiyim doktorum gerek yok diye düşünüyorum birkaç hafta Geç geleceğim. Ok iyisen sorun yok diyip o da salmıştı beni 😅

Tabi ki zararli. Mecburi durum olmadikca uzak durmak gerekiyor.
Almanyada hamilelik boyunca toplam 3 tane ultrason kontrolü oluyor. Biri 12 digeri 22 sonuncu da 33 hafta gibi oluyor.

Sık ve keyfi kullanılmasını doğru bulmuyorum ancak neyi zararlı? Almanya 3 kere kullanıyorsa zararlıdır diye mi düşündünüz yoksa bir dayanağı var mı?

Sacmalamıs
Ultrasona girmezsen anormalıler nasıl farkedılecek
Ya karında bısey olsa bebege mısal

Hiç girmemekten bahsetmiyor daha seyrek girmek. 12. Haftada 2 li test. 20. Haftada detaylı ultrason var. O halde 16. Hafta gereksiz . Cinsiyet öğrenmek için ultrasona girmeye gerek yok. 🥹

Tabi ki zararli. Mecburi durum olmadikca uzak durmak gerekiyor.
Almanyada hamilelik boyunca toplam 3 tane ultrason kontrolü oluyor. Biri 12 digeri 22 sonuncu da 33 hafta gibi oluyor.
Yanlis bilgi. Ben de Almanyadayim 7. Haftadan itibaren 4 haftada bir ultrason kontrolune giriyorum. Detayli ultrason da dahil. Ayda bir ultrasona girmenin bir zarari yok.

Bilmiyorum ya herkes herşey diyor.. gidicem doktora bu aralar çok hareketli daha yeni tekme atmaya başlamıştı çok hareketli olmasina tedirgin oldum... çok sinirleniyorum bu aralar herşeye ondan mı bilemiyorum
He siz yurt disindaymissiniz orda pek cagirmiyolarmis okumustum forumda :)

Yani ben en son 2 gün önce gittim bugün başka sebepten gittim eee gelmişken bebeğe de bakalim dedi 2 gün arayla baktı

Yanlis bilgi. Ben de Almanyadayim 7. Haftadan itibaren 4 haftada bir ultrason kontrolune giriyorum. Detayli ultrason da dahil. Ayda bir ultrasona girmenin bir zarari yok.
Yanlis bilgi. Saglik sigortanin karsiladigi sadece 3 ultrason kontrolü var. Digerleri icim ya sizin sigorta özel oldugu için karsiliyordur yada siz ödeme yapmissinizdir.

Yanlis bilgi. Saglik sigortanin karsiladigi sadece 3 ultrason kontrolü var. Digerleri icim ya sizin sigorta özel oldugu için karsiliyordur yada siz ödeme yapmissinizdir.
Ozel sigorta mi? Bizim ozel sigortamiz yok. Zorunlu, herkesin yaptigi saglik sigortamiz var. Ve hayir herhangi bir odeme de yapmadik. Fetal dna testi dahil

En son 12haftada ultrasona girmistim suan 16+3gunluk olduk doktorum izin vermiyor cinsiyetini öğrenmek istedim olmaz organları gelişiyor zarar veriyor sık ultrason dedi zaten 20haftada gireceksin o zaman öğrenirsin dedi sadece merak içindeyim önemli olan sağlıklı olmasi tabi
2 ay sonra çağırmış 🤔sen dayanamzsin ki o zamana kadar kimse dayanamaz ..saçma 🤔 benim doktorum ilk başlarda 2 hafta da bir çağırdı sonradan da 3 hafta yaptı ..ama.istersen iki hafta olsun dedi ..
Ki biz üç hafta dedi başka şehirde olduğu için ..ama bazen bulunduğum ilçe de devlete gidip bakıyorum ..ultrason zararlı olsam bnce özellikli riskli gebeleri cagirmazlardi sonuçlar o zaman daha tehlikeli olur ..

Bende yurt dışında yaşıyorum evet ultrasona geç çağiriyorlar ama sizinkisi de çok geçmiş normal gelmedi daha once bir kaybim oldugu icin birazda ihmal vardı riskli gruptayim şimdi 2 haftada bir çağiriyorlar insallah iyi bir doktora denk gelirsiniz sağlikla gelsin bebisiniz🥰 bu arada cinsiyeti de geç soyluyorlar sanırım.

Ozel sigorta mi? Bizim ozel sigortamiz yok. Zorunlu, herkesin yaptigi saglik sigortamiz var. Ve hayir herhangi bir odeme de yapmadik. Fetal dna testi dahil
O zaman sizin doktora yada durumunuza özel birseydir.
Ben iki kez dogum yaptim. Cevremdeki arkadaslarrimda gittikleri doktorlar sadece 3 tane yapiOrlar.
Yada para verip heray yapiyorlar.
Her anne kendi karar vermesi gerekiyor. Isterseniz gidin hergün yaptirin. Bebek sizin vücut sizin.
Isterseniz bütün hamilek boyunca hic yaptirmayin.
Önemli olan saglikla sihhatle bebeginizi kucaklayin ve sağlık sıhhat lede büyütün inşallah.
Rabbim bizleri korktuklarımızdan emin umduklarımıza nail eylesin inşallah.

Eklentiler

• Screenshot_20240123-082836_Chrome.webp
    Screenshot_20240123-082836_Chrome.webp
    33,2 KB · Görüntüleme: 54
Bende yurt dışında yaşıyorum evet ultrasona geç çağiriyorlar ama sizinkisi de çok geçmiş normal gelmedi daha once bir kaybim oldugu icin birazda ihmal vardı riskli gruptayim şimdi 2 haftada bir çağiriyorlar insallah iyi bir doktora denk gelirsiniz sağlikla gelsin bebisiniz🥰 bu arada cinsiyeti de geç soyluyorlar sanırım.
14haftada söylüyor 17haftalik olduk bugün dayanamadım gittim kiz dediler 😁 ilk bebeğimde kiz olduğu herkes erkek bekliyorlar.. sağlıklı olsun en önemlisi.. teşekkür ederim yorumunuz için ❤️❤️

14haftada söylüyor 17haftalik olduk bugün dayanamadım gittim kiz dediler 😁 ilk bebeğimde kiz olduğu herkes erkek bekliyorlar.. sağlıklı olsun en önemlisi.. teşekkür ederim yorumunuz için ❤️❤️
Ben 5. ayda söyleniyor diye biliyorum ama doktora gorede değisiyor galiba sağlikla gelsin prenses bizde 15. haftanin icindeyiz daha cok var🫠 rica ederim☺️🥰

Back
X