- 31 Ocak 2016
- 703
- 502
- 53
- 32
sor, bize de yaz ki uzerinden ilerleyebilelim :)
tamam canım bakalım bı gıdeyım doktora da sorcam bu hafta herseyı sızlerle de paylasırım :) bu sefer soruları bı kagda yazacagım unutmamak ıcın

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
sor, bize de yaz ki uzerinden ilerleyebilelim :)
Akintin mi oluyor?erken dogum riski olacagini sanmam ama tabiiki herseyi sor doktora aklinda birsey kalmasinya ıkı doktr da aynısını dedı enfeksıyon cok fazla bazen sarımsı bazen yesılımsı oluyo... bu hafta gttıgımde erken dogum rıskını soracam bakam
Akintin mi oluyor?erken dogum riski olacagini sanmam ama tabiiki herseyi sor doktora aklinda birsey kalmasin
Anladim canimakıntım cok fazla oluyo afedersın ılıskı sırasında falan da gelıyo moralım de bozuluyo ama allahtan esım sorun etmıyor ... gunde ıkı kere ıc camasır degıstyorum ılac verdı doktor kullandım ama yok fayda etmedı bıde hamıleyım dıye bısey de yapamıyo doktorlar... erken dogum rıskını nette okudum o yuzden kafamda soru ısaretı var soracam o yuzden
Oncelikle ALLAHIM kazasiz belasiz kucağına oğlunu almak nasip etsin hem ebe olarak hem bir doğum yapmış olarak cevap vereyim :) öncelikle şeker taraması önemli yaptirmalisin Dr dinle o yönlendirir eğer normal doğum dusunuyorsan 9 aya kadar birleşme olur ama bebise yüklenmeden ben öyle yaptım ama sezaryen oldum :) tabi erken doğum riskin yoksa akıntı normal intihap varsada hamilelik de ilaç kullanamadığın için intihap çoğalıyor akıntıya sebeb olur
25 hafta boy kilosunu hatırlamıyorum ama şeker yüklemesi bence yaptır zayıflarda bile şeker çıkabiliyor diyet uygulaman gerekir yoksa bebeğin gereğinden fazla kilo alabilir amniyotik sıvı azalabilir. Zorunlu sezaryen olabilirsin.ya kızlar 25+ 4 günlük hamileyim allah nasip ederse bir oğlum olacak etrafımda deneyimli kimsem yok sizlerden deneyimlerinizi ve engin tecrübelerinizi istiyorum...şimdi gelelim sorulara bu haftalarda hamile olan arkadaslardan bebişlerin boyları ve kiloları nasıl ? bu haftalarda şeker yüklemesi yaptırılıyor sizce yaptırmalı mıyım ? 4D boyutlu bebegıme baktırmalı mıyım herhangi bır zararı olur mu ? bırdeeee eşimle aram cinsel anlamda iyi yani sizlerin haftada kaç kere oluyor 9. aya kadar ilişkiye devam etmeli miyim ne yapmalıyım ? hastane çantamı ne zaman hazırlamalıyım ? ve neler koymalıyım ? bana yardımcı olun şimdiden tesekkur ederim
![]()
25 hafta boy kilosunu hatırlamıyorum ama şeker yüklemesi bence yaptır zayıflarda bile şeker çıkabiliyor diyet uygulaman gerekir yoksa bebeğin gereğinden fazla kilo alabilir amniyotik sıvı azalabilir. Zorunlu sezaryen olabilirsin.
4 boyutlu derlen ayrıntılı ise baktır tabii herşeyi en net orada söylüyorlar. Ve önlem alınması gereken ya da doğar doğmaz yapılması gereken bi müdehale var ise önceden bilgileniyorsun. Benm dr söylediği ultrason ses dalgası ile bakıldığı için herhangi bir zararı yok. Ama araştırmadım bilemem.
İlişki konusunda bizim başlarda benim aşırı koku duyarlılığım, kusmalarım halsizliğim sebebiyle olmadı 20 haftada dr yasakladı sonra ama 35. Haftaya kdr sıkıntı yok demişti problem çıkmadan önce o sebeple en doğrusunu drun söylet bence. Bazı dr lar son günlerde normal doğum olacaksa özellikle yapım diyolar. Tavsiyem tamamen kesmemen şahsen biz 10 ay yapmayınca suanda da yapamıyoruz sanki ilk gece gibi zorlandım denemek istemiyorum. Çantaya gelince allah göstermesin ama bebeklerin sağı solu belli olmuyo ne zaman gelecekleri bilinmez en geç 32. Haftada hazır et bence. Benim koyduklarım;(sezaryendi)
-2 pijama 1 gecelik takımı. ( gecelik hiç giymedim)
-Ped ( hastanenin verdilleri çok kalın sezaryende aşırı kanama olmuyo beni çok rahtsız edeceğini bildiğim için normal gece pedi aldım)
-Çıkış için kıyafet
-Makyaj malzemeleri ( kullanmadım)
-Terlik ( kolay giyilir olsun ben madame cocodan almıştım ayağa takmak zulüm oldu hastaneden istedim)
-Emzirme sütyeni yada atleti (atlet daha kullanışlı geldi bana sütyenleri kullanamadım)
-çorap iç çamaşırı bol al iç çamaşırı çok kirlenebilir.
- diş fırçası diş macunu şampuan filan özel ise hastanede vardır ama yinede al derim.
-Göğüs pedi göğüs kremi ve silikon göğüs ucu ( ben üçünüde çok kullandım özellikle ikinci gün göğsümden çok süt aktı)
-taç toka vs
-havlu (hastanelerde oluyor istemezsen kendin götürürsün)
-bebek bezi (Bebek için bezi hastane veriyor ama sen kendi kullanacağını götür bizim hastane canbebe kullandı sırtına kadar pişik oldu çantada olmasına rağmen bermemiştim pişik olunca verdim)
-Pişik kremi ( sen değiştirirsen sürersin bazende hemşire değiştriyo zaten her seferinde sürmeye gerek yok)
-bitki çayları ( ben rezene götürmüştüm hem gaz için hem süt yapsın diye)
-bebişin kıyafetleri ( ben başta iki hastane çıkışı set iki zıbın iki tulum eldiven şapka vs götürmüştüm yetmedi eşim evden tekrar getirmek zorunda kaldı ne kadar çok alırsan o kdr iyi)
Aklıma gelenler bunlar cnm illa eksik vardır ama diğer arkadaşlarda yazmıştır :)
Rica ederim cnm agrisiz sizisiz kolay dogum olur umarim :)cok sagol canım bayya ayrıntl yazmıssın iyi oldu benım ıcın tesekkur ederım... aklımda bulunacak bunların hepsı :)