Hamileyim ve Ailemle başım dertte:(

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
:çok üzgünüm:19 yaşındayım ve 11 aylık evliyim.hamile olduğumu öğrendiğimden beri ne hissedeceğimi şaşırdım:(3 haftalık hamileyim.henüz bebeğim çok küçük eşim çok sevindi aslında ama ben ailemin tepkısınden çok korkuyorum:a015:
dün anneme bahsettmn hamile olduğumdaan ve duymadığım hakaret kalmadı.:çok üzgünüm:yok utanmıyormuşmuyum ben 30 yaşında bekar ağbim varken hamile kalmaya..
bundan sonra düş yakamdan dedi..bir yanlış yaptın kaçarak 2. yanlışı yapma dedik sana dinlemedin ne halin varsa gör bundan sonra dedi:çok üzgünüm:babamla ağbimin tepkısınden çok korkuyorum.geceleri eşimle uyku uyuyamıyoruz.neden bu kadar önemsiyorum bilmiyorum ama çok kötüyüm.karnım ağrıyor süreklü strestten.kimbilir nasıl anlatıcak babamlara.benm ailem çok konuşan insanlardır.her fırsatta iğneleyici laf sokmadan durmuyorlardı.ben şimdi ne yapcm.yaşım çok mu küçük anlamıyorum..uzun yazdım özür dilerim ama ailemin tepkisinden sevinemyrz hiç.çok stresliyim bebeğime zarar verr mi bu.ne yapmm lazım bilmyrm nolur yardım vedin bana:a015::çok üzgünüm::çok üzgünüm:

ailenenin tepkisine gerçekten şaşırdım bekar abinin olmasıyla senin hamile kalman arasında bi bağlantı kuramadım
evlenmişsin tabiki çocugun olacak Allah yardımcın olsun ama fazlada stres yapma bebeğe zararlı olabilir....

amin teşekkür ederim.ben evlendiğimden beri evlerimiz yakın diye hemen hemen hergün annemlerdeyim.sanırım benim evli biri olduğuma inanamadılar mbu yüzden.mesela babam hala karışır kyafetlerime.ağbimle çok samimiyzdir.onlrın düşüncesi şu'yaşıtlarım orda burda gezip tozuyrmuş ta ben bu yaşta evlenmişim..'bütün bunlar sırf eşimin maddi durumu iyi değil diye oldu. ama zengin biryle evlenmş olsaydm byle olmycktı.bende kaçtığım için hala alışamadlr:(
şimdide hakaret ediyrlar:kızgın: herşey bitmiş te sıra cocuğamı geldi diyor annem sürekli.bazen ölmek istedğmi hssedyrm bu ne ya hala bebek muamelesi gryrm.çok bunaldımmmmmmm çok:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::oklava:

Üzülerek söylüyorum ama kendi anneniz,abiniz de olsa daha az görüşün..Hatta çok az görüşün.:delphin:
Sizi bu kadar çok üzmelerine izin vermeyin..
Eşinizle evinizde mutlu olun inşallah..

ılk hamılelıgımde annemde cok asırı tepkı vermıstı salakmısın niye hemen cocuk yaptın kım bakıcak falan fılan hatta hıc ılgılenmedı bıle benımle bebegımı 7 aylık hamıleyken kaybettım!
daha sonra annem yap bıtane torun sevelım demeye basladı ve cok pısmanlık yasadı ve ılk hamılelıgınde bana söyledıklerını hatırlattım ona sımdı ıkıncıye hamıleyım cok sukur ama o ıstedıgı ıcın degıl ben ıstedıgım ıcın....

canım kacaak ewlenmıssınız yaa sızı affedemıyor bır umut bosanır kızımı bıze doner umudu ıle beklıyor sız sımdı hamıle kalmakla onların umudunu yıtırdınız demekkı ewlılıg ıyı çocuk doguruyor dıye bılınç altında bunu dusnuyorlar bununkızgınlıgınıda sıze yansıtmıs zaten
senın yerınde olsam fazla gorusmem
artık gecmısı degıstıremeyecek
ne yanı abın hiç evlenmese sen cocuk dogurmamıyacak mısın ? çok sacma !!!!
dedıgım anneneniz size kzgın bunun abınızın 30 yasında olması ıle alakası yok ence birsey paylasma

yasemin sen resmen kaşınıyosun..daha önceki konundada söylemiştim..sana böyle davranmaya hakları yok...madem öyle uzak dur..evinde otur..
annem bana öyle laflar söylese çok kırılırım..uzak kalırım...
evlendikten sonra önemli olan eşinle mutlu olman....

Klişeleşmiş bır takım bakıs acılarının oldugu bellı aılenızde...
"Hımm kactıysan evleneceksın",
Evlenmek ıstıyorsan eger "senden büyük abin var bekar önce o evlenecek",
Bebek ıstıyorsun"daha abının yok sana ne oluyo"...vs

Canım hayat artık senın hayatın...
Sen eşinle aıle olmanın adımını atmıssınız artık,bundan sonra her ıkı tarafında sıze destek olması gerekır...
Annen böyle tepkılıyse ki önce kadın olarak "anne" olarak yanınızda olmalıydı bence... Baba ve abinizin tepkı vermesı olası bı durum zaten...
Hep sunu derim,sen eşinle bebeğinle huzurlu mutlu musun? Gerisini bosverceksın o zaman...
Insanın kendı aılesı olunca bu bıraz zor belkıde ama yapacak bırsey yok...
O bebek dünyaya geldıgınde,dayı dede,anneanne olduklarında ılk kucaklarına aldıklarında değişir bazı seyler canım,sımdıden üzme kendını derim..
Kendıne ve bebeğine edersin...

canım ya sen artık evlisin sana bu lşekilde karışmalarına ve seni buhalsdeyken buderece strese sokmaya ne eşinin nede ailenini nede başkasının hakkı var neyani abinimi beklicn evlencekte karısı hamile kalcak die ya evlendi dielim sorun oldu senelerce kalmadı lütfen böyle geri kafalılık yapmasınlar özür diliyorum bunu söylerken ama şuan sen ve bebegin saglıgı önemli sen eşinle kaçtın ama memnunsun demekki bide bebek getiriyosundüğnyaya sevinmeleri ve artık geçmişe çizgi çekmeleri lazım ben karlşşıyım böyle tepkilere he kaçarsın nikahını kıymaaz ailen ne dese hakkı ama sen artık onun namusu eşisin allahın bir kulu sana hükmedemez artık ailende olsa ezdirme kendini bebegide üzme içerde daha yenisin streste nallah korusun ona bişi olabilir bunu unutma

diyelimki bekar abin 60 yaşında evlenecek hiç çocuk yapmayacakmısın ne sacma annenin umudu kırılmıs hamileliğinle
bencede biraz mesafeni koy annen dahi olsa artık başka bi hayatın var evine mutluluguna bak ve sakın stres yapma çocuguna bişi olur allah korusun

sana şu kadarını derim hemen ailenin yakınından uzaklaş biraz uzak olda bak nasıl kıymetleniyosun ne olmuş kaçtıysan evlenmişsin işte buda bi alın yazısıdır annenede yuhh diyorumm çok özür dilerim ama senden ne karışıyor ya senin bebeğine ne demek 2. ayıp ı yaptın demek çok mu kötü kardeşim eşinin maddi durumu ailenden uzak bi yere taşınmayacak kadarda kötümü ki gelip yakınlarına oturdun hem bebeğin hem senin sağlığı için uzaklaşın derim ben ordan bak ozaman gel de bebeği sevelim diye annen yalvaracak sana :oklava:

bence aılenden önce sen kendınle sorunlar yasıyosun önce onları cözmelısın aılenın elıne ıplerı vermıssın senı yönetmeye calısıyolar buna sakın ızın verme...

canım yaa evlenmişsin tabiki çocuğun olacak
abin evlenene kadar bekleyecekmiymişsin
ya abin evlenmezse ne lacakmış hiç mi doğurmayacaksın
bence biraz daha az görüş ailenle
ev yakın diye sürekli onlarla olma
bebeğinde etkilenir bu stresten

biliyorum aileme fazla yüz verdim ama onlardan başka gidebileceğim bir arkadaşım yada akrabamız olmadığı için mecburen sıkıldığım için hergün gittim..ve eşim de saolsn tek kelime etmedi.inann sanki az sonra biri beni öldürücekmiş gibi heycanlı ve korku doluyum.özellikle ağbim aklıma gelince karnıma sancılar griyor.onlar bana yaşım küçük olduğu için
henüz açıköğretim üni okuduğum için ve evimiz kira ..
ikimiz de çalışıp para biriktirip ev alıız umudumuz vardı diye..

biliyorum aileme fazla yüz verdim ama onlardan başka gidebileceğim bir arkadaşım yada akrabamız olmadığı için mecburen sıkıldığım için hergün gittim..ve eşim de saolsn tek kelime etmedi.inann sanki az sonra biri beni öldürücekmiş gibi heycanlı ve korku doluyum.özellikle ağbim aklıma gelince karnıma sancılar griyor.onlar bana yaşım küçük olduğu için
henüz açıköğretim üni okuduğum için ve evimiz kira ..
ikimiz de çalışıp para biriktirip ev alıız umudumuz vardı diye..

Olur mu canım öyle?
Gidebileceğim hiç kimse yok diye beni aşağılayacalarını,üzeceklerini bile bile orada olmak..
Evinizde oturun mis gibi ya..

yok artık daha neler
nikahlı kocamdan hamile kalacağımda abimin tepkisinden korkacağım
ona ne rahmimin bekçisi değil ya

yok artık daha neler
nikahlı kocamdan hamile kalacağımda abimin tepkisinden korkacağım
ona ne rahmimin bekçisi değil ya

a.sa.sçok haklısınız ama öyle bi yaptırım güçleri varki hayatımda ne kadar umursamıyıcam desemde olmuyor.eşim bile öyle huzursuz ki..geceleri doğru düzgün uyuyamıyor ailem yüzünden:kızgın:senağlama

acaba çocuk olunca sizin geçinemeyeceğinizi,
çocuğa bakamayacağınızı mı düşünüyorlar?
kaçtığınız için hala kızgınlar belli ki..

hiç kafanızı katıpta strese girerek bebeğinize zarar vermeyin ne demek abim bekar hamile kaldım diye laf söylüyorlar evlisin cocuğunda olcak böyle bir sacmalık var mı yaa abin hiç evlenmezse sen hiç hamile kalamıcan mı? madem aşleniz bu kadar karışıyor cok sık gitmeyin karıştırtırmayın evliliğinize ailedir tamam ama bir yere kadar kusura bakmayın ama rahminize kadar karışılması bu kadar izin vermeyin

Back
X