Hamileyim ve basim cok agriyor ne olur yardim edin kizlar

busra00

sadece bekliyorum...
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2013
925
9
26
Ankara
Ben 13 haftalik hamileyim ve basim feci sekilde agriyor dün basladi ve hala devam ediyo.bide migdemde bulaniyo cok korkuyorum sali günü gidecem doktora ama ne olur bir bilginiz varsa paylasirmisin cok kötüyüm :((((

canım öncelikle tebrik ederim bebişini başın uzun süredir mi ağrıyor ben hamileyken de çok ağrıyordu başım ve biri demişti ki bilgisayar çok ağrıtıyor onu bırak deyince ben uzun süre açmadım ve geçmişti. Pc ile çok uğraştıysan ondan olabilir

Ben 13 haftalik hamileyim ve basim feci sekilde agriyor dün basladi ve hala devam ediyo.bide migdemde bulaniyo cok korkuyorum sali günü gidecem doktora ama ne olur bir bilginiz varsa paylasirmisin cok kötüyüm :((((

Gecmis olsun, biraz basit bir teknik fakat cig patates sarabilirsiniz. Nasıl bir hikmeti var bilmiyorum ama her basım agridiginda annem sarar, hemen geçer. Belki psikolojiktir :)

öncelikle geçmiş olsun. migreniniz olabilir bende de var ve baş ağrıları genellikle 3 gün boyunca devam ediyor ben hastaneye gidip iğne yaptırıyorum ama siz yaptıramazsınız sanırım. nane yağının baş ağrısını kestiğini söylüyorlar, aktardan alıp burnunuza yakın bir yere sürmeyi deneyebilirsiniz.

Bende 12 haftalık hamileyim.Sık sık başım ağrır hatta daha bir kaç gün önce kafamı bile oynatamayacağım kadar ağrıdı.Doktora bunu muayene sırasında söyledim normal dedi önemsemedi bile yani korkmana gerek yok dedi..İlaç falan almıyorum kesinlikle,ağrıyı görmemezlikten gelip başka seylere konsantre oluyorum..Kolonya ile ovmak biraz rahatlatıyor ..

Kansizlik da bas agrisi yapar. Kan ilaci verir doktorun. Gecmis olsun.

Canım migrenin varsa eğer miğde bulantısı yapar bi arkadaş naneyağı demiş gerçektende migren ağrısına iyi gelir. Bi peçeyeye damlatıp koklayabilirsin. Eğer kusacak gibi olacaksanda sakın tutma kus çünkü kusunca benim migrenim geçiyo.

Öncelikle hayırlı olsun inşallah sende bebeğini sağlıkla kucağına alırsın. Hamileliğin ilk ayları başağrısı normalmiş. Bende hamileliğimin ilk ayları ağrıdan çıldırıyordum 3 gün kesintisiz şiddetli başağrılarım oldu ki benim migrenimde var. Üzerine mide bulantıları ve açlık eklenmişti. Migren mideme vuruyor, midem başıma vuruyor, ben de başımı duvarlara vuruyodum. Ama 4. aydan sonra migren ataklarım bile hafifledi. Sabret. Banyo çok iyi geliyor. Ağrıyan yere soğuk su tutabilirsin bana fayda etmiyor ama belki sende işe yarar... Doktora gideceksen o sana ağrı kesici ilaç yazacaktır zaten geçmiş olsun...

kuzenimin de hamileliğinde 2 gün süren bir başağrısı oldu hamile olduğu için ilaç almak da istemedi.sonra bir yerden duymuş limon suyu içmesini yavsiye etmişler yarım çay bardağı kadar limon içince kesilmiş baş ağrısı

canım oncelıkle cok gecmıs olsun PAROL u rahatlıkla ıcebılırsın benım esım saglık memuru ıcerıklerı hakkında cok arastırma yaptık doktorlarla konustuk bendede mıgren var hemde cok kotu anlatamam geldıgı an ne duyuyor ne goruyorum parol mınoset ten daha zararsız aynı zamanda etkılı olmazsa parol un serumunu taktırabılırsın...

Migren illeti bendede var

Benim dr kesinlikle katlanacaksin demisti

Ben gunde iki parol ve buz torbalariyla atlattim

Tavsiye ederim

Etken maddesi parasetamol (Tamol,Parol vb.) olan ağrı kesicilerden alabilirsin gebeyken.

Tabi geçmişte kronik migrenin varsa ve ağır ilaçlar kullandıysan bu tip ilaçların etkisi olmayacaktır büyük ihtimalle.
Dayanamayacağın düzeydeyse bunlardan birini içebilirsin...
Gebelikte doktorlar keyfekeder değil ama gerçekten baş edemeyeceğin ağrılarda bu ilaçları veriyorlar..

Son düzenleme:
Eğer migrense -ki doktorlar baş ağrısına mide bulantısı eşlik ediyorsa hemen migren diyorlar- ellerinizi (baş parmak kemiği ile işaret parmağı kemiği arası) ovun veya ovdurun(kendiniz rahat yapamazsınız).

Acıyacak, özellikle o acıyan yeri bulun ve canınız ne kadar yansa da şiddetli ovdurun orayı.

Benim bildiğim tek yöntem ve işe yapıyor.

Ayakta da baş ağrısı için bir nokta var baş parmakta sanırım, internetten onu da bulabilirsiniz.

Hamileler için tavsiye edilen ağrı kesici minoset diye biliyorum. Benimde cok sık bas agrım olur migren gibi ama değil daha değişik bir durum var. O yüzden hep minoset kullanırım diğerlerine göre yan etkisi çok daha az etkisi de fazla. Bilmiyorum minoset plusı da var belki ağır gelebilir ama oldukça etkili. Doktoruna bir danış bence. Gerçi doktorlarda hangi firmayla anlaşmalıysa onu öneriyor ama neyse..

Bende de vardı migren. En ağır migren krizimi aşağı yukarı sizin kadar hamileyken geçirmiştim, bir yandan bulantılarım bir yandan baş ağrısı acıdan ağlamıştım. Doktorum bana minoset vermişti. Karanlık bir odada başımı sıkıca sardım, eşimde soğuk limon kolonyası ile masaj yapmıştı, öyle geçirmiştim. Sonrasında bir daha ağır migren krizim tutmadı. Migren bahar aylarında daha çok ortaya çıkıyor.

Bendede oluyor bas agrisi hatta simdi bile oluyor AMA ilk zamanlardaki gibi deil. Ben gece yatarken kalorifer tarafinda yatiyordum hergece yarisi basagrisiyla uyaniyordum bi gun kaloriferi kapali unutmusum hic agrim olmamisti. Anladimki benimki sicaktan agriyormus ocakta yemek yaparken bile agriyordu o derece sicaga hassaslasti yani

doğal bir yöntem olarak biberiye yağını önderiyorlar baş ağrısı için sürüp masaj yapmanız gerek sanırım ben mesela vicks merhem sürüyorum hasta olsam başım ağrısa onun içindede nane yağı falan var rahatlatıyo beni :) ağrı kesici almayı hiç sevmem hamile falan değilim ama hamile olsam çok zor olmadıkça içmezdim, birde kafeini azaltmanız gerekebilir çünkü kahve çay kola gibi şeylerdede bol bol var ve baş ağrısına sebep olur. limon suyu da tansiyonu düşürmesi sebebiyle işe yarayabilir baş ağrısında yani yüksek tansiyon nedeniyle oluyorsa ağrılarınız limonlu su veya soda işe yarayabilir, sağlıklı bir hamilelik geçirmenizi dilerim :49:

Konu içeriği sebebiyle ilgili başlığa taşınmıştır.

merhaba aynı sorun bendede var basım felaket agrıyor sankı burnuma basınç yapıyor hamılelıktenmış.....

Benimde icinde bulundugun hamilelik haftasinda yogun bas agrim vardi. Hatta doktorum bile butun hamilelik boyunca devam eder diye dusunmustu. Tam hatirlayamiyorum ama 15. 16. Haftada bas agrim kesildi. Zaten nette arastirirsan bu haftalarda bas agrisi gibi agrilarin olacagi yaziyor. Rahatlaman acisindan kendi buldugum cozum 'turk kahvesi'. Turk kahvesi agriyi hafifletiyor ya da kesiyordu. Bu arada hayirli olsun. Saglikla bebegini kucagina alirsin insallah..

Back
X