hamileyim ve bebeği aldırmalımıyım???? lütfen yardımcı olun.

Esinbanu,

Zaten çocuk kararını eşimle birlikte aldık. Düzene girmişti evliliğimiz.
Ailesi çok geçimsiz . Anne baba öyle bir ailede yetişen birinin böyle davranması normal olsa gerek. Ne gördüyse onu uyguluyor. Evlendiğimizden bu yana onu çok değiştirdim.
Evde bana yardımcı oluyor. İkimizde çalışıyoruz sonuçta. Ne biliyim daha birçok konu da. Zamanla anlıyor beni hakta veriyor.30 senesini ailesiyle geçirmiş bir insan bir anda da değişemez herhalde. Yaptıklarını onaylamıyorum ztn ama anlamak için elimden geleni yapıyorum.

bu soruları soruyorum ztn kendime. Çocuğu aldırmış olsam evliliğe devam edermiyim sanıyorsun .Hayatıma anlam veren 2 büyük etkenden bahsediyoruz. Biri gidince diğeri de gider ztn.

Simdi ben sizi yanlis mi anladim, caresiz kalmis bir sekilde bizden bir fikir isteyen siz degilmiydiniz? Ki yorumum karsisinda
aslan kesilmis kocanizi savunuyorsunuz.
Madem bu kadar bilinclisiniz ve esinize toz kondurmuyorsunuz o halde dogurun.
Evlilige devam edip etmeyeceginiz benim zerre kadar umrumda degil, sonucta herkes kendi
hayatini yasar ve sorumlulugunu tasimak zorundadir. Ama böyle kocasindan dert yanip sonra ona toz kondurmayanlar
karsisinda nutkum tutuluyor. Üstelik hamilelik hastalik degildir, her dengesiz davranisi hamileyime baglamak
insanin sadece kendini kandirmasidir.
Simdi nasil istiyorsaniz öyle davranin...Bana ne, hatta bize ne.

Ne olursun aldırma arkadaşım kıyma bebek dünyaya gelince huzur da gelir düzelir herşey inşallah..bak çoğumuz çocuk için uğraşıyoruz Rabbim ne zaman verecek ne zaman kısmet edecek bilemiyoruz çırpınıyoruz ben bundan 2 ay önce bi düşük yaptım bebeğim daha bir haftalıktı ben onu daha farketmemiştim bile içimde :( doyamadım yavrum gitti ne kadar üzüldüm sana anlatamam halada ağlıyorum onun için olsaydı şimdi diye ama takdir ilahi işte ne olur sende kıyma yavruna çok farklı bişeymiş evlat

Eşiniz bebeğin bakımı, geleceği,sizin maddi durumunuz, ilişkiniz konularında stresli bir yaklaşımda. sanki sizin gebelik hormonlarınız onu daha çok sarsmış...günümüzde babalar sanki biraz daha mı nazlılar?..
belki de gebelik ve doğum derken işi bırakacağınızdan korkuyordur. yani sizden sakladığı endişelerini agresif tavırla ortaya döküyordur. en iyisi annesiyle aranızı iyi tutun. bebişinizin bakımını da üstlenirse, siz de işten güçten geri kalmamış olursunuz, bebeğinize de bütün aile fertleri sahip çıkmış olur. böyle davranış ve tutum sorunu olan adamları yola getirmenin en akılcı çözümü, asla karşı koyamayacakları biricik annelerini kendi safınıza çekmeniz. aile apt demişsiniz, 'sizinkiler ' yaklaşımını eşinize de yansıtırsanız , yalnız kalırsınız. akıllı kadın çocuklarını baktırır, çocukları okula gidince de başka semtte gider kendi çekirdek hayatını kurar... hayatta mutlu olmanın yolu asla insan öldürmekten geçmez...

Canim aranizdaki sorunlar asilmayacak gibi gorunmuyo buradan tabi 4 duvar arasini bilemeyiz ama yapma... İnan bu soylenenleri su an kavraman zor ama o operasyonu gecirip eve geldikten sonra basini yastiga koyunca yavrumu hastanede biraktim diyorsun herseyi bi kenara birak ya sadece birkerecik dusun bebegini senin sicacik huzurlu rahminden koparip cope atacaklar bunun azabini yasamamak icin sinirlerinin celikten olmasi gerek ben intaharin esigine geldim bu sebepten...rabbim bagislarsa simdi bi oglum var.ama inan sana bunu yazarken bile gozlerimden yaslar suzuluyor bunun sorumlulugu ile yasamak cok zor cok.

canım bu adamlar çocuktan beter. korkarlar, anlayamazlar, senden fazla ilgi isterler, çünkü nazlanıp durdukları karıları artık onların nazını çekemeyecektir ve papuçları dama atılacaktır. taaki çocuğu kucağına verdiğinde köşeli jeton düşüverir. bende hiç hamileliğimin tadını çıkaratyım, biraz şımarayım, acık nazlanayım deme lüksüne sahip değilim.
ama bu konuda şöyle düşünüyorum. tamam bu çocuk aşkınızın meyvesi sizin çocuğunuz. ama aslında o Allah'ın bir kulu ve sen onun dünyaya gelme sebebisin. bu hayat onunda sınavı. sorunlu bir ailede büyüyecekse buda onun sınavı. hangimiz dört dörtlük hayat yaşıyoruz? hayati bir problemi olmadığı sürece aldırılması günah bu yavrunun. hem düşünsene kocanla Allah korusun ama boşanabilirsin, birdaha hiç görmeyebilirsin. Ama evlat sana ömrün boyunca sahip çıkacak olandır... Bu yeri doldurulacak bişey değil....

eşinizin sizi tartakladığından bahsetmişsiniz yanlış okumadıysam; çünkü kimse bunu dikkate almamış.
siz kendiniz söylüyorsunuz eşim ailesinden ne gördüyse, nasıl yetiştiyse onu uyguluyor diye.
aldırıp aldırmamak sizin kararınız ama eğer aldırmayıp o evde yaşamaya devam ederseniz çocuğunuz da ileride eşiniz gibi ne gördüyse onu uygulayan birisi olabilir.
doğursanız bile bir çocuğun söylediğiniz gibi bir ortamda yetişmesi ne derece sağlıklı olur ki...

Back
X