Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
22.haftamdayım ve ayrıntılı ultrasonda bebeğimde pesekinovarus çıktı yani iki ayağıda içe dönükmüş çok kötü oldum ama çaresi varmış..çevrenizde bu gibi durumla karşılaşan biri varmı?
canım hemen panikleme derim ben, benim doktorum da uzun zamandır bana bebeğimizin ayağında hafif bir içe dönüklük göreceğimi ama bunun normal olduğunu kendiliğinden düzeleceğini söyleyip duruyor çünkü bebeklerimiz içerde ayaklarını plesenta duvarlarımıza dayıyorlarmış ya da buldukları yerleree sürekli tabanlarını bir yere dayamaktan yada sıkıştırmaktan böyle ufak tefek bozukluklar oluşabiliyormuş, umarım senin yaşadığın şeyde böyle birşeydir doktoruna nedenini sorarsan aydınlatır sanırım ve bu kadar korkmazsın...
çok sağol cnm inş düzelecek herşey..sende bebeğini sağlıklı bir şekilde alırsın inş kucağına..Çok geçmiş olsun Allah şifasınıda verir inşallah ki çaresinin olduğunu söylemiş zaten dr un. Muhakkak çok üzülmüşsündür bebişinde etkileniyo senin ruh halinden ona göre moralini yüksek tutmaya çalış.
Bende 13 haftalık hamileyim Allah bize ve bebeklerimize yardım etsin. Allah sağlıkla kucağımıza almayı ve iyi günlerini görmeyi nasip etsin inşallah.
canım ayrıntılı ultrason için farklı bir dr.a gitmiştim ben..ve bebeğim o esnada kendini tamamen kapatmış vaziyette duruyordu..hani şu bildiğimiz ana rahmindeki duruş.. ikinci bakışında da hala aynı pozisyondaydı.. bana bebeğin kambur durduğunu , omuriliğinde eğrilik olduğunu ve böyle duran bebeklerin cam hastalığında doğacağını söyledi:mymeka:
tabii hemen kendi dr.uma koştum o korkuyla.. kendisine o kadar minnettarım ki içimi rahatlatmıştı o gün...
sonra ne oldu ;
bebeğim sapasağlam doğdu çok şüküro dr. da beni durduk yere üzmekle kaldı senağlama
yani uzun lafın kısası umarım dr. yanılıyordur ve sapasağlam doğar bebeğin inşAllah...
üzülme şimdiden canım ...
Allah sağlıkla kucaklamanı nasip etsin... a.s.
Gamzeli, Yahoogroups'ta pevtürkiye diye bir grup var, bu konuda sorun yaşayan ailelerin bir araya geldikleri deneyimlerini paylaştıkları bir grup. Bu çok nadir rastlanan bir sorun değil, 1000 bebekten birinde oluyormuş ve erken müdahale ile çok etkili bir şekilde tedavi edilebiliyormuş. Hiç olamaması daha iyi ama en azından dermanı var. Canını hiç sıkma, üzülme, hepimizin bir sınavı var, öyle düşünmek lazım.
arkadaşım canını sıkma bu problemi bizzat kendim yaşadım benimde doğdumda ayaklarım içe dönükmüş.babaannem sağolsun beni hep kundaklamış ve zamanla düzelmiş.nekeder sğlıklı bilmiyorum ama bende işe yaradı şuan gayet normalim yani.umarım yinede bu sorunu yaşamazsın.kendini üzme bebeğinin için iyi düşün iyi olsun canım.
çok çok geçmiş olsun arkadaşım, ayrıntılı ultrasonda mı çektiriliyormuş bilmiyodum ben bunu, 26haftalık hamileyim bende mi çektirsem acaba ?
Öncelikle geçmiş olsun, kafana çok takma derim sağlıklı bir gebelik geçirmen açısından. 17. haftamda doktorumda bana bebeğin bir ayağının içe doğru dönük olduğunu kendisinin de yapmış olabileceği bir dahaki ayda da aynı pozisyonda ise bir anormallik olduğunu söyleyebileceğini söylemişti.Uykularım kaçmıştı 3 hafta boyunca. 20. haftamda gittiğimde herşeyin yolunda olduğunu öğrendim Allah'ıma şükür. Sonra bize 2. ultrason denen ayrıntılı ultrasona gidebileceğimizi söyledi eğer istersek. Ama biz gitmek istemiyoruz, ufacık bir şey dese doktor bunu büyüteceğimi, hamileliğimi kendime zehir edeceğimi biliyorum. Bence inanmaktan geçiyor herşey. Sen bebeğinin sağlıklı doğacağına inandır kendini herşey yolunda gider merak etme.
canım bunu yaşayan komşum war ilk kızı bu şekilde doğmuş onlarınki ameliyat ile düzelmiş iki ayağındada warmış içe dönüklük.ki bu zamanın teknolojiside yokmuş ozamanlar kız şuan 20 yaşında.20 yıl öncesinden bahsediyorum yanii.... inşlh kendiliğinden normale döner ameliyata tedawiye gerek kalmaz kolay diil bende farklı bi konuda yaşıyorum bu stresi ama allahım dermansız dert wermesin bunuda unutmayalımm.onlar doğmadan biz yaşamamız gerekenleri yaşamadan bitmiycek bu stress
canım benim üzme kendini herşeyin bi çaresi var rabbim dermansız dert vermesin benim babam 55 yaşında o zamanın şartlarını düşün trabzonun köyünde babannem onu bir güzel kumdaklamış sonr düzelmişki babannem hep bizi uyarırdı çocuklarınızda olabilir şaşırmayın die babam gayet iyi düzelmiş dr yüzü görmeden sıkma tatlı canını şu renkli ultrasonlar iimi kötümü anlamadım valla sadece annelere sıkıntılı 4 ay yaşatıyo başkada bi işe yaramıyo problemi bilseler bile bişi yapamıyolar.