Hamileyim ve canim cok yaniyor...

_Bifeyza_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2018
11
12
3
35
Selamun Aleykum.. ben 1 sene 1 aylik evliyim ve suan da 7 aylik hamileyim.. basta kayinvalidem ile oturdum daha sonra durumumuz olmayinca cocugumuz olacak malum..duzen kurmamiz gerekince kendi annemler kendi sehrime gelin alt katimiza oturun dediler Allah razi olsun geldik oturduk duzen kurduk. Ama annem o kadar evlat ayrimi yapiyorki bana yapmadigini koymuyor bilezigim vardi 4 tane ablam 2 sini istedi 1 ayligina borc verdim. Esim issizdi ve aylik 500 tl dogalgaz dosettik eve onu oduyoruz. Yovmiye ile calistigi ile.. 3 ay oldu belkide gecti vermediler ama biz kesinlikle bu sure zarfinda istemedik. Idare ettik . Dogalgazin aylik 500 borcu sikistirinca bizi bizde bari bilezigin birini bozduralim odeyelim kurtulalim dedik. Ablamda bizim size yapacagimiz iki bilezik var istiyorsan birini verelim madem odeyin dedi. Bende tamam esime sorayim dedim. Sordum oda tamam dedi bende soyledim anneme anne esim tamam dedi ablam konusur esimle bu konuyu dedim. Aradan 1 hafta gecti ses cikmadi kimseden bu hafta dogalgazin borcu odenecek olunca bizdede harcligimiz dahi olmayinca ciktim anneme dedim anne ablam boyle boyle demisti vericekmi diye. Annem elinizdeki kalan 2 bilezigi bozdurun niye istiyorsunuz dedi anne ablam oule dedigi icin geldim dedim dedim demez olaydim terbiyesiz ahlaksiz her halt olduk. Evimize geldi esime bas bas bagirdi bana beddualar verdi. Karnimdaki cocuga hem kufur etti hem beddua etti. Ustume yurudu dun ve bu sabah :KK43: Bu isin oncesindede bir suru ayrimciligi vardi annemin esimde dayanamadi anne sen hep onlari savunuyorsun beni sevmiyorsunuz istemiyorsunuz dedi. Hamile hamile o kadar agladim uzuldum ki canim cok yaniyor ki . esimde 1 hafta oldu asgari ucretle bir yere basladi

esim evimde yicek yumurtamiz yok karim hamile ben napayim sıkıstim kaldim dedi yumurtayi bileziklemi alacakmisiz elbette ihtiyacimi bilezikle almicaktim ama borcumu kapatip kafam rahat olacakti. Cok zordayim maddi sikinti bir yandan 2 ay sonra bebegim dogacak kizimiz olacak daha corap bile almadik alamadik. Onun bunun verdiklerini giydircem. Dogum param yok . Saglikli beslenemiorum parasizliktan annem ablamlara cok kiymet veriyor onlarin durumu iyi oldugu icin bizi hep eziyor. Psikolojim alt ust oldu cok zordayim. Bana demedigim seyleri dedin dediler ablamla iftira attilar. Canim cok yaniyor yemek yiyemiyorum bebegime birsey olucak diye korkuyorum. Biz kotu birsey yapmadik alacagimizi istemedik bile belirttigim gibi ablamin kendisi dedi. Ne olursunuz akil verin. Esim memurluga basvurucak burdan gitmek istiyor dua edin insallah olur :KK43:

Ben ezilmek hor gorulmek icin buraya gelmedim abla dedim bugun ablama ve ablam bana gidin o zaman o evden ne duruyorsunuz dedi. Oyle zoruma gittiki. Bende ne olursa olsun annem babam cik demeden cikmam dedim. Bi bilezik nelere mal oldu cok uzgunum cok...

Belirteyim annemin neden bu kadar kukredigini
Onlarinda durumu yokmus neden istemisiz. Ellerinde suan 1 bilezigimizin parasi varmis ikincisi yokmus zaten 2 bilezik istemedikki biz hatta birini bile istemedik. O kendi dedi. Istedigimiz icin aradaki iliskiyi zedelemisiz cok buyuk ayip etmisiz biz aileymisiz... cok uzgunum..

Son düzenleme:
Allah yardımcınız olsun. Keşke ilk ablana gitseydin belki böyle kavga çıkmazdı annende hangi akla hizmet kavga çıkarmış anlamadım.

Canım annenin evine kira veriyor musunuz, vermiyorsanız onlar bu verdiklerini borca saymamış demek ki..
Gel demek kolay, git demek zor olmuş gibi görünüyor..
Allah yardımcınız olsun. Ben sizin yerinizde olsam gerekirse eşim 2 iş yapsın ama yine de o eziklikle orda oturmayım diye düşünürdüm..

Allah yardımcınız olsun. Keşke ilk ablana gitseydin belki böyle kavga çıkmazdı annende hangi akla hizmet kavga çıkarmış anlamadım.
Onlarinda durumu yokmus neden istemisiz. Ellerinde suan 1 bilezigimizin parasi varmis ikincisi yokmus zaten 2 bilezik istemedikki biz hatta birini bile istemedik. O kendi dedi. Istedigimiz icin aradaki iliskiyi zedelemisiz.cok uzgunum..

Kayinvalidenizle oturuyorken esiniz calisiyor muydu yoksa issiz miydi?

Bebek isteyerek mi oldu kaza mi?

Soruyorum cunku yogun maddi sikintilar icindeyken mi bebege karar verdiniz onu merak ettim.
Insallah bi cozum bulursunuz.
Ablanizla birebir konustunuz mu?
Biz baska sehirdeydik esim orda calisiyordu durumu bir turlu duzeltemeyince annemler gelin ev verelim girsin ise dedik. Gelince hemen is bulamadi iste yeni 1 hafta oldu gireli

İns durumunuzu toparlar bir an önce ordan çıkarsınız size çok ayıp etmişler 7aylik hamile bir bayana yapilacak is mi bu birde biri anne biri abla çok üzüldüm umarım. Sikintilarindan bir an önce kurtulursun

Anne babanın görevi çocuklarına destek olmaktır yanlış anlamada sendeki üvey annd gibi küfüretmek nedir yaa hamile kızına çok üzüldüm durumuna kayınvalidenin yanında mutluysan oraya geri dön olmaz olsun bileziği.

Biz baska sehirdeydik esim orda calisiyordu durumu bir turlu duzeltemeyince annemler gelin ev verelim girsin ise dedik. Gelince hemen is bulamadi iste yeni 1 hafta oldu gireli
Annen cagirmis ev vermis ama, kendi kizina (ustelik hamilesin) oldukca garip davraniyor.
Ayrica da ablan da borc almayi biliyorsa geri odemeyi de bilsin. Ustelik bebek olacak,dogalgaz odemeniz var vs sikintidasiniz yani.

Ablanla guzelce konus bence

Annen cagirmis ev vermis ama, kendi kizina (ustelik hamilesin) oldukca garip davraniyor.
Ayrica da ablan da borc almayi biliyorsa geri odemeyi de bilsin. Ustelik bebek olacak,dogalgaz odemeniz var vs sikintidasiniz yani.

Ablanla guzelce konus bence
Elimizde iki tane bilezik kaldi ya iste onlari bozdurcakmisim neden istemisim.. oyle degisiklerki konusulacak gibi degil keske gorseniz nasil insanlar oldugunu..

Hamile kadına böyle davranılır mı ya :KK61:

Keşke baştan bileziği vermeseydiniz. Ablanıza iyilik yaptığınız için sizi düşürdükleri duruma bakın.

Maddi durumunuzu kafanıza çok takmayın bu hamile halinizle. Para bir şekilde kazanılıyor durumlar düzeliyor. Hiç olmadı son çare olarak elinizde kalan bilezikleri bozdurursunuz. Eşinizle omuz omuza verip üstesinden geleceksiniz bir şekilde. İkinizde güçlü durmak zorundasınız bu süreçte. Yakında gelecek bir bebeğin de sorumluluğunu alacaksınız. Bu yüzden paranızı kimsede bırakmayın ama eğer canınızı sıkıp sizi üzeceklerse bebeğiniz doğana kadar konuyu erteleyebilirsiniz. Yemeğinizi yiyin kendinize iyi bakın. Ne güzel eşiniz de işini bulmuş yavaş yavaş düzelecek her şey.
Annenizin yaptığına ne denir bilmiyorum :sinirli:

Hamile kadına böyle davranılır mı ya :KK61:

Keşke baştan bileziği vermeseydiniz. Ablanıza iyilik yaptığınız için sizi düşürdükleri duruma bakın.

Maddi durumunuzu kafanıza çok takmayın bu hamile halinizle. Para bir şekilde kazanılıyor durumlar düzeliyor. Hiç olmadı son çare olarak elinizde kalan bilezikleri bozdurursunuz. Eşinizle omuz omuza verip üstesinden geleceksiniz bir şekilde. İkinizde güçlü durmak zorundasınız bu süreçte. Yakında gelecek bir bebeğin de sorumluluğunu alacaksınız. Bu yüzden paranızı kimsede bırakmayın ama eğer canınızı sıkıp sizi üzeceklerse bebeğiniz doğana kadar konuyu erteleyebilirsiniz. Yemeğinizi yiyin kendinize iyi bakın. Ne güzel eşiniz de işini bulmuş yavaş yavaş düzelecek her şey.
Annenizin yaptığına ne denir bilmiyorum :sinirli:
Esim bana dedi vermeyelim diye.. cunku abimlede kavga ettiler alacak yuzunden onuda 1 sene beklettiler. Ben hadi yuz yuze bakiyoruz ayip olur dedim. Cok pismanim keske vermeyip kotu olsaydik :( Allah razi olsun insallah guzel olur hersey dua edin bize

Umarim verirler aldiklari borcu. Siz de bir daha yuzlerine bakmayin bu insanlarin. Evinizde yiyeceginiz var mi su an?

Back
X