hamileyim ve folik asite başlamadım geç mi kaldımmm

• Konu Sahibi Konu Sahibi pat
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

pat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2010
29
0
36
Bursa
hamile olduğumu daha dün öğrendim, takvime göre 5 haftalık;))
duydum ki folik asit tedavisine gebe kalmadan önce de başlayanlar oluyormuş, ben bilmiyordum:(
geç mi kaldım acaba p.tesiyi nasıl beklicemm ben yaa

duydum ki folik asit tedavisine gebe kalmadan önce de başlayanlar oluyormuş, ben bilmiyordum:(
canım bende hamilelikten önce başlamıştım.ama benim önce başladım dediğime bakma ben 2 sene sonra kavuştum mucizeme.bekle bekle folik asite dr başlatmıştı.sen şimdi başlasanda olur ama ihmal etme önemli ..ben folik plus kullanmıştım.12.haftaya kadar..Rabbim sağlıklı bi hamilelik nasip etsin tebrikler

hiç korkma canm..geç kalmş deilsin,planlı gebelklerde dktr folik asiti önceden werior ama bnmde planszdı we 5.haftada başladım içmeye.bnde folik plus kullanıorum ama piyasada yokmuş artk şimdi dktorum folbiol werdi.bende 10+3 'üm. umarım hepimz sağlkla kawuşuruz bebişlerimize

bende baslamadim :( yarin ilk is ,mesaim bitince nobetci eczaneye gidip almam olcak. Baska ne vitaminler gerekli acaba?

ben hamile değilim kasımdan sonra düşünüyorum demiştim dr.a ama bana ağustosta verdi, sen başla dedi, aldım ama kararsızlığımdan hala başlayamadım. solgarınkini verdi bana da..

kızlar hepinize teşekkür ederim cevaplarınız için;)
dün dr a gittik folik asit başladı folbiol 5mg yüksek doz dedi açığı kapatırmış;)
5+1 günlük gebeyim amaa kese etrafında kanama noktaları var:(
şimdilil 2 hafta istirahat açtı, sadece tuvalete gidebileceğim çok riskliymiş:(
dünden beri ağlıyorumm nolur bebişime ve bana dua edinnn

kızlar hepinize teşekkür ederim cevaplarınız için;)
dün dr a gittik folik asit başladı folbiol 5mg yüksek doz dedi açığı kapatırmış;)
5+1 günlük gebeyim amaa kese etrafında kanama noktaları var:(
şimdilil 2 hafta istirahat açtı, sadece tuvalete gidebileceğim çok riskliymiş:(
dünden beri ağlıyorumm nolur bebişime ve bana dua edinnn

üzülme stres daha kötü etkiler dinlen umarım sağlıklı bir şekilde bebeğin büyür Allah bebeğini korusun......

ben bu konuda çok şansıızm çnkü planlı gebelik değildi benimki şimdi 5buçuk aylık hamileyim bende folika sit eksiklği vardı 4.aya girene kadar normaldi 4.ayda cinsiyetini öğrenmeye gittiğimde folik asit kaynaklı bebeğimn gelişimi anormal olmuş ve ben olduğum yerdeki en iyi doktorlara gittim hastane olarakda ama kmse bana kullanmam gerektiğini söylemedi teşhissn doğruluğu için yakın ildeki profa gttim neden bana ilaç vermdiler neden takviyesi yapılmadı diye sorduğumda geç kaldığımı söylediler önceden başlamam lazımmış hamileyken kullansamda fayda vermycekmiş belki doğru söyledi belki meslektaşını korudu bilmiyorum.bulantım çok vardı dye hep bulantı ilaçı verdiler plansız olduğunuda dememe rağmen bana kusma ilacı verdielr ama onuda çıakrdığım için hiç kullanamadım şimdide bana hiçbir ilaç vermiyorlar hamileliğim çok zor geçmesine rağmen aklım hala almıyor neden bana böyle bi ilaç vermediler ve hep özel muayene oldum ilk gebelik dye.bebeğime konan teşhis bu mineral eksikliğinden kaynaklı hidrosefali,skolyoz,spina bifida bunlarda şu demek; beyninde sıvı var ve beyin gelişimi tamam değil bundan dolayı vücutta bundan etkili olarak belden aşağısı felçli gibi, omuriliği eğri oluşmuş, ve belinde ciddi açıklık var bel kısmında oyuk var yane kapanmamış.dünyam başıma yıkıldı arkadaşlar Allah kmseye yaşatmasın ve bana tıbebn bebeğin yaşamaz dediler çok ağır ve ciddi bedensel zihnsel özrllk bu dediler sonlandrmam gerektiğini söylediler ama yapamamadım doğrsamda yaşamycak dediler ve biryığın şey size tavsiyem bu ilacı kullanın kullanmaynda varsa başlsın 12,haftaya akdar kullanılıyrmuş gebelikte bikaç önceden başlıyrmuş ama eksklik varsada neden bana 12,aya kadar dr vermedi ve gerçektende verseydi dedkelri gibi durum aynı mı olcaktı

ben bu konuda çok şansıızm çnkü planlı gebelik değildi benimki şimdi 5buçuk aylık hamileyim bende folika sit eksiklği vardı 4.aya girene kadar normaldi 4.ayda cinsiyetini öğrenmeye gittiğimde folik asit kaynaklı bebeğimn gelişimi anormal olmuş ve ben olduğum yerdeki en iyi doktorlara gittim hastane olarakda ama kmse bana kullanmam gerektiğini söylemedi teşhissn doğruluğu için yakın ildeki profa gttim neden bana ilaç vermdiler neden takviyesi yapılmadı diye sorduğumda geç kaldığımı söylediler önceden başlamam lazımmış hamileyken kullansamda fayda vermycekmiş belki doğru söyledi belki meslektaşını korudu bilmiyorum.bulantım çok vardı dye hep bulantı ilaçı verdiler plansız olduğunuda dememe rağmen bana kusma ilacı verdielr ama onuda çıakrdığım için hiç kullanamadım şimdide bana hiçbir ilaç vermiyorlar hamileliğim çok zor geçmesine rağmen aklım hala almıyor neden bana böyle bi ilaç vermediler ve hep özel muayene oldum ilk gebelik dye.bebeğime konan teşhis bu mineral eksikliğinden kaynaklı hidrosefali,skolyoz,spina bifida bunlarda şu demek; beyninde sıvı var ve beyin gelişimi tamam değil bundan dolayı vücutta bundan etkili olarak belden aşağısı felçli gibi, omuriliği eğri oluşmuş, ve belinde ciddi açıklık var bel kısmında oyuk var yane kapanmamış.dünyam başıma yıkıldı arkadaşlar Allah kmseye yaşatmasın ve bana tıbebn bebeğin yaşamaz dediler çok ağır ve ciddi bedensel zihnsel özrllk bu dediler sonlandrmam gerektiğini söylediler ama yapamamadım doğrsamda yaşamycak dediler ve biryığın şey size tavsiyem bu ilacı kullanın kullanmaynda varsa başlsın 12,haftaya akdar kullanılıyrmuş gebelikte bikaç önceden başlıyrmuş ama eksklik varsada neden bana 12,aya kadar dr vermedi ve gerçektende verseydi dedkelri gibi durum aynı mı olcaktı

çok üzüldüm canım ne diyeceğimi bilmiyorum allah sabır versin...
bende bebek istemeye başladığımızda dr a gittim ama bana folik asittin hiç bahsetmedi dolayısıyla zamanında başlayamadım:(
bazı dr lar işini çok ciddiye almıyor demek ki

Ben hamilelikten önce kullanmadım. Hamileliğimde de ancak 15 gün falan kullandım. Bulantılarım çok kötüydü.

Doktora vicdan azabı çekiyorum deyince güldü, kullanmayanların hepsinin çocuğu problemli mi sanki dedi. Olacağı varsa folik asit kullanımı da engellemeyebilir dedi. Gerçekten de allaha şükür iğrenç aşerme dönemime rağmen ne bende ne bebeğimde folik asit kaynaklı bir sıkıntı olmadı.

Hatta ben elevit de kullanmıyorum. Kan testlerim gerek gösterince mg ve demir kullanıyorum şimdilik. Tedirgin olunca yakın zamanda doğum yapan görümceme sordum. O da doktor. Hamileliği boyunca demir bile kullanmadığını söyledi.

Aslında analarımız bizlere hamileyken hiçbir şey kullanmamış. Hoş birçoğu demir sıkıntısı çekmiş sonradan ama onun dışında bir sıkıntısı olana rastlamadım.

kızlar merhaba

13+3 hamileyim doktorum rahim güçlendirici ve folik asit verdi.. Folik asiti düzenli kullanamıyorum 2 günde 1 tane içiyorum falan midem bulandığı için rahim güçlendiriciyi ise sadece bi kaç kez içtim aşırı derecede yorgunluk yapıyo zaten midem bulandığı için içemiyorum. Sabahları işe gitmekte çok zorlandığım için bıraktım...Şimdi folik asitin ne kadar önemli olduğunu öğrendim gerçi doktorum gelişim haftasına göre normal dedi bebeğime ama okuduklarım yüzünden aklım çok karıştı acaba çok mu büyük bir yanlış yaptım? Bundan sonra devam etsem etkisi olmaz mı?

benim adetlerim düzensiz olduğu için ilk hamileliğimi 5,5 haftalıkken ikinciiyi de 6 haftalıkken öğrendim ve bende öğrendikten sonra doktor verince başladım folic aside geçen hafta pazartesi öğrendim ikinciyi ve doktor folic asid verdi günde 3 tablet alınandan 5.ayda demir ilacı ve elevit başlıyordu diye hatırlıyorum bende grip olmuştum hamile olduğumu bilmeden theraflu ve iliadin sprey kullandım doktoruma mail attım hemen öğrenince bunlar b kategori kullandığımız ilaçlar panik yapma dedi ama hangi hafta kullandığımda önemliymiş heralde 5 haftalıkken falan oluyo kullanalı o yüzden biraz tedirgin kalp atışlarını da gördük pazartesi çok şükür inşallah hayırlısı sağlıklısı ile kucağımıza alırız rabbim herkese hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin mübarek cuma günü inşallah

kızlar merhaba

13+3 hamileyim doktorum rahim güçlendirici ve folik asit verdi.. Folik asiti düzenli kullanamıyorum 2 günde 1 tane içiyorum falan midem bulandığı için rahim güçlendiriciyi ise sadece bi kaç kez içtim aşırı derecede yorgunluk yapıyo zaten midem bulandığı için içemiyorum. Sabahları işe gitmekte çok zorlandığım için bıraktım...Şimdi folik asitin ne kadar önemli olduğunu öğrendim gerçi doktorum gelişim haftasına göre normal dedi bebeğime ama okuduklarım yüzünden aklım çok karıştı acaba çok mu büyük bir yanlış yaptım? Bundan sonra devam etsem etkisi olmaz mı?

hiç etkisi olmaz olurmu bende 3 aya kadar içtim sonra doktorum bıraktırdı daha elevit falanda vermedi sadece demir hapı verdi snra doktorumu değiştirdim yeni doktorum hemen elevite başlattı ama ben içemedim midem kaldırmıyordu zaten gebelik öncesinde mide problemim vardı 5. aya kadar içmedim doktorum çok kızdı madem eleviti içemiyorsun folik asit içmen lazım dedi yani ben 5. veya 6. ayda tekrar folik asite başladım sende ihmal etme asla iç kesinlikle ki benim doktorum gereksiz ilaç kullanımına çok karşı balık yağı istedim vermedi yani çok önemli değil dedi içmesende olur dedi ama folik asit konusunda çok ısrarcı

cumartesi başka bi doktora daha göründüm.. Bebeğimin gelişimi normalmiş.. Folik asiti bırakabilirsin deyim elevit adlı ilacı verdi.. Bunu içmeye başla dedi ama kendi doktorum değildi. Şimdi bu ilaca başlicam

Back
X