Hamileyim..ve kocam...

baltatlisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2012
63
0
36
Balıkesir
Merhaba ben hamileyim 7.5 aylık ve kocam haketmediğim bişey yüzünden bana dayak attı hep aileler yüzünden bende biraz diklendim ona ama bana vurmasını gerektirir mi? sonradan beni sevdiğini söyleyip aflar dilediki ne ye yarar ben kırıldıktan sonra okdar çok üzülüüyorumki ne yapsam bilmiyorum evimi terketsem kendi canımamı kıysam ne yapıcamı bilmiyorum psikolojim çok bozuk..bana yardım edin..siz olsanız ne yapardınız..

ya lütfen dayak yemenizin ardında kendinizde sorun aramayın...sanki hakettiğinize inanmış gibi bn de diklendim diyorsunuz....isterseniz bağırın avaz avaz size vurmaya hakkı yok...

şimdi oturun iyice düşünün...ne güzel anne olacaksınız canınıza kıymak neden??? hem de kocanız yüzünden öylemi??? kendinize ve evladınıza kıycaksınız....ah buu erkekler ve çaresiz kadınlar....

eğer çocuğunuz olmasa hemen terkedin derdim ama iyi bakın eşinizin gözlerine gerçekten pişman mı???

alın karşınıza konuşun ve bir daha böyle birşey tekrarlanırsa onu terkedeceğinizi şimdilik çocuğunuz için affettiğinizi ama içinizden ona karşı olan saygınızı,güveninizi ve sevginizi yitirdiğinizi asıl affetmenin zaman alacağını ve bu zamanın kısa olmasını onun davranışlarının belirliyeceğini söyleyin...

naçizane fikrim....

üzüldüm gerçekten 7 buçuk aylık hamileymişsin bir de.bu ilk mi canım bir de dayak ne boyuttaydı.tabi azı çoğu olmaz saçma bir soru oldu ama gerçekten ileri boyuttaysa eşinde büyük problemler var demektir.kendini öldürmek gibi bir lafı ağzına alma bile ve geri döneceksen evi de hiç terk etme derim.ama kolay affetme bu olayı çok büyüt yaptığının normal birşey olmadığını anlasın

ilk dayagımı acaba?
gerçi ilk sonra farketmez dayak dayaktır hemde hamile bi kadına ne olursa olsun yapmamalıydı. çok mu hırpaladı ssizi?
ben de üstüne çok gittim demişsin şimdi bilemiyorum ne yaptıgınızı ama hem kendinizi hem eşinizi ölçüp biçin eşinizin ve kendinizin ruh halini de göz önünde bulundurarak sakince sorunu çözmeye calışın. ben de hamileyim gerçekten çok stresli bi dönem sizi anlıyorum. üzmeyin bebeğinizi ve evinizi terketmeyin. ölümü ise hiç düşünmeyin içinizde yaşamak isteyen biri varken hele.

ya lütfen dayak yemenizin ardında kendinizde sorun aramayın...sanki hakettiğinize inanmış gibi bn de diklendim diyorsunuz....isterseniz bağırın avaz avaz size vurmaya hakkı yok...

şimdi oturun iyice düşünün...ne güzel anne olacaksınız canınıza kıymak neden??? hem de kocanız yüzünden öylemi??? kendinize ve evladınıza kıycaksınız....ah buu erkekler ve çaresiz kadınlar....

eğer çocuğunuz olmasa hemen terkedin derdim ama iyi bakın eşinizin gözlerine gerçekten pişman mı???

alın karşınıza konuşun ve bir daha böyle birşey tekrarlanırsa onu terkedeceğinizi şimdilik çocuğunuz için affettiğinizi ama içinizden ona karşı olan saygınızı,güveninizi ve sevginizi yitirdiğinizi asıl affetmenin zaman alacağını ve bu zamanın kısa olmasını onun davranışlarının belirliyeceğini söyleyin...

naçizane fikrim....
teşekkür ederim yardımınız için..bebeğim olmasa terrkederdim evi ama işte okadar kolay değil terketmek eşimin pişman olduğunu biliyorum ama neye yarar ben üzüldükten sonra pişmanlık ne ye yarar ama bu yaptıkları yüzünden onu hiç affetmeyi düşünmüyorum başkaları yüzünden beni üzmeye eski konuları açmaya devam ediyor..

Umarım iyisindir..

Ne olursa olsun Hamile bir kadına el kadırmaya gerekçe ve başka bir şey değildir..

Sinir harbi geçirmiş olmalı aklı yerinde olmamalı..Sakin olun ve bebeğinizi düşünün sizin hislerinizi hissediyor unutmayın..

naçizane fikrim....

Mantıklı bende arkadaşımıza katılıyorum..

ilk dayagımı acaba?
gerçi ilk sonra farketmez dayak dayaktır hemde hamile bi kadına ne olursa olsun yapmamalıydı. çok mu hırpaladı ssizi?
ben de üstüne çok gittim demişsin şimdi bilemiyorum ne yaptıgınızı ama hem kendinizi hem eşinizi ölçüp biçin eşinizin ve kendinizin ruh halini de göz önünde bulundurarak sakince sorunu çözmeye calışın. ben de hamileyim gerçekten çok stresli bi dönem sizi anlıyorum. üzmeyin bebeğinizi ve evinizi terketmeyin. ölümü ise hiç düşünmeyin içinizde yaşamak isteyen biri varken hele.

ilk dayak inanamıyorum yaa 1 yıllık evliyim 1 yılda psikolojim altüst oldu eşimi çok seviyorum oda beni seviyo ama aileler yüzünden hep kavga ediyoruz ben açmak istemedikçe illa biyerlerden konu açılıyo..her tartıştığımızda aklımdan boşanmak geçiyo ama yapamıyorum bebeğim var diyorum bide eşimdende vazgeçemiyorum keşke sevmeseydim diyorum maddi olarakta özgülüğüm var çalışan bi insanım ama bi kalemde silip atamıyorum ama yaptıklarıda birikiyoo bende..

teşekkür ederim yardımınız için..bebeğim olmasa terrkederdim evi ama işte okadar kolay değil terketmek eşimin pişman olduğunu biliyorum ama neye yarar ben üzüldükten sonra pişmanlık ne ye yarar ama bu yaptıkları yüzünden onu hiç affetmeyi düşünmüyorum başkaları yüzünden beni üzmeye eski konuları açmaya devam ediyor..

ah canım bnm tabiki kolay değil....hamile olduğun için hormonal iniş çıkışlar yaşaman da çok doğal...şimdi sen tek kişilik düşünemezsinde..o biricik masum yavrun için mantıklı karar vermek zorundasın....

eşinle bi güzel konuş...içinde ne varsa say dök....korkmadan ama...o şimdi sen hamilesin diye bi yere gidemeyeceğini ona muhtaç olduğunu felan düşünür sakın ona bu hissi verme....istersen pek ala gidebileceğini de söyle....

umarım çocuğunuz olunca herşey güzelliğe mutluluğa bağlanır...umarım eşinizin içi öyle bir yanar ki değil size vurmak sesini yükseltmeye bile vicdanı elvermez.....

inşallah bu ilk ve SON olur ve çocuğunuzla eşinizle mutlu mesut yaşarsınız....eşinizle sağlam konuşun hayatınıza kimseyi sokmamayı öğrensin....

ah canım bnm tabiki kolay değil....hamile olduğun için hormonal iniş çıkışlar yaşaman da çok doğal...şimdi sen tek kişilik düşünemezsinde..o biricik masum yavrun için mantıklı karar vermek zorundasın....

eşinle bi güzel konuş...içinde ne varsa say dök....korkmadan ama...o şimdi sen hamilesin diye bi yere gidemeyeceğini ona muhtaç olduğunu felan düşünür sakın ona bu hissi verme....istersen pek ala gidebileceğini de söyle....

umarım çocuğunuz olunca herşey güzelliğe mutluluğa bağlanır...umarım eşinizin içi öyle bir yanar ki değil size vurmak sesini yükseltmeye bile vicdanı elvermez.....

inşallah bu ilk ve SON olur ve çocuğunuzla eşinizle mutlu mesut yaşarsınız....eşinizle sağlam konuşun hayatınıza kimseyi sokmamayı öğrensin....

unutamıyorum yaptığını unutmıycamda aklıma geldikçe ağlıyorum..sen nasıl bi insansın ki sevdiğin insana el kalkar mı?
iyiki buraya yazdım birazcık olsun rahatladım..

Anne - BABA OLUNCA NELER DEĞİŞİR? :)

Şu anda anne veya baba olup olmadığınız önemli değil. İşte size anne –baba olduğunuzda değişecek şeylerin listesi! Bizim hazırladığımız listeyi okuduktan sonra altına siz de kendinizde değişenleri ekley
ebilirsiniz.

- Nihayet kendi anne-babanızı anlamaya başlarsınız.
- Sürekli irtibat halinde olduğunuz pek çok insanı uzun zamandır aramadığınızı fark edersiniz.
- Çocuklarla ilgili problemler dışındaki her problem sıradanlaşır.
- Bebeğinizin ağrısının sizin ağrınızdan daha şiddetli olduğunu hissedersiniz.
- Kalbiniz daha kolay kırılır.
- Her gün bir sürprize dönüşür.
- Kendinizi kaka gördüğünüz için sevinirken bulabilirsiniz.
- Aynada kendinize değil bebeğinize bakmaya başlarsınız.
- Aslında çok güzel taklit yapabildiğinizi fark edersiniz.
- Bir diş için söylenecek ne çok söz bulduğunuza şaşarsınız.
- Nihayet, gerçek mutluluğun maddi şeylerden gelmediğini anlarsınız.
- Şeker ve çikolatanın -yapışkan ve kalorili olsa dahi- süper güçleri olduğunu öğrenirsiniz.
- Cumartesi akşamı 22:00’de yatağa girmek lütuf olur.
- Avaz avaz ağlayan bir çocuk gördüğünüzde “çocuğunu kontrol edemiyor musun” bakışı yerine “ne hissettiğini biliyorum” bakışı atarsınız.
- Ne kadar aceleniz olursa olsun onu öpmek ve sarılmak için mutlaka zaman yaratırsınız.
- Uzun bir duş almanın lüks olduğunu öğrenirsiniz.
- Dünyayı daha yaşanır bir yer yapmanın ve çevreciliğin önemli olduğunu düşünmeye başlarsınız.
- Daha önce ilk görüşte aşka inanmıyorsanız bile bebeğinizi görünce inanırsınız.
- Haberleri izlemek ızdırap haline gelir çünkü her şeyi anne-baba perspektifiyle izlemeye başlarsınız.
- Nihayet, göğüslerin aslında ne için olduğunu anlarsınız.
- Elinize işendiği için kahkaha atarsınız.
- Hiçbir şey sadece sizin olmaz, her şeyi paylaşmayı öğrenirsiniz.
- Hayatta ne başarırsanız başarın hiçbir şey çocuğunuza baktığınız andaki mutluluğa yaklaşamaz.
- Daha önce fark etmediğiniz tüm çukurlar, delikler ve sivri köşeler dikkatinizi çekmeye başlar.
- Çocuklu arkadaşlarınızla daha çok görüşmeye başladığınızı fark edersiniz.
- Cep telefonunuzun nereden kapatıldığını unutursunuz(acil aramalar için cep telefonunuz hep açık kalır).
- Japon turistler gibi sürekli fotoğraf çekmeye başlarsınız.
- Aslında “çok yetenekli bir yazar” olduğunuzu düşünmeye başlarsınız.
- Gürültüde ve ışıkta da uyuyabildiğinizi öğrenirsiniz.
- Tanımadığınız insanlar sizi daha fazla korkutmaya başlar.
- Bir oyuncağın üzerine çıplak ayak basınca ne kadar canınızın yanabildiğine şaşarsınız.
- Omzunuza kusulması komik gelir.
- Dünyanın sizin etrafınızda dönmediğini öğrenirsiniz.
- Gerekirse dünyayı yerinden oynatabileceğinize inanırsınız.
- Ne kadar sık vicdan azabı çekebildiğinize hayret edersiniz.
- Zamanla bütün çizgi film kahramanlarının adını öğrenirsiniz.

unutamıyorum yaptığını unutmıycamda aklıma geldikçe ağlıyorum..sen nasıl bi insansın ki sevdiğin insana el kalkar mı?
iyiki buraya yazdım birazcık olsun rahatladım..

unutamazsın tabii ama acısı aynı kalmaz zaman geçtikçee....

insan ne ölümlerin acısını atlatmıyor kii...Allah unutma duygusu vermeseydi onca analar evlat kayıplarını,onca evlatlar ana ve babalarının kayıplarının acısıyla nasıl yaşardı???

şuan acınız çok taze...affedilmez birşey aslında,akıl mantık almıyor, nasıllar çoğalıyor.....

herkez 2. şansı hakeder diye düşünürüm bn eğer o şans verilmeye layık birine ise tabi.....

sizin eşiniz hakediyormu bilemem ama çocuğunuzun hatırı var burada....

bazen kelimeler yetmez bi acıyı anlatmaya,kendinizi tanıtmaya...zaman anlatıcak size herşeyi....üzülmeyin nolur artık.....

allah sana yardım etsin, yaşadığın şeyi tekrar yaşatmasın inşallah. ama ona çok kırıldığını mutlaka hissettir. bir daha tekrarlıcak cesareti bulamasın. bende hamileyim ve eşimle tartıştıgımızda bana kötü bişey söylerse bile kaldıramıyorum kaldı ki şiddet.
intiharı kafandan sil at başına ne gelirse gelsin düşünme, bebeğin için ve kendin için dimdik durmak zorundasın hayatta.

O kadar ıyı anlıyorum kı canım senı 3 aylık evlıyım ve 2.5 aylık hamıleyım esım evlenmeden once de dahıl olmak uzere hep sıddete basvurdu ama cok ılgınctır kı oyle bır ınandırdı kı benı nasılsa evlenıverdım ( bıraz dıkkafalıyım hep bundan tartısmalar buyuk hep sen bana vurdun falan derdı) evlendık balayı donusu yıne dayak yedım ses etmedım 1 ayımda hastanelık olup hamıle oldugumu ogrenıp dondum eve sırf bebek ıcın en son yıne alevlı bı tartısmada dua et cocuga deyınce anladım kı degısen bısey yok cunku bır ay hıc bır sey yapmadı ama ben de abartısız hıc konusmadan hep susarak bır ay gecırdım ne zaman kı agzımı actım cocuga dua et oldu yıne dovecek yanı ben de aldım esyamı cıktım ve bosanma kararındayım Allah nasıp ederse sımdı sana soyleyecegım sudur ıyıce dusun gercekten pısman mı tekrarı asla olmaz gıbı mı ama sakın dusun kendıne acıyarak sevgını dusunerek degıl realıst bır halde oyle karar ver cunku benım su an cıktıgım yol gayet zorlu ve eger bır dahası olmayacak bırseyse bır daha yapmam dedıgıne ınanıyorsan ne huzurunu ne de sevgını yıkma

(Okuyan arkadaslara benden tavsıey yazdıklarımı okuyup nasıl cehalet falan demeyın sakın cunku ben hep oyle derdım ve bır hadıs der kı "mana buldugunuzu yasamadan olmeyeceksınız" o yuzden sı sız olun sakın halıme bakıp mana bulmayın keza gayet kulturlu bırıyım ve boyle bır aıleye sahıbım ama alna yazılınca bas edılmıyor ınanın...)

Son düzenleme:
ya böyle bir insana evlat vereceksiniz birde en acı kısmı bu bence
aklım almıyor hamile kadıncağıza nasıl el kalkar insanın insana şiddet
uygulamasından daha aşağılık ne olabilir ki
Allah yardımcınız olsun rica ediyorum taviz vermeyin kendinizden

Merhaba ben hamileyim 7.5 aylık ve kocam haketmediğim bişey yüzünden bana dayak attı hep aileler yüzünden bende biraz diklendim ona ama bana vurmasını gerektirir mi? sonradan beni sevdiğini söyleyip aflar dilediki ne ye yarar ben kırıldıktan sonra okdar çok üzülüüyorumki ne yapsam bilmiyorum evimi terketsem kendi canımamı kıysam ne yapıcamı bilmiyorum psikolojim çok bozuk..bana yardım edin..siz olsanız ne yapardınız..

Tamam yaşadığınız şey cok zor fakat hamile bir kadının ağzından canına kıyma cümlesinin dökülmesi korkunc. Siz artık onun icin yasamalısınız.

Hamile olsun olmasın bir insanın fiziksel olarak kendisinden daha güçsüz bir insana el kaldırması kabul edilemez sanırım..
Erkek(aciz) olduklarını mı kanıtlamaya çalışıyorlar ne yapıyor anlamıyorum..
Allah yardımcınız olsun kararınızı verirken iyi düşünün..

son zamanlarda açılan konuların çoğu dayak yiyen kadınların çaresizliği ile ilgili..

bu nedir ya dayak yiyen yiyene..

hanımlar napıyoruz nereye gidiyoruz böyle....

Bazen gerçekten anlamıyorum bu olanları...Bir insan hayatta yaşayabileceği en büyük mutluluğu yaşar bir bebeği olacağını öğrendiğinde ve önce Allaha şükreder sonrada evladını taşıyacak olan eşine tşk. eder...ama şu olana bakın adam eşine vurabiliyor...acaba bazen çok kolay sahip olunca kıymetini mi bilmiyor bu erkekler...yıllarca bebek isteyen tedavi için her kapıyı çalan insanlar var ve sonunda bu mutluluğu yakalayıp eşlerini nerdeyse sırça köşklerde saklayacak erkekler var...ama birde böyleleri var gerçekten çok üzücü :19:

Size bir kere vurması arkası geleceğini göstermektedir.( nacizane kendi düşüncem tabi bu) Umuyorum ki...tekrarını bir daha asla yaşamazsınız...Bebeğinizi düşünün ve ölmek gibi bir sözü asla ağzınıza almayın...Belli ki babası onu düşünmüyor öyle olsa annesine şiddet uygulamazdı...Hiç değilse annesinin onu düşündüğünü ve çok sevdiğini hissetsin...söylemeyin bir daha :20:

7 buçuk aylık hamile kadına vuran o eller kırılsın yazıklar olsun buda koca :47:
canım kusura bakma ama çok üzüldüm olucak işmi
sakın hemen barışma tartışmada hiç konuşma bir süre çok kırgın olduğunu bir daha sana vuramayacağını bilsin
yoksa yaptığı davranışını ödüllendirmiş gibi olursun bir kere izin verdin diye hep sana vurmaya başlar
kendinide çok üzmemeye çalış bebeğini düşün o herşeyden etkileniyor bebeğinin ilerideki pskolokjisini sağlığını , düşün kendini yıpratmamaya çalış çok daralırsan buraya yaz herkes sana destek olur
ALLAH yardımcın olsun

Back
X