• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamileyim ve mutsuzum çünkü..

esra125

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2012
32
0
0
İstanbul
arkadaşlar. önclıkle selamlar bu sitede bu bölümü sürekli okuyorum ve bazen ne dertler var diyorum üzülüyorum hepinize dua ediyorum.
ama malesefki benimde derdim var.
ben 3 aylık hamileyim.
ve bebegımı severek ısteyerek dunyaya getrme kararı aldım
üstüne titriyorum sağ salım doğmasını beklıyorum
bu zamana kadar taş gibi sapasağlam ve bakımlı olarak gezdim.
allaha şükür bulantılarım gçmişti.
ama dün tam olarak bebeğin olduğu bölgede bir acı hissettim
sanki içimden bir parça kopup gitmiş gibi bir his
hemen eşimi aradım. eşimin 1 saatlik yoldaymış tamam gelcem dedi.çok geç geldi. gidemedik
ben eşimin ailesine söyledim
ama eşimin ailesi aynen şöyle soyledi 'ne var herkes hamıle'
o kadar zoruma gittiki.
bana 'sağlıgın sıhatın yerınde'
numara yapma dedi.
kan geldi dedim. hiç sormadı bile halimi.
ben nereye düştüm nasıl bir yere düştüm
o kadar moralım bozukki
cocugum oldugu zaman şimdi ben bunlara nasıl birşey olmamış gibi sevmelerine izin vereceğim?
sizce hak ediyorlarmı bebegımın sacını okşamayı
dun bebegım düşebılırdı. onun ölmesi söz konusuyken bir kez halımı sormadılar
siz olsanız ne yaparsanız?

Kimseyi kafana takıpda kendini üzmeyeceksin belki haketmiyorlar belki haklsın ama senın öyle kafana takma lüksün yok şu an evet cok haklısın ama değmez bunları soyleyen ınsanları kafaya takmaya . . .

kırılmışsın, haklısın
yapacak bişey yok. Bebeğini umursamadıklarından değil, "hamileliği herkes geçirdi, herkes çekti bunları" gözüyle bakıyor insanlar. Ve doğal olarak normal geliyor
ben de 3 aylık hamileyim, mide bulantılarım yüzünden eşim 10 gün hastahanede yatırdı diye yaygara koptu "herkesin midesi bulanıyo ne gerek var o kadar para ödüyosun?" dediler. Ben hiç takmadım, eşim ve ailem gerekli cevabı verdi herkese

bebeğin nasıl?

bekarım ama hep derler hamilelik döneminde hormonlardan dolayı aşırı duygusal, hassas olabiliyormuş kadınlar.
belki bu kadar ciddi bi durum olduğunu düşünmemişlerdir, öncesinde de size karşı olumsuz davranışları varsa bilemem ama sadece bu konu ile ilgili ise belkide hamilelikten fazla alınganlıke tmiş olabilirsiniz. ayrıca birisini aramaya beklemeye gerek yok kanama vs.. olursa hemen taksi çağırın hastaneye gidin derim

kırılmışsın, haklısın
yapacak bişey yok. Bebeğini umursamadıklarından değil, "hamileliği herkes geçirdi, herkes çekti bunları" gözüyle bakıyor insanlar. Ve doğal olarak normal geliyor
ben de 3 aylık hamileyim, mide bulantılarım yüzünden eşim 10 gün hastahanede yatırdı diye yaygara koptu "herkesin midesi bulanıyo ne gerek var o kadar para ödüyosun?" dediler. Ben hiç takmadım, eşim ve ailem gerekli cevabı verdi herkese

bebeğin nasıl?

şuan sorun yok ama diyorum ya içimden sanki kopup gitmiş gibi acı hissettim çok kortum
bu iş şakaya gelmez bir düşse bebegım ben bunu atlatamam cunku cok ıstedım anne olmayı :(

şuan sorun yok ama diyorum ya içimden sanki kopup gitmiş gibi acı hissettim çok kortum
bu iş şakaya gelmez bir düşse bebegım ben bunu atlatamam cunku cok ıstedım anne olmayı :(

o tarz anlık sancılar bende de oluyor, rahim kaslarının genişlemesinden kaynaklanıyor

ama kan geldi demişsin. Sen yine de doktora gitseydin keşke

yerinde olsam birilerinin yardımını bekleyip çaresiz çaresiz duracağıma taksiye atlar giderdim.

neyse ki önemli bişey olmamış, buna şükret karnına sarıl
yapılanı da unut gitsin, dediğim gibi toplumun bakış açısı bu, değiştiremiyosun
kendini üzme ki bebeğin de üzülmesin

torunlarını karnında taşıyan insana bunu yapanlar gelip birde çocuk mu sevecek, saç mı okşayacak?
yapma allah aşkına.

o tarz anlık sancılar bende de oluyor, rahim kaslarının genişlemesinden kaynaklanıyor

ama kan geldi demişsin. Sen yine de doktora gitseydin keşke

yerinde olsam birilerinin yardımını bekleyip çaresiz çaresiz duracağıma taksiye atlar giderdim.

neyse ki önemli bişey olmamış, buna şükret karnına sarıl
yapılanı da unut gitsin, dediğim gibi toplumun bakış açısı bu, değiştiremiyosun
kendini üzme ki bebeğin de üzülmesin

cebımde 40 tl vardı
gidecektim ama dedım bari kayanamlar gotursun arabasıyla ama bu tepkıyle karsılaştım.
artık doğumuma bile cagırmam :(

yaptıkları düşüncesizlik kesinlikle

ama merak etme zaten senin çocuğuna pek düşkün olacağa benzemiyolar
doğunca da çok ilgileneceklerini sanmıyorum

ben ne yapar ne ederdim oturup üzüleceğime hastaneye giderdim ben ve çocuğum söz konusu başkalarının keyfini mi bekleyeceğim

madem sana inanmıyorlar sende ona göre davranırsın bundan sonra arana da mesafe koydun mu tamam işte

üzülme bırak......
sana değer vermeyen evladınamı verecek....
koy mesafeni artık....
sen bebeğini düşün...
ne halleri varsa görsünler...

Ben jenarasyon olarak şansız olduğumuzu düşünüyorum. Kayınvalide ve kayınpederler geçmişte kendilerine de boyle davranıldığı için pek çok şeyi kendilerine de normal geldiği için yapıyorlar. Yani bir çok şeyin art niyetsiz olduğunu düşünüyorum ben. Ama bizler daha bilinçliyiz. Daha çok şey okuyup daha çok şey öğreniyoruz. Duyguların düşüncelerin insanları nasıl etkilediğini boyle sosyal platformlar sayesinde daha çok farkındayız. O yuzden kendı gelınlerımıze damatlarımıza yanı evlatlarımıza yaşadığımız sıkıntıları yaşatmayacağımızı ümit ediyorum. Herşeyde art niyet aramak insanın kendisini de yorar. Bazen -ama bazen- yok canım oyle demek ıstememıstır demek hem bizi rahatlatır hemde ılıskılerı kolay kolay bozmaz. 3 gunluk dunyada dert edılecek neler var. Bunlarla sıkmayın canınızı saglıkla kucagınıza alın evladınızı.

seninkine benzer olay benimde basıma geldi dış gebelik geçirdim
.iğne olmuş ve gönderilmiştim..doktor antibiyotik vs verdi..ondan mıdır bilmem vajinam şişmiş davul gibi olmuştu..kayın validem pısırık oldugu için doktora götüremedim kayınpedere de hadi doktora gidelim demek bana ayıp geldi.

eşim geldi acikle gittik fitil vs verdi..eşim ecczane ararken canı burnuna geldigi için sanırım aramıs bunları bagırmıs siz beni mi bekliyosunuz neden götürmüyosunuz kızı diye.neyse kayın valide aradı benim haberim yok eşimin onu aradıgından bana bagırdı bende bana bagırmak içinmi aradın dedim ve suratına teli kapadım.

sonra yine aradım özür dilemek için vs. bu sefer kayınpeder cıktı o cemkirdi..benimde o gece kanamam geldi onun agrıları da basllamıstı bende..neyse kayınpederde cemkirince iyice sinirlendim.. gelmeyin bakmayın bana dedim (iğneler bende fazla halsizlik yaptıgı için kalkıp akşam yemeği yapmaya halim yoktu.kayın validemden gelip akşam yemeği yapmasını istedigim halde gelmek istemiyodu bende bunu anneme söylemiştim.)..ben annemleri aradım gelip beni alıcaklar dedim gerekirse bu bebeği düşürene kadar gerekirse hiç gelmicem dedim...ben burda acı cekiyorum siz bana yardım edicenize bana bagırıyosunuz dedim.. ben kayın validem için bana gelsin istiyorum o gelmiyo dedim...annemi değil onu isteyorum millet kaynanasını istemez dedim..ben istedigimde mi suc oldu diye söyledim...ama bi yandan ağlıyorum..sonra adam üzülme vs. dedi annemle babam gelene kadar kayın pederimde geldi...

sonra eşimde sen annemi istemiyceksin vs.. dedi...unuturum ben bunu ama bi kaç gün anneni görmek istemiyorum dedim..
düşük kanaması tüpe kaydıgı için tüpümde alındı bu ameliyattan sonrada bana gül gibi 4 gün baktı :)) o konuda da hakkını yemem

işin özeti eşinle anlaşıyosan unutmaya çalıs baska zaman sana yararları dokunur onların da belki :)

arkadaşlar. önclıkle selamlar bu sitede bu bölümü sürekli okuyorum ve bazen ne dertler var diyorum üzülüyorum hepinize dua ediyorum.
ama malesefki benimde derdim var.
ben 3 aylık hamileyim.
ve bebegımı severek ısteyerek dunyaya getrme kararı aldım
üstüne titriyorum sağ salım doğmasını beklıyorum
bu zamana kadar taş gibi sapasağlam ve bakımlı olarak gezdim.
allaha şükür bulantılarım gçmişti.
ama dün tam olarak bebeğin olduğu bölgede bir acı hissettim
sanki içimden bir parça kopup gitmiş gibi bir his
hemen eşimi aradım. eşimin 1 saatlik yoldaymış tamam gelcem dedi.çok geç geldi. gidemedik
ben eşimin ailesine söyledim
ama eşimin ailesi aynen şöyle soyledi 'ne var herkes hamıle'
o kadar zoruma gittiki.
bana 'sağlıgın sıhatın yerınde'
numara yapma dedi.
kan geldi dedim. hiç sormadı bile halimi.
ben nereye düştüm nasıl bir yere düştüm
o kadar moralım bozukki
cocugum oldugu zaman şimdi ben bunlara nasıl birşey olmamış gibi sevmelerine izin vereceğim?
sizce hak ediyorlarmı bebegımın sacını okşamayı
dun bebegım düşebılırdı. onun ölmesi söz konusuyken bir kez halımı sormadılar
siz olsanız ne yaparsanız?

Sen kendin gitsene neden onu bekliyorsun ki. Senin bebegin senin sorumlulugun. Tamam gelmesi daha iyi ama gelmeyince de ah vah cekecegine kendin git, guclu ol. Pasif olmadigini gorsunler.

Sen hamilesin, mümkün olduğunca temkinli ol bundan sonra.
Yanında mutlaka para bulundur, koy bir yere dursun. Ne olur
ne olmaz. Kendin gidebilecek güçte ol hep. En yakın taksi
durağının telefonunu kaydet rehberine. Tedbirli ol. Bunlardan
önemlisi sıkıntılı birşey atlatmışsın o yüzden mutlaka kontrole
git. Eşinin ailesinin bir gafleti olarak gör seni görmemesini ve
kafana takıp canını sıkma... Sıkıntı seni strese sokar, Allah korusun
hamileliğin sorunlu geçer. Bebeğini düşün annesi, o sen üzülünce
üzülür sonra...

Sen hamilesin, mümkün olduğunca temkinli ol bundan sonra.
Yanında mutlaka para bulundur, koy bir yere dursun. Ne olur
ne olmaz. Kendin gidebilecek güçte ol hep. En yakın taksi
durağının telefonunu kaydet rehberine. Tedbirli ol. Bunlardan
önemlisi sıkıntılı birşey atlatmışsın o yüzden mutlaka kontrole
git. Eşinin ailesinin bir gafleti olarak gör seni görmemesini ve
kafana takıp canını sıkma... Sıkıntı seni strese sokar, Allah korusun
hamileliğin sorunlu geçer. Bebeğini düşün annesi, o sen üzülünce
üzülür sonra...

haklısın bundan sonra yanımda hastaneye yetecek para bulundurcam
normalde hep olurdu ama o gün şansa yoktu.
bundan sonra bana ders oldu ne derdımı dıycem onlara ne birşey
ALLAH görüyor kim haklı kim haksız

cebımde 40 tl vardı
gidecektim ama dedım bari kayanamlar gotursun arabasıyla ama bu tepkıyle karsılaştım.
artık doğumuma bile cagırmam :(

iyi edersin, senle ilgilenmezler neden sen onların kanından değilsin, ama bebek doğsun sevmeye gelirler. sende sevdirme koy tepkini. bebeğin annesine saygısı olmayanların bebeğe de sevgisi eksik kalsın.

Yaptiklari cok düsüncesiz ama takmayin kafaya.
Bebeginiz dogduktan sonrada tabiki gelecekler sevmeye, sizde istemesenizde
eşinizin hatırına katlanacaksiniz mecburen.

Back
X