• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim ve mutsuzum

Biliyorumki eşimsiz kuracağım bir hayat da ilk önce bebeğim çok yıpranacak. Sonra da ben. Ama biz başarabiliriz umarım

canım sanıyorumki eşin illaki ben bu çocuğu istemem derse ayrılmayımı düşünüyorsun???
merak ettim eğer öyle bir durum olursa ilerde çocuğuna baban seni istemediği için ve maddi sıkıntılar içindeydik o nedenle ayrıldım diyemezsin heralde dimi... çünkü çocuk hayat boyu babadan nefret edecektir, o yavrucağın psikolojisini bi düşün derimmm
sen doğurmaya kararlısın sanırım haklısın anne içgüdüsü var hepimiz buradaki çoğu bayan senin yerinde olmayı ne kadarda çok istiyordur ama o isteyen bayanların eşleride bi okadar baba olmayı istiyor.... sen bu konuyu sakın eşinle konuşmadan yanlış yola girme....birde ailenden sana yardımcı olacak insanlara da akıl danış derim ben bazen bizlerin düşünemediklerine onlar daha ii çözümler bulabiliyorlar...

eşim önceki eşiyle çocuk bebekkken ayrılmışlar ve çocuğun annesi gtimiş çocuğu hep babaannesi büyütmüş. Anne yerine babaanneyi koymuş. eşim de şehir dışındaymış. Biz evlenincede bu düzen devam etti böyle. Ama çocuğum doğduktan sonra eşimin çocuğunun da bizimle yaşamasını çok istiyorum. Önceleri ben de pek hazır deildim açıkçası.

tebrik ederim güzel bir karar

ya benim bir sorum olacak dış gebeliğin yaşla ilgisi varmı bilgisi olan arkadaşlar beni bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden tşk. ederim.

ya benim bir sorum olacak dış gebeliğin yaşla ilgisi varmı bilgisi olan arkadaşlar beni bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden tşk. ederim.

Okuduğum biryerden aklımda kaldığı kadarıyla yaş ilerleyince dış gebelik olasılığı artıyomuş. Umarım moralini bozmuyorumdur. Dış gebelikten mi şüpheleniyosun

canim oncelikle tebrikler.malesef su aralar herkez krizde.ama kusura bakma esin yanlis dusunuyor.allah o bebegin kismetinide yaninda gonderecek.hic kayginiz olmasin.bak ben 3 senedir istiyorum ama olmuyo.ve bu sitede onlarca arkadas var bebek hasreti ile yanan.birde onlari dusun ve sakin umutsuzlugu kapilma.

sizin gibi bir arkadaş da bana söylemişti ,az önce öğrendim yaşla hiç ilgisi yokmuş içim rahatladı. sağlam kaynaklardan öğrendim.yinede tşk edrim.cvp için....

canim oncelikle tebrikler.malesef su aralar herkez krizde.ama kusura bakma esin yanlis dusunuyor.allah o bebegin kismetinide yaninda gonderecek.hic kayginiz olmasin.bak ben 3 senedir istiyorum ama olmuyo.ve bu sitede onlarca arkadas var bebek hasreti ile yanan.birde onlari dusun ve sakin umutsuzlugu kapilma.

ben umutsuzluğa kapılmıyorum da eşim umutsuz . ben onun biraz daha pozitif olabilmesini istiyorum. Beni mutsuz eden her daim eşimin negatifliği

Herkese merhaba
ben 2,5 yıllık evliyim 2 aylık hamileyim benim günümü yanlış hesaplammam sonucu hamile kaldım. maddi sıkıntılarımız var ve eşim bunalımda. iyice dibe vuruyoruz maddi anlamda eşim çok mutsuz.Hamile olduğumu öğrendiğinden beri daha da yıkılmış durumda. Bİr defa bile bana nasılsın diye sormadı. Habire bana bu bebeğin bizim toparlanmamıza nesılda enegel olacağını anatıyor. Aldırmamdan yana aslında ama bunu net olarak ifade etmekten çekiniyor. Bu durumda ben de korkuyorum. Tek başıma nasıl başaedeceğim diye. Eşimin bunalımlarıyla uğraşır dururum zaten hep. Ama şimdi durum farklı . dua edin nolur

Canım, inşallah bebeğin hayırlı uğurlu gelir size de sıkıntılarınızdan kurtulursunuz, sakın bugibi sebeplerden bir cana kıyma, dünyaya gelmemiş bile olsa o senin yavrun...

seneye düşünüyorum eşimle öyle karar aldık.çocuğumu iyi şartlarda dünyaya getirmek istiyorum.

acelem yok çocugum için önce zemin hazırlamamız lazım en önemlisi bu canımalkisalkisalkis

Benim çözüm sunmadığımı söylemişsiniz ama ben sizin de bir çözüm sunduğunuzu göremedim....
Zaten ortada benim yada birbaşkasının çözebleceği bir durum yok.
Bir ben bekar değilim...
İki manevi olarak kendimizi hazır hissetmediğimiz için korunuyoruz,yanlış hesaplamalara yol açmayacak bir yöntemle...
Yani bekara karı boşamak hiç de kolay değil hanfendi...

Akıl abidesi olduğumu hiçbiryerde hiçbirzaman söylemedim...

Bir annenin duygularını rencide edecek hiçbirşey söylemedim... Yaşımı ve olgunluk durummu bilmeden keşke böyle bir eleştiri yapmasaydınız. Ben de sizin yşınızı bilmediğim için sizli konuşuyorum farkındaysanız.

Ben sadece şunu söyledim, evliliği çok da mutlu gibi değil, dolayısıyla baştan böyle bir duruma mahal vermeseydi keşke. Ama olmuş artık... Dedm ki eşiniz muhtemelen sıkıntılarının sorumluluğundan kaçıyor. Bebek de lduktan sonra herşeyin sorumlusu olarak sizi yada bebeğinizi görecek, bu da hiç hoş bir durum değil..
Buna katlanabilecekseniz doğurun dedim...[/QUOTatasözleri mecaz anlamda kullanılır!şimdi sakın 'mecaz' ne demeyin!atasozündeki her kelimeyi birebir eşleştirmeye çalışmanızdan aramızda inanılmaz seviye farkı oldugunu görüyorum,bu durumda sana bundan sonra cevap vermem sözkonusu bile olamaz.

canım belkide uğur getirir size...
umutsuz günlerinize umut getirir belki
bak yanında çalıştığım avukat hanım maddi durumlarının depremden sonra dibe vurduğunu çok çok zor günler yaşadıklarını 40 yaşında üstüne üstlük hamile kaldığını o dönem bu kararın zor oludğunu ve eşine 3 ay söylemeden geçirdiğini söyledi. çünkü söylese kesin aldır dermiş. sonra doğurmuş kadın şimdi çocuk 8 yaşında. diyorki o doğduktan sonra her şey iyiye gitmeye başladı. allah bizi onunla sınadı. Çocuğu veren rabbim rıskınıda fazlasınıda verdi. düşün şimdi o 8 yaşında ki çocuğun özel öğretmeniyim ben...
herşeyde bir hayır vardır derim ben....

benim de arkadaşım 3 yıllık evli onunda eşi istemiyooo üzücü bir durum ama arkadaşım akıllı eşi istemediği için oda yapmıyoo eşinin demesini bekliyo artık bi çocuk olsun demesini bekliyo kısmet yaa nasip demiş.

ben senin yerinde olsaydım şunu yapardım demeyeceğim. senin yerinde olsaydım zaten hamile kalmamak için gerekirse ilişki bile yaşamazdım. sevgili eşin bunalımdayken seninle birlikte olmayı biliyor ise bebeğin sorumluluğunuda almayı bilecek. problem senin eşinde. zaten diğer çocuğun sorumluluğundan da annesi sayesinde kaçmış. burda önemli olan senin durumun. en kötüsünü düşünerek karar ver. zaten o cizgidesin anladığım kadarıyla. yanlız kalırsan neler yapabilirsin? çocuğuna hem anne hem baba olabilecekmisin? problemsiz (manevi olarak ) çocuk yetiştirebilecekmisin? bu çocuğu istediğini belirttiğin için böyle bir soru sormuyorum. eşinin öncesini iyi analiz etmen gerekiyor. doğuştan bunalım bir adam mı yoksa sonradan mı bunalım haline geldi? doğustan bunalımsa ömür boyu yanlızsın canım...

ben hayatın gerçeklerine bakarım. bu bebeği doğurmak sana birsürü sorumluluk yükleyecek. ama hayatında ki yanlızlıkları da alıp götürecek. her halükarda zaten çalışıyormuşsun. sigortalıysan hamilelikten dolayı işsiz kalsan bile işsizlik ücreti alırsın 5-10 ay. minumum 400 civarı. bu süre zarfında kirayı ödeyemezseniz yerleşin bir büyügün yanına..
baktın ki kocada doğumdan sonra hareket yok, seninde onun için yapacağın bir şey yok... ya sana muhtac etinden kanından bir bebeği sahipleneceksin ömür boyu ya da bunalımdayım tırıbi ile sorumluluklarından kaçan bir adamı .. seçim senin..
en son söylemek istediğim ise; bebği aldırdıktan sonra ki ruh halin. manevi olarak yıkım. bir evde iki bunalım.
işin zor. ama Allahtan hayırlısını dilersen hayırlısını nasip kısmet edeceğini unutma. iş sende bitiyor..
Allah yardımcın olsun..

Benim çözüm sunmadığımı söylemişsiniz ama ben sizin de bir çözüm sunduğunuzu göremedim....
Zaten ortada benim yada birbaşkasının çözebleceği bir durum yok.
Bir ben bekar değilim...
İki manevi olarak kendimizi hazır hissetmediğimiz için korunuyoruz,yanlış hesaplamalara yol açmayacak bir yöntemle...Yani bekara karı boşamak hiç de kolay değil hanfendi...

Akıl abidesi olduğumu hiçbiryerde hiçbirzaman söylemedim...

Bir annenin duygularını rencide edecek hiçbirşey söylemedim... Yaşımı ve olgunluk durummu bilmeden keşke böyle bir eleştiri yapmasaydınız. Ben de sizin yşınızı bilmediğim için sizli konuşuyorum farkındaysanız.

Ben sadece şunu söyledim, evliliği çok da mutlu gibi değil, dolayısıyla baştan böyle bir duruma mahal vermeseydi keşke. Ama olmuş artık... Dedm ki eşiniz muhtemelen sıkıntılarının sorumluluğundan kaçıyor. Bebek de lduktan sonra herşeyin sorumlusu olarak sizi yada bebeğinizi görecek, bu da hiç hoş bir durum değil..
Buna katlanabilecekseniz doğurun dedim...
atasözleri mecaz anlamda kullanılır!şimdi sakın 'mecaz' ne demeyin!atasozündeki her kelimeyi birebir eşleştirmeye çalışmanızdan aramızda inanılmaz seviye farkı oldugunu görüyorum,bu durumda sana bundan sonra cevap vermem sözkonusu bile olamaz.[/QUOTE]

Bakın hanfendi, ben size atasözünün mecaz açılımını da çok güzel yaptım, bekara karı boşamak kolay değil, ben bunu yaşayan ve yaşarken de önlemini alan biriyim, oturduum yerden ahkam kesmiyorum... Evet aramızda bir seviye farkı var, ama atasözünü keime kelime eşleştirmekten değil okuduğunu anlayamamaktan kaynaklanan bir seviye farkı var....
Lütfen yazdıklarımı okuyun anlayın ondan sonra yorum yapın...
Rencide edici hiçbir kelime olmamasına rağmen, bir anne adayını rencide ettiğimi söylemişsin. Kendisini başına gelecekler hakkında uyarmışım ve bunlara göğüs gerebilecekse, tek başına mücadele edebileccekse iyi düşünmesini söyledim.. Siz alakasız bi şekilde bekara karı boşamak kolay diye bir deyim kullanmışsınız.... Ne alaka....
Madem benim çözüm sunmadığımı düşünüyorsunuz, Benim yorumlarıma yorum yapmak yerine konuyu açan arkadaşa siz çözüm önerisi getirin...

arkadaşlar,

bu konu hakkında tabi ki herkezin farklı düşünceleri olacak. duygusal yaklaşan, mantık çevresinde yaklaşan v.s....

burada biz bir arkadaşımızın derdine karınca kararınce fikirlerimizle çözüm bulmaya çalışıyoruz. lütfen birbirimizi kırmayalım. kadınları kıracak bir sürü sebep var . birde kadınlar birbirini kırmasın.

siz şimdi banada kızarsınız. akıl mı veriyorsun diye.. :)))))

cnm bence bebeğini aldırma ben ve eşim evlendiğimizde 400 er milyona özelde çalışıyordk 600 eşya taksidimiz 200 ev kiramız vardı sonra ben evliliğimizin 5.ayında hamile kaldım ve çalışamadım düşük tehlikesiyle sürekli yattım eşim tek 400 milyonla taksitmi ödesin kiramı sonra ben bileziklerimi her ay takside verdim 600 tutmustu ve taksidi her ay onla ödedik derken ben doğum yaptım bebeğim 20 günlükken eşimin taini cıktı devlet memuru oldu bence her bebek rızkyla doğuyo evet ve şimdi bütün sıkıntılar geride kaldı çok şükür umarım sizde sonunda sıkıntınızı atlatırsınız bence bebeğine kıyma cnm

bence de bebeğini aldırma,onu sana veren Rabbim mutlaka rızkını da verecektir,belki sizin için bebeğinizin olması daha hayırlıdır,bakarsın eşinde daha sorumlu olur ve bunalımdan kurtulur.

Artık iyice bunaldım. İş yerinde uykusuz perişan çalışmaktan bıktım. Çünkü eşim akşamları içip geliyor. Beni uyandırıyor. konuşmek istiyor. İşlerin kötü gittiğini bunalımda olduğunu aslında beni çok sevdiğini ama yapamadıını yetemediğini anlatıyor. Ben sinirleniyorum . bu saatemi gelinir beni uyandırma vs. Ben uykudan kalmaktan bıktım artık bu şekilde. Sonra o sızıyor ben uykusuz sabahaa kadar.
Şunu sormak istiyorum. Çocuk insanı daha da mı yalnızlaştırır. Yalnızlığınımı alır. İlginiz için hepinize teker teker teşekkür ederim. Ultrasonda resmini gördüm. Öyle seviyorum ki onu.

Back
X