Hamileyim ve olumsuz düşüncelerden çıkamıyorum, fikir verir misiniz?

Spagetti bolonez

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2020
2.643
3.321
İmkanınız varsa uzak bi yere taşınmanızı tavsiye ederim. Eğer mümkün değilse anladığım kadarıyla eşiniz ailenizin dolduruşuna gelen biri değil. Sizin rahatsız olduğunuz durumları eşiniz ailesiyle konuşabilir. Sizin tarafınızda olduğunu belli etsin
Eşime ağlıyor benle degil halfteacher la konuş yada ben konusturayim sizi diyince hemen geri vites, oglum ben sen araya gir diye demedim, aman sizin araniz bozulmasin. O zaman niye adama agliyosun boyle sacmalik olur mu ya.
Benle halletmesini söylüyor ama o esime agliyor hala
 

Spagetti bolonez

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2020
2.643
3.321
Aile apartmanında evi var diye oturmakta aynı yapı.
Sonuçta evlilik ve iki kişisiniz ya artık keşke kabul etmeseydin.
Kiraya verip daha uzaktan evde oturabilirdiniz ama olan olmuş artık.
Birde o zihniyetle büyümüş eşiniz artık çok fazla değişmez bence.
Kendinizi geri çekin ailesinden ve eşinizle konuşun.siz mesafe koyun aranıza.
Evi değiştirebilirseniz durmayın taşının.
Ahh ilk zamanlar iyiki yakiniz diyen ben şimdi... İnanılmaz gerçekten, Allah'a havale ediyorum napayım.
 

Pamukannesi83

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2018
16.867
70.167
Eve gelmeden once arayip sorun evde myz degil myz müsait miyiz diye dediğim için bile zirt pirt evimize gelemiyorlar diye laf eden insanlar. Ben ömrümde boyle garip bisey gormedim 50 yasinda kadina daha ne dym ki?

Mesela "Bana karsi sesinizi yükseltemezsiniz" diyebilirsiniz mesela. Biz bir aileye gelin geldik diye insanlar istedigi gibi davranamaz. Nasil saygi kurallar toplum icinde gecerli oluyorsa ailede zaten olmali. Iszedikleri kadar laf söylesinler. Herkesin yasam alani kendi özeli. Ben kayinvalideme bile haber vermeden gitmiyorum. Isi olur veya baska bir yere gitmek ister. Ayni sekilde o da beni gelmeden önce arar. Insanlar bastan nasıl alisiyorsa öyle devam eder. Kendi hayatinizdaki kurallari belirlemeniz onlari rahatsiz ediyorsa, bu sadece istedikleri gibi at kosturamadiklarindan.
 

Cemoos

Lütfen koparmayın!!!
Doğa Severler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Mart 2021
5.828
28.870
Ahh ilk zamanlar iyiki yakiniz diyen ben şimdi... İnanılmaz gerçekten, Allah'a havale ediyorum napayım.
İlk başlarda normal geliyor herkese
Yakınız,birlikte vakit geçiriyoruz,yemekler falan ama sonradan iş degisiyor.
Ben ilk evliligimde yaşadım sonradan aklım başıma geldi şuan ne olursan olsun asla ailelerle yakın oturmuyorum.
Esinizde,sizde bunu yaşayarak sonradan belki çözüme kavusturursunuz.
Biraz tepkinizi belli edin,sessiz kalmayın ki iyice yüz bulmasinlar.
 

Spagetti bolonez

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2020
2.643
3.321
Mesela "Bana karsi sesinizi yükseltemezsiniz" diyebilirsiniz mesela. Biz bir aileye gelin geldik diye insanlar istedigi gibi davranamaz. Nasil saygi kurallar toplum icinde gecerli oluyorsa ailede zaten olmali. Iszedikleri kadar laf söylesinler. Herkesin yasam alani kendi özeli. Ben kayinvalideme bile haber vermeden gitmiyorum. Isi olur veya baska bir yere gitmek ister. Ayni sekilde o da beni gelmeden önce arar. Insanlar bastan nasıl alisiyorsa öyle devam eder. Kendi hayatinizdaki kurallari belirlemeniz onlari rahatsiz ediyorsa, bu sadece istedikleri gibi at kosturamadiklarindan.
Kesinlikle katiliyorum, asla aramadan yazmadan gitmem illa eki dolu giderim yemek yenecekse salata yaparim yada tatli en kotu iceck alirim. Ama diyorum ya bana da gelirken haber verilmesini bekliyorum ve soyluyorum diye evimize gelmeye cekiniyoruz oluyorlar. Bu kadar kolay mi gerçekten anlaşılır olmak cok mu zor bilmiyorum. Normal olani istemek lüks oldu
 

Yagmuryt

Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2020
169
20
25
Bende o yüzden şuan saygısızlık yapmiyorum ama artik samimi de olmuyorum. Samimi olmak zorunda degilim sonucta. Buldugum en akillica yontem bu. Akrabalara günlere kadin oturmalarina gitmiyorum bayilir oyle seylere gidilsin edilsin, inadina gitmiyorum bende, yalniz kaliyor millet icinde.
Ben size bişey danışmak istiyorum bu konuda eminim yardımcı olursunuz diye düşünüyorum benim adetim gecikti 8 gün daha sonra geceleri ayak yanması bacak kaslarinin ağrıması uykuya dalıp uyanınca aşırı iştahlı yemek yemem göğüs etrafında kabarcıklar sivilceye benziyor ama değil sıktım çünkü baktım sivilce değil pütür pütür damarim aşırı belirgin üstü de beyaz pütür daha sonra bende bı kramp oldu lavaboya ciktim kan geldi durdu akışkan sürekli devam eden bı durum değildi acaba hamile olabilir miyim düzenli adet görüyorum bu arada.
 

Spagetti bolonez

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2020
2.643
3.321
İlk başlarda normal geliyor herkese
Yakınız,birlikte vakit geçiriyoruz,yemekler falan ama sonradan iş degisiyor.
Ben ilk evliligimde yaşadım sonradan aklım başıma geldi şuan ne olursan olsun asla ailelerle yakın oturmuyorum.
Esinizde,sizde bunu yaşayarak sonradan belki çözüme kavusturursunuz.
Biraz tepkinizi belli edin,sessiz kalmayın ki iyice yüz bulmasinlar.
Şuan iyi kendimi cekebiliyorum ama benim korkum bebek olunca, hadi gidin yada bugun gelmeyin diyemicem o zaman. Zaten ilk bebegim beni ne bekliyor onu bile bilmiyorum.
 

Spagetti bolonez

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2020
2.643
3.321
Ben size bişey danışmak istiyorum bu konuda eminim yardımcı olursunuz diye düşünüyorum benim adetim gecikti 8 gün daha sonra geceleri ayak yanması bacak kaslarinin ağrıması uykuya dalıp uyanınca aşırı iştahlı yemek yemem göğüs etrafında kabarcıklar sivilceye benziyor ama değil sıktım çünkü baktım sivilce değil pütür pütür damarim aşırı belirgin üstü de beyaz pütür daha sonra bende bı kramp oldu lavaboya ciktim kan geldi durdu akışkan sürekli devam eden bı durum değildi acaba hamile olabilir miyim düzenli adet görüyorum bu arada.
Bence hic belirti aramayin, belirti aradikca insan psikolojik olarak belirti buluyor, imkan varsa yarin kan verin kesin sonuc cikar🙏
 

Cemoos

Lütfen koparmayın!!!
Doğa Severler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Mart 2021
5.828
28.870
Şuan iyi kendimi cekebiliyorum ama benim korkum bebek olunca, hadi gidin yada bugun gelmeyin diyemicem o zaman. Zaten ilk bebegim beni ne bekliyor onu bile bilmiyorum.
O zamanda eşiniz de devreye girecek.
Şuan virüs yüzünden daha dikkat edilmeli zaten bunu da alıştırin.
Kendi aileniz dahil buna dikkat etsin.
Mesela ben eski kv ile ilk bebek olduğunda bebeğin yemeği konusunda ciddi kavgalar yaşamıştık aman siz bebeğin yemegine falan müdahale etmelerine izin vermeyin.
Ben mutfağa falan gittiğimde bebeğe pilav veriyordu eski kv 🤦
İşte bebeğe gel beraber banyo yaptıralım,ben bakayım sen uyu,işlerini hallet işlerine falan sakin girme.
Gerçekten çok zor ya Allah kolaylık versin 🙏
 

Yagmuryt

Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2020
169
20
25
Benim şaşırdigim konu göğüs etrafindaki kabarcıklar hiç olmazdı böyle şeyler bu ay çok tuhafim iştah desen aşırı var yorgunluk var hepsi var göğüs etrafında ki kabarcık normal mi peki
 

Masallardiyarii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2021
1.403
1.674
İlk defa buraya yazıyorum, öncelikle merhabalar hanımlar. 2.5 yıllık evliyim, eşim tek erkek, köy yaşantısıyla büyümüş ve hala eskinin köyü şimdinin mahallesi bi yerde oturuyorlar, istanbulun göbeğinde 🙄 evlerimiz cok yakın ailesiyle. İlk zamanlar çok mutluydum bu durumdan, gayet samimiydik. Gebelik için kontrollere ve hastaneye gitmeye başladım kimsenin haberi yok,hala da yoktur, kv nin sürekli içten içe beni takip ettiğini anladim. Ariyor dışardayim diyorum bi kac gun sonra baska bosey icin ben evlerine gideck oluyorum ariyorum soylemiyor ne zaman gelecek nerde, sen soylemedin ya bende söylemiyorum artık diyor. Bunu duyunca başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Ben böyle seyleri anlamam, diyaloga negatiflige kavgaya gelmem ama öyle zoruma gitti ki ben neyin derdindeyim sen neyin derdindesin. Neyse ben kendiligimden karantinada hamile kaldim, ailem ara ara gelmeye basladi yanima yalovadan. Ailemin geleceği hafta kendi şehir dışına çıkıp görümceyi de bende yatili olarak kaldirmayi akil etmis, bana sora beni dusunen evin halini soran yok tabiki. Ama ailem gelecek diyince de ilk defa bas bas bagirmaya başladı. Şok oldum, asla agzimi acmadim. O gun esimde orda. Ertesi gun eşime ağlayıp ben size gelmeye cekiniyorum, evinize bile giremiyorum bisey dersiniz diye. Ben bu kizi(26) kime birakayim tek kalamaz vs vs aglayip doldurup bana yollamış. Akli olan insanlariz allahtan ki oturduk konustuk eşimle ama hamile bi kadinin kocasini doldurup ona yollamak nedir? Ev sahibine sormadan eve yatili gelmek nedir? Ha noldu geldi iki gun kaldi diger gunler kendi evine gitti gorumcem tek kaldi ailesine bizde kaldigini demis.
Cocuk olacak, hamileliğim değil ama sonrasi icin cok korkuyorum. Sürekli gelecekler, bisey desem yine bi köşede aglayacak eşime diye sürekli bunu düşünüyorum. Eskisi gibi ne gidiyorum ne yuzune gülüyorum ne de plan program yapıp birlikte biseyler yapıyoruz, içim almiyor artık.
Lütfen bana bir fikir verin ben olumlu düşünmeyi, bunlari takmamayi nasil becericem. Psikolojik yardim alayim diyorum ama eşime direk bunlarin hepsini anlatmadim, o zaman anlatmam gerekir, neden gideceksin ki der.
Ne yapmalıyım 🙏
Uzun oldu okudugunuz için teşekkür ederim, hakkınızı helal edin
Açıkçası ben gebelik öncesi ve o süreci mucize haberi ilk aldığın anlara şahit oldum boyle bir süreçten eşiniz ile birlikte geçtiniz bu dönemde en iyi sizi eşiniz anlar bence oturup bunu konuşun ne emekler ile sahip oldunuz bu bebeğe zarar gelsin istemez sonrası içinde geçerli bu sağlıklı bir durum değil size zarar veren insanlar sizden uzak olsun mesafe candır bence eşiniz ile bunu oturup konuşmanız lazım çok üzüldüm bu duruma ne insanlar var ya
 

Pamukannesi83

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2018
16.867
70.167
Kesinlikle katiliyorum, asla aramadan yazmadan gitmem illa eki dolu giderim yemek yenecekse salata yaparim yada tatli en kotu iceck alirim. Ama diyorum ya bana da gelirken haber verilmesini bekliyorum ve soyluyorum diye evimize gelmeye cekiniyoruz oluyorlar. Bu kadar kolay mi gerçekten anlaşılır olmak cok mu zor bilmiyorum. Normal olani istemek lüks oldu

Net olmaya devam edin. Ben acik söylerim durumu duygusallastirmaya veya farkli yerlere cekmeye gerek yok. Insanlar isine gelmedigi icin anlamamazliga vuruyor.
 

Spagetti bolonez

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2020
2.643
3.321
O zamanda eşiniz de devreye girecek.
Şuan virüs yüzünden daha dikkat edilmeli zaten bunu da alıştırin.
Kendi aileniz dahil buna dikkat etsin.
Mesela ben eski kv ile ilk bebek olduğunda bebeğin yemeği konusunda ciddi kavgalar yaşamıştık aman siz bebeğin yemegine falan müdahale etmelerine izin vermeyin.
Ben mutfağa falan gittiğimde bebeğe pilav veriyordu eski kv 🤦
İşte bebeğe gel beraber banyo yaptıralım,ben bakayım sen uyu,işlerini hallet işlerine falan sakin girme.
Gerçekten çok zor ya Allah kolaylık versin 🙏
Simdiden dogmamis bebege seker verilecek pasta yedirilecek ondan bahsediyorlar deli olacam ya, ki bende pcos var insülin direnci var şeker iyi bisey mi. Bide gülüyorlar cok komikmis gibi, Allah im yardimcim olsun düşündükçe geriliyorum ben ya
 

Spagetti bolonez

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2020
2.643
3.321
Açıkçası ben gebelik öncesi ve o süreci mucize haberi ilk aldığın anlara şahit oldum boyle bir süreçten eşiniz ile birlikte geçtiniz bu dönemde en iyi sizi eşiniz anlar bence oturup bunu konuşun ne emekler ile sahip oldunuz bu bebeğe zarar gelsin istemez sonrası içinde geçerli bu sağlıklı bir durum değil size zarar veren insanlar sizden uzak olsun mesafe candır bence eşiniz ile bunu oturup konuşmanız lazım çok üzüldüm bu duruma ne insanlar var ya
😐 İşte bunu biz eşimle biliyoruz ama baskalari bilmediği icin, bilseler aninda yayarlar sacma sapan hastaneye gitti geldi normal olmadi vs ki gercekten normal yolla ovulasyonla gebelik oldu nasil aciklicaksin asla anlamazlar ki, ki tedaviyle de olmus olabilir Allah bilir, sorun onlarin yaklasimlari. Biz kiymetini biliyoruz her gun sukrediyoruz ama onlarla bu durum aşırı zor
 

Kelebekmf

Kelebekler vadisi
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2020
1.208
2.508
İlk defa buraya yazıyorum, öncelikle merhabalar hanımlar. 2.5 yıllık evliyim, eşim tek erkek, köy yaşantısıyla büyümüş ve hala eskinin köyü şimdinin mahallesi bi yerde oturuyorlar, istanbulun göbeğinde 🙄 evlerimiz cok yakın ailesiyle. İlk zamanlar çok mutluydum bu durumdan, gayet samimiydik. Gebelik için kontrollere ve hastaneye gitmeye başladım kimsenin haberi yok,hala da yoktur, kv nin sürekli içten içe beni takip ettiğini anladim. Ariyor dışardayim diyorum bi kac gun sonra baska bosey icin ben evlerine gideck oluyorum ariyorum soylemiyor ne zaman gelecek nerde, sen soylemedin ya bende söylemiyorum artık diyor. Bunu duyunca başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Ben böyle seyleri anlamam, diyaloga negatiflige kavgaya gelmem ama öyle zoruma gitti ki ben neyin derdindeyim sen neyin derdindesin. Neyse ben kendiligimden karantinada hamile kaldim, ailem ara ara gelmeye basladi yanima yalovadan. Ailemin geleceği hafta kendi şehir dışına çıkıp görümceyi de bende yatili olarak kaldirmayi akil etmis, bana sora beni dusunen evin halini soran yok tabiki. Ama ailem gelecek diyince de ilk defa bas bas bagirmaya başladı. Şok oldum, asla agzimi acmadim. O gun esimde orda. Ertesi gun eşime ağlayıp ben size gelmeye cekiniyorum, evinize bile giremiyorum bisey dersiniz diye. Ben bu kizi(26) kime birakayim tek kalamaz vs vs aglayip doldurup bana yollamış. Akli olan insanlariz allahtan ki oturduk konustuk eşimle ama hamile bi kadinin kocasini doldurup ona yollamak nedir? Ev sahibine sormadan eve yatili gelmek nedir? Ha noldu geldi iki gun kaldi diger gunler kendi evine gitti gorumcem tek kaldi ailesine bizde kaldigini demis.
Cocuk olacak, hamileliğim değil ama sonrasi icin cok korkuyorum. Sürekli gelecekler, bisey desem yine bi köşede aglayacak eşime diye sürekli bunu düşünüyorum. Eskisi gibi ne gidiyorum ne yuzune gülüyorum ne de plan program yapıp birlikte biseyler yapıyoruz, içim almiyor artık.
Lütfen bana bir fikir verin ben olumlu düşünmeyi, bunlari takmamayi nasil becericem. Psikolojik yardim alayim diyorum ama eşime direk bunlarin hepsini anlatmadim, o zaman anlatmam gerekir, neden gideceksin ki der.
Ne yapmalıyım 🙏
Uzun oldu okudugunuz için teşekkür ederim, hakkınızı helal edin
Hala bilmiyor mu hamile olduğunuzu anlayamadım.
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 393 gün geçti.



Vücut Kitle İndeksim (VKI) tavsiye edilen VKI değer aralığının üstünde.
Boyuma göre tavsiye edilen VKI aralığında olmam için ağırlığımın 47 Kg. ile 64 Kg. arasında olması gerekir.
Boyum : 160 cm. Başlangıç Kilom :87.9 Kg. Şimdiki Kilom :84.4 Kg.