hamileyim yardımmm

rengin_35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2007
222
0
96
İzmir
7 yıllık evli ve 7 aylık hamileyim. eşimle bu zaman kadar çok sorun yaşadık hepside maddiyat nedeniyle. üstelik eşimin durumu iyi olduğu halde.
çalışan bi bayanım evin geçimini ben sağlıyorum. eşim maaşını biriktiriyo . ama bankada ne kadar parası var neyi var yok bilmiyorum. bi kaç kez paramı vermemeye kalktığımda beni dövdü kaç kez evden kovaladı. gittim ama pişmanım dedi 4 kez barıştım şans verdim.ama değişen hiçbişi olmadı. yine paramı alıyo üstelik şşimdi hamilede kaldım. doğmudan sonra boşansam çoçuğumu elimden alabilirmi. ve benim 7 yıllık hakkım alabilirmiyim ondan. lütfen bilgi verin

ayyyyyyyyy ya çok üzüldüm,hukukla ilgili bi bilgim yok,ama bir kadın olarak size destek olmak istedim,ben de 7aylık hamileyim...
ne demek evin geçimini siz sağlarken o maaşını biriktiriyo?tam tersi olması gerekmez mi?bu ne biçim erkek,acaba siz mi çok taviz verdiniz?
bi de 7aylık evli ve 7 aylık hamile olduğunuzu,eşinizden sık sık şiddet gördüğünüzü yazmışsınız,demek bu adam hamileyken bile sizi dövebilmiş,yazıklar olsun,elleri kırılsın ne diyeyim...
boşanma durumunda çocuğu elinizden alamaz diye biliyorum çünkü ne olursa olsun çocukları 7yaşına kadar anneye veriyorlar,hele sizinki bebek olacak kesin size verirler
ne diyeyim gerçekten çok üzüldüm Allah yardımcınız olsun

7 yıllık evli ve 7 aylık hamileyim. eşimle bu zaman kadar çok sorun yaşadık hepside maddiyat nedeniyle. üstelik eşimin durumu iyi olduğu halde.
çalışan bi bayanım evin geçimini ben sağlıyorum. eşim maaşını biriktiriyo . ama bankada ne kadar parası var neyi var yok bilmiyorum. bi kaç kez paramı vermemeye kalktığımda beni dövdü kaç kez evden kovaladı. gittim ama pişmanım dedi 4 kez barıştım şans verdim.ama değişen hiçbişi olmadı. yine paramı alıyo üstelik şşimdi hamilede kaldım. doğmudan sonra boşansam çoçuğumu elimden alabilirmi. ve benim 7 yıllık hakkım alabilirmiyim ondan. lütfen bilgi verin

Öncelikle cok gecmiş olsun hem hamile olup hem ayrılık yasamak cok zor yasadıklarını az cok anlıyorum ben senın kadar cok evlılık surem olmadı ve suan 7,5 aylık hamileyim ve bizde bir barısıp bir ayrılık yasadım o kadar kotu bir durumda oluyoki insan hem hamilelik psikolijisi hemde ayrılık sıkıntısı ikisi cok agır geliyor umarım sen daha kolay atlatırsın bu kadar sıkıntının ıcınde bir de bebeiğinin elinden alınma ihtimali bir anne için düşünülmesi bile cok agır ama bencede mahkeme yeni dogmus cocugu ne olursa olsun anneden ayırmaz.benneyaptımki ne yasarsak yasayalım olan o masum bebeklere oluyor umarım en hayırlısı olur ve bızlerın arasında ezilemezler
Umarım bebeğin ve senin için en dogrusu olması dileğiyle.....

arkadaşım ben yanlış anlamışım 7yıllık evli 7aylık hamileyim yazmışsın şimdi farkettim...

meraba arkadasım gercekten cok üzücü bı durum Allah kolaylık versın.Ben bıkac aydır uyeyım ama sadece okuyordum ama senın durumunu okuyunca cevap yazmam sart oldu benım eşim avukat ona sordum bu durumu 6 yasına kadar cocugu alamazmıs eşin bankadakı paranın yarısını da alabilirmişsin. hakkında hayırlısı olsun.sağlıklı bi evlat versın rabbım.

meraba arkadasım gercekten cok üzücü bı durum Allah kolaylık versın.Ben bıkac aydır uyeyım ama sadece okuyordum ama senın durumunu okuyunca cevap yazmam sart oldu benım eşim avukat ona sordum bu durumu 6 yasına kadar cocugu alamazmıs eşin bankadakı paranın yarısını da alabilirmişsin. hakkında hayırlısı olsun.sağlıklı bi evlat versın rabbım.
Arkadaşım bu konu benide cok ilgili 6 sene her sekilde cocuk annede kalıyor peki 6 sene sonra baba hangi durumlarda alır kız babaya erkek anneye verilir diye duymustum oyle bişey var mı?

cok ilgin.oncelikle uzuldum duruma..
madem bunca sorun yasadiniz niye cocuk yaptinizki?
keske bastan iyi dusunseydiniz.

cok ilgin.oncelikle uzuldum duruma..
madem bunca sorun yasadiniz niye cocuk yaptinizki?
keske bastan iyi dusunseydiniz.

evet haklısın.
bir ayrılıp bir barışırken çoçuk oldu işte. aldıramadımda kıyamadım. şimdi tek korkkum. bi çoçuğun sorumluluğunu nası tek başıma yüklenicem ve ya elimden alırlarsa. doğmasına da az kaldı zaten

Kiyamadim Yavruma Aldiramadim. şimdi Ise Maddi Yönden Sifira Sifirim . Korkuyorum. Tek Başima Nasi Bu Yükün Altindan Kalkicam Diye. Yaavrum Daha Doğmadan Stres Içine Girdi Anne Karninda. Allah Yardimcim Olsun. Benim Ve Benim Gibi Olanlarin

ah canım benim
stres yapma yaa Allah büyük sen güçlü ve kararlı ol yeter
bak bebekler anne karnında herşeyi hissedermiş
bak Dominantt arkadaş ne demiş eşi avukatmış 6yaşına kadar sende ve bankadaki paranın yarısı senin olucakmış zaten şuan evi sen geçindiriyormuşsun
tatlım hakkında herşeyin hayırlısı
belki çocuk olunca düzelir diycem ama

Bir kere çocuğunu asla alamaz bundan emin ol.Kimse yeni doğmuş ufacık bebeği babaya vermez çok çok istisnai durumlar dışında.Eşinin para konusunda yaptığı ise son derece ayıp, yani senin paranı alıyor biriktiriyor ve bunlar sadece onun hesabında mı toplanıyor?Ortak hesap diye birşey var neden bunu diretmediniz?Gerçi dayak yedim diyorsunuz belki de korktunuz o halde.Boşanırsanız bankadaki paranın bir kısmının sizin paranız olduğunu ispatlamanız gerek.Üzüldüm halinize bebeğiniz varken sizi kapı dışarı atamaz zaten bebek olmasada atamaz kendi defolur gider.Bu ülkede kanun var ve medeni kanun herzaman kadını korumak üzere vardır.Kadın hakları daha ön plandadır.Bu kadar korkmayın, gerekirse donuna kadar alıp birde ayda kaç milyar nafakaya bağlatabilirisniz tabi evi terketmezseniz.Evi terkeden kaybediyor diye biliyorum.

Son düzenleme:
Bir kere çocuğunu asla alamaz bundan emin ol.Kimse yeni doğmuş ufacık bebeği babaya vermez çok çok istisnai durumlar dışında.Eşinin para konusunda yaptığı ise son derece ayıp, yani senin paranı alıyor biriktiriyor ve bunlar sadece onun hesabında mı toplanıyor?Ortak hesap diye birşey var neden bunu diretmediniz?Gerçi dayak yedim diyorsunuz belki de korktunuz o halde.Boşanırsanız bankadaki paranın bir kısmının sizin paranız olduğunu ispatlamanız gerek.Üzüldüm halinize bebeğiniz varken sizi kapı dışarı atamaz zaten bebek olmasada atamaz kendi defolur gider.Bu ülkede kanun var ve medeni kanun herzaman kadını korumak üzere vardır.Kadın hakları daha ön plandadır.Bu kadar korkmayın, gerekirse donuna kadar alıp birde ayda kaç milyar nafakaya bağlatabilirisniz tabi evi terketmezseniz.Evi terkeden kaybediyor diye biliyorum.

YOK .BENİ BU 7 YIL SÜREN EVLİLİĞİMİZDE Bİ KAÇ KEZ KAPI DIŞINA ATTI. 5 6 KEZ AYRILDIK. ÇOÇUKTA YOKTU ÜSTELİK. HEP ŞANS VERDİM HEP PİŞMAN OLMUŞTU. YANLŞ YAPTIM. ŞİMDİ İSE PARASI HANGİ BANKADA KİMİN HESABINDA BİLMİYORUM.SORARSAM SÖYLEMEZ. ORTAK HESAP OLAYINI BENDE İSTEDİM AMA BU YÜZDEN DAYAK YEDİM. O YÜZDEN AĞZIMI AÇAMIYORUM. ANLAYACAĞINNZ HALİM HARAP.

rengin_35 bebeğin doğduğunda velayeti sana verilir canım merak etme.Ayrıca boşanma gerçekleştiğinde çocuğun için nafaka alırsın.Kendin için alırsın diyemem çünkü çalışıyorsun ve belli bir maaşın var.Evliliğiniz 01.01.2002 de önce olmuş sanırım.01.01.2002 den sonra eşinin aldığı ev,araba,herhangi bir gayrimenkul felan varsa bunlara ortaksın canım.Tabi yasal mal rejimine tabii iseniz.Dilerim herşey yoluna girer.

İyi bir avukatla görüş bence evliliğiniz süresince evin geçimini senin üstlendiğini ispatla( ki sanırım şahitler bu konuda etkili oluyor,ayrıca faturaları hesabından falan ödediysen bunlarda yazılı kanıt olur) ve o pisliğin(kusura bakma bebeğinin babası ama dayanamadımsenağlama) biriktirdiği o paraları ona yedirme!!! Senden zorla saklayıp biriktirdiği o paraları maddi manevi tazminat davasıyla elinden al ve bebeğinle sıkıntı çekme... Lütfen güçlü ol,şunları yazarken bile gözlerim doldu ama sen bebeğin için ağlama sakın!!! Sana yaptıklarını burnundan fitil fitil getir,bunun için önce iyi bir avukat bulman gerek...Zaten davayı kazanırsan hangi bankada ne kadar mevduat biriktirmiş kabak gibi çıkar ortaya!!!Kötü Kazen

İyi bir avukatla görüş bence evliliğiniz süresince evin geçimini senin üstlendiğini ispatla( ki sanırım şahitler bu konuda etkili oluyor,ayrıca faturaları hesabından falan ödediysen bunlarda yazılı kanıt olur) ve o pisliğin(kusura bakma bebeğinin babası ama dayanamadımsenağlama) biriktirdiği o paraları ona yedirme!!! Senden zorla saklayıp biriktirdiği o paraları maddi manevi tazminat davasıyla elinden al ve bebeğinle sıkıntı çekme... Lütfen güçlü ol,şunları yazarken bile gözlerim doldu ama sen bebeğin için ağlama sakın!!! Sana yaptıklarını burnundan fitil fitil getir,bunun için önce iyi bir avukat bulman gerek...Zaten davayı kazanırsan hangi bankada ne kadar mevduat biriktirmiş kabak gibi çıkar ortaya!!!Kötü Kazen

bugüne kadar hiç banka hesabıma para yatırılmadı ne kredi kartım var nede başka bişi. sadece 3,5 yıldır çalıştığımı olduğu gibi eline veriyorum. bunun böyle olduğunu çevremdeki herkes biliyor. kanıtlarım. ama bankada parayı başkasının üzerine yatırıyorsa onu bilemiyorum. ünkü geçen yılda boşanma olayları yaşanmıştı . uyanıklık etmiş olabilir. allah bebeğime ve bana şans versin ne diyeyim

iyi günler arkadaşım...öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun,durumunuz içinde üzüldüm geçmiş olsun...hamilelik döneminizde bu tarz stresler yaşamanıza gerçekten çok üzüldüm,hayırlısı olsun..,
Boşanma durumunda elbette çocuğun velayeti taraflardan birine verilecektir.
Sizin olayınızda boşanma olacak ise yeni doğan bebeğin bakım beslenme ve özellikle anne şefkatine olan ihtiyacı dikkate alındığında velayet size verilecektir.
Velayet konusunda eşinizin her zaman dava açma hakkı bulunmaktaysa da,velayetin değiştirilmesi için önemli gerekçeler olmalıdır.
Çocuğun bakımı ve gelişmesi için gerekli sorumlulukları yerine getiriyorsanız,çocuk sizin yanınızda mutlu ve güven içinde ise ve sizin yanınızda kalması çocuğun çıkarlarına uygun olduğuna hakim de kanaat getirir ise, velayet değiştirilmeyecektir.
Kısacası şimdilik velayet konusunda kaygı duymanıza gerek yok.Asıl önemli olan çocuğa sağlıklı bir ortam sunabilmektir.Bu ortamın ne olabileceğine siz karar vereceksiniz.7 yıllık hakkınızıda tazminat olarak alabilirsiniz....

iyi günler arkadaşım...öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun,durumunuz içinde üzüldüm geçmiş olsun...hamilelik döneminizde bu tarz stresler yaşamanıza gerçekten çok üzüldüm,hayırlısı olsun..,
Boşanma durumunda elbette çocuğun velayeti taraflardan birine verilecektir.
Sizin olayınızda boşanma olacak ise yeni doğan bebeğin bakım beslenme ve özellikle anne şefkatine olan ihtiyacı dikkate alındığında velayet size verilecektir.
Velayet konusunda eşinizin her zaman dava açma hakkı bulunmaktaysa da,velayetin değiştirilmesi için önemli gerekçeler olmalıdır.
Çocuğun bakımı ve gelişmesi için gerekli sorumlulukları yerine getiriyorsanız,çocuk sizin yanınızda mutlu ve güven içinde ise ve sizin yanınızda kalması çocuğun çıkarlarına uygun olduğuna hakim de kanaat getirir ise, velayet değiştirilmeyecektir.
Kısacası şimdilik velayet konusunda kaygı duymanıza gerek yok.Asıl önemli olan çocuğa sağlıklı bir ortam sunabilmektir.Bu ortamın ne olabileceğine siz karar vereceksiniz.7 yıllık hakkınızıda tazminat olarak alabilirsiniz....

bilgiler için çok tşk ederim. durumum şu anda malum. hç bir şeyim yok. çoçuğuma ancak çalışarak bakabilirim
ama yıllardır kazandığım parayı eşime verdiğimi şahitlerle kanıtlayabilirim. yani tazminat alabilirmiyim

bugüne kadar hiç banka hesabıma para yatırılmadı ne kredi kartım var nede başka bişi. sadece 3,5 yıldır çalıştığımı olduğu gibi eline veriyorum. bunun böyle olduğunu çevremdeki herkes biliyor. kanıtlarım. ama bankada parayı başkasının üzerine yatırıyorsa onu bilemiyorum. ünkü geçen yılda boşanma olayları yaşanmıştı . uyanıklık etmiş olabilir. allah bebeğime ve bana şans versin ne diyeyim

Canım benim başkasının üzerine yatırsada mahkeme sana tazminat ödemeye mahkum etti mi onu eşşek gibi çıkaracak ortaya paralarını!!! Ne olur güçlü ol,dünden beri aklımdasın:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm: Güçlü ol ki senin ve bebeğinin hakkını yedirmeyesin ona!!! Herşey çok güzel olacak inan...Bebişin ve sen üstesinden geleceksiniz herşeyin...Umudunu yitirme sakın Şeniz

Canım benim başkasının üzerine yatırsada mahkeme sana tazminat ödemeye mahkum etti mi onu eşşek gibi çıkaracak ortaya paralarını!!! Ne olur güçlü ol,dünden beri aklımdasın:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm: Güçlü ol ki senin ve bebeğinin hakkını yedirmeyesin ona!!! Herşey çok güzel olacak inan...Bebişin ve sen üstesinden geleceksiniz herşeyin...Umudunu yitirme sakın Şeniz

çok tşk ederim. beni düşünmen bende çok duygulandırdı. inş. bundan sonrası hayırlı olur yavrum ve benim için

yazık olmuş emeğine,alın terine,adama bak ya kadının parasını elinden alan adama adammı derim..
bugün hastayım oyüzden beynim durdu sanki nerdeyse her konuya bilemicem diyorum..
yani 7 yıldır paranı ona vermişsin,illaki mahkeme bunu gözönünde bulundurup bi tazminat verdirecektir
sana ma ben asıl neden bukadar sene bu adama katlandın ve döndükten sonra paranı vermeye devam
ettin ona takıldım..bu noktada tıkandığım için sana akıl veremiyorum..

HAKLISIN NE DESEN HAKLISIN. AİLEMDE SENİN GİBİ DÜŞÜNÜYORDU. KIZIM EN AZINDAN DÖN GER AMA PARANI VERME ARTIK. KENDİNİ GARANTİYE AL DEDİLER . AMA BEN NAPTIM YİNE ONUN O YALAN SZLERİNE KANDIM. BANA GÜVEN HERŞEY İKİMİZİN DEYİP DURDU. HERŞEY BENİM HATAM ÇÜNKÜ AİLEM SONUNA KADAR BANA DESTEK OLDULAR AYRIL DEDİLER AMA BEN CESARETSİZMİYDİM NEYDİM BAŞARAMADIM. ŞİMDİYSE PİŞMANIM DİYORUM AMA BU DEFA HERŞEY DAHA ZOR OLAACAK. ÇÜNKÜ ARTIK KARNIMDA BİRDE BEBĞİM VAR.

Back
X