Hamileyim yoneticim işten cikartmak istiyo yardim

ceycey4444

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2016
1.639
2.108
133
31
İzmit
Merhaba 3 bucuk senedir bi firmada calisiyorum suan 24 haftalik hamileyim isverenim bana kidemini verelim bide cikis kodunu işveren tarafindan diyelim.issizlik maasinida al 2 cocukla calisamazsin dedi. Bende dogumdan sonra calismak istemiyorum sizce sadece kidemi alip cıkmak mantiklimi ne yapmaliyim sizce

Vallaha şimdi düşününce eğer doğumdan sonra geri dönüp kendiniz çıkarsanız hem kıdemden hem işsizlik maaşından olacaksınız.
İyi hesaplamanız lazım. Yani çalışıyor olarak raporluyken ne kadar alacaksınız ? Dönüp geldiğinizde kendiniz çıktığınız için kıdemle işsizlik maaşı olmayacak sonuçta.
Çıkartılırsanız işsizlik+kıdem ne tutacak?
Hangisi karlıysa ona göre hareket edin.

İhbar tazminatı vermek zorunda; işe iade davası açsanız kazanırsınız. Ama çalışmak istemiyorsanız, kendiniz çıkacaksanız, kabul edebilirsiniz.

aslında doğumdan sonra çalışmak istemiyorsan adam sana iyilik yapmış. kim hem maaşını verip hem işsizlik maaşını alabilmen için uğraşır ki?
eğer sağlık sorunun yoksa işverenine rica et doğumdan sonra ücretli iznin bittikten sonra çıkarsın. hem o zamana kadar maaşını almaya devam edersin hem ücretli izindeyken de maaşını devlet verir.

Bunları size teklif ediyorsa tamam deyin Hamile birini işten çıkarmak suç .. Mahkeme açarsınız kötü niyet tazminatı ve ise iade davası açarsınız istifa etmek istemiyorsanız ; istiyorsanız da doğumdan sonra haklarınızı alın öyle çıkarsınlar

Yerinde olsam sigortami da dusunurum. Simdi degil ama dogum sonrasi bu teklifi kabul edebilirsin.

Hepinize tesekkür ederim aklım cok karışık hem vefa borcum var gibi hissediyorum beni dusundugu icin acaba ihbar arti 4 maasda istesem kabul edermi ayip olurmu

Aynisi benim ablamin basina geldi oda isvereniyle anlasti dogumdan sonra cikicakti haklarini alip ama dogurduktan sonra haklarini vermediler bide mobing uygulayp kendisini isten cikmasi icin ugrastilar falan mahkemelere gitti ablam ama sonuc alamamisti siz iyice arastirin isvereniniz guvenilir biriyse size kazik atmayacaksa dogmdan sonr cikartsin

Yasal olarak hamile birini isten çıkartmak suç. Izinlerinizi kullanip sonrasinda cikis verebilirler simdi sizi isten çıkartamazlar

32. Haftaya kadar calisirsaniz sigortadan analik parasini alirsiniz. Isverene soyleyin 32. Haftaya kadar calistirsin sonra cikarsin

Hepinize tesekkür ederim aklım cok karışık hem vefa borcum var gibi hissediyorum beni dusundugu icin acaba ihbar arti 4 maasda istesem kabul edermi ayip olurmu
İş hayatında vefa borcu olmaz.

Zaten çıkmak istiyorsanız bari konuşun doğum sonrası Kıdem ihbar versin öyle çıkarsın zaten ne kalmış ki 2 ay sonra çıkarsın

Lütfen ayıp, güvenilir muhabbeti yapmayın. Kuzenim şirket ismi değişikliğinde patronunun seni işe ben aldım hakların bana ait diye kağıda çıkış imzası attırdı şirket kapandı kızın 20 bin kadar tazminatı yandı. Ben dahil herkes abla yapma etme dedik.. buna rağmen dinlemedi kimseyi. güveniyorum ona dedi. Şimdide Allah hakkımı soracak diyor da niye sorsun aklını kullanmadı

Ben alıp çıkın hem enaz 6 ay maaş alıcaksınız hem tazminat, doğumdan snr çıksanız doğum parası ne kse tutacakki ya kafa kafaya gelir, yada onların teklifi mantıklı, hem çıkıp doğuma kdr dinlenip hazirliginizi yaparsiniz, bi hesap yapin maasiniza göre

şimdi çıkmamı istiyolar sadece kıdem verip kuzum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…