Hamileyim:(

Keşke eşim yeteri kadar destek olsa ama o da kararsız o y7zden duramıyorum tek kişi olmuyor ki evlilik
Evlilik tek kişilik ama o bebegin annesi sizsiniz sizin içinizde,siz buyuteceksiniz erkekler baba olmayi geç öğreniyorlar,o yuzden sizin karariniz daha önemli
He cok cok istegen bir erkegin bile destegi devede kulak kalır.

Maddiyat yüzünden aldırırsınız Allah korusun daha beter olursunuz
Kızacaklar olur belki ama ben böyle düşünüyorum
Allah ol demiş cana kıymak olmaz..

Bende şuan hamileyim ve bizim de plansız oldu
Şuan ne eşim yanımda ne ailem hepimiz ayrı illerdeyiz bazı sebeplerden
Evim bile yok yurtta kalıyorum baya zor şartlarım
Ama aldırmayı hiç düşünmedim.

İşyerine söylemeyin deneme süresince
Sonrası için zaten sizi hamilelikten dolayı işten çıkarmaları yasak
Ayrıca 7,5 saatten fazla da çalıştıramazlar
Bütün haklarınızı kullanırsınız

Evlilik tek kişilik ama o bebegin annesi sizsiniz sizin içinizde,siz buyuteceksiniz erkekler baba olmayi geç öğreniyorlar,o yuzden sizin karariniz daha önemli
He cok cok istegen bir erkegin bile destegi devede kulak kalır.
Belki biraz ustelesem razi olur ama ya ilerde yüzüm e vurursa

Evet isteyince her şey oluyor. 5 TL lık et alıp atardım çorbalarına bende hala daha çilek muz vs istediğinde sadece ona kadar alıyorum ama alıyorum mutlaka. Bazen beraber yiyelim diyor kuzum ben sevmem diyorum :)

Konuyu sessiz takip ediyordum; fakat mesajiniza cevap yazmadan edemedim. Masallah ne guzel bir annesiniz. Rabbim evinize Halil Ibrahim bereketi versin helalinden, dolsun tassin insallah madden manen. Evladinizi hayirli eylesin, evladinizdan yana yuzunuzu guldursun insallah.

Biri de dilencilik yapıp kağıt toplayıp gene bakarsınız demiş :KK43:

Yani buraları okuyunca burda geldiklerinden beri dilencilik yapıp her sene üreyen suriyelilere kızmamak gerek demek ki
Evet ona kızdım ben de
Millet hiç yolda dilenen 4 yaşında çocuk görmemiş gibi tepki veriyor kızıyorum

Hoş konu sahibinin durumu bir tuhaf
Ama hala dedigimin arkasındayım

Evet isteyince her şey oluyor. 5 TL lık et alıp atardım çorbalarına bende hala daha çilek muz vs istediğinde sadece ona kadar alıyorum ama alıyorum mutlaka. Bazen beraber yiyelim diyor kuzum ben sevmem diyorum :)
Aynen canım bizde de aynı, meyve, sebze, balık, et hep yavruya göre alınır :)
Sağlıklarına şükür. En büyük zenginlik sağlıkları, varlıkları.

Yok hayır tabii ki benim fikrimi soruyor ya anlatamıyorum ikimizde kararsizis
Bak canim benim guzel kardesim esini birak simdi sen kendi duygularini hissini dikkate el.senin fikrin esini etkileyecektir bence.ben kizimin kalp atisini duydugumda Allahim bu bir mucize dedim.karnimda hareket ettiginde agladim mutluluktan hele dogup meme emerken goz goze geldigimizde baska bir ask bu anlatilamiyor yasanmasi gerekiyor.bunun pismanligini da hep yasiyacaksin.bizim seksene yaklasmis eski ev sahibimiz kadin ahh ahh ben cok gunah isledim gecim zor olur diye cocuk aldirdik bakamayiz diye.simdi yasda ilerliyor ben nasil hesap vercem diyor buyuk bir dert olmus atamamis icinden.cokta zengin simdi evler yazlik dukkan var ama vicdan rahatsiz.evladi var ama yaninda degil hicbiri.Allahin emanet olarak gonderdigini kabul etmedi kiydigi icin cok uzgun.
Bizde dugun yaptik kiradaydik maasimiz da sizinkinden azdi oyle boyle ev aldik oduyoruz borcunu sukur.inan kizima dogru durust birsey almadik desem yeridir.inan bak daha giymedigi bi dunya kiyafeti var kardesler aileler besik ana kucagi cocuk arabasi herseyi aldilar.vallahi billahi sen niyetini ve kalbini temiz tutar Allaha birakirsan hersey guzel olacaktir ben bile inaniyorum buna.

Belki biraz ustelesem razi olur ama ya ilerde yüzüm e vurursa
Ya sen tek başına mı yaptın bu bebeği? Senin bebeğinse onun da bebeği. Neden tüm sorumluluğu senin üzerine yıkıyor?

Baskıyla sana kürtaj yatırırsa ve sen ömür boyu bunun vicdan azabını çekersen ne olacak? Paşazademiz seni bu kadar düşünüyor mu?

Adam akıllı korunsaymış o zaman. Kadınlar çok isteyerek kürtaj olsa bile manevi ve fiziki olarak yıpranabiliyorlar. Bunları düşünüyor mu beyefendi?

Evlendiğim ilk zamanlar en büyük korkum hamile kalmaktı, çünkü doğuramazdım. Şimdi siz benim korkumu yaşıyorsunuz.
Bakamayacağınızı düşünüyorsanız dünyaya getirmek size de ona da kötülük...

Ama Asıl zorluk sizin üstünüzde olacak siz göze alıyorsanız olmaz diye bir şey de yok

istenmeyen bebek hem maddi hem manevi acidan zordur.eger disari cikip bir kadini bir cocugu yada bir genci oldurmeye cesaretiniz ve vicdaniniz varsa kurtaj olabilirsiniz.kim ne derse desin anne karnina dustugu anda bu dunyaya gelmis demektir.siz kendi elinizle bir canlinin hayatina son vereceksiniz.onun kaderini siz sonlandiracaksiniz.karar sizin

Konuyu sessiz takip ediyordum; fakat mesajiniza cevap yazmadan edemedim. Masallah ne guzel bir annesiniz. Rabbim evinize Halil Ibrahim bereketi versin helalinden, dolsun tassin insallah madden manen. Evladinizi hayirli eylesin, evladinizdan yana yuzunuzu guldursun insallah.
Amin Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim bunun Bana özel bir davranış olduğunu zannetmiyorum Bu annelerin anneliğin Yapı taşın da var sadece şartlar çok zor olduğunda ortaya çıkıyor Sanırım

Arkadaşlar hiç biryere gitmedim. Görüşlerinize tek tek önem verdiğim için okuyorum.Düşünüyorum bir yandan eşimle konuşuyorum eşim hala olayın maddi boyut7nda ben daha bir duygusalım . Zaten işin ilginç yani rüyamda da görmüştüm. Bazıları aldırma demiş bazıları aldır zorda kalacaksan demiş bazıları devletten yardım alırsın demiş . Ben devletten yardım alacaksam o çocuğu doğurmak istemem çünkü bu çocuğa iyi imkanlar sunmak isterim. Eşim çalışıyor.3200 maaş alıyor ve kiradayız. Arabamız var ama eşimin satacağını hiç sanmıyorum kayınvalidem almış çünkü sattirmaz.her ay ödememiz gereken borçta vae bu durumda nasıl bir mucize olur ku ay sonunu bile getiremiyoruz.Korunma yöntemimi de ısrarla söylemek istemiyorum ki daha fazla kaos yaşanmaması adına

3200 ile geçinemiyor musunuz ?
Bizimde borclarimiz var kiradayız hemde istanbul gibi pahalı bir şehirde eşimin maaşı asgari ücretin bir tik üzeri ama tüm bunlara rağmen geçinebiliyoruz misal bebek arabasını 990 tl e aldik
Ve Her şeyi fazlası ile en iyi mağazalardan aldik siz 3200 ile gecinemiyosaniz biz ölelim :silah:

Rızkıyla gelir diyen saçmalıklarını dinlemeyin.Böyle diyenler bir lokmasını sokaktaki bebeğe vermez.Bebek büyük bir külfetle geliyor.
Keşke anneleriniz sizin gibileri aldırsaymış da bu kadar gaddar düşünce yapısında insanlar olmasaymış. Atan bir kalbi durdur diyen bir insanın bir de hamile olması ayrıca trajik. Umarım çocuğunuzun doğumuyla beraber vicdan da hayatınızda yer bulur. Gene ban yiyeceğim biliyorum ama direkt aldır diyen insanlara karşı o kadar hassasım ki dayanamıyorum. :)

Back
X