Hamileyim:(

Okuyunca gözlerim doldu. Bebek berekettir.yapma kıyma ona.eger rabbim yazmadıysa sana onu, o senden gitsin.sen onu bırakma.

Bir arkadaşımda aldırmıştı.evliydi.ama ailesinin daha cok erken baskısından dolayı .
Ama aldirdiktan sonra çok pişman oldu.yillarca denedi olmadi.
O yaptığı şeyin cezasını çektiğini düşünüyordu.yillar sonra rabbim bir daha nasip etti.mutluluguna mutluluk kattı bebek.
Yapma canım.nasibinde yaşamak varsa yasasin

kurtaj tehlikeli bir işlembenim gorumceme bebeğin kalbi durduğu için kurtaj yapıldı ve o günden bu güne rahim ince kaldı ve bebeği olmuyor.tup bebekte embriyo gelişiyor ama eahme rytubamatacak derecede incelmiş.sebep kurtaj olması.bunu da göz önünde bulundurun

Kötü bir doktora gitmişler,üzüldüm görümceniz adına. Ben de benzer sebeple kürtaj yaşamıştım ama doktorum çok şükür iyiydi 6 ay içinde yeniden hamile kalmıştım .
Insallah gorumceniz de bir an once kavuşur

O kisiler yanlis kullanıyor ustte bahsettigim gibi. Korunduklarini saniyorlar. Keza geri cekilmeciler de. Bu konuda ztn halen eminim. Ama kk da geri cekilmeciler cogunlukta :) hala cvp gelmedi gerci.
Bu üyenin prezervatifi yanlış kullanmadığından nasıl eminsiniz diyorum ben de :D Anlaşamayacağız sizinle, buyrun.

Klasik korunurken oldu cularin favori yontemidir de ondan dedim :)
Korunma yöntemidir aslında ama kadının elinde değil. Erkek kişisinin insafına kalınıyor ve o da kendini tutamadığının pekala farkında olduğu halde aman bi damladan bir şey olmaz modunda takıldığı için bebiş oluyor genelde. Yoksa bildiğim çoğu hamilelik kondomlu korunmayla olmuştur çevremde. Ya da hapını bi iki gün içmediği için vs. Erkek ihmal etmese en azından ertesi gün hapı alınabilir. Ama onların mezhebi pek geniş oluyor nedense.

O kisiler yanlis kullanıyor ustte bahsettigim gibi. Korunduklarini saniyorlar. Keza geri cekilmeciler de. Bu konuda ztn halen eminim. Ama kk da geri cekilmeciler cogunlukta :) hala cvp gelmedi gerci.
Yani şuan konuyu açan arkadaşımızın derdi apayrı ama tabiki söylediğiniz ilişkinin en başında takmak vs lazım. Ama kondomun yırtılması içeride kalması gibi durumlar oluyor. Ve benim kuzenim şuan 2 aylık hamile hemde zaten 3 tane oğlu vardı doktora beraber gittik hem spiral hemde kondom kullanmışlar o kadar dikkat etmelerine rağmen olmuş söylemek istedim .

Biz bulamıyoruzcular gelir birazdan:olamaz:

Bu kararı ancak kendiniz verebilirsiniz. Hazır hissetmiyorsanız kimseye birşey demek düşmez...

Ama sadece maddi açıdansa bir şekilde tolere edilebilir diye düşünüyorum.

Özel hastaneye değil de devlet hastanesine gidersiniz.

Büyük eşyaları ikinci el, kıyafet vs şeyleri ucuz yollu alırsınız.
Allah size hemen vermiski demekki biz bulamiyoruzcularla dalga gecme derecesine gelmissiniz yazik.

çok ince düşününce hiçbirşeyin tadını alamıyoruz.sadece bebek için demiyorum herşeyde bu böyle. ince düşünmeye kalksak illaki huzursuz edecek birşeyler buluruz..
yine de hayatınızı en iyi siz biliyorsunuz..
bebek isteyip te nasip olamayanlar lütfen kendi şartlarına göre yorum yapmasın bu arada.

Arkadaşlar hepinize yazdiklariniz için teşekkür ederim. Sizden ricam öncesine gidip hamile kalma durumuma takılmayın çünkü gerçekten bu konuda çok üzgünüm ve kimseyle tartışacak durumda değilim. O yüzden kavganın daha da büyümesini istemediğim için korunma yöntemimi söylemek istemiyorum

Kötü bir doktora gitmişler,üzüldüm görümceniz adına. Ben de benzer sebeple kürtaj yaşamıştım ama doktorum çok şükür iyiydi 6 ay içinde yeniden hamile kalmıştım .
Insallah gorumceniz de bir an once kavuşur
Sormasi ayıp kaça ve ne zaman aldırdınız?

Üç test yaptım hep çift çizgi .Korunmamiza rağmen hamil e kaldım . Maddi olarak hiç hazır değiliz. Daha 9 aylık evliyiz doğurursam hiç iyi şeyler olmaz aldırmakta beni çok korkutuyor nr yapacagimi bilemiyorum . Aranızda böyle bir dönemden geçen ya da aldıran varsa yaşadıklarınızı paylaşır mısınız çok kararsızım eşim aldırmaktan yana
İşte bu en korktuğum konu. Nişanlım da mesela evlendiğimizde iki üç sene geçmeden baba olmak istemiyorum diyor. Yani hamilelik olursa aldıracağının iması bu. Ki ben de erken olmasını istemem ama annelik dürtüsü yerleşince bir kere o kadar kolay değil.. ne kadarlık bebek? Bence süreniz varsa her açıdan düşünün, devlet hastanesinde psikoloğa çıkın ona da danışın. Durumunuz yoksa. Ne bileyim birçok fikir alın. Belki maddi imkanlarınızı gözden geçirebilirsiniz. Ailelerin belli bir desteği olabilirse idare edilebilir sanki. Olaya inançla yaklaşmak istemiyorum fakat manevi açıdan bakarsanız ya bir daha nasip olmazsa? Hazır hissettiğinizde de kısmet olmazsa? Eşiniz tamamen katı mı yoksa o da mı kararsız?

Yani şuan konuyu açan arkadaşımızın derdi apayrı ama tabiki söylediğiniz ilişkinin en başında takmak vs lazım. Ama kondomun yırtılması içeride kalması gibi durumlar oluyor. Ve benim kuzenim şuan 2 aylık hamile hemde zaten 3 tane oğlu vardı doktora beraber gittik hem spiral hemde kondom kullanmışlar o kadar dikkat etmelerine rağmen olmuş söylemek istedim .
Ya dogum kontrol yontemlerinin hepsi de yanlis kullanim dikkatsizlik vs gibi sebeplerle gebelige sebep olabiliyor. Ben direk nasil korunuyordunuz diye sormak yerine en sık yapılan yanlışlardan birini one surerek zarf attim ama halen cvplamadi sanirim.

Bir insan düşünün adam öldüren. Ne belalar okuruz katil damgası yer. Keyfi kürtaj olmak da bundan başka bir şey değil.. Düpedüz cinayet ya ben adam öldüreyim mi yazılsa buraya tepki ne olur. Yok ya öldürmeyin bence yazar mısınız?Allaha'a inancı olan bir insanın aklından bunu geçirmesi bile ilginç günah.. Nekadar kötü bi dönemdeyiz. bebeğimi aldırayım mı diyen bir insanı teselli etmek bile saçma. Konu sahibi aklını başına al bence bianönce. Nice çocuk sahibi olmak ısteyenler varken sana bağşedilen dünyanın en güzel duygusunu hiçe sayıyorsun.Maddiyat herşey BAHANE

Okuyunca gözlerim doldu. Bebek berekettir.yapma kıyma ona.eger rabbim yazmadıysa sana onu, o senden gitsin.sen onu bırakma.

Bir arkadaşımda aldırmıştı.evliydi.ama ailesinin daha cok erken baskısından dolayı .
Ama aldirdiktan sonra çok pişman oldu.yillarca denedi olmadi.
O yaptığı şeyin cezasını çektiğini düşünüyordu.yillar sonra rabbim bir daha nasip etti.mutluluguna mutluluk kattı bebek.
Yapma canım.nasibinde yaşamak varsa yasasin
Haklısınız bende iki saat ağladım bi guldum bi ağladım ama ne yapayım . Öyle bir sınavın içindeyim ki anlatamam

İşte bu en korktuğum konu. Nişanlım da mesela evlendiğimizde iki üç sene geçmeden baba olmak istemiyorum diyor. Yani hamilelik olursa aldıracağının iması bu. Ki ben de erken olmasını istemem ama annelik dürtüsü yerleşince bir kere o kadar kolay değil.. ne kadarlık bebek? Bence süreniz varsa her açıdan düşünün, devlet hastanesinde psikoloğa çıkın ona da danışın. Durumunuz yoksa. Ne bileyim birçok fikir alın. Belki maddi imkanlarınızı gözden geçirebilirsiniz. Ailelerin belli bir desteği olabilirse idare edilebilir sanki. Olaya inançla yaklaşmak istemiyorum fakat manevi açıdan bakarsanız ya bir daha nasip olmazsa? Hazır hissettiğinizde de kısmet olmazsa? Eşiniz tamamen katı mı yoksa o da mı kararsız?
Aslında çok katı değil manevi yönünüde düşünüyor. Bende aldırmayalım diyerek etkilemek istemiyorum .inanın o kadar kararsizki anlatamıyorum. Daha doktora gitmedik üç tane test yaptım üçüde çift çizgi cıktı. Ne kadarlık olduğunu bilmiyorum

Sadece maddi acidan hazir degilseniz aldirmayin. Ama psikolojik olarak ikinizde anne baba olmaya hazir degilseniz oturup yeniden düşünün derim. Ben hamile kaldigimda bizde 9 aylik evliydik ve esim o ara issizdi ben zaten çalışmıyordum. Biz de korunup korunmama arasi gidip geliyorduk yani tam hazir degildik maddi sebeplerden ötürü. Ama hamile oldugumda sanki yillarca bu bebegi bekliyor gibiydi halimiz. Hamileligim surecinde esim aylarca issiz kaldi. Suan 7 aylik hamileyim esim bu 7 ay icerisinde dogru duzgun 3 ay calismamistir. Ama bir sekilde hallediliyor. Maddi durumumuz yok diye bebeginizden vazgecmeyin.

Back
X