Hamileyim:(

Merhaba konu sahibi, umarım bu mesajımı görürsünüz. Ben de evlendikten 7 ay sonra hiç beklemediğim bir anda öğrenmiştim. Şimdi 15 aylık bir oğluşum var. İlk şoku atlatmak iki haftamı aldı. Aylarca kimseye söylemedim. Psikolojik olarak hiç hazır değildim, haftalarca ağladım ama sonrası gerçekten çok güzel geçti. Evet hazır değilseniz biraz sakin kafayla düşünmekte yarar var. İlk test sonucunu beklediğimiz anı hatırlıyorum, eşimin ben asla hazır değilim deyişini falan. Şimdi o aldırsak mı diyen adam yeri geliyor benden fazla annelik yapıyor. Bu eşinizin değil sizin kararınız olsun, ileride doğsaydı yaşında olacaktı vs diye üzülen siz olacaksınız çoğunlukla, eşiniz değil. Bana sorarsanız lütfen çocuğunuzu doğurun, demek ki zamanıymış ve gelmiş, üstelik sizi seçmiş. Her gün iyi ki diyorum, iyi ki o şokla saçmasapan karar vermemişim.
Nasıl oldu peki ne oldu da karae verdiniz eşiniz ne düşündü de kararı değişti
 
Tam olarak söylemek istediklerim işte :KK9:

Doğur diyenler konu sahibine bizzat yardım mı edecek bebeğine bakarken? Başkalarının hayatları üstünde kendimizi nasıl bu kadar söz sahibi görebiliriz?
Aldırma demek kadar aldır demek te başkalarının hayati hakkında söz sahibi olmaktır..
 
Bir sekilde bereketlenip yetiyorsa bu bebeler neden açlıktan ölüyor diyorum ben de. Bereketlenip yetmiyor ki dunyada açlık diye bir sey var.

Ve evet 7 haftalik bir dusuk de yaptim, 6 yasinda bir kizim da var, tek farkin anilar olmadığını idrak edecek deneyime sahibim yani, daha olusmamis bir fetusle tek bir nefes de olsa yasamis bir insani kiyaslayamam bile.
Ölüyorlar çünkü anne baba kendi günlük kalori ihtiycını daha karşılayamıyor. Aldırmak gibi bi ihtimalleri yok, onun için bütçeleri yok çünkü. Çocuklar açlıktan ölmese hastalıkten ölüyor. Bir şeyin bereketlenebilmes için var olması lazım. Yok ki, kuruşları yokken bu hayata çocuk getiriyorlar. Korunma gereğide duymuyorlar. Bu örnekleri bu konu sahibine veremezsiniz.

Fetus dediğiniz şey bebeğin ilk hücreleri. Ne oluyor yani mercimek kadarken bebeğiniz değil de doğup ilk nefesi aldığında mı bebeğiniz oluyor? Herkes anneliği aynı aşamada hissetmiyor demek ki.



 
Başka yerde bebekler ölüyor diye geleceğe dair bilgimiz olmayan bir bebeği mi öldürelim?

Afrikalılar aç, onlar rızıksız diye tüm bebekleri anne karnında öldürünce onlara yiyecek mi yağacak gökten?


kaçıncı kez yazdım bilmiyorum,
ben konu sahibi özelinde aldırsın demedim ki zaten,
sadece diyorum ki: "sen doğur allah rızkını verir" le olmuyor bu işler.
çok çalışırsın, bakarsın, gençsin densin amenna, ama allah verir diyip kenara çekilince soruyorum işte, allah sana bana veriyor da buna niye vermiyor diye:

benimsesimbenimdunyam_1346779319162.webp
 

Eklentiler

  • benimsesimbenimdunyam_1346779319162.webp
    benimsesimbenimdunyam_1346779319162.webp
    19,2 KB · Görüntüleme: 60
tiyatral_34 tiyatral_34 bu çok zor bir karar şu an hamileyim ve size aldırın diye bir kelime söyleyemem bilmiyorum belki de çok duygusalimdir
Şu an içimde hareket ediyor ve bu beni dünyanın en mutlu insanı yapıyor
2 saat hareket etmezse aklım çıkıyor
İlk gebeliğim de değil üstelik ikincisi
İlk bebeğimde durumumuz o kadar iyi değildi borcumuz yoktu ama kiradaydik eşimin işi çok kötüydü
Doğuma 1 ay kala ev satın aldık
Eşimin işleri birden yoluna girdi
Sanki bize sihirli bir değnek değdi
Çok iyi düşünün çok iyi..
Fazla fazla düşünün
Her açıdan da pişman olacağınız kararlar vermeyin
 
yine mi geldi bu kürtaj cinayettirciler
kürtaj cinayet ama ısrarla doğurup öz babanın kızını taciz ettiğini göre göre susup oturanlar çok vicdanlı
kürtaj yaptırmayıp para için çocuğunu öz kardeşine satan ( ki ülkemizde binlerce var) anne baba çok vicdanlı
kürtaj yaptırmayıp doğurduğu güne lanet eden 5 yaşından beri psikolojik ve fiziksel şiddete başvuranlar çok vicdanlı
kürtaj yaptırmayıp kuş kadar maaşına 5 çocuk yapıp aç bırakan eve gelirken ekmeğin ucundan ısırdı diye dayaktan geçirenler çok vicdanlı
kürtaj yaptırmayıp engelli doğacağını bile bile doğuran devlet maaş veriyor maaşını alırız diyen o aldıkları maaştan o çocuğa bir bot almayanlar çok vicdanlı

her hamilelik her kürtaj konusunda böyle sıktınız artık

Biz şimdi kendi düşüncemiz aldırma dediğimiz için sizin bu verdiğiniz orneklerimi yapmış ya da susmuS onaylamis oluyoruz ?

Sıktınız demişsiniz ben demokratik bir ülkede yaşıyorum düşüncemi söylüyorum sikilabilirsiniz olabilir .
 
kaçıncı kez yazdım bilmiyorum,
ben konu sahibi özelinde aldırsın demedim ki zaten,
sadece diyorum ki: "sen doğur allah rızkını verir" le olmuyor bu işler.
çok çalışırsın, bakarsın, gençsin densin amenna, ama allah verir diyip kenara çekilince soruyorum işte, allah sana bana veriyor da buna niye vermiyor diye:

Eki Görüntüle 2116006

Yanlız biz konu sahibi konuşuyoruz afrikalı biri gelip burda konu açmadı bu şartlarda olsun mu olmasın mı diye
 
Hanımefendi açlıktan, tokluktan, veremden, gripten, aşıdan, çividen, sudan, dereden, böcekten, sinekten, çiçekten, sütten ölen insanlar var. Ne olacak peki? Bu insanlar günlük besin ihtiyacının altına düşen, sokaklarda yaşayan insanlar değil ki. Eşi çalışıyor, kendisi çalışıyor. İnternete girebilecek kadar akıllı telefona ve ulaşıma sahip. Yapmayın, şu durumdaki insana açlıktan ölenleri hatırlatmak, o ölülere hakaret.
Peki gerçekten iki ebeveynin çocuklarına bir hayat sunamayacaklarsa onu dünyaya getirip getirmemesiyle aynı şey mi şu söyledikleriniz? Rızık olayından bahsediyorduk ben de Pelin de. Çalışarak bebeğe tabi ki bakılabilir ama bebekler rızkıyla gelmiyor, o rızkı annesi babası yaratıyor. Şimdi biraz anlayabildiniz umarım
 
kaçıncı kez yazdım bilmiyorum,
ben konu sahibi özelinde aldırsın demedim ki zaten,
sadece diyorum ki: "sen doğur allah rızkını verir" le olmuyor bu işler.
çok çalışırsın, bakarsın, gençsin densin amenna, ama allah verir diyip kenara çekilince soruyorum işte, allah sana bana veriyor da buna niye vermiyor diye:

Eki Görüntüle 2116006
Örnekler uç işte.
Baba çalışıyor. Ek iş yapar, anne evden çalışır, asgari ihtiyaçlar karşılanır.
Açlıktan ölme ihtimali yok yani.
 
Örnekler uç işte.
Baba çalışıyor. Ek iş yapar, anne evden çalışır, asgari ihtiyaçlar karşılanır.
Açlıktan ölme ihtimali yok yani.
Çalışarak bebeğe bakılabilir diyoruz zaten ama bebek rızkıyla gelmiyor, tüm bebekler rızkıyla geliyor olsaydı açlıktan ölen bebekler olmazdı diyoruz. Neden anlamamakta ısrarcısınız ve konuyu abuk subuk yerlere çekiyorsunuz anlamadım, yeter ama.
 
Back
X