hamileyimmm :)

esralpar

Guru
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2012
15
1
288
Eskişehir
ne güzel bir duyguymuş insanın anne olacağını öğrenmesi. Allahım sağlıklı sıhhatlı kucağımıza almayı naip etsin :)

ne güzel bir duyguymuş insanın anne olacağını öğrenmesi. Allahım sağlıklı sıhhatlı kucağımıza almayı naip etsin :)

amiin.hayırlı olsun. :nazar:Allahım isteyen herkese nasip etsin

Allah tamamına erdirsin isteyen herkesede bu güzel duyguyu nasip etsin tadını çıkart 9 ay ağada sensin paşada doğunca başlıcak koşturmaca ama hayatının en tatlı koşturmacası sağlıkla al inşallah bebeğini kucağına :):emir_bebek:

hayırlı bi evlat olur inşallah canım Allah analı babalı büyütsün

Kızlar mutluluğumu paylaştığınız ve güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Rabbim herkese hayırlı evlatlar nasip etsin.

Benimde 6. haftamda tam kesinleşmişti hamileliğim :49: Büyük bir sürprizdi.. O günlerden bugüne bi kaç haftam kaldı şimdi :52: Bu tahmin ettiğinden kısa bir süre aslında günler hemen geçiyor hele ki kıpırtılarını hissetmeye başladığında.. Ben şimdi hıçkırıklarını hissediyorum acayip gülüyorum :1: Allah tüm isteyenlere nasip etsin..

Benimde 6. haftamda tam kesinleşmişti hamileliğim :49: Büyük bir sürprizdi.. O günlerden bugüne bi kaç haftam kaldı şimdi :52: Bu tahmin ettiğinden kısa bir süre aslında günler hemen geçiyor hele ki kıpırtılarını hissetmeye başladığında.. Ben şimdi hıçkırıklarını hissediyorum acayip gülüyorum :1: Allah tüm isteyenlere nasip etsin..

Bende o günlere gelmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. :) sen yakında alacaksın evladını kucağına. Rabbim bizi de o günlere erdirir inşallah.

Hamilelikte Uyku Problemi? Gebe İken Nasıl Yatılmalı ?

Hamileliğiniz boyunca vücudunuzda meydana gelen değişiklikler yüzünden, geceleri iyi ve rahat bir uyku uyuyamayabilir, yatakta nasıl yatacağınıza karar veremeyebilirsiniz.

HAMİLELİKTE HORLAMA
Hamilelik döneminde horlamaya başlamış olabilirsiniz, bu vücudunuzda salgılanan fazla östrojenden kaynaklanabilir. Burunda bulunan mukoza (sümük) zarları şişer ve bu burnunuzda daha çok mukoza oluşmasını sağlar. Horlamayı önlemek için tek tarafınıza yatmalı ve kafanızı hafifçe kaldırarak uyumayı deneyebilirsiniz. Hamile yastıklarına göz atabilirsiniz.

GEBELİKTE MİDE EKŞİMESİ
Gebelik döneminde, yatağa yattığınızda ve uykudan uyandığınızda; midenizin ekşimesi ve hazımsızlık yaşayabilirsiniz. Midenizin ağrımaması için vücudunuza uygun gıdaları tercih etmelisiniz. Yemek yedikten 2-3 saat sonra yatmaya, mideniz yediklerinizi hazmettikten sonra yatağa girmeye özen gösterin. Rahat ve yarı dik bir pozisyonda yatmak, daha sağlıklı bir uyku sağlayabilir.

HAMİLELİKTE BACAK KRAMPLARI
Hamilelik döneminde, bacaklarınıza ani kramplar girebilir ve bu da sizi uykunuzdan uyandırabilir. Hamilelik döneminde oluşan kramplardan kurtulmak için, bacaklarınızı dik pozisyona getirip uzatarak, topuklarınızın üzerine kalkıp ayak parmaklarınızı esneterek ya da birkaç dakika yürüyerek, bu kramplardan kurtulabilirsiniz.

GEBELİKTE UYKU POZİSYONU – HAMİLEYKEN NASIL YATILIR
Hamilelik döneminde, yatağa girdiğinizde uyumadan önce, uyku için uygun pozisyonu bulmakta zorlanabilirisiniz. Kendinize en uygun pozisyonu belirlemek adına, bacaklarınızın arasına bir yastık alıp, dizleriniz kırık bir biçimde tek tarafınıza dönük yatabilirsiniz. Kendinize uygun pozisyonu bulmak için, yastığınızı kalınlaştırabilir, belinize yastık yerleştirebilirsiniz ya da hamileler için özel vücut yastıklarını inceleyebilirsiniz.

HAMİLELİKTE TERLEME
Gebelik döneminde, geceleri uyurken, sıcak basabilir ve terlemiş olarak uyanabilirsiniz. Hamilelik döneminde odanızın sıcaklık değerini kontrol etmeye gayret gösterin. Yattığınız odayı çok serin tutup, üstünüze de çok kalın kıyafetler giymemeye özen gösterin. Terlemeler yaşayacağınızdan dolayı sıcak ve soğuk farkından dolayı hasta olabilirsiniz.

GEBELİKTE YATAKTAN KALKMAK
Gebelik döneminde yataktan kalkmak her zamankinden daha zordur. Yatağın kenarına doğru dönerek yaklaşın, bacaklarınızı aşağı sallandırıp, kollarınızla da kendinizi iterek oturur pozisyona geçin. Ayaklarınızın yere tam bastığından emin olduktan sonra ayağa kalkabilirsiniz.

HAMİLELİKTR NASIL KIYAFETLER TERCİH EDİLMELİ? GEBELİKTE GİYİM
Gebelik zamanlarınızda geceleri yatarken pamuk gibi nefes alan ve doğal kumaşlardan üretilmiş kıyafetler giymeyi tercih edin. Organik kıyafetler tercih edin. Sentetik giysilerden uzak durmanızda fayda var.

GEBELİKTE YATAKTA HANGİ POZİSYONLARDAN KAÇINILMALI?
Sırtüstü uyku: Gebelik döneminde sırtüstü yatar iseniz; sırt ağrısı, nefes alma, sindirim sistemi, hemoroid, alçak kan basıncı ve kalp dolaşımının azalması ve bebeğiniz ile sorunlara neden olabilir.

Mide Üzerinde Uyku: Gebelik döneminde mideniz üzerine yatılması, bebeğiniz ve kendiniz için büyük sıkıntılara yola açabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X