Hamileyimmmmmmmmm :) :) :)

Ya arada kasiklarima bi agri giriyo bide sabah azicik bi bulanti ama cikarmiyorum yani o kadar baskada bisey yok hala saka gibi

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Canm bu arada gec kalmadan eczaneden bi folik asit al gunde bi tane aliyorum ben doktor verdi onu bari icmeye basla gec kalma emi

Ya ben sabah uyandim bi korkuyla sitede gerseyi okuyorum okuyorm iyice bunalima gircem ya bos gebelikse diye off ya atamiyorum kafamdan

bende hamileyim sonundaa :)) adetim 6 gün falan gecikmişti test yaptım nerdeyse 2 çizgide aynı kalınlıkta cıktı cok sasırdım bakalım bugün doktora gidicem cok heycanlıyım :)

bende hamileyim sonundaa :)) adetim 6 gün falan gecikmişti test yaptım nerdeyse 2 çizgide aynı kalınlıkta cıktı cok sasırdım bakalım bugün doktora gidicem cok heycanlıyım :)

ne güzeeel...
hayırlı, sağlıklı olsun inşallah...
ve darısı bizlere tabii:)

Kızlar size bir sorum olacak perşembe günü kan testi yaptım 169 çıktı açıldı doktor yüzden hamilelik dedi değerler çok mu düşük sizce

kızlar size adetim iki ün geçikti acaba hamişmiyim test yapsam çıkarmıkeşke çıksaaaaaaaaa yaaaaa

merhaba hanımlar
biz tüm hamile kalmak isteyenler ve bizler için hamile arkadaşlarımıza Ayetel Kürsi okutuyoruz. sadece 1 tane okunacak ve isimlerimiz söylenerek hepimize gönderilecek. bizim için 1 tane okurmusunuz? İSİM LİSTEMİZ AŞAĞIDA. Allah hepinizden razı olsun ALLAH SAGLIKLI SIHATLİ YAVRUNUZU KUCAGINIZA ALMAYI NASİP ETSİN ALLAH KABUL ETSİN AMİN
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=730908

Malesef kızlar bu da bos gebelik cikti :-( Yine bi hüsran :-(

Gebelik Hesaplama

Hamilelik hesaplamada en çok yapılan yanlışlardan birisi 1 ayın tam olarak 4 hafta (1 ay 4 hafta 3 gün sürdüğünden) olmaması durumundan dolayı hesaplamalarda yapılan yanlışlıktır. Anne adaylarının çoğu gebelik hesaplama yapabilir. Hafta hafta gebelik takvimini çıkartabilir. Hamilelik hesaplama, adet günü gecikmesi biliniyorsa çok kolaydır.

Bu sebepten gebelik hafta hesaplamasında “Kaç ay bitti, kaç aya girdim, kaç aylık gebeyim, kaç haftalık hamileyim, hafta hafta gebelik, gebelik takvimi” şeklinde sorularla kafanızı karıştırmayın. Gebelik hesaplamada önemli olan nokta, ay hesabı değil hafta hesabıdır. Gebelikte herşey haftalara göre yapılır ve haftalara göre hesaplanır. Gebelik(hamilelik) süreci toplam 40 hafta sürmektedir ve doğumların büyük bir kısmı 38-40 hafta arasında gerçekleşir.

Doktorların yaklaşık olarak kabul ettiği ay ve haftalar aşağıda sıralanmıştır. Hafta hafta gebelik takvimi:

4-5 haftalık gebeliklere 1 aylık denilir
8-9 hafta bittiğinde 2 ay bitmiştir
12-13 hafta bittiğinde 3 ay bitmiştir
16-17 haftalar bittiğinde 4 ay bitmiştir
20-21 haftalar bittiğinde 5 ay bitmiştir
24-25 haftalar bittiğinde 6 ay bitmiştir
28-29 haftalar bittiğinde 7 ay bitmiştir
32-33 haftalar bittiğinde 8 ay bitmiştir

Hafta Hafta Gebelik Takviminde 36 hafta bittiğinde 9 ay bitmiştir ve gebelik süresinde son aya girilmiştir.

Gebelik sürecinde 40 hafta bittiğinde –> 9 ay 10 gün denilen yani toplam 280 gün tamamlanmıştır ve bu da 40 hafta eder.

Bazı anne adaylarında gebelik süresi 41. haftayıda bulmaktadır.

Gebelik hesaplama yapabilmeniz için son adet gününüzü bilmeniz gerekir. Çünkü hamilelik hesaplamada, son adet gününüz, gebelik süresinin başlangıç günü olarak kabul edilir.

Görüldüğü üzere gebelik hesaplama zor bir olay değildir. Son adet gününüzü başlangıç günü kabul ederek, gebelik hesaplama yapabilir, “kaç aydır hamileyim?, kaç haftalık hamileyim?, gebelik süresi, hafta hafta gebelik takvimi,” gibi sorulara cevap bulabilirsiniz.

hafta hafta gebelik, Gebelik Hesaplama, Gebelik Hesaplaması, Hamilelik Hesaplama, Gebelik (Hamilelik) Haftası Hesaplama, gebelik, test, hamilelik, kaç aydır hamileyim, hamilelik süresi hesaplama, gebelik süresi hesaplama, hamilelik hesaplama, hafta hafta hamilelik

Hamilelikte Uyku Problemi? Gebe İken Nasıl Yatılmalı ?

Hamileliğiniz boyunca vücudunuzda meydana gelen değişiklikler yüzünden, geceleri iyi ve rahat bir uyku uyuyamayabilir, yatakta nasıl yatacağınıza karar veremeyebilirsiniz.

HAMİLELİKTE HORLAMA
Hamilelik döneminde horlamaya başlamış olabilirsiniz, bu vücudunuzda salgılanan fazla östrojenden kaynaklanabilir. Burunda bulunan mukoza (sümük) zarları şişer ve bu burnunuzda daha çok mukoza oluşmasını sağlar. Horlamayı önlemek için tek tarafınıza yatmalı ve kafanızı hafifçe kaldırarak uyumayı deneyebilirsiniz. Hamile yastıklarına göz atabilirsiniz.

GEBELİKTE MİDE EKŞİMESİ
Gebelik döneminde, yatağa yattığınızda ve uykudan uyandığınızda; midenizin ekşimesi ve hazımsızlık yaşayabilirsiniz. Midenizin ağrımaması için vücudunuza uygun gıdaları tercih etmelisiniz. Yemek yedikten 2-3 saat sonra yatmaya, mideniz yediklerinizi hazmettikten sonra yatağa girmeye özen gösterin. Rahat ve yarı dik bir pozisyonda yatmak, daha sağlıklı bir uyku sağlayabilir.

HAMİLELİKTE BACAK KRAMPLARI
Hamilelik döneminde, bacaklarınıza ani kramplar girebilir ve bu da sizi uykunuzdan uyandırabilir. Hamilelik döneminde oluşan kramplardan kurtulmak için, bacaklarınızı dik pozisyona getirip uzatarak, topuklarınızın üzerine kalkıp ayak parmaklarınızı esneterek ya da birkaç dakika yürüyerek, bu kramplardan kurtulabilirsiniz.

GEBELİKTE UYKU POZİSYONU – HAMİLEYKEN NASIL YATILIR
Hamilelik döneminde, yatağa girdiğinizde uyumadan önce, uyku için uygun pozisyonu bulmakta zorlanabilirisiniz. Kendinize en uygun pozisyonu belirlemek adına, bacaklarınızın arasına bir yastık alıp, dizleriniz kırık bir biçimde tek tarafınıza dönük yatabilirsiniz. Kendinize uygun pozisyonu bulmak için, yastığınızı kalınlaştırabilir, belinize yastık yerleştirebilirsiniz ya da hamileler için özel vücut yastıklarını inceleyebilirsiniz.

HAMİLELİKTE TERLEME
Gebelik döneminde, geceleri uyurken, sıcak basabilir ve terlemiş olarak uyanabilirsiniz. Hamilelik döneminde odanızın sıcaklık değerini kontrol etmeye gayret gösterin. Yattığınız odayı çok serin tutup, üstünüze de çok kalın kıyafetler giymemeye özen gösterin. Terlemeler yaşayacağınızdan dolayı sıcak ve soğuk farkından dolayı hasta olabilirsiniz.

GEBELİKTE YATAKTAN KALKMAK
Gebelik döneminde yataktan kalkmak her zamankinden daha zordur. Yatağın kenarına doğru dönerek yaklaşın, bacaklarınızı aşağı sallandırıp, kollarınızla da kendinizi iterek oturur pozisyona geçin. Ayaklarınızın yere tam bastığından emin olduktan sonra ayağa kalkabilirsiniz.

HAMİLELİKTR NASIL KIYAFETLER TERCİH EDİLMELİ? GEBELİKTE GİYİM
Gebelik zamanlarınızda geceleri yatarken pamuk gibi nefes alan ve doğal kumaşlardan üretilmiş kıyafetler giymeyi tercih edin. Organik kıyafetler tercih edin. Sentetik giysilerden uzak durmanızda fayda var.

GEBELİKTE YATAKTA HANGİ POZİSYONLARDAN KAÇINILMALI?
Sırtüstü uyku: Gebelik döneminde sırtüstü yatar iseniz; sırt ağrısı, nefes alma, sindirim sistemi, hemoroid, alçak kan basıncı ve kalp dolaşımının azalması ve bebeğiniz ile sorunlara neden olabilir.

Mide Üzerinde Uyku: Gebelik döneminde mideniz üzerine yatılması, bebeğiniz ve kendiniz için büyük sıkıntılara yola açabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hayırlı olsun. Evladını sağlıkla kucağına almanı dilerim.

Merhaba foruma yıllardır uğramadım. bebeğim küçükken yazıyordum en son. şimdi 2 aydır 2. bebek istediğim zaman tekrar okumaya başladım. ilk ay da adetim 5 gün gecikti, hamile hissetmeye başladım kendimi ama testte çıkmadı ve sonunda adet oldum. neden gecikti anlamıyorum hala. bu ayda adetim gecikmeye başladı ama geçenki gibi üzülmeyim diye bekledim, bir sürü yorum okudum adet gecikmesinde hemen testi pozitif çıkan, bir hafta gecikince çıkan, bi sürü acı tecrübe yaşayan. bunları okudukça insan daha çok kafaya takıyo. birkaç gün düşünmedim ramazan, iftarlar falan geçirdim. bugün sabah 8 gün geçti adetim, işe gelirken açık eczane buldum test aldım ve işe geldim, odama geçmeden test yaptım. silik bir ikinci çizgi ne güzel bir duyguymuş. ilk bebeğimde kan testinden öğrenmiştik. bunda ben görmek istedim. sevinçten ağladım işe başlamam gerekiyodu masama geçip yoksa daha ağlardım lavaboda baya bi.. Allah isteyen herkesenasip etsin. burda bunları okuyan herkesin üzüntüleri ve sevinçleri yürekten paylaştığına inanıyorum. bende yıllar sonra yazmak istedim kızım 3 yaşında ben yeniden hamileyim. keseyi görmeden kalp atışını duymadan kimseye söylemiycem diyodum ama duramadım tabi kardeşlerim ve şimin kardeşlerine söyledim:) bu bambaşka bi heyecan, büyük bir lütuf.dua edin sağlıklı bi hamilelik olsun, sorun olmasın..

Bende 6 haftalık hamileyim 1. hamileliğimde 9 haftalıkken bebeğimin kalbi durdu. şimdi o kadar korkuyorum ki eşimle kimseye söylemiyoruz hamile olduğumu doğru dürüst hayal bile kurmuyoruz. Kalbi atmazsa diye çok korkuyorum attığını görsem ya durarsa diye korkucam bu seferde psikolojim bozuldu iyice dua edin nolur sağ salim bebeğimi kucağıma alayım hayırlısıyla.

arkadaşım yaşa doyadoya yaşa korkma. bu korkunun sonu yok. doğsada büyüsede 30 yaşına gelsede bitmeyek bu korku oyuzden yaşa hayalde kur. sen nekadar hayal kurmuyoruz korkuyoruz falan desende farketmıcek Allah korusun bırsey olsa gene delı gıbı uzuleceksın. oyuzden Allaha dua et onu korusun diye ve anneliğin tadını çıkar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…