Hamileyken 11 aylık bebek emzirilebilir mi?

semos427

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2008
1.472
236
688
İstanbul
Arkadaşlar ablamın 11 aylık oğlu var henüz süt emiyor.dün gebelik testi yaptırdı.ve pozxitif çıktı.bu durumda oğlunu emzirebilirmi bilgisi olan arkadaşlar sizi buraya alalım lütfen

Arkadaşlar ablamın 11 aylık oğlu var henüz süt emiyor.dün gebelik testi yaptırdı.ve pozxitif çıktı.bu durumda oğlunu emzirebilirmi bilgisi olan arkadaşlar sizi buraya alalım lütfen
canim tam bilgim yok ama eskiler hep der emzirilmez diye ama dr emzirebilir anneler diyorlar sen yinede uzman bi dr sor bence hem emmese bile masallah 11 aydir emiyomus cok sukur hic emmeyen bebislerde var onlarida dusunecek olursak haline sukur etmen lazim ins gonlune gore olur hersey tatlim kib

canım 11 aylık bebeğin emzilimesi normal ama eğer hamileyse zaten bir süre sonra sütün tadı değişeceği için bebek kendiliğinden bırakıyor hem bıraktırmasıda daha kolay oluyor zaten eğer birkaç aya kadar bıraktırmazsa genelde ishal oluyor diyorlar.bu arada birşey duydum ne kadar doğru bilemem ama eğer cinsiyeti farklıysa bebek sütü istemez aynıysa ister diyorlar

aynı durum şuan bendede var oğlum 18 aylık ve 5 hafta civarında hamileyim.bu konuda doktora danışmış kişiler varsa lütfen cevap yazın...

kızlar benimde 8 aylık oğlum var hatta 9 gircek önümüzde hafta ve 8 haftalık hamileyim ve bebeğim emiyo doktoruma geçende kontrol için gittim bebğim hala emiyo sorun olurmu dedim yok olmaz emmeye devam etsin dedi ve hala emiyo benimde bildiğim eğer cinsiyet aynıysa emmezmiş farklı olunca emermiş yaşlı bi tanıdığımız bebekken annesini emdiği dönem annesi hamile kalmış ve bebek nerdeyse ölcekmiş süt dokunmuş ondan sonra doğanda kendi gibi kız doğmuş ayrıca sütün tadıda değişmemiş bende kontrol ettim geçende tatlı allah yardımcımız olsun inşallah kendi istekleriyle bırakırlar

kızlar araştırdım şimdi nette bi sürü uzmanın cevapladıgı bir yer buldum.doktorlar aynen şöyle demiş:"Birkaç sene öncesine kadar, emziren anne hamile kaldığında anne sütüne son verilirdi. Ama son çalışmalar gösterdi ki hamile annenin emzirmeye devam etmesinde ne kendi, ne emzirdiği bebek ne de karnında taşıdığı yavrusu açısından bir sakıncası yok. Eşiniz istediği kadar emzirmeye devam edebilir."diyor bir uzman..
Diğer bir uzmanda "Eşinizin hamile olması ve bebeğini bir süre emzirmiş olmasının herhangi bir zararı yoktur, nadiren bebekte iştahsızlık, ishal, kusma olabiliyor. Fakat annenin enerji-vitamin-element ihtiyacı artacağı için emzirmeyi sonlandırmak doğru olacaktır. Ayrıca bebeğiniz de 11 aylık, sofradan besleyebilirsiniz, balık yağı yerine eğer gelişimi iyi değilse vitamin verebilirsiniz. " yani bir zararı yokmuş sadece annenin enerji kaybı oluyormuş.zehirlenme falanda olmuyormuş o da yazıyor..

demekki emzirmeye devam çevreden harkes hemen bırak emzirme diyo insanın kafası karışıyo zaten emmicek olsa bebek kendi emmez

ben de 6+5 hamileyim ve 9 ay 1 haftalik oglum var hem oglumun doktoru
hem de benim doktorum emzirebilecegimi ama yavas yavas sutumun
azalacagini ek sute gecmemi soyledi 5 kilo kadar da kaybettim ama
sutten kesmeye kiyamiyorum simdilik devam bakalim hayirlisi....
senin de hayirlisi olsun baya da emmis masallah bebegin

Merhaba benim sorum daha once buraya yazan kucuk bebegi olup hamile kalan ve emziren annelere olucak bebeklerinizi hamileliginizin kacinci ayina kadar emzirdiniz ve sonra nasil biraktirdiniz

Back
X