• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyken bakma İzleme dıyorlar Bakarmısın bı bayanlar

kontes24

Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2013
108
1
16
Samsun
şimdi ben 2 aylık hamıleyım etrafımda bı kaç yaşlı teyze bu ilk 3 ay hep güsel şeylere bak hayvanlara bakma yokk çirkin kişilere bakma falan dıyorlar çocuk onlara benzermiş flan filan he bıde tuylu meyveye elleme gibi şeylerde var bn her akşam belgesel izlerim dun eşime kapat izlemeyelım dedim oda şaşırdı sen mi dıosun bunu dıe nıe dedi diyemedım dalga geçer die :) ay bnde etkılendım sanırım her kötü çirkin bişe gördümde aklıma gelıo ya sizede yaptılarmı bunları söyledilermi

yok öyle birşey.. 2 hamileliğimde de Jurassic Park izledim ve çocuklarım kesinlikle T-Rex'e benzemiyor :27: ha ama dinazorlara bayılıyorlar, bak öyle bir etkisi olabilir :27:

Sarı saçları mavi gözleri olan bir çocuk resmine baka baka resimdekinden daha guzel bir kızım oldu. Mavi Gözlü sarı saçlı

anne baba yada akrabalrda mavı gözlü sarışın vardır illakı dimi ama var de lütfen :)

Annemin babası yani rahmetli dedemin gözleri bildiğin boncuk mavisiydi. Saçları beyaz:) muhtemelen gençken kumral...

Ama ben esmer eşim esmer bildiğin arap:))) doğal olarak mümkün değil. Dua ettim. % 25 ihtimal olabilirdi. Oldu:)))
Dört çocuğum var.
Biri kumral
Ikisi esmer
Biri sarışın

Annemin babası yani rahmetli dedemin gözleri bildiğin boncuk mavisiydi. Saçları beyaz:) muhtemelen gençken kumral...

Ama ben esmer eşim esmer bildiğin arap:))) doğal olarak mümkün değil. Dua ettim. % 25 ihtimal olabilirdi. Oldu:)))
Dört çocuğum var.
Biri kumral
Ikisi esmer
Biri sarışın

oyyy kurban olurum onları verene, maşallah Allah bağışlasın canım :nazar:

Dört çocuğum var.
Biri kumral
Ikisi esmer
Biri sarışın

maşallah her çeşit var :) demek etkisi oluo hiç değilse pskljk olarak hemen aşkım yeğenımın resmiyle donatıorm evımı :)

oyyy kurban olurum onları verene, maşallah Allah bağışlasın canım :nazar:
Amin canım. Rabbim isteyen herkese versin.

maşallah her çeşit var :) demek etkisi oluo hiç değilse pskljk olarak hemen aşkım yeğenımın resmiyle donatıorm evımı :)

Psikolojik belki...
Ben 4. Hamileligimde yılan bebek doğdu haberleri üzerine merakima yenilip üç kez haberi izledim. Bebek doğana kadar vicdan azabı ile öldüm bittim. Yok öyle bir sey. Rabbime sığın dua et. Hatta artık nasıl şartlandiysam ilk doğdu getirdiler bakamadım. Eşime nasıl dedim. Muhteşem bir şey görmek ister misin dedi... Rabbim sağlıklı şekilde kucağına aldirsin canım

Dört çocuğum var.
Biri kumral
Ikisi esmer
Biri sarışın

Resmin etkisi olmamıştır bence.Benimde bir arkadaşım var eşi esmer baya esmer hatta.Eşinin annesi babası abisi kardeşleri hep esmer arkadaşım kara kaşlı kara gözlü çocukları mavi gözlü sarı saçlı doğdu.Benimde arkadaşımın babası renkli gözlüymüş muhtemelen ordan gelen genler etkilemiştir.

Amin canım. Rabbim isteyen herkese versin.

Psikolojik belki...
Ben 4. Hamileligimde yılan bebek doğdu haberleri üzerine merakima yenilip üç kez haberi izledim. Bebek doğana kadar vicdan azabı ile öldüm bittim. Yok öyle bir sey. Rabbime sığın dua et. Hatta artık nasıl şartlandiysam ilk doğdu getirdiler bakamadım. Eşime nasıl dedim. Muhteşem bir şey görmek ister misin dedi... Rabbim sağlıklı şekilde kucağına aldirsin canım

aminnn canım inşlh sağlıklı bi şeklde doğrumayı nasıp etsin rabbım tum bekleyenlere

Annenin , babanın geninde ne varsa onlar işleniyor çocuğa....

Zaten burda daha detaylı anlatmışlar uzmanlar...

.Bebeğimiz dünyaya geldiğinde doğal olarak onu kendimize benzetmeye çalışırız. Göz ve saç rengi gibi kalıtsal özelliklerin yanı sıra, genlerle liderlik, ruhsal yapı gibi genetik özelikler geçebilir.

Suretin aksi, yansıyan görüntü
Çocuk her iki ebeveynden izler taşır. Yüzü size, saçları büyük annenizinkine, gözleri babasının gözlerine benzeyebilir. Kahverengi göz rengi genellikle sürpriz sayılmaz. Eğer ailede kahverengi ve mavi gözlere sahip ebeveynler varsa çocuğunuzun gözlerinin kahverengi olma ihtimali daha yüksektir. Hatta bazı durumlarda ebeveynlerin ikisinin de göz rengi mavi olmasına rağmen kahverengi gözlü bebekler dünyaya gelebilir.

Tıpa tıp benzemese de mimikleri benzeyebilir
Çoğu gen tek hareket etmek yerine birlikte hareket etmeyi seçer. Örneğin baba dominant olan kahverengi bir saça, anne de sarı saçlara sahipse çocuklar ağırlıklı olarak kumral ve kahverengi saçlı olabilir. Gelecekte dünyaya gelecek bazı torunlarının ise sarışın olma ihtimali vardır. Eğer çocuğunuzun saçı kırmızıysa atalarınızı suçlamayın, genlerin karşılıklı etkileşimi beklenmeyen fiziksel sonuçlar da ortaya koyabilir. Ailede kellik olmamasına rağmen anneden veya babadan geçen baskın, kalıtsal bir gen erkek tipi dökülmeye neden olabilir. Çocuğunuz tıpa tıp size benzemese de güç algılanan benzerlikler taşıyabilir. Çocukların yüz ifadeleri üzerinde yapılan araştırmalarda, mutlu, üzgün, şaşırmış, tiksinmiş, kızgın ve düşünceli olduklarında ailelerine benzedikleri gözlenmiş...

Son düzenleme:
Ben hamileyken de büyükler bakma çirkin şeylere demişlerdi hep ama ben inanmazdım hiç belgesellere bile baktığımı bilirim az da olsa ama şu an dünya TATLISI kızım var....:)))

Sadece dua et bence sağlıklı , hayırlı , eli ayağı düzgün bir evlat olması içiN...

Cirkin seylere bakinca benzer mi bilmiyorum ama diger ihtimale acikcasi ben de inaniyorum. Etrafimda bolca mevcut hamileyken ona bakmistim benzesin diye, benzedi diyenler ve gercekten cocugu baktigi kisiye benzeyenler. Komsumuz ve halam da hep bana derlerdi sana bakayim da oglumun kirpikleri seninki gibi uzun olsun diye. Ikisinin de kasina degiyor masallah kirpikleri. Hatta komsumuzun oglunu kardesim sananlar bile oluyor. :) Bilmiyorum artik tesaduf mudur. Ama ben cok istemekle alakali olduguna da inaniyorum. Bir insana bakip bakip cocugum buna benzesin diye cok isteyince oluyordur belki de kimbilir. :)

Back
X