• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyken boşanmayı düşünmek😔

Canım kurtul biran önce ondan bu tehditle kalmaz icraate dönüşür birgün. Böyle biriyle ömür geçer mi? İyi düşün annelerin yanına git geç olmadan hastane tekrar ayarlanır. Çocuğunu sağ salim doğur sonrasında zaten yolunu çizersin.
Çocuk doğduktan sonra doğum iznim bitmeden davayı açıp taşınacağım, kendisine de söyledim. Çok pişman ama bende bitti.

Çıkın gidin o evden ailenizin yanına hatta ailenizin evini biliyorsa başka bir eve taşınmaya çalışın.Can güvenliğinizin olmadığını mahkemede söylerseniz belki çocukla görüşmesine izin vermezler
Doğumdan sonra boşanacağım ve tabii ki dava dosyasında bu yaşananlar yer alacak. Takdir mahkemenin.

Çocuklar tatil sebebiyle misafir olarak yanımızdalar. Ama çok üzüldü ve korktu onlar da. Ailem çok uzakta değil ama doğuma çok az kaldı ve erken doğum tehlikem var ist dışına çıkmak istemiyorum. İkinci evliliğim bu olayları ailemle de paylaşmak istemiyorum benden daha çok üzülecekler diye.
Sizi üzmek istemem ama adam tehdit ediyor açık açık,colugundan çocuğundan çekinmeden/utanmadan,karısının hamile olduğunu umursamadan,eyleme geçme ihtimali yok mu sizce?
Kimi üzerim diye bakmayın olaya,aileniz buna üzülebilir evet ama inanın size birşey olursa daha çok üzülürler.
Eşiniz değişmeye/düzelmeye niyetli değilse hicbirşey onu ikna edemez ki. Kendi istemesi için sizin resti çekip içkiyi bırakmadan kapima gelme diyebilmeniz gerek.

Oysa ki ne güzel hayaller ve umutlarla yola çıkmıştık. Ama maalesef artık bebeğe rağmen evliliğimde gelecekle ilgili olumlu bir taraf göremiyorum.
Eşim pandemi ve iş kaybetme stresi de eklenince zevk için az miktarda arada sırada aldığı alkolü iki günde bir ve ne dediğini bilemeyecek hale gelene kadar içmeye başladı. Bir kaç saat önce basit ve gereksiz konulara takıp, içip, küfürler, hakaretler, ve ben de cevap verince bıçaklarım seni tarzı tehditler havada uçuştu. İlk evliliğinden olan iki çocuğunun gözleri önünde hem de. Ne beni ne doğacak bebeği istemiyormuş. Doğuma çok az kaldı, annemler şehir dışında, hastane dr ayarlandı, her şey hazır ama ben değilim. Bu evde daha fazla kalmak istemiyorum. Maddi sorunum yok, tek başıma da çok rahat geçinirim ama bebek yüzünden elim kolum bağlı. Lütfen eleştirmeden empati yapmaya çalışın...
bu adamlar bu kadar kolay üreyebilmeyi nasıl beceriyor. çogalmasalar doğal seleksiyonla azalıp gidecek nesilleri.

Uyandıktan sonra aklı başına geldi ama iş işten geçmiş oldu. Çocukları dün annelerine bıraktı kendisi de ailesinin yanına gitti. Kayınvalidemleri arayıp durumu anlattım çok ayrıntılı olmasa da, bir müddet orada kalacak. Yakın bir arkadaşımı çağırdım yanımda şu an evimdeyim, ona da gelirse polisi arayacağımı herşeyi anlatacağımı gerekirse çocukları bile şahit tutacağımı söyledim. Haftasonu annem gelecek. Şimdilik böyle, daha huzurluyum.

Cok sevindim. Insallah size zorluk çıkarmaz.

Maddi sorunum yok, tek başıma da çok rahat geçinirim

Yapmanız gereken bu cümlenizde saklı. Arkanıza bile bakmayın o elimi kolumu bağlıyor dediğiniz bebeğinizin sağlığı ve huzuru için gidin. Sizin sahip olduğunuz bu bağımsızlığa kendini kurtarmak adına sahip olmak isteyen bir sürü kadın var. Elinizde ki fırsatı değerlendirin.

Sizi üzmek istemem ama adam tehdit ediyor açık açık,colugundan çocuğundan çekinmeden/utanmadan,karısının hamile olduğunu umursamadan,eyleme geçme ihtimali yok mu sizce?
Kimi üzerim diye bakmayın olaya,aileniz buna üzülebilir evet ama inanın size birşey olursa daha çok üzülürler.
Eşiniz değişmeye/düzelmeye niyetli değilse hicbirşey onu ikna edemez ki. Kendi istemesi için sizin resti çekip içkiyi bırakmadan kapima gelme diyebilmeniz gerek.
Doğumdan sonra boşanıyorum, şimdilik kararın bu. Evden gitti, bu süreçte tedavi olmak gibi olumlu bir adım atarsa, belki vazgeçerim. Tekrarının yaşanmaması için elimden geleni yapacağım.

Cok sevindim. Insallah size zorluk çıkarmaz.
Alkollü değilken gayet anlayışlı ve medeni bir insan.. Ne kadar suçlu ve haksız olduğunun farkında olduğu için evden gitmeyi kabul etti, sen gel demeden gelmem ihtiyacın olursa hep yanındayım, haklısın nasıl istersen öyle olsun dedi giderken.

Merhaba ben de yeni aşılama yaptırdım.Yaşım 40.Gebe kalır mıyım belli değil.Başlığı alkolik eniştem için taradım.12 senedir içiyor.İki tane gül gibi yiğenim var.Biz çok yorulduk.Eniştemi çok severdim, alkolü yüzünden acımaya başladım şimdiyse tahammül edemiyorum.Ben böyleysem kardeşim nasıl diye empati kurmaktan yoruldum.Alkolizemde eşiniz sizi kandırmak için kibar davranabilir lakin tekrar içtiğinde
bu özürleri dileyen adam aynı kişi.Diğer yakınları ile işbirliği yapmalısınız, size destek olmayan,eşinizin alkolizmini örtbas eden insanları anneniz bile olsa bi süre mesafe koyun.Netlik ve süreklilik isteyen bi uzun bi süreçtesiniz.Halileliğinizde yanınızda olan herkesi seferber edin.Eşinizin aile yakınları ile dertleşmeyin, bu muhabbet konusu değil.Odağınızda çözüm olmalı. İyi bir psikiyatrist bulun kendinize.Dönemsel olarak duyusalsınız yanınıza güvendiğiniz bi arkadaşınız varsa bilinç seviyenizi açık tutmasını isteyin.Birden değil yalnız değil başkaları varken yavaş yavaş görüşün.Güdülerinize güvenin.Bir daha içmicem derken ciğerini biliyosanız güvenmeyin dönmeyin.Zaten doğurunca iki sene yok oluyorlar hayatımızdan,iyice alkolik olur.Bir kere üzül temiz üzül.Keşke kardeşime de diyebilsem.Biliyorum götü yemez.Çaresizliğine alışmış.Geçmiş olsun, sağlıkla al kuzunu kuçağına ve onu yeri gelirse kendinden bile koru.Belki seninki de sevgi değil bağımlılıktır.Yüzleş,korkma!Kadın cinsiyeti doğuştan güçlüdür,sevgiyle...

Maddi durum iyiyse ,neden eliniz kolunuz bağlı anlamadım.gidin güzel bir otele ,doğumunuzu yine planlandığı şekilde yapın , hatta ailenizede boşanma durumundan bahsedin,onlarda desteğe gelsinler.doğumdan sonra ailenizin yanına gidersiniz.
Bence siz biraz daha zaman geçsinde ,unutur affederim derdindesiniz.sakın çocugum için falan demeyin,çocugunu düşünen ,çocugu ve şiddet yanlısı alkolik eşini aynı evde tutmaz.

Normal bir insan ne kadar ofkelenirse ofkelensin seni bicaklarim seni oldururum tarzinda cumleler kurmaz diye dusunuyorum icinde ne gibi bisey yatiyor ki boyle dedi bunu eyleme dokmesi olasi bir an once kurtulmaya bakin sonra goruyoruz televizyonlarda Allah korusun..

Back
X