• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamileyken çalışmak...

Nasıl yanı sımdı 32 ayrılması gerekıyorya oncekı 8 hafta ıcın ama ayrılmıyor mesela 35 te doguruyor ne oluyor o arada gecen 4 haftaya calıstıgı ızın almadıgı 4 haftaya
doğum yaptığın tarihi önemsemiyor aslında.devlet doğurduğun zaman bakmıyor toplam 16 hafta iznine bakıyor.ister 35.te doğur ister 42 de.

ben son haftaya kadar calismistim, ama hastane dibimizdeydi.
senin uzaksa biraz belki 36 dan sonra birakabilrisin. 34 henuz erken bence eger bir problem yoksa hamilelikte.

35-40 km dediğiniz bence bişey değil.
en fazla suyunuz gelir ki onda bile 48 saat süreniz var doğum için. ya da Allah vermesin hareket hissetmezsiniz yine doktora gidilebilir.
bence 37 haftayı tamamlayın zira doğumdan sonra 1 gün daha fazla çocukla kalsam diye fırsat kollarsınız.

ilahi cute,sırf izin için erken doğum iyi olur mu hiç )::)
yaaa hayırr :) benım bahsettıgım erken dogum calısabılır raporunu aldın calısıyrosun zart dıye dogurdun ısten cıkıp ıste o kullanmadıgın ızınler sonraya eklenmıyor mu? heh ona ıyı dıyorum normalde devlet sana 32 ayrıl ıznıne dıyor ama sen ayrılmıyorsun e halıyle o 8 haftayı sonraya atmak ıcın dımı ? yoksa kımse canı sıkılıyor dıye 37 kadar calısmak ıstemez
dogru anlamısmıyım bluemm

Daha varmış doğuma rahatsanız devam edin çocuğunuzla daha çok vakit geçirmiş olursunuz.

yaaa hayırr :) benım bahsettıgım erken dogum calısabılır raporunu aldın calısıyrosun zart dıye dogurdun ısten cıkıp ıste o kullanmadıgın ızınler sonraya eklenmıyor mu? heh ona ıyı dıyorum normalde devlet sana 32 ayrıl ıznıne dıyor ama sen ayrılmıyorsun e halıyle o 8 haftayı sonraya atmak ıcın dımı ? yoksa kımse canı sıkılıyor dıye 37 kadar calısmak ıstemez
dogru anlamısmıyım bluemm
aynen öyle.37 ye kadar çalıştım ben mesela,sırf o 4 haftayı doğum sonrası kullanayım diye.doğum öncesi sonrası toplamda 16 hafta veriyor,ister önce kullan ister sonra.ama önce kullanmak için de en geç 37 de ayrılman gerekli.
ben 37 de ayrıldım,39 hafta sonunda doğum yaptım,ata 3 aylıktı işe başladım.

aynen öyle.37 ye kadar çalıştım ben mesela,sırf o 4 haftayı doğum sonrası kullanayım diye.doğum öncesi sonrası toplamda 16 hafta veriyor,ister önce kullan ister sonra.ama önce kullanmak için de en geç 37 de ayrılman gerekli.
ben 37 de ayrıldım,39 hafta sonunda doğum yaptım,ata 3 aylıktı işe başladım.
Masallah sonuna kadar gıdebılmıssın ama sonuna kadar gıdende cok nadır sanırım dımı ?

Masallah sonuna kadar gıdebılmıssın ama sonuna kadar gıdende cok nadır sanırım dımı ?
bilmem ki,çalıştığın işyerinin koşullarına ve geçirdiğin gebeliğe bağlı.ben istediğimde seyahat olmadan masabaşı çalışabildim.uygundu bunun için.gebeliğim biraz sıkıntılı olsa da ,evde oturmaktan iyidir dedim:)
genelde hamileyim dinlenmem lazı modunda oluyor kadınlar.o yüzden 37 ye kadar çalışmayı tercih etmiyorlar snırım.ama ben evde çk sıkıldım valla,izne ayrıldıktan sonra da..

valla ben çalışamadım istanbulda yım o yollar minibüs v çok zorlamaya başlamışt. bi de izin tatile gdiyor 3 ye kadar çalışsam da bir avantajı olmayacaktı benim için.

kahvetelvesi kahvetelvesi yok iznini yakmıyor doğum sonrasına erteliyor. Öğretmenlere doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası 8 hafta olmak üzere 16 hafta doğum izni var. Ama istenrse doğum öncesi izin sonrasa ötelenebiliyor. Yani meselaadoğum öncesi 2 hafta doğum sonrası 14 hafta şeklinde de kullanılabilir :)

kahvetelvesi kahvetelvesi yok iznini yakmıyor doğum sonrasına erteliyor. Öğretmenlere doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası 8 hafta olmak üzere 16 hafta doğum izni var. Ama istenrse doğum öncesi izin sonrasa ötelenebiliyor. Yani meselaadoğum öncesi 2 hafta doğum sonrası 14 hafta şeklinde de kullanılabilir :)

Aktaracağı zaman zaten yaz tatili ama.

Yakmış oluyor yani.

ben doğumdan sonra eğer eğitim öğretim dönemine denk gelseydim zaten çalışmak isteyecetim d.sonrasına atayım izni diye.
sırf tatile denk geliyor yanmasın tatilim diye erken izne ayrılmak doğru gelmiyor bana...

yok öyle değil.doğum öncesinden en fazla 37.haftaya kadar çalışabiliyorsun.istesen de don ana kadar çalışamazsın. 32. haftada çalışabilir raporu ile 4 hafta daha devam edersin,sonrası mecburi izin.:)
bu durumda 4 hafta öncesinden,12 hafta sonrasında kullabılabiliyor en iyi şekilde.ben de öyle yapmıştım.

Back
X