- 18 Nisan 2021
- 33
- 7
- 1
- 32
- Konu Sahibi Samyeli008
Merhabalar ben öğretmenim ve 7+4 günlük hamileyim. 3.aydan sonra Covid aşısı olmak istiyorum ama yaptıran var mı merak ettim. Bilgilendirirseniz sevinirim.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
sağlık personeliyim. aşı olduktan bir kaç gün sonra hamile olduğumu öğrendim. Aşılar inaktif aşı olduğu için bir sorun oluşturmaz demişti doktorum ama gebeliğin ilk 3 ayı kimyasallardan uzak durmak önemli. Aşıdan önce gebe misiniz? gebelik planlıyor musunuz? gibi sorular sormuşlardı ama benim hamileliğim plansız ve süpriz olduğundan aşımı olmuştum.Gebeliğinin son aylarında aşı olanlar oldu ama tamamen isteğe bağlı.Merhabalar ben öğretmenim ve 7+4 günlük hamileyim. 3.aydan sonra Covid aşısı olmak istiyorum ama yaptıran var mı merak ettim. Bilgilendirirseniz sevinirim.
Ben de 3.ayımı doldurduktan sonra olmayı düşünüyorum ama tam emin de olamıyorum. Geçen eylül ayında covid atlattım ve çok ağır geçirdim hamileyken daha da ağır geçirmekten korkuyorum.sağlık personeliyim. aşı olduktan bir kaç gün sonra hamile olduğumu öğrendim. Aşılar inaktif aşı olduğu için bir sorun oluşturmaz demişti doktorum ama gebeliğin ilk 3 ayı kimyasallardan uzak durmak önemli. Aşıdan önce gebe misiniz? gebelik planlıyor musunuz? gibi sorular sormuşlardı ama benim hamileliğim plansız ve süpriz olduğundan aşımı olmuştum.Gebeliğinin son aylarında aşı olanlar oldu ama tamamen isteğe bağlı.
Doğum yaptı mı arkadaşlarınız bebekte herhangi bir soruna sebep oldu mu? Ben eylülde çok ağır bir covid atlattım ve önümüzdeki eğitim öğretim döneminde tekrar yakalanırsam diye korkuyorum. 3.ayımı tamamlayınca olmak istiyorum. Arkadaşlarınızda son durum nedir?Sağlıkçıyım olan arkadaşlar var . İlk trimesterda aşı önerilmiyor 12 haftaya kadar ama bu aralar gebelerde tutulum haberlerini fazla alıyoruz her dönemde yaptıran hiçbir semptom göstermeyen gebeler var .
Aşı olanlar var. hamileliğinizin ilerleyen dönemlerinde isteğe bağlı olabilirsiniz. Haberlere filan çıktı hatta ankara da aşılanan bir doktorun bebeği antikorlu olarak sağlıklı bir şekilde doğmuştu.Ben de 3.ayımı doldurduktan sonra olmayı düşünüyorum ama tam emin de olamıyorum. Geçen eylül ayında covid atlattım ve çok ağır geçirdim hamileyken daha da ağır geçirmekten korkuyorum
Aşı olanlar var. hamileliğinizin ilerleyen dönemlerinde isteğe bağlı olabilirsiniz. Haberlere filan çıktı hatta ankara da aşılanan bir doktorun bebeği antikorlu olarak sağlıklı bir şekilde doğmuştu.
Teşekkür ederim doktoruma da sorarak olurum inşallah.Aşı olanlar var. hamileliğinizin ilerleyen dönemlerinde isteğe bağlı olabilirsiniz. Haberlere filan çıktı hatta ankara da aşılanan bir doktorun bebeği antikorlu olarak sağlıklı bir şekilde doğmuştu.
Ben 14 haftalık hamileyim öğretmenim.Aşı için sıram geldi çoktan ama doktorum izin vermedi.3 aydan sonrada öncede kesinlikle olmaz dediMerhabalar ben öğretmenim ve 7+4 günlük hamileyim. 3.aydan sonra Covid aşısı olmak istiyorum ama yaptıran var mı merak ettim. Bilgilendirirseniz sevinirim.
YaaaBen 14 haftalık hamileyim öğretmenim.Aşı için sıram geldi çoktan ama doktorum izin vermedi.3 aydan sonrada öncede kesinlikle olmaz dedi
Aynen canim doktora göre değişiyor yani yorumlamalarina göre.Benim doktorum keyfe keder aşı olmaz bebekler nasıl aşılanıyor.Zamani gelince saglik ocagi arıyor götürüyorsun mecbursun.Goturmezsen sorumluluğu sen alıyorsun dedi.Aşı önemli bir durum kişinin tercihine bırakılmaz.Birakildigi için ben güvenmiyorum.Emzirenler tamam ama gebelere hayır dediYaaaSanırım doktorlar da bu konuda ikiye ayrılıyor. Kimisi izin verirken kimisi vermiyor.
İnşallah bir şey olmadan covide yakalanmadan hamilelik sürecini tamamlarız.Aynen canim doktora göre değişiyor yani yorumlamalarina göre.Benim doktorum keyfe keder aşı olmaz bebekler nasıl aşılanıyor.Zamani gelince saglik ocagi arıyor götürüyorsun mecbursun.Goturmezsen sorumluluğu sen alıyorsun dedi.Aşı önemli bir durum kişinin tercihine bırakılmaz.Birakildigi için ben güvenmiyorum.Emzirenler tamam ama gebelere hayır dedi
Sağlıkçılar aşılanmaya Ocak aylarında başladıkları için Gebeliğinin ilk zamanları yaptırıyorsa daha henüz doğuran yok . Ama ben sizin yerinize olsam yaptırırdım maalesef bu aralar gebelerde de yaygın . Daha çok yeni olduğu için kesin şunu yapıyor bunu yapıyor diyemiyoruz maalesef yerinizde olsan 12. Haftadan sonra hemen yaptırırdım ama Çin olanını . Ölü aşı olduğu içinDoğum yaptı mı arkadaşlarınız bebekte herhangi bir soruna sebep oldu mu? Ben eylülde çok ağır bir covid atlattım ve önümüzdeki eğitim öğretim döneminde tekrar yakalanırsam diye korkuyorum. 3.ayımı tamamlayınca olmak istiyorum. Arkadaşlarınızda son durum nedir?
Evet olursam zaten Çin aşısını tercih ederim. Covidi çok zor atlatan biriyim. Hatta alerjiye çevirdi aylarca ürtikerle uğraştım sayısız kortizonlu ilaç, serum, iğne yedim. Aynı şeyi hamilelikte yaşarsam bebeğim için çok daha kötü olur. O yüzden bir yanım ol diyor hep bir yanım olma diyenleri duyunca vazgeçiyor bilemedimSağlıkçılar aşılanmaya Ocak aylarında başladıkları için Gebeliğinin ilk zamanları yaptırıyorsa daha henüz doğuran yok . Ama ben sizin yerinize olsam yaptırırdım maalesef bu aralar gebelerde de yaygın . Daha çok yeni olduğu için kesin şunu yapıyor bunu yapıyor diyemiyoruz maalesef yerinizde olsan 12. Haftadan sonra hemen yaptırırdım ama Çin olanını . Ölü aşı olduğu için
Riske atmazdım biliyor musunuz . Yani covid geçirirseniz gebelikte önemli olan bebeği değil anneyi kurtarmak oluyor . Maalesef 1 hafta önce 2. Covidini geçiren annemizin genel durumu kötüye gittiği için 27 haftada bebeğini sezeryanla aldık anne yoğun bakımda üç hafta tedavi gördü ve kurtaramadık . Riske almaya değmezEvet olursam zaten Çin aşısını tercih ederim. Covidi çok zor atlatan biriyim. Hatta alerjiye çevirdi aylarca ürtikerle uğraştım sayısız kortizonlu ilaç, serum, iğne yedim. Aynı şeyi hamilelikte yaşarsam bebeğim için çok daha kötü olur. O yüzden bir yanım ol diyor hep bir yanım olma diyenleri duyunca vazgeçiyor bilemedim![]()
Çok üzüldüm Allah kimsenin başına vermesin. Siz sağlıkçı mısınız?Riske atmazdım biliyor musunuz . Yani covid geçirirseniz gebelikte önemli olan bebeği değil anneyi kurtarmak oluyor . Maalesef 1 hafta önce 2. Covidini geçiren annemizin genel durumu kötüye gittiği için 27 haftada bebeğini sezeryanla aldık anne yoğun bakımda üç hafta tedavi gördü ve kurtaramadık . Riske almaya değmez
Ne zman atlattınız acaba son zamanlardaki mutant virüslerin hamilelerde daha kötü sonuçlar doğurduğu yazıyor ve ben korkuyorum açıkçası. Siz nasıl atlattınız neler yaptınızBen de öğretmenim ve hamilelerle ilgili net bir araştırma yada sonuç olmadığı için olmamayı tercih ettim. Benim 32. Haftaydı sanırım az kaldı zaten hiç risk almayım diye de düşündüm. Bilmiyorum daha erken aşı sıra gelse napardım. 35. Haftada covid oldumAllahtan hafif atlattım ama herkes böyle şanslı da olmayabilir. Çok karışık bir durum bu.
10 Mayıs gibi çıktım karantinadan. Açıkçası başta halsizlik oldu grip başlangıcı gibi oldu ve ilginç ama en etkili şey sıcak su içine limon sıkıp içmek oldu. Sanırım aylardır düzenli beslenme ve takviyelerinde çık etkisi oldu. Çok hafif geçti tat koku kaybı oldu sadece.Ne zman atlattınız acaba son zamanlardaki mutant virüslerin hamilelerde daha kötü sonuçlar doğurduğu yazıyor ve ben korkuyorum açıkçası. Siz nasıl atlattınız neler yaptınız
Ha bu arada çıktıktan sonra doktora gittim ve bebeğim gayet iyiydi kilosu, gelişimi. Hareketleri de zaten normal azalan bir şey olmadı.Ne zman atlattınız acaba son zamanlardaki mutant virüslerin hamilelerde daha kötü sonuçlar doğurduğu yazıyor ve ben korkuyorum açıkçası. Siz nasıl atlattınız neler yaptınız