Hamileyken covid aşısı olan var mı arkadaşlar?

Merhaba arkadaşlar, 7 Nisan’da ilk doz biontech aşısı olmuştum, 10 mayıs günü 2. Doz randevum vardı ki sabahında hamile olduğumu öğrendim. Doktorum randevumu iptal etmemi söyledi, ettim bende. Araştırıyorum genel olabilirsin diyor. İkinci dozumun hakkımın gitmesinden de korkuyorum açıkcası. Mesela 2 ay sonra istege göre gidip 2. dozumu olabilir miyim? Sağlıkçı arkadaşlar bi bilginiz var mı?
Ben öyle oldum hamile olduğunu bilmeden q.doz olmuştum sonra 3 ay geçmeden 2.doz olmak istemedim bakanlığı arayıp bildirdim. 4.ayın sonunda da 2.doz vuruldum.Yani Nisan 13te 1.doz 26 temmuz 2.doz belki arası açık ama hiç yoktan iyidir.Saglikci bir aileden geliyorum ve bu süreçte çok şey duydum bu yüzden riske atmak istemedim .Umarım bebeklerimiz sağlıklı doğar.

Bir kaç doktora danıştım hepsi olmam yönünde tavsiye verdiler.
Şu süreçte gebe olup covid geçirenler ciddi anlamda zor geçiriyorlar ve tehlikeli boyutlara ulaşıyor. Gebelik sürecinde hastanede daha çok vakit geçiriliyor o yüzden de olmak mantıklı geliyor. Oldum da :) alerjik bir bünyem olduğu için doktorum sinovac olmamı söyledi. Siz de doktorunuza danışarak en uygun şekilde 2.trimesterde olabilirsiniz aşınızı.

Back
X