Gebeliğe Hazırlık Hamileyken emziren anneler yardım

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

hasretmelek

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2013
594
891
103
Artvin
Merhaba arkadaşlar. 15 aylık bir oğlum ve ve 12 haftalık hamileyim. Emziriyorum. Dr şuan emzirebilirsin dedi. Var mı benim gibi hamileyken emziren anneler? Ne zamana kadar emzirmeyi planlıyorsunuz?

Merhaba arkadaşlar. 15 aylık bir oğlum ve ve 12 haftalık hamileyim. Emziriyorum. Dr şuan emzirebilirsin dedi. Var mı benim gibi hamileyken emziren anneler? Ne zamana kadar emzirmeyi planlıyorsunuz?
Artik karnında ki bebeğin hakkı olduğu için bence kesmelisin tabi hemen olmaz ama yavaş yavaş emzirmeyi bırakmayı deneyin 15 aylik olmuş zaten Allah sağlıklı omur nasip etsin bebişlerinize

Ben önceki hamileliğimde emzirirken hamile kaldım. Ve doktor emzirmeye devam edebilirsin ama vitamin takviyesi şart dedi. Doğuma kadar da izin verecekti düşük olmasaydı. Bence bu durumu doktorunuzla görüşün. Sizin yerinizde olsam 24 aya tamamlardım en azından. Karnınızdaki zaten sizden besleniyor. Ama büyük olanın da en az 2 sene hakkı var bu hakkı elinden almayın. Düşük tehlikesi olmadıkça hamileyken emzirmekte bi sorun görülmüyor uzmanlara göre

Artik karnında ki bebeğin hakkı olduğu için bence kesmelisin tabi hemen olmaz ama yavaş yavaş emzirmeyi bırakmayı deneyin 15 aylik olmuş zaten Allah sağlıklı omur nasip etsin bebişlerinize
Amin çok teşekkür ederim. Bende diğer bebek doğmadan 1 2 ay evvel kesmeyi planlıyorum ama sadece memede uyuyor. Asla ayakta sallanmıyor. Nasıl yaparım hiç bilmiyorum.

Doktora emzirdiğimi söyledim. Vitamin verdi düzenli içiyorum. Ekim 2019 doğumlu. Ağustos gibi keseyim diyorum. Ama nasıl olur bilmiyorum. Şuan emziriyorum. Pek sütüm yok ama yine de faydalansın istedim.

Amin çok teşekkür ederim. Bende diğer bebek doğmadan 1 2 ay evvel kesmeyi planlıyorum ama sadece memede uyuyor. Asla ayakta sallanmıyor. Nasıl yaparım hiç bilmiyorum.
Öncelikle 15 aylık bebeğin gece beslenmesi çoktan bitmesi lazım. Uykuya geçerken gündüz ve gece dahil memede uyutmayın. Sık emzirmeyin. Günde 3-4 sefer yeterli o ayda bi bebek için. Sonra bıraktırması zor olur. Memede uyutmayı bırakırsanız ayakta sallanmayı kabul edecektir zamanla onu da bırakır

Doktora emzirdiğimi söyledim. Vitamin verdi düzenli içiyorum. Ekim 2019 doğumlu. Ağustos gibi keseyim diyorum. Ama nasıl olur bilmiyorum. Şuan emziriyorum. Pek sütüm yok ama yine de faydalansın istedim.
Size ne kadar yok gibi gelse de o ona yetiyordur. Çenesi güçlü diye az emiyor gibi gelir ama öyle olmuyor. Gittiği yere kadar doktor dur deyinceye kadar kontrollü emzirmeye devam edin. Bebeğinize yapacağınız en büyük iyilik bu olur. Her bi yudum anne sütü bağışıklığını güçlendiriyor ne içse kar

doğuma kadar emzirip vitamin takviyesi alırsanız hiçbirşey olmaz..hatta tandem emzirme diye birşey var oğlunuz daha çok küçük ve sütünüz onun hakkı... sütten keserken de kademeli bıraktırın muhakkak

En büyük oğlumda şöyle bir sorun yaşadım. Ayakta sallıyordum ve uyanınca sallanmayı istiyordu. Sabaha kadar salladığı mı bilirim. Yerine koyduğum an uyanırdı. O nedenle bu oğlumu sallamaya alıştırmadım. Önceleri kendi kendine uyuyordu. Dişler çıkmaya başlayınca düzen bozuldu. Memede uyumaya başladı. Gündüz 4 5 kez emiyor. Gece de uyandıkça emiyor.

Evet tandem emzirmeyi biliyorum. Ama hedefim yani bu gebelik olmasaydı tam 24 ay dolunca kesecektim. Bu durum da 23 aylık olduğunda kardeşi doğuyor. Doğduktan sonra kesersem diğerini emzirirken kıskançlık olabilir diye düşündüm. Bu nedenle doğumdan 2 ay evvel kesmek istedim. Ama nasıl yapıcam bilmiyorum. Küçükte memeye düşkün kıyamıyorumda.

Aynı benim kızımda öyleydi hep memede uyuyordu ben tiksindigi bi yiyecek sürdüm göğüslerime sonra midesi bulanır gibi oldu gece yine istedi aynı şeyi yaptım artik tamamen vazgeçti gece uyandığında yanında yatıp pispisladim çizgi flim açtım öyle öyle alıştı çok şükür

Gece beslenmesini kesin uykuda uyutmayın. Çok zor olur başlarda biliyorum ama size eziyet böyle. Uykusu da böyle verimli olmuyor. Annesi sütü kadar deliksiz uyku da gelişimi için çok önemli. Gece uyandığında emzirme dışında istediğiniz yöntemle uyutun. Uykunun memeyle bağlantısını olduğunu unutması lazım. Babadan yardım alabilirsiniz anneyi görünce daha çok çıldırıyor meme diye. Baba daha kolay sakinleştirir. İlk günler nefesi kesilen kadar ağlayabilir ama sakinleştirin ve vazgeçmeyin. Eğer başarabilirseniz emzirme sizin için keyifli bi hale gelecek. O da siz de gece deliksiz uyuyacaksınız

Merhabalar, ben Ebe Ebru. Gebelerle ilgili bir çalışma yapmaktayız. İlerki nesile katkı sağlamak adına, sizin çocuklarınızın sağlık alanında daha iyi hizmet almasını sağlayacak eksiklerimizi giderecek bir çalışma yapmaktayız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben sonuna kadar emzirdim.
Zaten tandem emzirmek düşüncesiyle planli hamile kaldim.
Oglum 17 aylikti.
Dr um 7. Aya kadar emzir dedi.
Cok fazla makale okudum, ben de eczaciyim ve olumsuz bir kanit görmedim.
Ilk oglum 38. Haftada 3.110 gr dogmustu.
Herkes bu bebegimin daha erken dogacagini ve daha zayif olacagini iddia etti.
Ama 2. Oglum 39. Haftada 3.790 gr dogdu.
Gebeligimin ozellikle son 2 ayinda oglum cok cok fazla emmek istedi.
Agirlastigim icin onunla cok fazla oynayamiyordum.
Meme emerek benle vakit gecirmek istiyordu.
Oglen ve aksam uykusuna da uyuyarak gectigini ve ogle uykusunun neredeyse tamaminda emdigini hesaba katarsak neredeyse gunde 3 4 saat emiyordu.
Hic bir sıkınti yasamadim.
Anne sutu hakkinda bilgi sahibi olma hususunda cogu hekim dahil durumun icler acisi oldugunu dusunuyorum.
Emzirmeyi cogu dr sadece bir besleme sekli olarak görüyor.
Ama duygusal olarak cok fazla anlami var.
Ben oglumu emzirirken baska hicbir seyle ugrasmadan onu oksayip sarkilar soyluyorum.
Bizim icin ozel bir vakit gecirme sekli ayni zamanda.
Ayrica gebeligimin 7. Ayindan itibaren sutum klostruma döndü.
Buyuk oglum 2 ay boyunca klostrum emdi yani.
Bu parayla satin alinamayacak kadar buyuk bir nimet.
Cok sukur 1 senedir burnu bile akmadi.
Ki giyinmekten hic hoslanmiyor kis gunu bile max zibinla gezer.
8 gun once dogum yaptim.
Sutum cok sukur ikisine de yetiyor.
Ben buyuk oglum dişlerini tamamlayana kadar emsin istiyorum.
Ama kendisi bilir ne zaman birakmak isterse kendi birakir.
Eger ciddi anlamda bilgi edinmek isterseniz instada izmiremzirmedanismani hesabina bakabilirsiniz.
Orada akademik duzeyde bilgilere de erisebilirsiniz.
Umarim sureciniz sorunsuz gecer ^^

Bu detaylı ve özverili bilgilendirmeniz için gerçekten çok teşekkür ederim. Çok güzel anlatmışsınız. Dediğiniz yere hemen bakıcam intagramdan. En son doktor kontrolünde 1 ay içinde emzirmeyi kesmem gerektiği söylendi yoksa düşük tehlikesi olabilir dedi. Benim 3.gebeliğim ve ilk ikisi sezaryan. Allah korusun bir aksilik olursa diye çok korktum. Nasıl keseceğimi de bilmiyorum. Hem küçük hem sadece memede uyuyor. İlk oğlumu 24 ay emzirmiştim. Hedefte bunda da öyle yapmak vardı ancak sürpriz gebelik oldu. Tandem emzirmeyi biliyorum ama cesaret edememiştim. İçimi rahatlattınız teşekkür ederim.

Bende hem rahim anomalisi var hem de sezeryanliyim.
Dr umla sezeryan sonrasi vajinal dogum planlamistik ama bebegin pozisyonundan dolayi olmadi. Saglik olsun.
Tandem cok kolay diyemem, esimin destegi olmasa cok daha fazla zorlanirdim.
Hem de herkes abuk subuk konusup can sıkıyor.
Butun bunlara kulak tikamak lazim.
Ben bilimsel temellere dayali cevaplar veriyordum ama insanlar bilinclenmek istemiyor. O yuzden artik hic cevap bile vermiyorum.
Hamileliğim boyunca oglumu emzirerek onu kucagima alamayisimi telafi ettmis oldum. Ben yatarak emziriyorum. Boylece dinlenmis de oluyorum.
Hastanede dogumdan sonra ikisini birden emzirdim ve buyuk oglum kardesinin basini ellerini oksadi. Hic olumsuz tepki vermedi.
Memeden kesmis olsaydim muhtemelen kiskanacak ve belki zarar vermeye calisacakti. Tabii sizin evladinizin tepkisi farkli olur belki ama bence bir sans taniyin.

Yaa gerçekten içimi rahatlatıyorsunuz. Bende emzirmeye devam etmek istiyorum. Hayırlısı bakalım süreç bize ne gösterecek.

Yaa gerçekten içimi rahatlatıyorsunuz. Bende emzirmeye devam etmek istiyorum. Hayırlısı bakalım süreç bize ne gösterecek.
Merhaba :)
Ne yaptiniz diye merak ettim.
Hala devam ediyor musunuz emzirmeye?
Benim doğumumun ustunden 2 aydan fazla zaman gecti
Iki bebegimi de hala emziriyorum ( buyuk oglun kardersini gorduce aska geliyor ama hic kiskanclik olmadi bu sayede )

Ilk oglum 2. Ayinda 58cm 4800grdi(52cm/3.110gr dogmustu)

Ikinci oglum 2. Ay kontrolunde 60cm 6.500gr cikti (52cm/3.790gr dogdu)

Ilk oglum emdikce sutum baya bollaştı, onun cekis gücü daha yuksek oldugundan
Hala aklinizda soru isaretleri varsa ve devam ediyorsaniz diye yazmak istedim
Saglikla alim bebeginizi kucaginiza ^^

Maalesef başaramadım. Doktorum mutlaka kesmen lazım diye diretince korktum açıkcası ve 4 ayda kestim. Çok erken oldu kuzum ya gerçekten çok üzüldüm.

Maalesef başaramadım. Doktorum mutlaka kesmen lazım diye diretince korktum açıkcası ve 4 ayda kestim. Çok erken oldu kuzum ya gerçekten çok üzüldüm.
Üzülmeyin
Erken kesmeniz bir bakima iyi olmus
Doguma kadar unutur memeyi
Bebegi gorunce aklina dusmez
Saglikla kucaginiza alin bebeginizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…