Kendinizi çok yormadan çok kullandığınız odaları (mutfak, oturma odası gibi) kabataslak temizleyin çok detaya girmeyin. Şöyle bi toz alın, eşiniz süpürsün sizde ardından silin. Eşim süpürmüyor derseniz, uygun fiyata ayaklı süpürgeler var çok rahat kullanımı onlardan edinin edinebilirseniz işiniz kolaylaşır. Şöyle iki yalandan süpürüp silin en azından gözünüze çok bişiy batmaz.
Hatta halı falanda kaldırtabilirsiniz işinizi kolaylaştırmak için. Ben mutfakta hiç bulaşık bırakmamaya çalışıyorum mesela, süpürme işinde çok belim ağrıyo eşim sağolsun yardımcı oluyor. Camları annem sağolsun o siliyor kendi annem kayınvalidem olsun. Çevrenizde rica edeceğiniz sizi kırmayacak biri illaki olmalı sadece camlar için.
Benim naçizane tavsiyelerim bunlar. Bende çok zorlanıyorum 7. Haftamda olmama rağmen, hele evi bi süpüreyim belim iki büklüm kalıyor. Ama yapmaya çalışıyom elimden geldiğince. Pis oldu olmaz, zaten virüs var etrafta e birde hamileyken her şeye açık oluyorsun.
Tabiki de bebek ve sağlık önemli ama doktorunuz aksini söylemiyorsa gücünüz yettiği kadar yavaş yavaş dinlenerek yapın. İnce temizliğe hiç gerek yok.
Rabbim hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin ve kolaylık versin başta size ve tüm anne adaylarımıza