Hamileyken evcil hayvan bakan var mı?

Yelbiss

Umay Açina ♥
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2014
593
601
Biri 2 aylık diğeri 1 yaşında iki tane sibirya kurdumuz var. Sakıncası yok diye biliyorum ama yine de endişeleniyorum.

Eklentiler

• IMG_20150507_204420.jpg
    IMG_20150507_204420.jpg
    87,9 KB · Görüntüleme: 67
hıcbısey olmaz canım merak etme, zaten senın bagısıklıgın kuvvetlıdır onlarla yasadıgın ıcın, benımde kopegım var ve su an kızım 10 yasında hıc bı sıkıntı problem yok

Kuş bu gruba dahilse evet :) hiç de problemimiz yok.

Ama dersen kedi köpek, onu da çok yakından tanıdığım birinden biliyorum ki hiiiiiiç de birşey olmuyor ne hamilelikte ne çocuk olunca...

Aksine öyle güzel bağları var ki çocuğuyla iki köpüşünün...Bırak sağlık sorunu olmayı çocuk müthiş bir psikolojiyle yetişiyor inanıyorum. :)

Ben de evde olmalarına karşı olmasam kesinlikle pisiler besler çocuğumla da içiçe yaşatırdım.

Çevredekiler inanılmaz derecede baskı yapıyodur şimdi sana o tanıdıktan biliyorum ama hiç düşünme bile...
Köpüşlü bebişli ailenle keyfini çıkar ^^ :)

Hamileliğinden önce vücudun bağışıklık kazandığı için hamilelik sürecinde hiçbirşey olmaz.

Eğer hamileliğinden önce kedi köpek bakmayıp, hamile kalınca bakmaya başlarsan ve bağışıklığında zayıfsa riskli olabiliyor.

8 yaşında Goldenım var hamileliğiminde son 1 haftası.sen yeterki bakımlarını düzenli yap yeter.ben sadece fazla şımarıp üstüme atlamaması için ve günde 2 kez tuvalet ihtiyacı için çıktığında üzerinde herhangi başka mikrop getirme ihtimaline karşı eskisi kadar fazla haşır neşir olmadım eşim halletti temizlik tarama vs.
yavrularda iç parazit ve diğer hastalıklar olma ihtimali daha yüksek ona dikkat et.birde toxoplasma neggatifsen kedilerede dikkat etmen gerek ki aynı şekilde köpeğin hastalık taşıyan kedi dışkısına basıpta eve gelebilir.yani kısacası eskisine göre biraz daha dikkatli olmak yeterli.
bizede cevremizden olurmu öyle atın verin diyenler oldu.ne atması ya kimi atıyosun 8 senedir ailemizin bi bireyi o bakın işinize dedim.ailelerimiz zaten çok seviyo.hem evde hayvanla büyüyen çocukların bağışıklık sistemi ve psikolojik olarak daha olumlu gelişim gösterdikleri de kanıtlanmış bişey.

Hamileyken kedimiz vardı. İran kedisi bayağı tüylüydü ama problem yaşamadım hiç. Doğumdan sonra bebeğimizin alerjik bünyeli olduğu söylendiğinden kedimizi vermek zorunda kaldık. Meğersem doktor gazına gelmişiz. Şu an kedilerle oynuyor kızım ve hiç de alerjisi yok.

bizim de bir kedimiz var ve toksoplazmam negatif cikti. doktor kedilerrden uzak dur dedi ben de yillardir kedi besliyorum her turlu sokak kedisiyle de hasir nesirim ve hala negatifse demek ki kediler suclu degil dedim.kizim hep yanimda bir sorun olacagini da dusunmuyoym. bebegimiz olacak diye o canlari birakmak bana gunah geliyor. sanki o zaman daha kotu
seyler olur diye dusunuyorum yaptigumiz kotulukten dolayi

kedilerde toxoplasmayı 1 kez gecırıp bagışıklık kazanıyor sonra bır daha gecırmıyor veye bulaştırmıyor. kedilerde toxoplasmayı ya çiğ etten yada fare yerse kapıyor. kurumama verdiğimize göre hiç sıkıntı yok.

bazı arkadaşlar onceden beslemeyıp hamılelık sırasında aldıysan sıkıntı olabılır demiş katılmıyorum. aldıgın kedi o anda toxoplasma gecırıyorsa bulaşır tabı sen daha oncesınde gecırıp bagışıklık kazanmadı isen.

bizim bu rahatsızlıgı kedilerden çok dışarda lokantalarda yediğimiz salatalardan ve evde sırkelı sua yıkamadıgımız yeşillikten kapmamız daha yuksek ıhtımal.

et dogradıgın bıcakla yıkamadan başka bır ürün kesti isenız veya etı dograrken elınızde cızık yara vs varsa ordan topraktan geçirme olasılıgı daha fazla evde yaşayan kedilerden buaşması çok çok düşük. günah keçisi KEDİLER

Merhaba, buradaki arkadaşlar çocuklarını buyutmuslerdir herhalde :) ben de temmuzda evlenıyorum ve bırı yenı olmak uzere 2 kedim var. Hamilelik konusu benı de dusunduruyor ama ıkısınıde baskasına vermeye hıc nıyetım yok gercekten. Buradakı anneler dogumdan soraki tecrubelerını paylasabılırler mi ?

Merhaba
Bende 7 haftalık hamileyim ve evde 2 tane kedim var.Hatta şöyle söyleyeyim hayatımda kedisiz dönem olmadı.Evde beslediğim kedilerimin aşılarını düzenli yaptırırım ve beslenmelerine dikkat ederim.Bebeklikten beri kedim olmasına rağmen toksoplazma testim negatif çıktı.Doktorumun da kedisi var.Bana söylediğini aktarıyorum.Evdeki aşılı kedide ne gibi bir mikrop olabilir?Kesinlikle rahat ol.Hatta sokaktaki kedi köpekten bile bir şey olmaz.Toksoplazma dediğin çiğ et ve iyi yıkanmamış sebze meyveden olur dedi.Kedilerim benim her şeyim.Onları çok seviyorum.Bence biz toplum olarak bu konularda biraz fazla detaylı düşünüyoruz.Öyle olsaydı yurt dışında sağlıklı Bebek olmazdı!Ayrıca buradan rica ediyorum lütfen ömrünün sonuna kadar bakamayacağınız bir canın günahına girmeyin.Gerçek sevgiyi onlar bize veriyor ama biz ilk fırsatta onları gözden çıkarıyoruz.

Merhabalar. Ben de 6 aylık evliyim. Şu anda da 7 haftalık hamişim :anneadayı: Profil fotomdan da görüldüğü üzere 2 tane dünya güzeli aşkım var. Biri 6 diğeri de 2 yaşında. Evlenmeden önce de benimlelerde evlendikten sonra da benimleler. Hatta doğumdan sonra da benimle olacaklar:KK45: Onlarsız bir hayat kesinlikle düşünemem zaten... Ne hamilelikte ne de bebek varken hiçbir sorun olacağını da düşünmüyorum. Aksine iki zamanda da inanılmaz faydaları var. Hamileyken duygusal dalgalanmalar, ağlama krizleri (ki benim şimdiden başladı :)) yanlış anlamalar nasıl atlatılır ki onlar olmasa... insanın tamamen negatif enerjisini alıyorlar. Kızım da oğlum da hamile kaldığımı anlamış olacaklar ki habire yanımda uyuyorlar artık hiç gelmezlerdi daha önce. Bebek doğduktan sonra da alışma döneminde bir süre yalnız bırakmayacağım sadece ve 2-3 aylık oluncaya kadar tüyünden vs. den koruyacağım. bebeğin evdeki bitanelerimizle beraber büyümesinden daha güzel ne olabilir ki acaba? :) :KK49: Gönlünüzü ferah tutun ve kediş köpüş ve kuşlarınızı bırakmayın sakın :KK45:

X