Hamileyken göğüsten süt gelir mi?

mathilda48

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2010
82
1
86
Ben hamileliğimde 33+2 haftamdayım ama göğüslerimde hiç süt gelecekmiş gibi bir hal yok.Erken doğum riskimde var merak ediyorum doğum gerçekleştiğinde mi süt geliyor?

Bazılarının hamileyken süt geliyor bazılarının daha sonra...
Kişiden kişiye değişiyor...

canım benim 4.aydan beri geliyor. süt değil ama kolostom denilen sıvı. bebek emmeye başladımı süte geçer. bu aslında iyi bişi değil. 28.haftamda doğumum başladı şimdi ilaç kullanıyom doğumu engellemek için. doktorum sütünün gelişinden belliydi dedi. vücudun doğum modunda 4.aydan beri dedi. halada sıvı geliyor göğüslerimden hemde bir bebeği doyurcak kadar.

erken gelmeside kötü tabiki iyi olursunu inşallah bende hiç süt gelecek gibi belirti olmayınca merak ettim.

Ben de 35 haftalık oldum ne sutum fılan geldi ne de kol. Herkes de soruyo gelmedımı daha dıye. Gelmeyınce sutumuz olmuyormu?

inşallah gelir bebek doğar doğmaz acıkmış olacağı için gelse iyi olur :) doğum çantamızda yeni doğanlar için devam sütü eklememiz gerekebilir.

21. haftamda iki gun ustuste birer damla sut gelmisti ama hic dokunmadim. Simdi 27. haftamdayim sut falan gelmiyor ama zorlasam gelecekmis gibi, erken dogum korkusuyla hic mudahale etmiyorum. Nasilsa bebekler dogunca gelecek endiselenmemek gerek :)

zaten sıkmak falan yasak canım. daha doğrusu zararlı. bana doktorum kesinlikle elleme dedi. ama malesef bırak ellemeyi biraz yandan kolum bastırsın inanılmaz sızıntı yapıyo. gece baya bi akıyo yani. ama malesef engellenemiyo. boşa akıyo sütçüklerim

Benim de 6. aydan beri ara ara süt gelişi oluyor. 39+0 oldum ama hala sancım bile yok. Umarım esas doğduktan sonra gelir de emzirme sorunu yaşamayız.

Gögsünüzde süt oldugunu nereden anliyorsunuz? Akmasindan mi yoksa akmadigi halde anla$abilcek bir ba$ka bir his veya görüntü oluyormu?

Örnegin ben de 27ci haftamdayim ama herhangi bir akma felan olmadi sadece gögüs uçlarim ara ara belirgin bi $ekilde di$arda oluyor, meme ucu koyula$ti ve renkli olan kisim bazi günler daha bi büyüyor. Onun di$inda farkli günlerde sizliyor yan yatarken üzerine yatayim kas agrisi gibi agri oluyor. Bunun di$inda bir$ey olmadi.

çogu ki$i ve okudugum kitaplarda felan olsun bebek dogdugu andan itibaren meme den sütün aktigini söylerler. Zaten o yüzden bebek ile annenin temas etmesi için bebegi gögsünün üzerine yatirdiklari söylenilir.

Diger anneler ne dü$ünüyor?

görüntüsü hamilelik döneminde anlattığın gibi değişiyor evet. ama süt gelmesi baya göğsünde akıntı olması yani sıvı gelmesi şeklinde oluyor. ama aslında gelen sıvı süt değil kolostom dediğimiz bebeğin ilk emeceği madde.

Peki bu nezaman geliyor? Dogumdan sonra mi? Yoksa dogumdan önce de gelen slvl bahsettiginiz kolostom slvlsl mi?...

Bir de ben $unu duymu$tum: o ilk gelen slvl çok önemliymi$ hatta bebek için en degerli çok vitamin depolu içecekmi$ :) mutlaka bebeginize içirin der herkes. + bazi anneler hamilelik döneminde yanaklarinda böle lekeler oluyormu$ bu ilk akan sütü anneler pamuk yardimiyla yanaklarina bir iki damla kullanirlarsa onlari geçirirmi$. buyrunnnnnnnnnCADIARZU
Sonuçta birçok vitamin içerdigi için cilde iyi geliyormu$.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…