Hamileyken işten çıkarıldığımı yazmıştım

Helinsma

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2015
1.953
947
123
31
Merhaba, 2 hafta önce işten çıkarıldığımı yazmıştım ama hâlâ atlatamadım 1.5 yılım orda geçti ve son günlerde herkesin benim kovulacağımı bilmesi ve alttan alttan işlerimi takip etmeye çalışmaları bana bizzat kendimin güya amaç başkaymış gibi başkalarına işimi öğretip devrettirilmesi aptal yerine konulmam. Üstelik patronum olacak kadının sürekli bana güven ben çözerim demesi, istifa etmek söz konusu olduğunda saçmalama biz burda boşuna mı varız demesi ve sonuç aşağlıyarak kovmak. Ben bunları hak etcek hiç bir şey yapmamıştım.

Başka işte bulamıyorum çünkü hamile olduğumu söylüyorum insanlar kabul etmiyor. Tıkadılar beni böyle evin içine gerçekten bunun bi karşılığı olmayacak mı gayet normal bi konu iş hayatı böyle mi olmak zorunda. Daha güzel bi tavırla yapılamaz mıydı ??

Bu süreçte kpss çalışıyorum, müşavirlik sınavına çalışıyorum ama bir an olsun aklımdan çıkmıyor çok değer verdiğim insanlardan böyle şeyler görmek içimi dökmek istedim.

Rahatlamak istiyorsaniz yuzlesme yoluna gidin neden boyle oldugunu karsi tarafs sorun icinizde kalmamis olur ise geri donemezsiniz ama karsilikli ic dökme en azindan sizi surekli neden neden diye dusunmekten vazgecirir

Rahatlamak istiyorsaniz yuzlesme yoluna gidin neden boyle oldugunu karsi tarafs sorun icinizde kalmamis olur ise geri donemezsiniz ama karsilikli ic dökme en azindan sizi surekli neden neden diye dusunmekten vazgecirir
İşe dönmek istemem zaten artık, bir kere yazdım neden böyle davrandınız başka bir konu mu var dedim, hayır birim planlaması yaptık kişiselleştirme diyip geçti

avukatla falan görüşecektiniz o ne oldu
Görüştüm arkadaşımın ablası çok nettim ama biraz da o güvenimi kırdı. Süreç çok uzun olur dedi ve karşı taraf iftira atabilir dedi. Uyumsuz olduğunu sorunlu olduğunu vs. Söylerler kaybetme ihtimali de var dedi kendi alacağı tutarı masrafları vs anlattı. Eşimde çekingen bu konularda e bi yandan hamileyim çirkinleşirse canım daha çok sıkılır dedim işe aide davası açmadım

Görüştüm arkadaşımın ablası çok nettim ama biraz da o güvenimi kırdı. Süreç çok uzun olur dedi ve karşı taraf iftira atabilir dedi. Uyumsuz olduğunu sorunlu olduğunu vs. Söylerler kaybetme ihtimali de var dedi kendi alacağı tutarı masrafları vs anlattı. Eşimde çekingen bu konularda e bi yandan hamileyim çirkinleşirse canım daha çok sıkılır dedim işe aide davası açmadım
peki sgk ya şikayet falan olmuyor mu bunun kanunu falan yok mu keşke dava işini deneseniz bi sürü insan açıyor o davayı ben bi arkadaşımdan biliyorum işten çıkarma davasını kazanmıştı geri çağırdılar

peki sgk ya şikayet falan olmuyor mu bunun kanunu falan yok mu keşke dava işini deneseniz bi sürü insan açıyor o davayı ben bi arkadaşımdan biliyorum işten çıkarma davasını kazanmıştı geri çağırdılar
Hayır sadece işe iade davası açabiliyorsunuz onda da dediğim gibi kaybetme ihtimali de var diyince avukat güvenemedim korktum artık açamam. Sadece ilahi adalet şansım kaldı

Hayır sadece işe iade davası açabiliyorsunuz onda da dediğim gibi kaybetme ihtimali de var diyince avukat güvenemedim korktum artık açamam. Sadece ilahi adalet şansım kaldı
hayırlısı olsun o zaman sıkmayın bari canınızı hamile halinizle
işin püf noktalarını anlatmasaydınız bari gerçi olan olmuş artık

İşe iade davalarının büyük bir kısmı işçi lehine sonuçlanıyor, farklı bir avukatla görüşün, bu davalarla ilgilenen bir avukat olsun. Etik ahlak iyi niyet kurallarını ihmal etmediyseniz büyük ihtimalle davayı kazanırsınız. Sakın hakkınızı şirkete bırakmayın.

Bu konularda deneyim konuşuyor!

Ya neyden korkuyorsun? Aç işe iade davanı. Zaten o davaların çoğu işçi lehine sonuçlanıyor. Hamileyim ve işten çıkarıldım. Ne bir kanıta ne başka bir şeye ihtiyacın var.

Yeniden yapılanmayı kanıtlaması gereken o. Sizin dışınızda kaç kişinin işine son verildi mesela? Bir iftira atarsa da iftirasını kanıtlamak zorunda. Uyumsuz isen nerde yazılı uyarısı, ihtarı gibi.

Kusura bakmayın da görüştüğünüz avukat çok tırtmış ve uğraşmak istememiş.

Merhaba, 2 hafta önce işten çıkarıldığımı yazmıştım ama hâlâ atlatamadım 1.5 yılım orda geçti ve son günlerde herkesin benim kovulacağımı bilmesi ve alttan alttan işlerimi takip etmeye çalışmaları bana bizzat kendimin güya amaç başkaymış gibi başkalarına işimi öğretip devrettirilmesi aptal yerine konulmam. Üstelik patronum olacak kadının sürekli bana güven ben çözerim demesi, istifa etmek söz konusu olduğunda saçmalama biz burda boşuna mı varız demesi ve sonuç aşağlıyarak kovmak. Ben bunları hak etcek hiç bir şey yapmamıştım.

Başka işte bulamıyorum çünkü hamile olduğumu söylüyorum insanlar kabul etmiyor. Tıkadılar beni böyle evin içine gerçekten bunun bi karşılığı olmayacak mı gayet normal bi konu iş hayatı böyle mi olmak zorunda. Daha güzel bi tavırla yapılamaz mıydı ??

Bu süreçte kpss çalışıyorum, müşavirlik sınavına çalışıyorum ama bir an olsun aklımdan çıkmıyor çok değer verdiğim insanlardan böyle şeyler görmek içimi dökmek istedim.
Çok saçma olmuş. Ben çalıştığım dönem bana ne yapacağımı sormuşlardi. İşe devam edeceksen izinli olduğun gunler biz burada idare ederiz ama eğer devam etmeyeceksen yerine birini bulalım gitmeden iş öğret demişlerdi. Bence onların da nezaketen bunu sorması lazım. Hadi onu yapmadın size düzgün bir açıklama yapmaları lazım. Şuan bu konuda çok bilgim yok ama mutlaka sizi haklı çıkaracak bir durum vardır araştırmak lazım burada avukat arkadaşlar varsa onlar daha bilir. Sizi kendileri çıkardı ise de işsizlik parası almanız gerekir istifa dilekçesi verdiniz mi ?

bunun karşılığını dava açarak verebilirsin , haksız çıkarıldığın için 8 maaşa kadar alınıyor diye biliyorum ben .ver bir avukata takip etsin yada danış

Hiçbir şey yapmayan insanların şikayet hakkı olduğunu düşünmüyorum. Hem kendiniz hem de başka kadınların hakları açısından her türlü peşine düşmeniz lazımdı.

Git ac davani bunu sindirrcekmisin yani.
Kaybedersende kaybet. Ama dene.
Hamile kadini isten cikarmak nasil bi rezilliktir.

İşten çıkış kodunuzu değiştirmekle mi tehdit etti işyeriniz ? İşten çıkarılma nedeni olarak neyi göstermiş, hangi kodu girmişler ?

İşe iade davası açma süreniz dolmadıysa; davanızı açın. Yasal olarak hakkınızı aramayacaksanız da; konuyu tamamen kapatmanız ve üzerine konuşmayı bırakmanız daha sağlıklı olacaktır. Konuşmak sorununuzu çözmediği gibi; insanları da yanlış yönlendiriyorsunuz.

O nasıl avukat ya. İşe iade davası açma süresi iki haftadır onu da kaybetmişsiniz. Hırsızlık yolsuzluk çok büyük bir hata yapmadığı sürece nerdeyse tüm davalar işçi lehine sonuçlanır.

baroya başvur ücretsiz avukat tayın ederler sende önüne bakarsın yakınlar çok ilgilenmez

İşe iade davasında, barodan ücretsiz avukat tayin edilen kimseyi duymadım. Siz bu bilgiyi nereden edindiniz ? Bu tür davalarda dava açma süresi mevcut. Yasal süresi içinde dava açmazsanız, sonrasında hak iddia edemiyorsunuz.

Back
X