• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamileyken uçak yada otobüs yolculugunu yapan var mı bı sorun olur mu?

alak

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2010
240
32
118
mrb kızlar .. 20 gun sonra uzun yolculuk yapıcam ucaklaga bınmek riskli geliyor,otobus le bır sorun olur mu?

ben 13 saat otobüs yolculuğu yapmıştım 6 aylık hamileydim hemde baya riskli bir gebelidi benimki dokoruma sordum koltuğu hafif yatırırsın bişi olmaz dedi çokda rahat gittim geldim
inş seninde bişi olmaz

Ben hamileliğim boyunca çok yolculuk ettim. Ama otobüs yolculuğu yapmadım hiç. Araba yolculuğunu tercih ettim. Çünkü otobüste istediğin kadar sık mola vermediğin için dolaşım sorunları olabilir. Bu ciddi bir sorun. Hamileliğinin başları ise mide bulantın çok fazla olabilir. Bir de oturduğun yere göre sarsıntı fazla olabilir, hamileliğinin başlarında bu da tehlikeli.
Uçak yolculuğunun ise bir riski yok. Ancak 27. haftadan sonra havayolu şirketi uçağa binmek için erken doğum riskinin olmadığına dair rapor ister.
Yani otobüs uçaktan daha riskli.
Bir de her hamilelik bir olmaz. Seyahat öncesi mutlaka doktoruna danış. Ben her seferinde doktıoruma sorarak çıktım yola.

uçaktansa otobüs çok daha riskli.hem yollar çok iyi diil bozuk hoplaya zıplaya gidiyosun hem de allah korusun kaza riski çok daha fazla.en emniyetli ulaşım aracı uçak.belli bi aya kadar (sanırım 8.ay) uçağa binmekte hiçbir sakınca yok.

Ben 5 aylık uçağa bindim zaten doktorum otobüste 8 saatten fazla yolculuğa drum izin vermedi ki bende yapamazdım.

kızlar 4.5 aylık hamıleyımm ucakta cok fazla heyecanlanıorum bu yuzden göze alamıorum:S

kızlar 4.5 aylık hamıleyımm ucakta cok fazla heyecanlanıorum bu yuzden göze alamıorum:S

4,5 ay en rahat zamanları. Uçaktan hiçbir sorun çıkmaz. Heyecan beebğe zarar vermez ki. Ama otobüs çok yorucu olur. Ayakların çok şişer ve kan dolaşımı çok yavaşlar.
Ama bir daha hatırlatayım mutlaka doktoruna danış. Her gebelik kendine özeldir. Bir sorun olmayacağını doktorundan da teyit etmelisin.

bende 31 haftalık hamileyim ve 3 hafta sonra yolculuk yapmak zorundayım,uçak alırsa sorun olmazsa uçakla gitmek istiyorum,doktorumda izin verdi,otobüste oturmak çok yorar bence ayaklarında şişer,çok uzun mesafe değilse idarede edebilirsin gerçi 4,5 ay rahat bir dönem.

ben hamileliğim baoyunca çok sık uçak yolculuğu yaptım inan çok rahattı hatta en sonuncuyu 28.haftada yaptım kzım hiç uyumadı karnımda sürekli hareket halindeydi.araba veya otobüstense uçağı tercih ederim..

ben 6 aylık hamileyken uçak yolculuğu yapmıştım hiçbir sorun yaşamadım
ama doktordan seyehat edebilir raporu almıştım çünkü havaalanında soruyorlar
güvenlik kontrolünden geçerken ayrı yerden geçtim
uçakta çok sık su içtim(doktorum demişti)
hiçbir sıkıntı yaşamadım
ama herkesin bünyesi ve gebelik durumu farklıdır doktorunuzdan onay alarak yolculuk yapmanızı öneririm

otobuse bineceksen koridor tarafinda otur ve arada kalk yuru canim uçak içinde ayni sey geçerli , doktorlar bunu tavsiye ediyor

canimm bende coook uzun bi ucak yolculugu yapacagm nerdeyse 15 saat falan ve 3 bucuk aylk hamileym.doktor gdebilirsn dedi.koridir tarafini sectm ve surekli kalkip yurucem..

benim bebişim daha çok küçük ama sürekli seyehat halindeyim.. en az 5 kez uzun otobüs yolculuğu ve 4 kez uçak yolculuğu yaptım hamileliğimin başından bu yana.. Ama dün doktorum uzun otobüs yolculuğunu yasakladı 3. ay bitene kadar ... Uçak yolculuğundada doğuma son birkac haftaya kadar bir sakınca yok dedi..

4 aylık hamileyken doktorum bi sakınca görmedi ve 14 saatlik bi otobüs yolculuğu yaptım diğer arkadaşların söylediği gibi koridor tarafına oturdum arada sırada kalkıp yürüdüm her molada yürüdüm çünkü doktorum sabit durma her fırsatta yürü demişti

Back
X