hamileyken uçak yolculuğu

Dr umA da sordum, annelerimiz at üstünde düşürmeye çalışırlarmış düşmezmiş, uçak yolculuğu en konforlu yolculuk, moralini yükseltecek bir tatili kaçırm git demişti:)

Çok çok haklısınız..buna dar uzun bir örnek vereceğim

Dayımın eşi birçok düşük gebelik yaşadıktan sonra son gebeliğini 1989 yılında bizim evimizde annem ve anneannemin gözetiminde yatarak geçirsin istemişlerdi.Ve bizim evimizde istirahat etmeye başladı.Sadece wc ye kalkıyordu..Maalesef wc ye giderken yine düşük yaptı..
Sonrasında yine bi süre bizimle kalmaya devam etti.Kış ayıydı ve çok kar yağmıştı.Evimiz sobalıydı o dönem ve sobanın temizliği odun taşıma ağır ev işlerinin hepsini yengem kotarıyordu.Hatta bahçede buzdan kayıp düşüp kalçasını bile incitti..
2-3ay regl olmayınca doktora gitti sebebini öğrenmeye...
Meğer yengem ikiz bebeklere gebeymiş ve biri sırt üstü yatarken,wc ye giderken düştü diğeri bilmeden neler neler yaşadığı halde tutundu hayata :)
Bebek biraz aceleci davrandı ve 8 aylık doğdu,sanırım yengem hamileliğini 4 ay yaşamıştı :)))

Allah hepimizin yardımcısı olsun,sağlıkla tamamlayalım inşallah ve Allah isteyen herkese nasip etsin

6 haftalik hamileyken türkiyeden almanyaya gittim 15 haftalikken döndüm sonra bide 36 haftalikken bindim hicbir sorun olmadi

Kişinin durumuna göre değişiklik gösterebilir,doktoruna danışmalısın. Ben defalarca bindim,sorun yaşamadım. Çin'e gitmediğin sürece sorun yok derdi doktorum. Uzun yolculuksa 2-3 saatte bir kalkıp yürümek gerekiyor.

Back
X