- 2 Ekim 2025
- 2
- 1
- 1
- 28
- Konu Sahibi Blackwhite87
Merhaba kk üyeleri. Yıllardır konuları okuyorum ama ilk defa konu açıyorum. Şimdi şöyle, benim bir hastalığım var. Hastalığım dolayısıyla da yani kullandığım ilaçlar sebebiyle doktorum ve eczacım Şubat ayında çocuk için demelere başlayıp halihazırda ağır ilaç kullanmazken bir an önce çocuk yapmamı söylüyorlar. Ama şöyle de bir durum var. KPSS'den atanabilecek puanı almama rağmen tasarruf tedbirleri yüzünden bu sene atanamadım. Bu sebeple de 2026 KPSS'ye hazırlanacağım ve çok yüksek bir puan almam gerekiyor. Hedefim 90 üstü. Ben Şubat ayında hamile kalırsam diyelim ki ya da Şubat-Mart'ta KPSS tarihinde 7 aylık hamile olmuş olacağım. Bu durum beni zorlar mı? Yapabilir miyim? Hamile iken düzgün ders çalışılır mı ya da sınavda aşırı sorun yaşar mıyım bilmiyorum. Bu planımı ertelemeli miyim? Ama ertelersem ve hemen olmazsa da 5 yıl çocuk yapamayabilirim. Belki denesem bile hemen olmayacak. Risk alınır mı? Yani 3 yıla yakındır evliyim ve yaşımda 28. Eşimin yaşı 34. Bu seneki tasarruf tedbirleri yüzünden aşırı az alım oldu işimi oturtamadım. 2026 KPSS’de seçim dönemi olduğu için bütün alımlar onunla olacak. Eğer güzel bir puan alamazsam yaklaşık 5 yılda atanamam. İki ucu … değnek misali. Ne öneriyorsunuz? Tecrübeli ablalarımdan fikir almam gerekiyor. Kafam çok karışık. Ne olursunuz yardım edin.