• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyken vitamin içmeyi unuttunuz mu hiç

Sanmıyorum.. vitamin değil de Demir ilacını içmeyi unutmayın lütfen o çok daha önemli

bana dr.um vitamini 2-3 günde bir bile alabilirsin cok istahını acarsa dedi.:dondurma: Hic sıkıntı olmaz ama demir hapı önemli evet.

Bn sadece decavit kullanıyorum ayrıca demir hapı vermedi doktor

Vitamini 3 ay falan bırakmıştım ben, iştahsızlık yapıyor diye.
Bir sıkıntı olmadı.

Demir ilacı kullanmak şart ama vitamin içme mecburiyetiniz yok bildigim kadarıyla. Ben hiç düzenli kullanmamıstım. Iki üç günde bir aklıma geldikçe.

Oğlumda ben vitamin ve demir kullanmadım. Doğal aldım ve vitamin baş dönmesi yapmıştı çok gelmiş doğal da tam alınca.. Sadece kramp için magnezyum. Şuan ise sadece folic 1.. Sonrasında magnezyum dışında pek vermez sanırım.

Bana kalsa vitamin cok gereksiz. Yani meyve sebze giriyorsa o eve almayin derim. Günde bir iki porsiyon meyve vitamin ihtiyacini karsilar. Ben uyusmalarim oldugu icin magnezyum aliyorum, ilk hamileligimde de sinirin altinda demir eksikligim oldugu icin demir hapi kullanmistim.
Vitamin hapim var ama ben elma, muz, mango elime ne gecerse onlari yemeyi tercih ediyorum.

Ben oğlumda kullanmadım da kendi kendime , başıma neler geldi kızlar vitamininizi günü gününe alın bence hem siz hem bebek için

Ben oğlumda kullanmadım da kendi kendime , başıma neler geldi kızlar vitamininizi günü gününe alın bence hem siz hem bebek için
Her gün alıyorum ben normal de sadece 1 gün unuttum sıkıntı olmaz umarım ☹️

Her gün alıyorum ben normal de sadece 1 gün unuttum sıkıntı olmaz umarım ☹️
Ben hiç almamıştım aslında k.validem tombik olmasın bebek diye bırak demişti onun aklına uydum çok pişmanım bebeğim zayıftı çok 2300 doğdu :( Doktor seni doğuma kabul edemem senin kan değerlerin de çok düşmüş doğumda ya sen ya bebek yoğun bakıma girer kendime teşekküllü bi hastane ara demişti. Sonra dediklerimi yaparsan toparlarsın dedi. Beslenmemde et süt yumurta ve yoğurda yüklendik toparladık doğacak kadar 2300 ü anca yakaladık işte.

1 günden bişey olmaz canım :) Yaşadıklarımı yazdım ibret olsun diğer hamişlere diye dr gerek görmese vermez kendi başımıza karar vermemeliyiz bunu anladım :)

Ben hiç almamıştım aslında k.validem tombik olmasın bebek diye bırak demişti onun aklına uydum çok pişmanım bebeğim zayıftı çok 2300 doğdu :KK43: Doktor seni doğuma kabul edemem senin kan değerlerin de çok düşmüş doğumda ya sen ya bebek yoğun bakıma girer kendime teşekküllü bi hastane ara demişti. Sonra dediklerimi yaparsan toparlarsın dedi. Beslenmemde et süt yumurta ve yoğurda yüklendik toparladık doğacak kadar 2300 ü anca yakaladık işte.

1 günden bişey olmaz canım :) Yaşadıklarımı yazdım ibret olsun diğer hamişlere diye dr gerek görmese vermez kendi başımıza karar vermemeliyiz bunu anladım :)
saolasin canim hamilelik unutkanlık yapıyor hatırlayamadım hiç yumurta süt yoğurt önemli gerçekten canım tüketilmesi gerekiyor hep bende çok dikkat edemiyorum

Unutmusum içmeyi bisikinti olur mu
Canım ben 1 aydır kullanmıyorum bulantım var diye. Yurtdşndaym 10. Haftamda gittm doktora sadece folic acidi sordu onu kullan dedi. Diğerler isteğe bağlı ya da değerlern düşük çıkarsa falan filan. Ben bulantım geçer geçmez başlıcam inş. Ama arada unutmakla bişeyckler olmaz inş merak etme

Ben hiç almamıştım aslında k.validem tombik olmasın bebek diye bırak demişti onun aklına uydum çok pişmanım bebeğim zayıftı çok 2300 doğdu :KK43: Doktor seni doğuma kabul edemem senin kan değerlerin de çok düşmüş doğumda ya sen ya bebek yoğun bakıma girer kendime teşekküllü bi hastane ara demişti. Sonra dediklerimi yaparsan toparlarsın dedi. Beslenmemde et süt yumurta ve yoğurda yüklendik toparladık doğacak kadar 2300 ü anca yakaladık işte.

Canim ben ilk cocugumda vitamin+kalsiyum cok duzenli ictim bir gun bile aksatmadim ama 2890 dogdu okadar miniktiki :( ama ben hamileligim boyunca kustugum icin yeterli beslenemedim iki ve ucuncu cocugumda sadece kan ilaci ictim beslenmem cok iyiydi hic vitamin kullanmadim kokusundan icemedimde zaten ikiside 3,5 kilo dogdu pek vitaminle alakasi yok sanki onemli olan iyi beslenmek cok sut iciyordum ben duble bardakla sabak aksam iciyordum tabiki doktor ne derse ona uymak gerek bende durum bu ;)

Back
X