arkadaşlar adetim 9 gün gecikti hiç böyle olmazdı ilk defa gecikiyor.kan testi de idrar testim de negatif ama hamilelik belirtilerim var topikte çok kişide okudum 1.5 aylığa kadar kan testinde negatif çıkan.şimdi ben bugunden ıtıbaren orucumu tutayım dıyorum acaba bı zarar olur mu kı? bu gıbı olanlar naptılar acaba?
hemen bunada cevap yaziyim bari geçen sene Ramazan ayında hamile kaldım ben canım 5 gün oruçta tuttum eğer hamileysen bir zararı olmaz korkma daha çok mini bebek zaten hamileysen o senin kanından besleniyor yediklerinden değil... heryerden ben çıkıyorum dimi bu arada
hemen bunada cevap yaziyim bari geçen sene Ramazan ayında hamile kaldım ben canım 5 gün oruçta tuttum eğer hamileysen bir zararı olmaz korkma daha çok mini bebek zaten hamileysen o senin kanından besleniyor yediklerinden değil... heryerden ben çıkıyorum dimi bu arada
öncelikle insallah hamilesindir canım, ilk 3 ay bebek zaten senden besleniyor, yediklerinle değil, hatta bazı anne adayları mide bulantısı halsizlikten hiç bişey yiyip içemiyor, doktorlar, ilk aylarda hiçbişy yiyip içemesende bebeğin zaten senden besleniyor, diyorlar. sen tevekkül et ,tut orucunu, dayana bildiğin kadar tabi, hayırlı haberler alırsın insallah.
Gecen carsmba troıd kontrolu ıcın tahlıl vermek ıcın hastayane gıttım ve adetımde 8 gun gecmıstı cocuk ıstedıgım ıcın bu ay korunmadık ama ben gecıkmesını hıc cocuga baglamadım tamamen pskolojık oldugunu dusundum neysee ramazan gelıyo dıye aklım rahat olrsa belkı adet gorurum dıye gebelk testı yaptrmk ıstedım ve ogun hamıle oldugumu ogrendım :)))) bence test yaptrmadn orucundn gerı kalma arkadasım
arkadaşlar adetim 9 gün gecikti hiç böyle olmazdı ilk defa gecikiyor.kan testi de idrar testim de negatif ama hamilelik belirtilerim var topikte çok kişide okudum 1.5 aylığa kadar kan testinde negatif çıkan.şimdi ben bugunden ıtıbaren orucumu tutayım dıyorum acaba bı zarar olur mu kı? bu gıbı olanlar naptılar acaba?
eger hamile oldugunza eminseniz ,
Dinen hocalarin tavsiyesi ilk 3 ay ve hamileligin son 3 ayi oruc tutmamanin daha sihhatli olabilecegi
sizde biliyorsunuzki bebekler bu zaman icersinde gelisir
diger geri kalan zamanlar da ise müslüman bir doktorun tavsiyesi uygulanir
yada iciniz rahat etmiyorsa,bastan müslüman bir doktora gidip onun fikrini alip ve tavsiyesine uyabilirsiniz
tabiki tutmadiginiz dönemlerde kazasini yapmaya kalben niyet edilmesi güzeldir ve hamilelik - emzirme dönemi bittiginde müsait ve en kisa zamanda tutulmayan oruclar kaza edilir insallah
eger hamile oldugunza eminseniz ,
Dinen hocalarin tavsiyesi ilk 3 ay ve hamileligin son 3 ayi oruc tutmamanin daha sihhatli olabilecegi
sizde biliyorsunuzki bebekler bu zaman icersinde gelisir
diger geri kalan zamanlar da ise müslüman bir doktorun tavsiyesi uygulanir
yada iciniz rahat etmiyorsa,bastan müslüman bir doktora gidip onun fikrini alip ve tavsiyesine uyabilirsiniz
tabiki tutmadiginiz dönemlerde kazasini yapmaya kalben niyet edilmesi güzeldir ve hamilelik - emzirme dönemi bittiginde müsait ve en kisa zamanda tutulmayan oruclar kaza edilir insallah
teşekkürler arkadaşlar bakalım bugun de geçti gecikeli tam 11 gün oldu..testim inşaallah yakında pozitife döner.orucumu tutuyorum inşşaallah tez zamanda bebeğim olduğunu öğrenirim