• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamura maya katmayi unuttum yardim lutfen

fahri konsolos

Ben giderim adım kalır mı acaba :)
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2010
8.367
5.409
248
pogaca hamuruna maya katmayi unutmusum yarim saattir kabarsin diye bekliyorum, sonradan maya eklenir mi yogurulmus hamura , acil lazim :ssz:

pogaca hamuruna maya katmayi unutmusum yarim saattir kabarsin diye bekliyorum, sonradan maya eklenir mi yogurulmus hamura , acil lazim :ssz:

hayır cnm olmaz..ama arkadaşında dediği gibi mayasızda çok güzel oluyor..
bu arada konun ile avatarın birbiriyle çok uyumlu 'eyvah maya katmayı unuttum' bi halde:9:

Sonradan eklenir ama hamuru tekrar yoğurduktan sonra bir müddet bekletmeniz şart. Fakat çoktan onlar poğaça görünümü aldıysa bırakın kabarmasınlar yine lezzetlidir onlar :) merak etmeyin...

Benim annem mayasız hamurla yapardı poğaçaları bir miktar karbonat koyardı. Kayınvalidem de mayasız hamurla yapar poğaçayı.
Biz mayalı hamuru çok nadir tariflerde kullanırız, ağır oluyor çünkü :))

mayasiz pogaca yapildigini ilk burda okudum bacilar...

yufka yapabilirsin sacta...

ama eger illa katicam diyorsan bi miktar un ve malzeme katip hamurla birlikte yogur..bence bu sekilde olur.

tesekkurler arkadaslar. pogacaya mayayi sonradan ekleyip tekrar yogurdum. cok fena olmadi. mayasiz yapilabildigini bilmiyordum :/

Back
X