Buzdolapları ve Derin Dondurucular Hangi derin dondurucu

ecrinnur1

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Mart 2011
995
636
Merhaba
Bi kaç gün içinde derindondurucu alacağım. Hemen hemen tüm mağazaları gezdik eşimle. Ama kafamız karıştı. Statik mi yoksa no frost mu alalım?
Satıcılara sorunca statik daha sağlıklı ve çok da karlanma yapmıyor diyor. Ama kullanan tanıdıklarım bayağı karlanma olduğunu söylüyor. Ama gidip gözümlede görmedim ne kadar karlandığını. Dolayısıyla bi karşılaştırma yapamıyorum.
Ben karla buzla uğraşmak istemiyorum. Ama ikisinin arasındada fiyat farkı bayağı var.
Size danışmak istediğim; statik derindondurucular çokmu karlanma yapıyor, temizlemesi çokmu zor? Sizce hangisini almalıyım?

Bende bu sorunun cevabını arıyorum bu ara. .
bizde 7 çekmeceli bişey alacağız
fiyatlar 1200 civarı ..
bende takip edeyim bu konuyu
ama statik diye bişey ilk defa duyuyorum
o ne ki öteki ne fark ne ?????

Bende bu sorunun cevabını arıyorum bu ara. .
bizde 7 çekmeceli bişey alacağız
fiyatlar 1200 civarı ..
bende takip edeyim bu konuyu
ama statik diye bişey ilk defa duyuyorum
o ne ki öteki ne fark ne ?????
Statik, raftan soğutmalı yani buz yaparak soğutuyor. Hani eskiden buzdolaplarının dondurucu kısmında kar olurdu ve kazırdık ya onları, işte onun gibi soğutuyor.
No frost ise soğuk havayı üfleyerek soğutuyor, karlanma yapmıyor.
Benim endişemde işte bunun kadar karlanma yapar mı?

40 tl mi? Çokmuş yaa. Peki siz hangisini kullanıyorsunuz? Fatura dışında kullanımı nasıl, memnun musunuz?
Annem de var, cok buz tutmuyor bekonun şu büyük olanlardan. Cok bilmiyorum cesitleri...Aslinda iyi gibi geliyor ama fatura bedeli icindekilerin bedelinden fazla oluyor degmiyor..ben de yazliklardan 2ser poset koyuyorum buzdolabinin dondurucusuna yetiyor..

İnternette donanımhaber vs teknolojik eşya forumları olan sitelerde açılmış başlıklara bakabilirsiniz fikir edinmek için.. Tavsiyeler de var oralarda.. Bide alacağınız marka ve ürünü şikayetvar com dan da bi soruşturun, şikayet çok var mı, önemli mi diye..

İnternette donanımhaber vs teknolojik eşya forumları olan sitelerde açılmış başlıklara bakabilirsiniz fikir edinmek için.. Tavsiyeler de var oralarda.. Bide alacağınız marka ve ürünü şikayetvar com dan da bi soruşturun, şikayet çok var mı, önemli mi diye..
Evet baktım o sitelere. Hafif karlanma olduğunu yazmışlar ama bu hafifin derecesini bilmiyorum.

O yüzden soru sorup, akıl alabileceğimi düşünerek sizlere sormak istedim.

Annem de var, cok buz tutmuyor bekonun şu büyük olanlardan. Cok bilmiyorum cesitleri...Aslinda iyi gibi geliyor ama fatura bedeli icindekilerin bedelinden fazla oluyor degmiyor..ben de yazliklardan 2ser poset koyuyorum buzdolabinin dondurucusuna yetiyor..
Peki anneniz nasıl temizliyor?

Karlanma diyince hep eskiler aklıma geliyor, kar küreyeceğimi sanıyorum :-)

Bende üstten kapaklı(sandık tipi) en büyük,statik kullanıyorum senede iki kere temizliyorum içini,buzlanma kapağa yakın yerlerde cok cok az oluyor koca dolapta Ölçü vermek gerekirse 4 -5 el büyüklüğünde ince tabaka halinde..
Belkide kapağını sık açtığım içindir diye düşünüyorum bunun nedenini. Benim elektrik faturama 6-7 lira etki etti sadece.
Markası arcelik belki marka vermek yasaktır bilmiyorum ama.. Ha sunuda diyim bu markanın sadece derin dondurucusundan memnunum. Bu arada 4 Yıldır derin dondurucuyu kullanıyorum. Belki fikir olur yazdıklarım

Bende üstten kapaklı(sandık tipi) en büyük,statik kullanıyorum senede iki kere temizliyorum içini,buzlanma kapağa yakın yerlerde cok cok az oluyor koca dolapta Ölçü vermek gerekirse 4 -5 el büyüklüğünde ince tabaka halinde..
Belkide kapağını sık açtığım içindir diye düşünüyorum bunun nedenini. Benim elektrik faturama 6-7 lira etki etti sadece.
Markası arcelik belki marka vermek yasaktır bilmiyorum ama.. Ha sunuda diyim bu markanın sadece derin dondurucusundan memnunum. Bu arada 4 Yıldır derin dondurucuyu kullanıyorum. Belki fikir olur yazdıklarım
Yazdıklarınız içimi rahatlattı :) Buzlanma o kadar oluyorsa benim için sorun değil.

Teşekkür ederim.

X