daha öncede dediğim gibi normal doğum taraftarıyım ama bu işe devletin el atmasınada karşıyım.feminist deilim ama anlamadığıkları işlere gagalarını sokalarındanda hoşnut deilim.bir bakan çıkıp ahkam kesiyor yurt dışında şöle yok böle bu benim acaip sinirime dokunan bir konu.biz sünnete karışıyomuyuzki kim olduğu hiç önemli deil bir adam çıkıp bizim ne yapacağımıza karışıyor.önce üç beş tane doğuracak ondan sonra konuşucak o haddini bilmezler.ayrıca sadece doğum konusunda da deil kimse kusura bakmasın devlet haddi olmayan anlamadığı işlere gereksiz müdahaleler yapmaya başladı.kalp hastalarımız yüksek meblalardaki ilaçlarını alamıyor,hamile kadınlarımız aslında kullanması gereken pek çok vitaminden uzak çünkü devlet karşılamayor yada doktorlar yazamıyor baskı kuruluyor vs. vs. daha pek çok şey.bu yüzden lütfen bu konuda bari kadın olarak desteklemeyin bu saçmalığı. evet normali en iyisi ama bu iş baskıyla diretmeyle olmaz.doğumdan deli gibi korkan birini çatala yatırıp üzerine o baskıyı kurarsanız doğabilecek sonuçları bi düşünsenize.peki o kadının sağlıklı bi şekilde çocuğuna yaklaşabilme olasılığı nedir ?sırf bu yüzden boşanan onlarca çift var ülkemizde doğumdan sonra kadın eşinden erkeklerden nefret ediyor.daha da ötesinde bu baskıyı doktorlar üzerine kurmakta saçmalık kendinizi bir doktorun yerine koyun size kesinlikle sezeryan diyen bi hastayı nasıl normal doğuma alırsınız vicdanınız kaldırırmı böle bişeyi ?
son olarak bursada daha 1 yıl önce yaşanan bir trajediyi anlatayım sizlerekurum ve doktor ismi vermeyeceğim çünkü dava henüz sonuçlanmadı)
hastahane yönetimi diretiyor doğumlar normal olacak diye doktorlara ve olabildiğince sezeryandan uzak durulmaya çalışılıyor.gece yarısı sancısı tutan hamile bir kadın başvuruyor hastahaneye ve hemen doğum haneye alınıyor kadın normal olamaz doktorum bebeğin çok iri olduğunu ve normal yolla doğamayacağını söledi diyor.o an orda olan ebe doktoru çağırıyor ultrasona alınıyor kadın ve hayır normal doğacak deniyor.aile ne dediyse doktora durumu anlatamıyor.doğum başlıyor,bebeğin başı çıktı deniyor. o arada dışarıda eşinden imza alınıyor bebek doğmuyor sezeryana alınıcak diye. adam mecbur imzayı veriyor.aradan 15-20 dk. geçiyor yine bir görevli gelip bu kez ya bebek ya anne diyerek imza istiyor adam mecbur gene basıyor imzayı.kadın bayılmadan önce son duyduğu cümleyi şöyle dile getiriyor. geride alamıyor bebeğin başını keserek çıkarıcaz. kadın zaten ondan sonra dinlenme odasında kendine geliyor. sonuç canlı bebek hastahane yönetiminin diretmesi sonucu başı kesilerek yani katledilerek alınıyor. şimdi insan olarak cevap verin devletin böle bişeye karışması ne kadar normal???
daha öncede dediğim gibi normal doğum taraftarıyım ama bu işe devletin el atmasınada karşıyım.feminist deilim ama anlamadığıkları işlere gagalarını sokalarındanda hoşnut deilim.bir bakan çıkıp ahkam kesiyor yurt dışında şöle yok böle bu benim acaip sinirime dokunan bir konu.biz sünnete karışıyomuyuzki kim olduğu hiç önemli deil bir adam çıkıp bizim ne yapacağımıza karışıyor.önce üç beş tane doğuracak ondan sonra konuşucak o haddini bilmezler.ayrıca sadece doğum konusunda da deil kimse kusura bakmasın devlet haddi olmayan anlamadığı işlere gereksiz müdahaleler yapmaya başladı.kalp hastalarımız yüksek meblalardaki ilaçlarını alamıyor,hamile kadınlarımız aslında kullanması gereken pek çok vitaminden uzak çünkü devlet karşılamayor yada doktorlar yazamıyor baskı kuruluyor vs. vs. daha pek çok şey.bu yüzden lütfen bu konuda bari kadın olarak desteklemeyin bu saçmalığı. evet normali en iyisi ama bu iş baskıyla diretmeyle olmaz.doğumdan deli gibi korkan birini çatala yatırıp üzerine o baskıyı kurarsanız doğabilecek sonuçları bi düşünsenize.peki o kadının sağlıklı bi şekilde çocuğuna yaklaşabilme olasılığı nedir ?sırf bu yüzden boşanan onlarca çift var ülkemizde doğumdan sonra kadın eşinden erkeklerden nefret ediyor.daha da ötesinde bu baskıyı doktorlar üzerine kurmakta saçmalık kendinizi bir doktorun yerine koyun size kesinlikle sezeryan diyen bi hastayı nasıl normal doğuma alırsınız vicdanınız kaldırırmı böle bişeyi ?
QUOTE]
Dilek'cim bu nasıl bişey ya beddua etmek istemiyorum ama Allah kahretsin bu insanları canım... bu vicdansızlık bile değil katliam resmen... sadece sağlık olarak değil bir hamileyi psikolojik olarakta değerlendirmeli.... başka ne denir bilmiyorum...
sana kesınlıkle katılıyorum canım okdar guzel anlatmışsınkı normal dogumu ben de sırf bu mucızeyı görmek ıçın normal dogumdan hıç şaşmadım sonuna kadar normal dogumu ıstedım ve yasadım.....normal doğum istiyorum..
doğumun mucize olduğuna inananlardanım ve başıma gelecek bu mucizeyi an ve an yaşamak isterim..
bebeğimin çıkışını görmem lazım..
kaldı ki normal doğumun bebek ve anne ilişkisinde ömür boyu sürecek bi iletişim sağlamlığına neden olucaktır sezeryan da aksi..araştırmalar gösteriyorki sezeryanla doğan bebekle annenin arası daha saoğuk olurmuş..
ayrıca sebze ve meyvalarda bile organik olsun diye yırtınırken bi canlı dünyaya getirecekken neden en doğal şeklini tercih etmeyelim ki..
normal doğum istiyorum..
doğumun mucize olduğuna inananlardanım ve başıma gelecek bu mucizeyi an ve an yaşamak isterim..
bebeğimin çıkışını görmem lazım..
kaldı ki normal doğumun bebek ve anne ilişkisinde ömür boyu sürecek bi iletişim sağlamlığına neden olucaktır sezeryan da aksi..araştırmalar gösteriyorki sezeryanla doğan bebekle annenin arası daha saoğuk olurmuş..
ayrıca sebze ve meyvalarda bile organik olsun diye yırtınırken bi canlı dünyaya getirecekken neden en doğal şeklini tercih etmeyelim ki..
hanımlar bunu anlatmamın sebebi kimseyi korkutmak deil bu uygulamanın saçmalığını dile getirmek. ne güzel diyosunuz onca korkan arkadaşımız var diye. bu insanlara kimin sen normal doğuracaksın deme hakkı var? benim vurgulamak istediğim konu bu.ayrıca sanıyomusunuz ki bütün hastahanelerde bu uygulama olacak yine parası olan düdüğü çalacak.üstelik bazı yerlerde işler daha da boyut değiştirip vergisiz algısız yürümeye başlayacak öle bi durumdada olan yine dar gelirli kadınlarımıza olucak.düşünün bir hiç kontrol yüzü görmeden doğuma giden kadınlarımız var bizim bu ülkede 4-5 kişi aynı odada sancı çeken hatta birbirii görerek doğuran.böle bi uygulama yürürlüğe girerse zarar görecek olan yine biz kadınlarız.tekrar ediyorum.bende normal doğum taraftarıyım kesinlikle çok mecbur kalmadıkça epidurale bile karşı bi insanım.ama hiç kimseyide hayır ben korkuyorum dediği için sezeryan istediği içinde kınama hakkını kendimde görmüyor ve bu kişilere birilerinin yada sistemin diretme yapmaya çalışmasınıda haksızlık gereksizlik olarak görüyorum.
arkadaşlar öncelikle hepinize hayırlı kolay doğumlar diliyorum.şu mübarek günlerde hepinizin gönlüne göre versin Rabbim.geçen yıl bu zamanlarda hep dua etmiştim normal olsun ama sağlıkla dünyaya gelsin diye.açıkçası etrafımdaki kişilerin gazıyla da kendimi hep normal doğuma inandırdım sürekli netten normal doğumla ilgili görüntüler izledim beynimide ona hazırladım.sakın benim düştüğüm hataya düşmeyin son gün depresyona girdim resmen.39 bitti 40.haftdan 1 gün aldık kontrolde doktorum bebek ters dönmüş sabah erkenden sezeryan dediğnde beynime balyoz indi sanki tansiyonum çıktı ve ağlama krizine girdim kadıncağız zor susturdu beni:))
aman lütfen bırakın nasıl olursa olsun yeterki sağlıkla olsun siz ve bebeğiniz kurtulun yeter.genel anesteziyle doğum yaptım 7.00 de girdim sabah 9.30 da ayılmıştım odamdaydım kzum kucağımdaydı ve saat 10 da emzirmeye başladım hemen geldi sütüm saat 16 da yürümeye başladım 17de yemeğimi yedim ertesi gün koridorda tek başıma yürüyebiliyordum hiç korkmayın.üstelik ben genç bir annede değildim bu arada:))
Allahım tez vakitte zamanı geldiğinde sağlıkla gelsin kuzucuklar:))
arkadaşlar öncelikle hepinize hayırlı kolay doğumlar diliyorum.şu mübarek günlerde hepinizin gönlüne göre versin Rabbim.geçen yıl bu zamanlarda hep dua etmiştim normal olsun ama sağlıkla dünyaya gelsin diye.açıkçası etrafımdaki kişilerin gazıyla da kendimi hep normal doğuma inandırdım sürekli netten normal doğumla ilgili görüntüler izledim beynimide ona hazırladım.sakın benim düştüğüm hataya düşmeyin son gün depresyona girdim resmen.39 bitti 40.haftdan 1 gün aldık kontrolde doktorum bebek ters dönmüş sabah erkenden sezeryan dediğnde beynime balyoz indi sanki tansiyonum çıktı ve ağlama krizine girdim kadıncağız zor susturdu beni:))
aman lütfen bırakın nasıl olursa olsun yeterki sağlıkla olsun siz ve bebeğiniz kurtulun yeter.genel anesteziyle doğum yaptım 7.00 de girdim sabah 9.30 da ayılmıştım odamdaydım kzum kucağımdaydı ve saat 10 da emzirmeye başladım hemen geldi sütüm saat 16 da yürümeye başladım 17de yemeğimi yedim ertesi gün koridorda tek başıma yürüyebiliyordum hiç korkmayın.üstelik ben genç bir annede değildim bu arada:))
Allahım tez vakitte zamanı geldiğinde sağlıkla gelsin kuzucuklar:))
tüylerim diken diken oldu arkadaşım:gitme:bence sağlık açısından gebe için hangisi uygunsa o olmalı devlet buna karar vermemeli vede sonuna kadar karışmamalı özgürlük diye birşey var ülkede insan sağlığı açısından bir sorun olmadığı sürece istedi şekilde doğurur buna karşı çıkılmamalıklava: ayyyy çok sinirlendim lmaz:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?