Hangi Doğum Şeklini İstiyoruz?

tüylerim diken diken oldu arkadaşım:gitme:bence sağlık açısından gebe için hangisi uygunsa o olmalı devlet buna karar vermemeli vede sonuna kadar karışmamalı özgürlük diye birşey var ülkede insan sağlığı açısından bir sorun olmadığı sürece istedi şekilde doğurur buna karşı çıkılmamalı klava: ayyyy çok sinirlendimlmaz:

Son düzenleme:
antika, kusura bakma ama katılmıyorum fikirlerine, türkiyede özel sağlık sektörü gitgide bir rant kapısı olma yolunda bu nedenle devletin mümkün mertebe bu konuyu kontrol altında tutmaya çalışması normal. Türkiyede sezeryan oranı inanılmaz bir hızla artıyor bu da birçok yönden hem bireysel hem de ulusal kayıpları beraberinde getiriyor.etrafımdaki birçok insanı son dakikada eften püften nedenlerle sezeryana yönlendirdiklerini görüyorum, hatta şöyle söyliyim son 5 yıldır çevremde normal doğum yapan hiçkimse olmadı, bu normal mi sence? birinin buna dur demesi gerekiyor bir noktada.
ayrıca bahsettiin trajedinin çok daha beterlerini sezaryan uygulamalarında da duydum. bu tamamen münferit bir olay bence, oradaki sağlık personelinin kişisel hatası ve bu kişiler umarım cezalarını çekerler. çünkü doğum şekline karar vermek neticede doktorun insiyatifindedir. devlet , yönetim, şu bu bastıdı o yüzden mecbur kaldım diyemez. bir kere ettiği yemine aykırı.

bu nedenle senden ricam gebelikte son haftalarına yaklaşmış arkadaşların morallerini ve metanetlerini bu gibi polemiğe açık konularla bozmaman, herkes istediği doğum şekline kendi karar versin, kimseyi etkileyip yönlendirmeyelim, öyle değil mi?

sana kesınlıkle katılıyorum canım okdar guzel anlatmışsınkı normal dogumu ben de sırf bu mucızeyı görmek ıçın normal dogumdan hıç şaşmadım sonuna kadar normal dogumu ıstedım ve yasadım.....

haziran 66 fikirlerine saygı duyuyorum ve görüyorum ki son cümlede aslında birleşiyoruz.bende gebeliğinin son günlerine yaklaşmış biri olarak bu konularda çok hassasım.ve sözüne aynen katılıyorum "herkes istediği doğum şekline kendi karar versin.kimseyi etkileyip yönlendirmeyelim."yada yönlendirlirmeye uğraşılmasın heleki bunu hiç yapmamış kişiler tarafından !!!

ben sezeryanla doğum yaptım ve oğlum kucağıma verildiğinde ona aşık oldum..aramızda soğukluk falan olmadı..oğlum da mememi hiç itmedi..daha ilk gün iyiki doğurmuşum dedim anneme...eve geldiğimiz ilk gün dünya onun etrafında dönüyordu benim için..hayatta en değer verdiğim insanları, eşimi annemi,kendimi bile düşünecek halde değildim..

oğlumu kaybettiğimde de dünyam karardı...şimdi çok şükür 2.ye hamileyim..Allah bana,hiçkimseye evlat acısını tekrar yaşatmasın..

hangi araştırmaysa o doğruluğuna inanmıyorum ben..

hollanda da yasiyorum ve sigorta sirketlerinin ceplerinde daha fazla para kalsin diye
20.haftadan sonra ultrasonu gereksiz bulan ,sadece ebenin elleriyle karin kontrolu yaptigi ,ufak bir aletle kalp atisini dinledigi,cati kontrolunun ne oldugunun bilinmedigi,sezeryanin ancak bebek veya anne olum sinirina gelince yapindigi bir sistemimiz var..
bunun bence olumlu yonleride var olumsuz yonleride...
ve kanaatimce gozardi edilmemesi gereken bir dusunce..sezeryanin cocuk sayisini kisitladigini biliyoruz bir arkdasimizin doktoru 10 cocuk yapmayi dusunmuyorsan sezeryan yapalim demis ama ben bu sayinin 5 i bile zor buldugunu okumustum ..
Turkiyede nufus artisini azaltmak icin sezeryanla dogum yonteminden faydalanildigini dusunuyorum ..Hollandada nufus artisi cok az ve gitgide artan yabanci sayisi neredeyse yillar sonra Hollandalilari azinliga bile dusurebilir bunun farkina varan Hollandalilar ve Hollanda hukumeti daha cok cocuk yapmaya ve cok cocugu tesvik etmeye baslamislar..inatla bukadar normal dogum taraftari olmalarinin onemli bir sebebide bence bu...
tabi ki eger normal doguma mani olacak onemli sebepler varsa sezeryan tercih edilmeli fakat hicbir sorun olmadigi halde sezeryan tercihe sunulmamali..
eger normal dogum korkusundan dolayi sezeryan tercih ediliyorsa korkuyu azaltmak gecirmek icin psikolojik destek verilmeli ki hollandada boyle yapiliyor..
hic dogum yapmadigim icin normal dogumun nasil bir surec oldugunu yasamadigim icin fazla yorum yapamiyorum fakat bu sitede okudugum onlarca dogum hikayesinde normal dogum yapipta keske sezeryan olsaydim yazan birini gormedim...

bursada yasanan hikayeyide keske simdi anlatmasaydin burda dogumun d sinden bile korkan bir suru arkdasimiz var sonucta sayili gunler sonra hepimiz doguma girecegiz insanlari etkilemeyelim demissin ama normal dogumdan korkan birisi olsam iyice korkar ve etkilenirdim...su an icin rahatim cok sukur ama dogum ani geldiginde bu gibi durumlarin oldugunu hatirlayip endiselenmem ins. Helede cati kontrolum yapilmiyorsa!!

bende normal dogum istiyorum ayrıca sezeryandan da daha cok korkuyorum ama burada anlatılan olaydan sonra normal dogumdan da korkmaya basladım bencede daha dikkatli bi sekilde paylaşımda bulunursak zar zor bi secim yapmış insanları tercihleri konusunda korkutmasak

nurefsanında dedigi gibi umarım dogumda aklıma gelmez bunlar

hanımlar bunu anlatmamın sebebi kimseyi korkutmak deil bu uygulamanın saçmalığını dile getirmek. ne güzel diyosunuz onca korkan arkadaşımız var diye. bu insanlara kimin sen normal doğuracaksın deme hakkı var? benim vurgulamak istediğim konu bu.ayrıca sanıyomusunuz ki bütün hastahanelerde bu uygulama olacak yine parası olan düdüğü çalacak.üstelik bazı yerlerde işler daha da boyut değiştirip vergisiz algısız yürümeye başlayacak öle bi durumdada olan yine dar gelirli kadınlarımıza olucak.düşünün bir hiç kontrol yüzü görmeden doğuma giden kadınlarımız var bizim bu ülkede 4-5 kişi aynı odada sancı çeken hatta birbirii görerek doğuran.böle bi uygulama yürürlüğe girerse zarar görecek olan yine biz kadınlarız.tekrar ediyorum.bende normal doğum taraftarıyım kesinlikle çok mecbur kalmadıkça epidurale bile karşı bi insanım.ama hiç kimseyide hayır ben korkuyorum dediği için sezeryan istediği içinde kınama hakkını kendimde görmüyor ve bu kişilere birilerinin yada sistemin diretme yapmaya çalışmasınıda haksızlık gereksizlik olarak görüyorum.

hanımlar bazı uyarıları göze alarak konunun örnek bölümünü sildim. alıntı yapan arkadaşlarımızında silmesini rica ederim.

arkadaşlar öncelikle hepinize hayırlı kolay doğumlar diliyorum.şu mübarek günlerde hepinizin gönlüne göre versin Rabbim.geçen yıl bu zamanlarda hep dua etmiştim normal olsun ama sağlıkla dünyaya gelsin diye.açıkçası etrafımdaki kişilerin gazıyla da kendimi hep normal doğuma inandırdım sürekli netten normal doğumla ilgili görüntüler izledim beynimide ona hazırladım.sakın benim düştüğüm hataya düşmeyin son gün depresyona girdim resmen.39 bitti 40.haftdan 1 gün aldık kontrolde doktorum bebek ters dönmüş sabah erkenden sezeryan dediğnde beynime balyoz indi sanki tansiyonum çıktı ve ağlama krizine girdim kadıncağız zor susturdu beni:))
aman lütfen bırakın nasıl olursa olsun yeterki sağlıkla olsun siz ve bebeğiniz kurtulun yeter.genel anesteziyle doğum yaptım 7.00 de girdim sabah 9.30 da ayılmıştım odamdaydım kzum kucağımdaydı ve saat 10 da emzirmeye başladım hemen geldi sütüm saat 16 da yürümeye başladım 17de yemeğimi yedim ertesi gün koridorda tek başıma yürüyebiliyordum hiç korkmayın.üstelik ben genç bir annede değildim bu arada:))
Allahım tez vakitte zamanı geldiğinde sağlıkla gelsin kuzucuklar:))

canim ben hangi uygulamadan bahsettigini anlamadim yeni bi sistem mi geliyor??
su an icin Turkiyede insanlarin tercihen sezeryan yapabildigi bir sistem var bu degisecekmiymis?
eger degisecekse bence de degismeli doktorlarin sezeryandan kazanclari ne oluyor bilmiyorum ama cesitli sebeplerle neredeyse cogu dogumu sezeryanla yaptiriyorlar.buna cekiduzen verilmeli..
o hikayeyi sildigin icinde cok tesekkur ederim bir arkadimiz kalmis alinti yapan oda gorunce siler ins.

maaşallah canım ya bende altı sene önce kızımı sezeryanla dünyaya getirdim ama ben dr un salaklığıyla yaklaşık bir sene dikişlerimden çektim bence dr un becerisiyle alakalı sezeryan şu anki dr um çok iyi inşallah tabi artık normal şansım yok mecburi sezeryan olucam ama açıkcası tırsıyorum narkozdan vede şu sonda konusundan çünkü anesteziden uyanana kadar çıkarın diye ağlamışım ençokta ondan korkuyorum neyse rabbim bütün annelere yardım etsin normalide sezeryanıda kolaylatsın hepimize inşallah

çok güzel ifade etmişsin canım, teşekkürler... ben de başından beri bebeğim ve kendim için hangisi hayırlı olacaksa onu diliyorum.. hiç inadım yok illa normal doğuracağım, ya da illa sezeryan diye.. zaman ne gösterecek bakalım. umarım hepimiz sağlıkla kavuşuruz kuzularımıza sizler gibi opuyorumnanaktan:Saruboceq:

2005'te yüzde 21 olan sezaryen, geçen yılın verilerine göre ülke genelinde yüzde 40'ları buldu. ılk 6 ayda ıstanbul'daki kamu ve özel sağlık kuruluşlarında gerçekleşen 70 bin doğumun yüzde 60'ının sezaryen olması dikkat çekti. ısmi açıklanmayan 10 özel hastanede 6 ayda tek normal doğum yapılmadı. ıl Sağlık Müdürü Ali ıhsan Dokucu, hastanelerin 'halk istiyor' gerekçesine karşı çıktı: "Sezaryeni azaltmak için girişimde bulunacağız."

Ülke genelinde yılda 1,3 milyon civarında doğum gerçekleşiyor. 2003 yılı Türkiye Nüfus ve Sağlık Araştırması'na göre sezaryenin bütün doğumlardaki oranı sadece yüzde 21,2'ydi. Ancak Dünya Sağlık Örgütü kriterlerine göre bu oran yüzde 15-18 olmalı. Son yıllarda bazı hastanelerde sezaryen oranının yüzde 60'lara ulaştığı düşünüldüğünde DSÖ standartlarından iyice uzaklaşıldığı çarpıcı bir şekilde ortaya çıkıyor. Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye genelinde Özel ve kamu hastanelerinde sezaryenle doğum oranı 2005 yılında yüzde 21 iken, 2006'da bu oran yüzde 40'a çıktı. Denetimler sonucu 2007'de yüzde 32.8'e düşerken, geçen yıl tekrar yüzde 40'a yükseldi. Doğu'dan Batı'ya geldikçe sezaryen oranında artış görülüyor. 2008 rakamlarına göre Doğu Anadolu Bölgesi'nde bu oran yüzde 20, Güneydoğu Anadolu'da yüzde 22, ıç Anadolu'da yüzde 34, Marmara'da yüzde 41, Ege'de yüzde 44, Akdeniz'de yüzde 45, Karadeniz'de ise yüzde 48. Türkiye'deki yüksek oranların aksine Hollanda, Belçika ve Fransa'da sezaryen yüzde 20'nin altında seyrederken, Amerika'da yüzde 15'lerde. Türkiye'de sezaryen seçiminde eğitim seviyesi de etkili oluyor. Lise ve üniversite mezurlarında bu oran yüzde 50'lerdeyken hiç eğitim almamışlarda yüzde 7'lerde.

BU MAZERET DEĞıLDıR
Özel hastanelerde devlete göre sezaryenle doğumun ağırlıkta olduğunu belirten ıstanbul ıl Sağlık Müdürü Ali ıhsan Dokucu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın bu durumu tersine çevirmek için büyük uğraş verdiğini hatırlatıyor. Dokucu, "Bu konuda duyarlılık olmalı. Maalesef hastaneler 'sezaryeni halk istiyor' diye gerekçe sunuyor. Bu mazeret değildir. Bir kişi genel cerrahi uzmanına gidip, 'benim apandisitimi al' deyince, alınıyor mu? 'Beni sezaryen yap' iyi bir gerekçe değil." diyor. Bazı hastanelerde sezaryen oranının yüzde 100'lere çıktığına dikkat çeken Dokucu, bunu azaltmak için girişimde bulunacaklarını kaydediyor.

Sağlık Bakanlığı sezaryen oranını azaltmak için hastanelerle iletişim kuracak, doktorları eğitimden geçirecek ve vatandaşı bilgilendirecek. Bu arada sezaryendeki artışta ameliyatın normal doğuma göre daha kolay olması, normal doğumda risk oranının daha yüksek olması, herhangi bir operasyon hatasının cezai yaptırımının doktordan karşılanması ve sezaryenle olan ilk doğumun ardındaki ikinci doğumunda sezaryenle olma mecburiyeti etkili oluyor. Sosyal Güvenlik Kurumu, özel hastanelere her yaptırdığı sezaryen için 450 TL, normal doğuma ise 400 TL ödüyor.

RıSKLı DURUMLARDA TERCıH EDıLMELı
Normal gebelik yüzde 90-95'i kendiliğinden oluşabilecek fizyolojik bir süreçtir. Doktorların aldığı tüm tıbbi eğitimler kalan yüzde 5-10'luk kısma müdahale içindir. Uzmanlar riskli durumlar dışında sezaryenin tercih edilmemesini istiyor. Sezaryenle doğum karın içi iltihaplanması, dikişlerde ve cilt altında kanama risklerini taşıyor. Kan kaybı, normal doğuma göre daha fazla. Sezaryen sonrası dikiş bölgesindeki sancılar 3-4 gün devam ediyor ve annenin hareketleri ile emzirmesini güçleştiriyor. Ayrıca sezaryenle doğumda ikinci çocuktan sonrası risk taşıyor.

ZAMAN

Son düzenleme:
Bu konu uzar gider.Allah herkesin bebegini saglikla kucagina almayi nasip etsin. ister normal ister sezeryan olsun hayirlisi olsun.Devlet bence zorlamiyor dusuncem hem doktorlari hem de anne baba adayini normal doguma tesfik etmeye calisiyor.cunku sezeryan eskiden bu kadar fazla degilken birden artti.Doktorlarin sezeryandan daha cok kazandiklari malum kimse inkar edemez en cokta bu nedenle sezeryan artti Turkiyede.Ayrica o anda dogum sancisi ceken bir anne bugune kadar normal dogum dusunerek bebegini tasimis bir anne hastane odasinda doktor sezeryan olacak derse ne yapabilirki elbette doktorlarin dedigini yapacak.Kimse kendi istedigini olamiyor Turkiyede herkes doktorun istedigi sekilde dogum yapiyor.Son anda ,normal dogum tehlikeli sezeryan olman gerekiyor deyip ameliyat odasina alinan arkadaslarim oldu hatta kizkardesim de buna dahil.Tabiki kabul ettik doktorlar daha iyi bilir dedik neden bebegi tehlikeye atalimki dedik.Allah korusun bebege ya bisey olursa diye dusunup kabul etmek zorunda birakiliyor insanlar.O vicdan azabiyla ne kadar saglikli yasayabilirki bir insan kafayi yer.Ben de normal dusunuyorum son ana kadar bir aksilik olmassa Allah herseyin hayirlisini versin.

olay gercekten cok trajedik ve uzucu. Rabbim kimseyi boyle bir imtihanla sınamasın.

aslına bakarsanız devlet halkın hakkını korumaya çalışırken uygulamada yanlış yapıyor, şöyleki; şimdi nasıl bilmiyorum ama bundan 5-6 sene once devlet hastanelerinde çalışan ve ozel muayenehanesi olan dr lara gidilirdi ki doğum zamanı geldiğinde dr hastanede ozel olarak ilgilensin. hala da oyle oldugunu dusunuyorum. ve bu dr lar doğum yaklaştıkca anne adayını sezeryan yapması konusunda uyarılarda bulunurlardıi çatı dar, bebek büyük, en orjinali ise kordon dolanmıs ki anne ve baba adayı bu uyarıları duyunca korkarlar hiç araştırmadan sezeryanı mecbur kabul ederlerdi, nasıl etmesinler ya doğumda çocuga bi sey olursa. sahsen bana da şimdi boyle bişey soyleseler hiç riske atmam.

dogum vakti geldiği zamanda aileden bıçak parası adı altında para talep ederlerdi hala ettiklerini biliyorum. cunku 1 aya kadar kuzenim dogum yapacak. şimdi düşünün ailenin zaten durumu uygun olmadığı için devlet hastanesine gittiğini bi de bu insanların en güzel duygularını kullanarak onlardan para talep edildiğini. işte devlet bunu engellemek isterken bu sonuclar doğdu. daha sonra devlet hastanelerinde sezeryanla doğum yapıldığı zaman dr ve ebeler rapor yazmak zorunda kaldılar.

yoksa devletin bizim nasıl doğum yaptığımızla ilgilenmesinin sebebi çocuklarımızın mumkun mertebe sağlıklı olmasını istemesinden ve doğum gibi bir olaydan rant kazanılmasını istememesinden kaynaklanıyor.

Öncelikle Hepinize Merhaba Kızlar. Ben Henüz hamile değilim Fakat hamile kalırsamm.

Epidural anestezi yani Prenses Doğum yapmak istiyorum. Ağrısız,sancısız bir doğum bence gayet güzel. İnşallah Allah bana da kısmet eder. ❤❤

Ablam Prenses Doğum Yapmıştı. Çok Rahat doğum yaptı. Bana da hep söyler sana da Prenses doğum yaptıracaz diyee ❤❤

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…