Elektrikli Mutfak Aletleri hangi ekmek yapma makinasi kullaniyorsunuz???

hayatbos

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2015
14
7
1
39
slm arkadaslar hangi marka ekmek yapma makinasi kullaniyorsunuz.memnunmusunuz.ekmegin guzel olmasinin pufff noktalari nelrrr???

Ben yaklaşık 5 yıldır Sinbonun 4708 modelini kullanıyorum. Yaklaşık olarak günaşırı yaptım. Artık arada karıştırmada sorunlar çıkarıyor o yüzden ilk 20 dk da kontrol ediyorum sorun olursa bir çöp şiş yardımıyla karıştırıp sorunsuz yapıyorum hala. Alırken okuduğum yorumlar 3 yılda yıprandığı şeklindeydi, ama dediğim şekilde müdahaleyle hala kullanabiliyorum. Kendini tamamen amori etti yani.
İlk zamanlarda bayağı bir ekmeği köpeklere yedirdim
Aşağıda nasıl yaptığımı çok ayrıntılı anlattım çünkü 5 yıllık tecrübem buraya bakanların işine yarasın istedim. Okurken ohooo uzun iş kim bunlarla uğraşacak demeyin çünkü makinaya koymak 5 dk alıyor, çıkarmak 1 dk. Gün aşırı olunca ağır gelmiyor. Ekmek için fırına gitmekten pratik yani
Ürünün tarifi tam tutmadı muhtemelen kullanılan malzemeyle ilgili. Hemen her zaman aynı marka un kullanıyorum (BİM Efsane + A 101 Golda tam buğday). Bu makinanın un ölçeği küçük yaklaşık 160 ml lik. .5 ölçü beyaz 1 ölçü tam buğday unu (bazen 4 e 2 yapıyorum ama daha fazla tam buğday, mesela 3+3 olunca sıkıştırıyor.) + 2,5 ölçü ılık su. Suyu kabına koyup çok az zeytinyağı ekliyorum. Unu eledikten sonra üstüne döküyorum. Parmağımla unun üzerinde biraz geniş çember şeklinde bir yol açıp 1,5 ölçek (küçük tarafıyla) tuzu buraya döküyorum. Merkeze bir çukur açıp 1 küçük ölçek kuru mayayı ve 2 büyük ölçek şekeri ya da bazen bir tatlı kaşığı balı buraya döküyorum. İlk başta malzemeyi ortadan aldığı için ilk mayalama sırasında tuz karışmamış oluyor böylece. Sonrasında 20. dakikada sinyal verince bazen ceviz ekliyorum harika oluyor. Bitince fişini çekip 10 dk bekledikten sonra kalıbı makinadan çıkarıp ters bir şekilde hafif sallayarak çıkarıyorum. Sıcakken çıkmıyor, makinada bekleyerek soğuyunca dibi terliyor ve ekmek kendini bırakıyor. Makinada daha uzun kalırsa dibi ıslanıyor kurutmak gerekiyor. Çıkarınca mutfak takımından buna ayırdığım keten bir örtüye ve sofra bezine sarıp en az 4-5 saat bekletiyorum. Bu şekilde 1 kiloluk bir ekmeğimiz oluyor, yiyenler tadına doyamıyor.
Kek yapmayı başaramadım üstü hiç pişmedi, sonrasında fırına atınca da çöktü. Güveç olarak bir kaç kez kullandım ve çok başarılı pişirdi. Pilav Türk usulü olmuyor pek, daha çok uzak doğu mutfağına uygun:) Hazır çorba falan diyor tamamen lüzumsuz programlar bence. Yoğurt hiç yapmadım gerek duymadım, ben yemek takımımın porselen çorba tenceresinde klasik usulle mayalıyorum. Bazen pizza için hamur yoğuruyorum süre ayarlıyorum sabah kalktığımda hamur hazır olmuş oluyor. Tekrar alırsam yine aynı tür ürünü tercih ederim ben memnun kaldım.

Arçelik marka kullanıyorum,inanılmaz memnunum.Çok güzel yapıyor ekmekleri.Ama ilk zamanlar makinenin ayarını anlayana kadar ekmekler boşa gidiyor.

Arçelik'İ ben de çok istiyorum ama bir yandan da yiyip yiyip kilo almayalım :)))

Tecrübeler ne yönde bu konuda?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…