Hangi ev planını seçerdiniz ?

narantikibi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2013
4.691
2.426
Herkese merhaba kısmet olursa ev alacağız mevki ve maddi anlamda bize uygun daireler bu planda en iyisini seçmeye çalışıyoruz yardımcı olursanız memnun olurum.
Daire yazan evin alaturka wc yok sadece banyoda alafranga wc bulunuyor.Daire 1 yazan evin planı salon en sonda ilk olarak odalardan geçiliyor.Daire 3 yazan evde de salon en sonda ancak hemen kapının solundaki odayı ebeveyn odası olarak kullanırız diye düşünüyoruz.
Alaturka wc olmaması Daire 1 in odalarının önce gelmesinden yani ebeveyn odasının ortada kalmasından daha büyük bir sorun mu yoksa oda dizilişi sorun değil alaturka wc olsun mu ?
Daire 3 te ebeveyn odası daha köşede kaldığı için diğer odaların öncelikli gelmesi pek sorun gibi gelmedi ancak maddi durumu biraz zorlayacak.Ya da ebeveyn odası köşede olsa da odalar önce gelmesi yine de sorun mudur ?
Daire-Daire 1-Daire 3 arasından hangisini seçerdiniz ?

Eklentiler

• adsız1.jpg
    adsız1.jpg
    27,7 KB · Görüntüleme: 508
  • adsız.jpg
    adsız.jpg
    42,5 KB · Görüntüleme: 523
  • adsız2.jpg
    adsız2.jpg
    61,2 KB · Görüntüleme: 506
daire 1 plani hic hos gelmedi.
daire3 iyi.ev bir defa aliniyor canim.biraz zorlayin kendinizi.sonrasi rahat edersiniz.

En mantıklı diziliş daire 1 de yapılmış. Ebeveyn Odası'nın girişte olması diger dairelerin mimarını sorgulattı bana şimdi! :KK14: Tabi konum ve maddi olarak size hangisi daha uygun bilemem ama mimari acıdan soruyorsan daire 1

Odalardan geçiliyor muhabbetini anlamadım. Bunların üçü de koridoru olan derli toplu daireler. Herkesin oda kapısı ayrı. 2 ya da 3 derim ben, özellikle 3te daha fazla oda var ve anladığım kadarıyla geniş. Hayırlı olsun bu arada, evin depreme dayanıklı olup olmadığı konusunu göz ardı etmemişsinizdir umarım. Malum ev satın alırken insanlar başka özelliklerle daha çok ilgileniyor.

Herkese merhaba kısmet olursa ev alacağız mevki ve maddi anlamda bize uygun daireler bu planda en iyisini seçmeye çalışıyoruz yardımcı olursanız memnun olurum.
Daire yazan evin alaturka wc yok sadece banyoda alafranga wc bulunuyor.Daire 1 yazan evin planı salon en sonda ilk olarak odalardan geçiliyor.Daire 3 yazan evde de salon en sonda ancak hemen kapının solundaki odayı ebeveyn odası olarak kullanırız diye düşünüyoruz.
Alaturka wc olmaması Daire 1 in odalarının önce gelmesinden yani ebeveyn odasının ortada kalmasından daha büyük bir sorun mu yoksa oda dizilişi sorun değil alaturka wc olsun mu ?
Daire 3 te ebeveyn odası daha köşede kaldığı için diğer odaların öncelikli gelmesi pek sorun gibi gelmedi ancak maddi durumu biraz zorlayacak.Ya da ebeveyn odası köşede olsa da odalar önce gelmesi yine de sorun mudur ?
Daire-Daire 1-Daire 3 arasından hangisini seçerdiniz ?
1.plan olmaz ya daha ilk girişte mutfak mı olurmuş

direk karşıda salonmuş

ya 2 mantıklı geldi 2 ya da 3 derim

daire 1 plani hic hos gelmedi.
daire3 iyi.ev bir defa aliniyor canim.biraz zorlayin kendinizi.sonrasi rahat edersiniz.
Bende daire 3 ü beğendim ancak zorlanırız ödeyemeyiz diye de korkuyorum açıkçası bakalım son kez konuşacaz inşallah biraz daha yardımcı olurlar da alırız daire 3 ü.Teşekkürler

biz okulda şöyle öğrendik
mutfağı ,wc yi kapıya yakın yaparsın odaları değil
çünkü kapı çaldı çat biri geldi odaları görmesi hem pek hoş değil
hem de pazardan geldiniz eliniz dolu dolu direk mutfağa geçiş kolay, lavabo da iyi keza kapıya yakın..
ancak daire 3 te fazla oda var ayrıca wc ve banyo ayrı bu da iyi bir şey...neticede ilk dairede banyoya giren wc ihtimalini kapatıyor:KK43:

En mantıklı diziliş daire 1 de yapılmış. Ebeveyn Odası'nın girişte olması diger dairelerin mimarını sorgulattı bana şimdi! :KK14: Tabi konum ve maddi olarak size hangisi daha uygun bilemem ama mimari acıdan soruyorsan daire 1
Daire 1 daha mı iyi yani ebeveyn odası girişte olması falan ?

Acikcasi en cok 2 hosuma gitti. 1i hic sevmedim mutfak hemen giris kapisinin onunde. 3te hos ama cok uzun bir odasi var dosemesi guzel olmaz en fazla oturma odasi gibi dosenir o da fazla guzel olmaz sanki. Ben bir evde hem oturma odasi hemde salon olmasina karsiyim acikcasi o yuzden 2 diyorum.

Ayrica daire 1 de sadece banyo var ayri wc yok sanirim o da hosuma gitmedi.

Daire 1 daha mı iyi yani ebeveyn odası girişte olması falan ?
Hayır tatlım daireler karıştı galiba :KK70: Ebeveyn odası girişte olmayanını tercih ederdim. Ebeveyn odası daima sonunda olur koridorun. Ayrıca Güneş görüyormu, hangi odalar ne kadar Güneş alıyor vs bunlarıda yabana atma, bir mimar tavsiyesi :KK28:

Odalardan geçiliyor muhabbetini anlamadım. Bunların üçü de koridoru olan derli toplu daireler. Herkesin oda kapısı ayrı. 2 ya da 3 derim ben, özellikle 3te daha fazla oda var ve anladığım kadarıyla geniş. Hayırlı olsun bu arada, evin depreme dayanıklı olup olmadığı konusunu göz ardı etmemişsinizdir umarım. Malum ev satın alırken insanlar başka özelliklerle daha çok ilgileniyor.
Yanlış bir ifade olmuş :) Salona giderken yatak odaları önünden geçiliyor demek istemiştim.daire 1 diye isimlendirdiğim bu şekilde bir daire yani önce odaların en son salonun olması sorun değil mi ? daire 3 tabiki daha geniş ve 3+1. Deprem olayını da konuşacağız inşallah

Ben insaatciyim ve bize deokulda koskoca canimiz prof. hocamiz oda duzenlemesinde kapi girsinde banyi wc ve mutfak olur demisti. Girise yakin olmali neden dersek misafir vs. gelince direkt odanin gorunmesi hos olmaz ve ayrica pis bi is vs. oldu mu banyoya vs. gitcek insan evin icinden gecmez ve pazara falan gittiginde vs. elindekileri on saat iceriye tasimazsin faln filan Daire 1 daha iyi gibi plani.

1.plan olmaz ya daha ilk girişte mutfak mı olurmuş

direk karşıda salonmuş

ya 2 mantıklı geldi 2 ya da 3 derim
aslında ben o direk girişte salon ve mutfak olan evin sadece alaturka wc olmadığı için tereddüte düştüm 2.planda girişte salon yok diye biraz soğuk bakıyordum bizim burada genelde önce salon mutfak sonra odalar olur.

hem de pazardan geldiniz eliniz dolu dolu direk mutfağa geçiş kolay, lavabo da iyi keza kapıya yakın..
ancak daire 3 te fazla oda var ayrıca wc ve banyo ayrı bu da iyi bir şey...neticede ilk dairede banyoya giren wc ihtimalini kapatıyor:KK43:
Aynen tatlım valla bizde öyle ögrendik:KK19:

aslında ben o direk girişte salon ve mutfak olan evin sadece alaturka wc olmadığı için tereddüte düştüm 2.planda girişte salon yok diye biraz soğuk bakıyordum bizim burada genelde önce salon mutfak sonra odalar olur.
herkesin zevki bir değil benim zevkime göre 2. plan diyorum hala

sonuçta oturacak sizsiniz onu beğeniyorsanız onu alın

işte bende bu şekilde düşünüyorum ama seçeneklerimde bunlar daire 3 de olsa salonum ve mutfağım yine kapıya uzak kalacak ancak en azından ebeveyn odasını kurtarıyorum :) yani en mantıklı seçim hangisi daire 1 mutfak bakımından aklıma yatıyor ayrı wcsi yok o kafama takılıyor işin içinden çıkamıyorum

Yanlış bir ifade olmuş :) Salona giderken yatak odaları önünden geçiliyor demek istemiştim.daire 1 diye isimlendirdiğim bu şekilde bir daire yani önce odaların en son salonun olması sorun değil mi ? daire 3 tabiki daha geniş ve 3+1. Deprem olayını da konuşacağız inşallah
Ha şimdi anladım olayı, tamam. :) Haklısınız, yani daire 1 pratik evet. Ama yetecek mi size? Neticede 2 oda bir salon. Ayrıca anladığım kadarıyla balkon yok veya bu planlarda gözükmüyor. Aman deprem olayını yabana atmayın, o çok önemli. Ülkemizde kağıt üzerinde kılıfına uydurma olayı çok oluyor ama siz bu konunun üstüne gidin. Bu evi satın alacaksınız sonuçta.

X