• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hangi işin nasıl çözümlenmesi gerektiğinin dosdoğru yönlendirme yapacak bir kurum gerekli!!!

Merhaba
Sorununuzu anlıyorum. Özellikle internet kullanmayı bilmeyen ya da beceremeyen yaşlı kesim veya internete erişimi olmayan maddi açıdan kötü durumda olan kesim için devlet daireleri kabus olabiliyor. Nereye gideceklerini bilemiyorlar, bilseler dahi o kurum için hangi telefon numarasını kullanıp iletişim kuracaklarını bilemiyorlar ya da gitseler dahi soracak bir yetkili bulamıyorlar. Ama bunun çözümü maalesef yeni bir devlet kurumu kurmak değil. Haydi kuruldu diyelim, birçok devlet kurumu ve o kurumun içinde farklı işlerle uğraşan birçok birim var. Her kurum ve her birimin ne işe yaradığına dair bir klavuz oluşturulsun ve bu yeni kurumun memurunun da yapacağı tek iş tüm gün telefon başında oturup yönlendirme yapmak olsun. 1) o kurumdaki telefon trafiği sebebiyle işler verimli ilerleyemez 2) bir memurun tüm kurum ve birimleri ezbere bilmesi mümkün değil, klavuza bakarak yardımcı olmalı ve bu da dakikalarca sadece 1 kişi ile ilgilenmek demek 3) her arayanın içinde bulunduğu durum farklı olacağı için çoğu zaman klavuza bakarak yönlendirmek mümkün olamayacak hatta bazen yanlış yönlendirmeler olacak 4) verimli çalışamayan bir kurum için birçok memur istihdam edilecek bu da devlet için büyük bir maddi yük yani bizlere vergi olarak bir kalem daha eklenecek.
Talebiniz kimi kesim için elzem ama bunun çözümü kamu kurumu oluşturmak değil. Belki her kurum ve birim için detaylı ve devasa bir telefon listesi hazırlanıp edevlet üzerinden vatandaşlara iletilebilir. Böylece kişi bir kere internetten o listeyi indirdiğinde veya çıktısını aldığında bir daha internete ihtiyacı kalmaz, telefonla istediği yere ulaşabilir bilgi için. Kurumların personelleri de kurumiçi yönlendirme konusuda daha sıkı eğitilirse bir problem kalmaz gibi. Ayrıca gelecek nesiller için bu bir problem bile olmayacak çünkü dijital çağda doğdukları için ihtiyaçları doğrultusunda interneti kullanma konusunda sorun yaşama ihtimalleri düşük olacak. Ben böyle düşünüyorum yani 😊

Merhaba
Sorununuzu anlıyorum. Özellikle internet kullanmayı bilmeyen ya da beceremeyen yaşlı kesim veya internete erişimi olmayan maddi açıdan kötü durumda olan kesim için devlet daireleri kabus olabiliyor. Nereye gideceklerini bilemiyorlar, bilseler dahi o kurum için hangi telefon numarasını kullanıp iletişim kuracaklarını bilemiyorlar ya da gitseler dahi soracak bir yetkili bulamıyorlar. Ama bunun çözümü maalesef yeni bir devlet kurumu kurmak değil. Haydi kuruldu diyelim, birçok devlet kurumu ve o kurumun içinde farklı işlerle uğraşan birçok birim var. Her kurum ve her birimin ne işe yaradığına dair bir klavuz oluşturulsun ve bu yeni kurumun memurunun da yapacağı tek iş tüm gün telefon başında oturup yönlendirme yapmak olsun. 1) o kurumdaki telefon trafiği sebebiyle işler verimli ilerleyemez 2) bir memurun tüm kurum ve birimleri ezbere bilmesi mümkün değil, klavuza bakarak yardımcı olmalı ve bu da dakikalarca sadece 1 kişi ile ilgilenmek demek 3) her arayanın içinde bulunduğu durum farklı olacağı için çoğu zaman klavuza bakarak yönlendirmek mümkün olamayacak hatta bazen yanlış yönlendirmeler olacak 4) verimli çalışamayan bir kurum için birçok memur istihdam edilecek bu da devlet için büyük bir maddi yük yani bizlere vergi olarak bir kalem daha eklenecek.
Talebiniz kimi kesim için elzem ama bunun çözümü kamu kurumu oluşturmak değil. Belki her kurum ve birim için detaylı ve devasa bir telefon listesi hazırlanıp edevlet üzerinden vatandaşlara iletilebilir. Böylece kişi bir kere internetten o listeyi indirdiğinde veya çıktısını aldığında bir daha internete ihtiyacı kalmaz, telefonla istediği yere ulaşabilir bilgi için. Kurumların personelleri de kurumiçi yönlendirme konusuda daha sıkı eğitilirse bir problem kalmaz gibi. Ayrıca gelecek nesiller için bu bir problem bile olmayacak çünkü dijital çağda doğdukları için ihtiyaçları doğrultusunda interneti kullanma konusunda sorun yaşama ihtimalleri düşük olacak. Ben böyle düşünüyorum yanyeni
Yeni bı kurum değil tam olarak talebim bı çağrı merkezi gibi belki,kurumlar üstü,tavsiye niteliği değil yönlendirmesi tam olacak bir yer,dediğiniz dakikalrca bekler Faslı falan istenilirse düzenlenebilir el algoritma,yapay zeka gibi şeylerle çözülebileceğini düşünüyorum, böylelikle kurumlar sana bana gire değil olması gerektiği gibi şeffaf bı şekilde köylüye de kentliye de aynı hizmeti vereceğini düşünüyorum (keşke olabilse ama,bizim uzaya çıkabilme ihtimalimizle aynı uzaklıkta belkide:(()

Son düzenleme:
Yeni bı kurum değil tam olarak talebim bı çağrı merkezi gibi belki,kurumlar üstü,tavsiye niteliği değil yönlendirmesi tam olacak bir yer,dediğiniz dakikalrca bekler Faslı falan istenilirse düzenlenebilir el algoritma,yapay zeka gibi şeylerle çözülebileceğini düşünüyorum, böylelikle kurumlar sana bana gire değil olması gerektiği gibi şeffaf bı şekilde köylüye de kentliye de aynı hizmeti vereceğini düşünüyorum (keşke olabilse ama,bizim uzaya çıkabilme ihtimalimizle aynı uzaklıkta belkide:KK43:()

Kurumlar üstü veya çağrı merkezi dediğiniz de yine bir kamu kurumu oluyor aslında. Devlete bağlı sonuçta ve çalışanlar memur statüsünde olacak.
Yapay zeka bir insanın yapamayacağı her şeyi kolaylıkla yapabilirken (en basitinden örneğin 1828377 haneli iki sayıyı saniyesinde çarpmak gibi); bir insanın kolaylıkla yapabildiği bir şeyi yapamıyor (yani insani özellikler gereken eylemler. En basitinden örneğin; yapay zeka bir hakimin işini yapamaz çünkü hakimler sadece kanuna bakarak nokta atışı karar vermez, birçok olguyu göz önüne alarak çıkarım yapar)

Duruma göre yönlendirmeler değişebileceği için tek bir yol haritasına bakarak insanları yönlendirmek sağlıklı olmaz. Dediğim gibi burada yapılabilecek tek iş, kurumların müşteri temsilcilerini ve operatörlerini iyi eğitmeleri. Böylece herkes kendi kurumunun işini en ince detayına kadar bilir ve gelen telefonlara mümkün olduğunca doğru yönlendirmeler yapabilir.

Yakınınız için de tüm kalbimle kolaylıklar diliyorum. İyi günler.

Böyle zamanlarda kurumları telefonla arıyorum bilgi alıyorum.
Eğer yeterli bilgi almadığını düşünüyorsam farklı zaman aralığında tekrar atıyorum ki başka bir görevli belki daha detaylı bilgilendirir.
Genel itibariyle sıkıntı yaşamadan işlerimi çözüyorum. Olmuyor mu sıkıntı çıktığı...
Senelerdir işlerimi böyle çözerim yalnızca bir kez sıkıntı yaşadım. (randevum ertelendi onda da)

Back
X