- 6 Aralık 2021
- 414
- 108
- 53
- 26
- Konu Sahibi Sevimlipandaaaa
-
Evlenmeden bir ay once dogum kontrol hapina baslamistim, evlendikten sonrada bir ay kullanmıştım. Doktor onerisi ile. Sonra bıraktım korunmayı, bebek olsa da olur diye düşündük geri cekilme ile ilerledik ama 4 sene olmadi sansimiza :)Merhaba arkadaşlar, yakında düğünüm olacak.. eşimle nasıl korunacağımızı konuşuyoruz. İlk yıllar prezervatif kullanmak istemiyor. Tadını çıkaralım alışalım istiyor. Ben de sigara kullandığım için doğum kontrol hapından çekiniyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim?
Şansa bırakmak beni ürkütüyor, plansız gebelik istemiyorum ki olursa ciddi şekilde tartışırız gibiEvlenmeden bir ay once dogum kontrol hapina baslamistim, evlendikten sonrada bir ay kullanmıştım. Doktor onerisi ile. Sonra bıraktım korunmayı, bebek olsa da olur diye düşündük geri cekilme ile ilerledik ama 4 sene olmadi sansimiza :)
O zaman doğum kontrol hapi en mantıklısı, doktorunuzla görüşün belki deri alti vs onerirŞansa bırakmak beni ürkütüyor, plansız gebelik istemiyorum ki olursa ciddi şekilde tartışırız gibi
İstemiyoprezervatif?
İlaç mı migrene sebep oldudoğum kontrol hapı sigara içenler için ayrı var ben kullandım ama migrenim çıktı sonradan be kestik mecburen hapı. benim 6.5 aylık bebeğim var prezervatif ile korunuyoruz. hormon iğneleri var ama doğum kontrol hapıyla aynı mantıkta çalışıyor o yüzden önermem.
geri çekilme yöntwmi hem çok riskli hem de asıl öyle zevki çıkmıyorbiz prezervatifte de gayet keyif alıyoruz bu arada
Hapa soğuk değilim sigara içenler ailesinde inme olanlarda pıhtı ihtimali varmış ondan korktuğumdan içemiyorumE prezervatif istenmiyor hap istenmiyor onu istemem bunu istemem seneye agu gugu konusursunuz boyle giderseniz
hayir migren hep varmış ama bilmiyorduk. ilacı 3 ay kullandım ve cok siddetli baş ağrılarım oldu. doktorum da nörolojiye yönlendirdi. migrenim varmış. ama ilaç öncesinde de nadir de olsa siddetli baş ağrılarım olurdu. ilactan sonra haftada 3 gün falan baş ağrım oluyordu ve cok siddetliydi. doktorum hemen kesti ilacıİlaç mı migrene sebep oldu
Onun dışında bir yan etkisi var mı benim bildiğim migrenim yok ama çok kötü yorumlar okudum en azından 1-2 yıl kullanabileceğim bir yöntem lazım çünkü sonrasında kullanması için kaçışı yok korun dedimhayir migren hep varmış ama bilmiyorduk. ilacı 3 ay kullandım ve cok siddetli baş ağrılarım oldu. doktorum da nörolojiye yönlendirdi. migrenim varmış. ama ilaç öncesinde de nadir de olsa siddetli baş ağrılarım olurdu. ilactan sonra haftada 3 gün falan baş ağrım oluyordu ve cok siddetliydi. doktorum hemen kesti ilacı
var ya beni psikolojik olarak mahvetmisti ilaç. sonucta vücuda sentetik hormon veriliyor. ben nefret ediyordum o dönem herkestenOnun dışında bir yan etkisi var mı benim bildiğim migrenim yok ama çok kötü yorumlar okudum en azından 1-2 yıl kullanabileceğim bir yöntem lazım çünkü sonrasında kullanması için kaçışı yok korun dedim
Olan da var olmayan da ufacık kazayla hamile kalan da riske gelmezderi altı implant kullanabilirsiniz.
Biz prezervatif ve geri çekme yöntemi ile korunmuştuk. çocuk isteyince bıraktık. 1 yıldır olmuyor. yani ha deyince de çocuk olmuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?