Bebek Beslenmesi Hangi Meyve ile Başlayayım?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

yusuf08042011

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2011
26
1
36
Ankara
Oğlum 4. ayını yeni bitirdi. anne sütü yanında mama takviyesi yapıyoruz. doktorumuz ek gıdaya geçmemize karar verdi. meyvelerden başla 2 hafta sonra yoğurtta verirsin dedi. Bense hangi meyveden başlayacağıma karar veremedim. hergün farklı meyve mi vermeliyim. yoksa her hafta bir meyve mi vermeliyim. bu konu ile ilgili bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Oğlum 4. ayını yeni bitirdi. anne sütü yanında mama takviyesi yapıyoruz. doktorumuz ek gıdaya geçmemize karar verdi. meyvelerden başla 2 hafta sonra yoğurtta verirsin dedi. Bense hangi meyveden başlayacağıma karar veremedim. hergün farklı meyve mi vermeliyim. yoksa her hafta bir meyve mi vermeliyim. bu konu ile ilgili bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

canım bence önce tek tek ver..1 hafta sonrada karıştırmaya başla..
armut,elma havuç ve muzu güvenle verebilirsin ama muzu az ver..kabızlık yapabilir..
sonrada şeftali ve kayısı..
ben hiç tek tek vermedim ama..
ilk önce elma armut muz ve havucu cam rendede rendeleyip,küçük bir tülbentten süzdüm.
hatta benim ağız mendilim tülbenttendi ondan süzdüm..
kısa bir süre sonrada süzmeden verdim..
şimdi ise elma armut havuç muz şeftali kayısı ve havucu aynı anda cam rendeden rendeleyip veriyorum..
öncelikle elma ve armutla başla..

Ben elmayla başlamıştım ama alerji yaptı, alerjiyi neyin yaptığını anlamak için tek tek başlamak lazım en az 3 gün aralıklarla yeni bi meyve vermelisin. Şimdi havuç, şeftali veriyorum onları daha çok sevdi. Başlarda tülbentle süzüyordum artık püre kıvamında veriyorum ama mutlaka cam rende kullanmalısın

tek tek ve her yeni verdiğin meyve arasında en az 3-4 gün olmalı.alerjik bir durum olursa farkedilmek için şart.mevsim meyvelerini dene.bizim kışa geldiği için elma ile başlamıştık ama şimdi şeftali,kayısı,üzüm verebilirsin.ama çok az yani 1-2 kaşıkla başlaman gerekiyor.giderek miktarını arttırıyorsun.havuç suyuda verebilirsin.kavun olabilir.ama mesela muz 6.aydan kivi de 7.aydan sonra veriliyor.daha bağırsakları tam gelişmediğinden bunun gibi meyveler ağır gelir.özellikle muz kabız yapabilir.kayısı vereceksende çok verme.

merhabalar öncelikle cam rende kullanmanızı öneririm. besinler,in viamin değeri için .

ve ilk önce suları ile başla yani rendele ve süz daha sonra süzmeden ver. tek tek ve az az verki alerji yapıyormu bak.

ilk önce önerilen meyveler elma ve şeftali kayısıda bu mevsim için uyun .
minişe şimdiden afiyet olsun.

ben daha farklı bir öneride bulunayım.... dr unada sor istersen.... ilk olarak yani ilk tat olarak sebze püresiyle karşılaşsın... böylece sebzeye yatkınlığı daha kolay olacak... düşünsene şeftalinin kayısısnın lezzetine varan bebeğin tatsız tuzsuz sebze püresine mırın kırın edecek... şimdiki aklım olsaydı ilk tat olarak meyve değilde sebze püresiyle başlardım... ara dr a bir sor derim naçizane... sevgilerle...........

Back
X