Hangi sebzeleri çiğden derin dondurucuya atıyorsunuz ve memnunsunuz?

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
Ya ön işlemden geçirmek bana çok zor geliyo, bezelyeyi, taze fasulyeyi, taze barbunyayı çiğden , temizleyip, yıkayıp, kurutup atsam mı dersiniz?:26:
Sizin çiğden attığınız ve tadındanda memnun kaldığınız sebzeler neler
:26:

hepsini çiğden atıorum ve gaayet güzel oluyor..

Ispanağı yıka dilimle derin dondurucuya at

bezelyeye bişey olmuyo ama fasülyenin tadı bozuluyor

Fasulyeyi denemedim ama bezelye ve barbunya gayet güzel oluyor.

Benim yerim müsait domatesleri olduğu gibi donduruyorum. Dondurucudan çıktıktan kısa süre sonra rende veya doğraması çok rahar oluyor. Rendelenip torba içinde de konabilri tabi.

Ayrıca dolmalık biberi yıkayıp tepesini kesip, temizleyip donduruyorum. Doldururken de donuk olunca tencerinin içine yerleştirmesi çok rahatıma geliyor.

Enginar da iyi oluyor.

önerilerinize teşekkürler kızlar

senacım domatesi denicem
dolmalık biber hiç aklıma gelmemişti onuda denemeliyim, kışın çıkanların hiç tadı olmuyo çünkü
:13:

Domates, sivri biber ve kırmızı biberi küçük küçük küpler halinde doğrayıp koyuyoruz.
Bezelye, barbunya, bamya, enginar, vişne taze çiğden deepfreeze koyduğumuz sebze ve meyveler.
Kabakları dolmalık olarak oyup koyuyoruz, çiğden doğrayıp yemeklikte koyabilirsiniz.

Ben Taze fasulyeyi Barbunyayı temizleyip doğrayıp Üzerine dometesi rendeleyip biberi de doğruyorum Hafif tencere de soteleyip soğuduktan sonra deepfreze atıyorum
Dolma biberi içini çıkardıktan sonra hafif sıcak suya batırıp soğuduktan sonra öyle koyuyorum.sıcak suya batırdıktan sonra daha çok koyabiliyorsun
Biberi ve domatesi küçük küçük doğrayıp hafif soteledikten sonra poşetlere koyuyorum Sotelemezsem Gerek Fasulye gerekse biber buruk oluyor.
Taze asma yapraklarını da sıcak suda döndürüp soğuduktan sonra poşetleyip kaldırıyorum.
Çilek,vişneyide temizledikten sonra poşetine biraz toz şeker koyup öyle deepfreze atıyorum.
Önceden bende hep çiğ olarak atardım ama çiğle hafif sotelemenin arasındaki farkı anlıyorsun Yalnızca bezelyeyi hiç sotelemeden koyuyorum

arkadaşlar super fresh vs gibi markaların dondurulmuş ürünlerinde hepsi çiğden hiç bir işlem görmeden donduruluyor açıkçası dolabım tükenince onlara talim ediyorum ve çok memnunum taze fasülye bamya bezelye barbunya..
yalnız ben bamyayı koyarken hafif pişiriyorum hiç kaşık sokmadan sallaya sallaya. soğanını kavurup salça domates vs ne koyuyorsam koyup bamyaların rengi değişene kadar pişirip limonunu koyup öyle kaldırıyorum..mmmmmmmm lezizz..

domates biber bezelye barbunya dolmalık biber çiğden atılmalı zaten.
ama fasulye patlıcanön işlemden geçmeli yoksa kötü oluyor.

domates biber bezelye barbunya dolmalık biber çiğden atılmalı zaten.
ama fasulye patlıcanön işlemden geçmeli yoksa kötü oluyor.

Dolmalık biberin çekirdeklerini çıkarıp yıkayıp kurutup mu donduruyorsun yoksa direkt pazardan aldığın gibi mi, ya da sadece yıkayarak mı? Bir de dolmalık biberin içini de doldurup öyle dondursak tadı nasıl olup acep, deneyen var mı ? :26:

dolmalık biberleri dolduracakmışız gibi hazılıyoruz, önce tümden yıkanmalı sonra sapları çıkarılmalı içinde kalan çekirdekleri arkasına vurularak temizlenip kurumaya bırakılmalı sonrada dondurucuya atılmalı, kşın dolma yaparken çok pratik, dolma içini hazırlayıp dondurucudan biber çıkarılmalı ama buzu çözülmeden doldurulmalı ve hemen pişirilmeli.

dolma içi doldurup atılınca çirkin oluyor pirinçler lapa lapa oluyor ama sarma sarılıp pişirilince atılıp sonra çıkarıp pişirilince güzel oluyor.

Aklıma gelen bir kaç şey daha.

Taze yaprak, sadece yıkıyorum ve fazla kurutmadan bir kerede kullanacağım miktar kadar torbaya koyup atıyorum dondurucuya. Çok kuru olursa parçalanıyor. Tuzlu sudan çıkmış yapraktan artanını, ya da sarmak üzere haşlanmış lahananın artanını da tobaya koyup dondurucuya attığım oluyor. Kullanılacağı vakit kaynar suya atıp kullanıyorum.

ay evet yaprak gerçekten daha güzel oluyor salamuradan, çiğden bende atıyorum onu:13:

Bamyayı güzelce yıkayıp temizleyip,üzerine limon da sıkarak öyle deepfreze atıyorum.Şu aralar yaprak,Bezelye,Bakla alıp dondurmanın tam zamanı.

Domatesleri küçük küçük doğrayıp buzluğa atabilirsiniz.
Mısırı haşladım ikiye böldüm buzdolabı poşetinde havasını alıp attım çıkınca 1 kez kaynatıp yiycem
Bezelye attım
dolmalık biberleri doldurdm buzdolabı poşetine attım mükemmel oluyor

ben çiğden patates attım.küp küp doğrayıp .çok da fazla beklemedi aslında birkaç gün sadece..
ama sonuç hüsran..birdaha koymayacağım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…