Hangi sehirde yaşayacağız biz?

blleg

Sevmekle başlar her şey
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2015
2.599
1.547
Merhaba hanimlar.. Size bir sey danismak istiyorum. Biz erkek arkadasimla unide tanıştık. Ve sevgili olduk. İşleri biraz ciddiye bindirecegimiz zaman yasayacagimiz sehir sıkıntı cikaracak. Cunku ben ankaradayım o benden daha uzak ve kucuk bi sehirde oturuyor. O ankarada yaşamak istiyor ama ben birazda kendime cekmis gibi hissederim diye yanaşamıyorum. Onun ailesinin yakininda otursak da ben kendi ailemi cok ozlerim. Sirf ozlememek icin baska bi sehirde daha iyi bi uniye gitmedim. Ailem izin veriyordu maddi imkanimiz da vardi. Aileme çok duskunum. Ama o yaklasik 6 senedir hep ailesinden uzak okumuş. Şimdi sizce ankarada mi yasamaliyiz yoksa onun ailesinin sehrinde mi yada baska bi sehirde mi?

naçizane tavsiyem ilk yıllar sizin ailenize yakın bir yerde oturun.. kızların evliliğe adapte süreci erkeklerinki kadar kolay olmayabiliyor.. daha sonra, evliliğiniz biraz oturaklaşınca karar verirsiniz başka bir şehre gitmeye..

Herkes eşinin ailesinden fersah fersah uzak yerde yaşamak için can atarken, üstelik sevgilin istememesine rağmen onun ailesinin şehrinde yaşamayı düşünmen bile hata. Çocuğu Ankara'ya gelmesi için sen zorlasan belki tedirgin olmanı anlarım ama zaten kendisi teklif etmiş. Sorun etmeni gerektirecek bir durum yok bence. Dertsiz başına dert açmak mı istiyorsun?

Ankara'da yaşama imkanınız varsa kaçırmayın derim.
Aile işin içine girecekse iki aileyede mesafeli olmak en iyisi. Evlenirsen eşinin ailesinin olduğu yerde yaşama asıl sıkıntıyı o zaman çekersin çoğunluk öyle anlatıyor

Herkes ailesine duskundur ama bunun dengesini kurmak gerek umarım ailenize olan aşırı duskunluk evliliginizde sorun çıkartmaz.ankara da kalmak istiyormuş zaten çok karıştırmayın o da okeylediyse. ama eşinizin ailesinin yaninda mutlu olacağınızi sanmıyorum.

Alışık oldugunuz buyuk şehırden kucuk ni şehre gecmek zaten yeterınce buyuk bi sorun. Ama aildnize düşkünlüğünüzü sınırlayın bağımlılık halıne getrmeyın derım evliliğin sağlığı için.

Biz eşimle ikimizin yaşadığı ülkeden farklı bir ülkede tanıştık. Ben onun ülkesine gitmek istemediğimi, ailemden ayrılmak istemediğimi söyledim (üniversite okuyordum, aynı şehirde ama ayrı evde yaşıyordum ailemden) ama bir kere bile eşime gel benim ülkemde yaşa demedim.
Eşim kendi isteğiyle evlenip yanıma geldi, ailemle aramda 2 blok var şu an, çok yakın oturuyoruz. Özellikle çocuk olduktan sonra bulunmaz bir nimet oldu benim için.
Bence Ankara' ya gel diye ısrar etmeyin ama kendi gelmek istiyorsa bırakın gelsin. Erkekler adapte olma konusunda bizden çok daha iyiler. Ben 4 senelik evliyim, eşim buraya çok çabuk alıştı, Türkçe öğrendi, aileme anne-baba diyor ve çok seviyor, kültürümüze uyum sağladı falan ama ben gitsem muhtemelen bu kadar kolay adapte olamazdım.

Sorun ileride bana sıkıntı çıkarır mi yoksa cikarmaz mi? Doğru olur mu, haksizlik olur mu bundan bahsettim

Hiç bi sorun çıkarıcağını sanmıyorum.Çünkü birincisi erkekler kadınlar gibi değil aile konusunda,ailesine halatla bağlı olan bazı istisnalar olsada normali öyle değil yani.İkincisi yarın bi gün Ankarada olması kendisi için sorun çıkarsada sizi suçlayamaz çünkü siz ''Yok ben asla gelmem illa sen geliceksin'' gibi bi baskı yapmamışsınız.Kendisi kendiliğinden böyle bişeyi kabul etmiş.Üstelik Ankarada daha çok iş imkanı olduğunu düşünürsek,bence zaten olması gereken bu.

X