hangi sektörde çalışmalıyım karar vermem lazım

Sirine_4553

Guru
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2007
1.703
504
323
İzmir
kızlar merhaba öncelikle sizlerin fikirleri benim için çok önemli fikirlerinizi merakla bekliyorum.
Eşim tayin oldu şark illerinden birine gidiyor.
ben özel bir firmada çalışıyorum yaklaşık 3 senedir.yoğun bir iş ortamım olmasına rağmen çalışma saatlerimiz uzun olmasına rağmen seviyorum işimi.
eşimin tayini sebebi ile tayin olduğu ildede çalıştığım firmanın bir kolu olduğu için işime bu ildede devam etme imkanım var.
bildiğim deneyim kazandığım işe başladığımda yabancılık çekmeyeceğim bir sektör.
eşimin tekrar tayin durumundada gideceğim ilde rahatlıkla çalışma imkanı bulabilirim.
fakat eşimin tayin olduğu ilde otomotiv sektöründe bir iş buldum.
bana uygun pozisyon olarak satış destek kısmını uygun gördüler.satış sonrası kasko işlemlerine fatura düzenlemelerine ait işlemler yapılacak.çalışma saati benim kendi işime nazaran daha kısa.
servis yemek imkanları var.yoğun bir iş yeri değil.fakat deneyim kazanmadığım için ya başarılı olamazsam korkusu var içimde.
iş başvurusunda bulunmuştum.müdür farklı bir ilde olmam sebebi ile mülakatım için bana 2 hafta müsade verdi.uçakla ayn gün gidip döndüm.daha uçaktan yeni inmişken bir araç gönderip beni aldırdı.iş yerine eşlik ettiler.
mülakat dan ziyade tanışma faslı gibi geçti işgörüşmem .daha önceki personelinden ;firmalarının kemik yapısını oluşturan personelinin ayrılışından dolayı üzgün olduğundan bahsetti.
öncelikle sizi danışma kısmına düşünmüştüm fakat ;referanslarını duyunca satış destek kısmına yani işin mutfak kısmına tabiri mümkünse almak istedim.tayin olup gittiğinizde işi öğrenmiş olacaksınız dedi.
ilerleyen süreçte daha önce sizin şu an da çalışacağınız bölümde eskiden çalışan arkadaşımız yeniden gelirse sizi satış ekibine alabilirim fakat bu sizin performansınızla da alakalı .ben ilk satış sorumlusuydum ardından şefi şimdi müdür oldum .yani sürekli aynı birimde çalışma olasılığınız yok isterseniz yükseledebilirsiniz dedi.
eşime ev bulma konusunda yardımcı olabileceğini hatta ev bulamazsak iş yerinde kalabileceğimiz bir düzen bile kurabileceğini söyledi.
benim taşınma sürecim uzun süreceği için 2 hafta dan uzun bir zamanda verdi.ben katı bir müdür değpilim halden anlarım dedi.çalışacağım ofisi gösterdi kendinize göre düzenlemesini yaparsınız dedi.iş yerini gezdirdi. çoğunluk erkek satış ekibi bir de satış ta bayan var onu direk satışa aldım çünkü daha önce sigorta cılık yapmış ve kendini yetiştirmiş dedi.
çay söyledi ben içemedim tekrar söyledi.1 saat kadar konuştuk.ama ara ara konuşmaktan sıkıldı pc sine baktı filan .sürekli eski çalışma arkadaşlarından bahsetti. geri gelirlerse alırım işe demesi beni ürküttü.
oluşmuş bir düzenleri var .yapamazsam üç gün sonra işten kovulursam benü bu çok üzer.
ve şu anda çalışmaya devam ettiğim firmada çalışma imkanım olmaz.
çalıştığım firmaya ait müdürlerim bana sonsuz referansımız seninle türkiyenin hangi iline gidersen git senin yükseleceğine inanıyoruz dediler.
ama kendi çalıştığım firmanın çalışma saatleri sabah 8.30 aksam 8.30 .ikamet edeceğim il şark ili akşam saati eve dönmem biraz zor.yerli halk diğer illerimize nazaran biraz daha eğitimsiz .laf anlatmak dert dinlemek itraz karşılamak dahada zor.
otomotiv sektöründe ise muhatap olunan müşteri portföyü daha yüksek bir tabaka .çalışma saatleri sabah 8 aksam 6.30 :18:yoğunluk yok kendime ait bir ofisim var .vs vs karar vvermem lazım acilen önerilerinizi bekliyorum.

bir de beni düşündüren otomotiv sektörü ile ilgilenen müdür cv im güncel olmadığını iletişim numarasından bana ulaşamadığını bu sebeble cv mi güncellemem gerektiğini söyledi.ben önemli değil artık işe başladım dedim .olsun siz yineden güncelleyin dediğinde şok oldum buda düşündürdü beni

bence kendi çalıştığınız firma üzerinden devam edin... otomotiv sektöründeki beyefendi biraz kıl gibi geldi bana anlatmalarınızdan böyle ufak bi kıl adam sanki.

kendi işinize devam edin derim.yanlış anlamadıysam sizin için her şehirde çalışma ortamı olacak.
diğer müdürün eski personel gelirse onu geri alırım demesi,sizi yarın öbür gün yarı yolda bırakır gibi geldi bana.

şansa bak :)
benim mesleğim de satış canım korkma neden yapamayasın ki
öğrenilince bal gibide yapılır
sonuçta sen yüzyüze satış yapmayacaksın
iyi karar vermen gerek

kendi işim masa başı müşteri bazlı bilgi işlem tarzında.
otomotiv sektöründede direk satış değil ;satış destek ya müşteriyi ikna edemezsem ya başarılı olamazsam korkusu var .
kendi işimdede ilk zamanlarımı hatırlıyorum uzun bir eğitim maratonu geçirmiştim. bu sayede işe başlarken gönlüm rahattı.
güzel bir aileyiz biz firma olarak ama çalışma saatlerimiz uzun müşteri itrazları olmazsa olmazlardan .stresli yoğun günlerimiz var.
sırf otomotiv sektörünü düşünmemin sebebi çalışma saati az .daha elit kesim müşteriler olacak.daha kendi halinde bir meslek.
benim kendi işimde öğle yemegıne bile cıkmak sıkıntı .cay ıcmeye vaktınız olmuyor.
kısacası 3 yıldır yogun tempolu calısmak benı yordu.sureklı beynen yoruluyorum satıs ekıbımız var sureklı onların sorularınıc evablamak ıslem gırmek ıslem kontrollerı evrak toplamak kontrol etmek gondermek musterılerın ıkna olmaz tavırları.
sanırım kolaya kacıyorum cok karıstım

Bence şu an ki işinizde devam etmelisiniz.
1- Otomotiv sektöründeki müdür size açık şekilde eski personelim gelirse işe alırım demiş sizi bilmem ama beni endişelendirirdi bu sözü...Siz ne kadar başaralı olsanızda ordaki konumunuz eski personele göre şekillenecek..
2- Tamamen farklı bir kültüre gidiyorsunuz...Arkadaşınız,dostunuz ve sosyal hayatınız şu anki yaşadığınız şehirdeki gibi olmayacak zaten bunlara alışma süreci geçireceksiniz yeni ev,yeni düzen,yeni iş hepsi birden ağır gelir bana kalırsa...Psikolojik olarak bunların hepsini birden kaldıramayabilirsiniz...En azından işte uyum sürecini daha kolaylaştırmalısınız ki kendinizi mutsuz hissetmeyesiniz..
3- Tutunki otomotiv sektörüne başladınız ve bir süre sonra bırakmak zorunda kaldınız ya da çıkarıldınız işten...Şu anki işinizide kaybetmiş olacaksınız ve doğuda iş bulmak gerçekten zor...Gideceğiniz yer neresi iş olanakları nasıl bilemiyorum ama batı şehirleri gibi de değildir eminim...

Çalışma saatleri konusunda haklı olabilirsiniz çalışan bayan olunca saatlerin kısa olması büyük avantaj..Belki şu an çalıştığınız işyeriyle görüşüp çıkış saatinizi en azından bir saat geri çekebilirler...

Bence şu an ki işinizde devam etmelisiniz.
1- Otomotiv sektöründeki müdür size açık şekilde eski personelim gelirse işe alırım demiş sizi bilmem ama beni endişelendirirdi bu sözü...Siz ne kadar başaralı olsanızda ordaki konumunuz eski personele göre şekillenecek..
2- Tamamen farklı bir kültüre gidiyorsunuz...Arkadaşınız,dostunuz ve sosyal hayatınız şu anki yaşadığınız şehirdeki gibi olmayacak zaten bunlara alışma süreci geçireceksiniz yeni ev,yeni düzen,yeni iş hepsi birden ağır gelir bana kalırsa...Psikolojik olarak bunların hepsini birden kaldıramayabilirsiniz...En azından işte uyum sürecini daha kolaylaştırmalısınız ki kendinizi mutsuz hissetmeyesiniz..
3- Tutunki otomotiv sektörüne başladınız ve bir süre sonra bırakmak zorunda kaldınız ya da çıkarıldınız işten...Şu anki işinizide kaybetmiş olacaksınız ve doğuda iş bulmak gerçekten zor...Gideceğiniz yer neresi iş olanakları nasıl bilemiyorum ama batı şehirleri gibi de değildir eminim...

Çalışma saatleri konusunda haklı olabilirsiniz çalışan bayan olunca saatlerin kısa olması büyük avantaj..Belki şu an çalıştığınız işyeriyle görüşüp çıkış saatinizi en azından bir saat geri çekebilirler...

düşündüklerimi yazmış arkadaş..:31:

ayrıca gideceğiniz ildeki mesai saatleri belki de o ilin şartlarına göre değişiktir %100 aynı mı mesai saatleri.?.
bence değiştirmeyin, ben olsam değiştirmezdim..
görüştüğünüz yetkili çok istikrarlı gelmedi..eski personeli gelirse, güle güle diyebilir size,
risk almazdım garanti işim varken..

eşinin fikri ne?

gorusmeye gıttıgınz yerdekı mudur tutarsız konusmus ben olsam guvenıpte 3 yıllık ısımı bırakmazdım sahsen ...

sanırım rahatım dan cok sonrasını dusunmem lazım .kendı sektorumde ıyıyım kendıme guvenıyorum yukselecegıme ben dahıl bolge mudurlerım de ınanıyor .tayın durumu olmasa ıdı esımın ıstanbulda ıyı bır kadroya gecıs ıcın teklıf almıstım.
esımde aynı ısınde devam et bu yenı ılde calısma duzenını gordukce memnun kalıcaklardır dıyor.
tomotıv sektorunde calısan arkadaslarım var rahat olduklarından ncok sık personel cıkarılmadıgından avantajlarından bahsedıyor.heveslenıyorum ama sanırım en dogrusu kendı ısım

kesinlikle maceraya atılma.
kendi işini bırakma.
bir iş yerinde eski tanınmış personel olmak iyidir. her açıdan. sen daha iyi bilirsin.
herzaman ilk gözden çıkarılacak olan yeni personeldir.
ekonomik durumlar pek parlak değil dünyada malum.
yarın bi gün işten çıkarmalar olabilir.
çok büyük firmalar bile başladılar personel azaltmaya.
sen kendini sağlama al.
neden gerek duydun yeni bir işe anlamadım. maaşı mı daha iyiydi.

ilk mesajla son mesajlar arasındaki farkları bir tek benmi görüyorum?
sanki 2 ayrı kişi yazmış.
tarzlar tamamen farklı

örneğin 12.ci mesajlarda ''i'' yerine ''ı'' kullanılmış..
aynı kişi yazmadı bunları

Son düzenleme:
ilk mesajla son mesajlar arasındaki farkları bir tek benmi görüyorum?
sanki 2 ayrı kişi yazmış.
tarzlar tamamen farklı

örneğin 12.ci mesajlarda ''i'' yerine ''ı'' kullanılmış..
aynı kişi yazmadı bunları

ben sizlerden fikir beklerken kriminal bir incelemeye tabi tutulmam da ayrı bir hoşluk ...
ı iii lere takılmak yerine yorum yapmış daha çok memnun olurdum yorum yapan dan da yapmayana da teşekkür ederimmmmm

az bir zaman kaldı eşim bana bıraktı iş tercihimi fakat ilerleyen dönemde otomotiv sektörüğnde çalışıp işsiz kalırsan hiç ağlama bana gelipte diyor.
benide belli bir müşteri kesimi ile muhatap olmak ,iş yoğunluğunun azlığı ;cezbediyor.
kemikleşmiş bir yapıda yer edinmek zor olsa gerek yeni biş deneyim kazanmak elbette zor ama otomotiv sektöründe ki müdür de seni işten çıkartırım demedi seni satış kısmına aktarabılırım eskı personelım gelırse dedı kı ısı bılen eskı guvenılır persoınelını tercıh edecektır hak verıyorum benıde su an calısmıs oldugum yerde ne kadar ıyı olursa olsun yenı personel alınsa aradan yıl gecse ben donsem mudurum benı ıse alır..
benı dusunduren cv ım guncel olmadıgını dıle getırıp guncelleme yapmam konusunda uyarması oldu.uyardıgınız ıcın tesekkur ederım ama hıse basladım uyelıgımın devamına gerek yok demem ragmen olsun sız guncelleyın demesı ıdı..
o kadar ılgılendıler...gıtmeyecek olursam nasıl bır soylem tarzı ıle bılgı vermem gereklıı

az bir zaman kaldı eşim bana bıraktı iş tercihimi fakat ilerleyen dönemde otomotiv sektörüğnde çalışıp işsiz kalırsan hiç ağlama bana gelipte diyor.
benide belli bir müşteri kesimi ile muhatap olmak ,iş yoğunluğunun azlığı ;cezbediyor.
kemikleşmiş bir yapıda yer edinmek zor olsa gerek yeni biş deneyim kazanmak elbette zor ama otomotiv sektöründe ki müdür de seni işten çıkartırım demedi seni satış kısmına aktarabılırım eskı personelım gelırse dedı kı ısı bılen eskı guvenılır persoınelını tercıh edecektır hak verıyorum benıde su an calısmıs oldugum yerde ne kadar ıyı olursa olsun yenı personel alınsa aradan yıl gecse ben donsem mudurum benı ıse alır..
benı dusunduren cv ım guncel olmadıgını dıle getırıp guncelleme yapmam konusunda uyarması oldu.uyardıgınız ıcın tesekkur ederım ama hıse basladım uyelıgımın devamına gerek yok demem ragmen olsun sız guncelleyın demesı ıdı..
o kadar ılgılendıler...gıtmeyecek olursam nasıl bır soylem tarzı ıle bılgı vermem gereklıı

aradan yıl geçse de müdürün seni işe alır mı.:?
müdürün yerinde duracağından nasıl emin oluyorsun.
evdeki hesap hiçbir zaman çarşıya uymaz canım.
risk alma.

Back
X