• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hangisi mantıklı ?

Eşiniz ne diye mahcup olıyor siz ayrıca 2 kardesinin de hakkı olan evin tasarrufu size kalmadı diye mi?

Karı koca kendi kendinize evin sahibi olmuşsunuz bir de üstüne üstlük insanlar suçlu olmuş. Çok enteresan gerçekten. Köprüleri yakamazsınız çünkü kendi kendinize bir eve bile çıkamıyorsunuz, ne hakla köprü yakacaksınız orası da ayrı tabi.
Allah akıl fikir versin.

1749553039805.webp

merhaba arkadaşlar şöyle bir çıkmazdayız şimdi biz yaklaşık 9 senedir eşimin babasının evinde oturuyoruz kira filan istemedi artık başka eve geçelim dedik bu bayram konuştuk kayınpeder razı gelmedi eşimin iki kız kardeşi var onların da hakkı var vermem dedi ve sağolsun eşim de 9 senedir bu konuyu hiç konuşmadı ben hep sordum '' bak hayatım babanla konuş ev sorunumuz varsa başımızın çaresine bakalım ileride sorun yaşamayalım'' dedim dedim ama gelin görün böyle bir durum oldu şimdi eşim de bana karşı mahcup oldu biz tapu üstüne kalsın başka eve geçelim dedik adam onu da kabul etmedi o an cidden çok sinirlendim ama maalesef yüz yüze bakılıyor köprüleri yıkamıyoruz lakin ailesine güvenim sarsıldı bu 9 senede ne onlar bu konuyu açtı ne eşim açtı şimdi pek birikimimiz yok bir eve geçsek dünyanın kredisi şuan oturduğumuz dairede mahallede pek iyi değil artık kendi evimize geçsek desek dünyanın kredisi çok mu geç kaldık bilemiyorum burda oturmaya devam edip yatırım amaçlı bir daire alıp orayı kira verip oranın kirası ile de borcu ödesek desek o da ne kadar mantıklı ama eninde sonunda babasından da kalsa aile içinde bölüşüleceği için maalesef her durumda ev sorunumuz olacak ve şöyle de bir durum var bizim çocuğumuz yok nasipse bir iki seneye kadar tüp bebek yaptıralım diyorum eğer ev alırsak çok borca girersek bu sefer tüp bebek kalır mı diyorum çünkü o da maliyetli ne yapacağız bilemiyorum beklesek 3,5 yıl daha otursak eninde sonunda yine ev sıkıntımız olacak off inanın çok çıkmazdayım sizlerin fikirleri nelerdir?
Ne kadar ayıp ya, 9 senedir yemişsiniz içmişsiniz. Tapuyumu istediniz anlamadım orayı geçiştirmişsiniz. Oturmuyorsanız kirada olsa gidin başka eve
merhaba arkadaşlar şöyle bir çıkmazdayız şimdi biz yaklaşık 9 senedir eşimin babasının evinde oturuyoruz kira filan istemedi artık başka eve geçelim dedik bu bayram konuştuk kayınpeder razı gelmedi eşimin iki kız kardeşi var onların da hakkı var vermem dedi ve sağolsun eşim de 9 senedir bu konuyu hiç konuşmadı ben hep sordum '' bak hayatım babanla konuş ev sorunumuz varsa başımızın çaresine bakalım ileride sorun yaşamayalım'' dedim dedim ama gelin görün böyle bir durum oldu şimdi eşim de bana karşı mahcup oldu biz tapu üstüne kalsın başka eve geçelim dedik adam onu da kabul etmedi o an cidden çok sinirlendim ama maalesef yüz yüze bakılıyor köprüleri yıkamıyoruz lakin ailesine güvenim sarsıldı bu 9 senede ne onlar bu konuyu açtı ne eşim açtı şimdi pek birikimimiz yok bir eve geçsek dünyanın kredisi şuan oturduğumuz dairede mahallede pek iyi değil artık kendi evimize geçsek desek dünyanın kredisi çok mu geç kaldık bilemiyorum burda oturmaya devam edip yatırım amaçlı bir daire alıp orayı kira verip oranın kirası ile de borcu ödesek desek o da ne kadar mantıklı ama eninde sonunda babasından da kalsa aile içinde bölüşüleceği için maalesef her durumda ev sorunumuz olacak ve şöyle de bir durum var bizim çocuğumuz yok nasipse bir iki seneye kadar tüp bebek yaptıralım diyorum eğer ev alırsak çok borca girersek bu sefer tüp bebek kalır mı diyorum çünkü o da maliyetli ne yapacağız bilemiyorum beklesek 3,5 yıl daha otursak eninde sonunda yine ev sıkıntımız olacak off inanın çok çıkmazdayım sizlerin fikirleri nelerdir?
birincisi adam size evini hibe etmemiş hangi hakla satıp yenisini almak istiyorsunuz? Kardeşleri var yıllardır hiçmi konuşmadınız bu konuları
Beğenmiyorsanız gözünüz yiyorsa gidip kirada oturabilirsiniz. 9 senedir kira vermeden oturuyorsunuz kenara para koysaydınız altınlarla bilmem ne alabilirdiniz.

Konuyu anlamadım. Kayınpederin evini satıp, o parayla kendinize başka bir ev mi almak istiyorsunuz? 9 senedir kira ödememişsiniz, elbette adam haklı. Çocuklarının hepsinin hakkı var evde.

Öte yandan neden hiç para ödemediğiniz bir evden çıkmak istiyorsunuz? Onu merak ettim. Bunca zaman birikim yapmamış olmak da sizin basiretsizliğiniz olmuş.

Özelde tüp bebek yapacaksanız minimum 350 bin tl gözden çıkarın. Tabii ki her adım tek sefer olacaksa ancak bu miktar olur. Atıyorum ilk seferinde tutmazsa, ikinci sefer için yine bir ücret ödüyorsunuz. Ya da ilk seferde yeteri kadar yumurta toplanmazsa ikinci sefer için yine ilaç ve toplama masrafı oluyor vs. Minimum 500 bin tl paranız yoksa kenarda, tüp bebeği devlette yapmayı düşünün. Devlette de tüp bebek biraz zor.
Neden hiç para ödemediği evden çıkmak istediğini ben söyliyim aynısını canım (!) yengem yapmaya çalıştı çünkü.Bu tapu babanın üzerine ya, sattıracak yeni evde tapuyu kendi üzerlerine geçirecekler. Diğer kardeşlerin hakkına da çökmüş olacaklar

Haklı olduğuna inanıyor musun gerçekten?
Ay eski konularına bi bakarsan aklın cikar 😂 Hep hakli, hep mağdur. Bin tane iş konusu açtı şikayet etti her şeyden. Onu yapmam bunu yapmam. Sonra bunun yerine eleman ilanı açtıklarında da şok oldu. Ay neye şaşırdın acaba? Kaç sene girip işe çalışmamış ama haberimiz olsaydı kendi yolumuza bakardık diyor🫠 Ay ne yapacaktı acaba haber olsaydı? O narin baldırlarını kaldırıp işe mi gidecekti? Ev mi alacaklardı? Sanki kp ellerini kollarını baglamis ev almasınlar gibi davranmıyor mu🙄

Ay eski konularına bi bakarsan aklın cikar 😂 Hep hakli, hep mağdur. Bin tane iş konusu açtı şikayet etti her şeyden. Onu yapmam bunu yapmam. Sonra bunun yerine eleman ilanı açtıklarında da şok oldu. Ay neye şaşırdın acaba? Kaç sene girip işe çalışmamış ama haberimiz olsaydı kendi yolumuza bakardık diyor🫠 Ay ne yapacaktı acaba haber olsaydı? O narin baldırlarını kaldırıp işe mi gidecekti? Ev mi alacaklardı? Sanki kp ellerini kollarını baglamis ev almasınlar gibi davranmıyor mu🙄
Bakmaya gidiyorum şu an.😂

biz yaklaşık 9 senedir eşimin babasının evinde oturuyoruz kira filan istemedi artık başka eve geçelim dedik bu bayram konuştuk kayınpeder razı gelmedi eşimin iki kız kardeşi var onların da hakkı var vermem dedi

o an cidden çok sinirlendim ama maalesef yüz yüze bakılıyor köprüleri yıkamıyoruz lakin ailesine güvenim sarsıldı bu 9 senede ne onlar bu konuyu açtı ne eşim açtı şimdi pek birikimimiz yok bir eve geçsek dünyanın kredisi
Siz siz olun kimsenin evini kendi eviniz olarak düşünmeyin, diğer evlatlarının hakkını koruyan kayınpederinize de sinirlenmeye hakkınız yok çünkü adam siz istiyorsunuz diye evini satmak zorunda değil.
9 yıldır tek kuruş kira vermeden oturmuşsunuz, henüz çocuğunuz yokmuş karı-koca çalışıyorsunuz da üstelik, bildiğim kadarıyla arabanız da var, ki kayınpederinizin evinde kira vermeden oturduğunuz için bu arabayı da gönlünüze göre değiştirme fikriniz de vardı birkaç ay evvel.

Oturduğunuz muhitten evden şikayetiniz varsa ya kiraya çıkın ya arabanızı satıp peşinat yaparak ev alın, ki 9 yıldır kira vermeden oturan ve karı-koca çalışan bir ailenin şimdiye kadar en azından 1+1 ev almış olması gerekirdi.

Neden hiç para ödemediği evden çıkmak istediğini ben söyliyim aynısını canım (!) yengem yapmaya çalıştı çünkü.Bu tapu babanın üzerine ya, sattıracak yeni evde tapuyu kendi üzerlerine geçirecekler. Diğer kardeşlerin hakkına da çökmüş olacaklar
Allah böyle insanları islah etsin.

Millet kendini ne kadar akıllı sanıyor ya çüşş demek istiyorum müsaadenizle.. ev almak kolay mı bilmem kaç yıl akılları neredeymiş yemiş içip durmuşlar birikim akıllarına gelmemiş nasılsa evimiz🤬 var deyip başkasının evi üzerinden plan yapmışlar.. insanda biraz utanma olur bu nasıl bir yüzsüzlük.. bu planları gelin hanımın babası üzerinden niye yapmamışlar? Ay sinirim tepeme çıktı bu saçmasapan insanları okuyunca

eşim bana mahçup oldu ne alaka???

ayrıca çoluk yok çocuk yok kira derdi yok neden para biriktirmediniz ki? durumlar o kadar vahimse hiç evlenmeseydiniz keşke. insanlar ömür boyu sizin yükünüzü mü çekmek zorunda? bedava oturuyorsunuz ama ev beğenmiyorsunuz. ayranım yok içmeye..

bu planları gelin hanımın babası üzerinden niye yapmamışlar?
Yanlış hatırlamıyorsam konu sahibinin anne babası vefat etmişti, Allah rahmet eylesin hanımefendiye de sabırlar versin lakin ister kendi anne babamızın ister eş ailesinin evi olsun, kimsenin evi bizim değildir.

Bizlere sadece oturma izni verilmiş ev hakkında söz sahibi değiliz olamayız da, kira vermeden oturun dediklerinde oturmayı seçerseniz Allah razı olsun sayelerinde kira vermiyoruz der dua ederken bir yandan da bunun geçici bir durum olduğunu bilip ona göre hareket edersiniz.
9 yıl az bir zaman değil, bu 9 yılda ekonominin iyi olduğu ev kredilerinin peynir ekmek gibi dağıtıldığı, ev fiyatlarının nispeten ulaşılabilir olduğu ve kredi faizlerinin almayanı döven türden olduğu dönemler geçirdik.

Karı-koca çalışan bir aile yayla gibi bir ev alamasa da 1+1 ev alabilirdi.

eski konulariniz hakkinda birileri yazinca baktim da allah rahmet eylesin, annenizi 2021 yılında kaybetmissiniz. Ankaradaki evini satip iki kardes bölüşmüşsünüz.
bu parayı pesinat alip cok rahat bir ev alabilirdiniz o dönem. neden boyle bir sekilde degerlendirmediniz? ya da ne yaptiniz o parayla? altinda dolarda falan duruyorsa onu pesinat yapip ev almayi deneyebilir misiniz?

*ya da abiniz erkektir diye tüm evin haklarini ona mi verdiniz?

Her şeyi bu kadar ağırdan mı alırsınız çok mu rahatsınız anlayamadım. Yaş olmuş 34, 9 yıllık evlisiniz. 1-2 yıla tüp bebek düşünüyormuşsunuz. Gerçekten çocuk sahibi olmak isteyen biri başkasının evinin üzerine konup daha iyi bir ev satın almaya çalışmak yerine çoktan tedaviye başlardı.

Yok artık.
Nasıl düşünürsünüz böyle bir şeyi?
9 senede birikim yapmalıydınız hatta bu 9 senede kardeşlere kira da vermeliydiniz düşük de olsa.
Nasıl kulağının üstüne senelerce yatıp sonra da tapuyu isteyebilirsiniz?
o konu sahibinin sorunu değil, babanın sorunu. Babası isterse evi boş tutar isterse beleş oturtur, isterse çıkartır satar, sonuçta kendi evi. Baba hayatta olduğu sürece konu sahibinin eşi dahil başka kimsenin hakkı yok ev üzerinde. Ama baba vefat ederse o zaman diğer kardeşlere kira verilir eğer oturmaya devam edeceklerse ve eğer kardeşler kabul ederse.

9 senedir bedavaya otıruyorsunuz köprüyü bir de siz mi yıkacaksınız ? Tabi ki kardeşlerinin hakkı var bir de utanmadan eşin mi mahçup oldu?

eski konulariniz hakkinda birileri yazinca baktim da allah rahmet eylesin, annenizi 2021 yılında kaybetmissiniz. Ankaradaki evini satip iki kardes bölüşmüşsünüz.
bu parayı pesinat alip cok rahat bir ev alabilirdiniz o dönem. neden boyle bir sekilde degerlendirmediniz? ya da ne yaptiniz o parayla? altinda dolarda falan duruyorsa onu pesinat yapip ev almayi deneyebilir misiniz?
Tüp bebek tedavisine de başlayabilirlerdi. Bir evin yarı parasıyla muhtemelen tüp bebeği rahat rahat yaparlardı.

Ben de eski konularına baktım, 2021de ehliyete yazılmış konu sahibi. Muhtemelen evin yarı parasıyla gidip araba almışlardır.

Hayır anlamadığım son konularında araba küçük geliyor diye satıp değiştirmeyi düşünüyorlarmış. Evi barkı olmayan, tüp bebek isteyen iki kişilik bir aileye, araba Ami falan değilse değiştirecek kadar küçük gelmez. Her haftasonu arabayı doldurup dağa bayıra kampa gitmiyorlardır sonuçta.

Ayranı yok içmeye tabiri tam konu sahibi ve kocası için söylenmiş.

Back
X