Anket Hangisi sizin için "anne eli değmiş gibi" bir yemektir?

Hangisi sizin için "anne eli değmiş gibi" bir yemektir?

• Ankete Katılan
    567
Annemin mantısı, anneannemin de çarşaf böreği efsane olur. Yemekleri çok meşhurdur ama çocukluğumda aile boyu yapıp yediğimiz mantıları hiçbir şeye değişmem.

pek sevmesem de kuru fasulye tam anne eli değmiş yemek. herkeste tadı çok farklı

Yaaaa bence anne eli degmiş bütün yemekler çok güzeldir bence ayrım yapmamak gerek çünkü anne asla kötü bir şey yapmaz 🌹

Kurufasulye pilav
Rahmeti anneciğim, canım benim.. Ondan sonra bir daha o lezzeti bulamadım

Bu yapilan yemekleride yapar annem ama Ben direkt zeytinyağli kuru dolma,yağlı köfte, yuvarlama ve güveçte türĺü diyeceğim.
Bunlar genelde dışarıda yapilmayan ve benim yapamadığım yemekler

Bu sabah kahvaltıda menemen yapmıştım. Oğlum kaşık istedi. Herhalde kaşıkla ekmeğe sürecek dedim. Verince attı, bir an şaşırdım. Masterchef e özenmiş. Çok güzel olmuş diye kaşık attım diyor🤣Gerçekten annelerin yaptığı menemen daha güzel oluyor. 😍
benim babam menemeni şahane yapardı. minicik doğranmış kuzu etiyle muhteşem olurdu. bir de bulgur pilavını.... ona da bazen minicik kuzu eti koyardı, domatesli soğanlı biberli.... bulgur pilavını sulu bırakırdı., tadı çok güzel olurdu. onun elinden sevdiğimiz için evde menemen ve bulgur pilavını babam yapardı. Allah rahmet eylesin 🤲🏻

bu konu beni cidden dağladı annem demans olsu ve artık yemek yapamıyor annemın yemekleri hepsi güzeldi sarması poğaçası keki taze fasulyesi hele pırasa yemeği ahhhhhh Annem hayatta ama elinden yemek yeme şansım yok.deselerki annen yemek yapacak bütün servetimi dökerim....bazı şeyler maalesef parayla alınmıyor

Annelerimizin elinin değdiği her yemek harika ama illede biri denirse köfte patates derim.Sağ olanlara sağlklı ömür ve ölmüşlerimizide Allah rahmet eylesin.

Back
X