Hangisi?

Görücü usulü mü? Flört ederek mi?

• Görücü usulü

OY: 5 29,4%
  • Flört ederek

OY: 12 70,6%

• Ankete Katılan
    17
  • Anket Kapalı .

Zibidi_

Musmutlu bir hayat çabası
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2014
416
195
kaç zamandır bakıyorum görücü usulü evliliklere hep öcü gibi bakılıyo? Görücü usulü denince kim ne düşünüyo merak ettim.

Öncelikle ben söyleyeyim. Ben eşimle görücü usulü tanıştım yani bizi tanıştıran bi aracı vardı biz görüştük aileler tanıştı. Yani aileler kararı bize bıraktı biz olur dedikten sonra nişan yaptık ve 6 ay sonra evlendik çok da mutluyuz.

Mutluysanız bu anketi acmanızdaki amaç ne? Severek evlenseydim daha mı mutlu olurdum diye merak mı ettiniz?
Konuyla ilgili mutlak doğru olduğunu sanmıyorum. Doğru insanı bulmak önemli olan, nasıl karşılaştığınızın önemi yok bence.

Görücü usulü var, görücü usulü var.
Siz tamam demişsiniz, size söz hakkı düşmüş yani.
Mesela benim aklımda canlanan usul, babaannemlerin zamanındaki gibi, "kısmetin var, evleneceksin" denmiş, evlenmiş. Ne flört var, ne anlaşma var.

Biri aracı olur, kafa yapılarınız uyar, anlaşarak evlenmiş olursunuz.
Ben bundan ya da flörtten yanayım.

Mutluysanız bu anketi acmanızdaki amaç ne? Severek evlenseydim daha mı mutlu olurdum diye merak mı ettiniz?
Konuyla ilgili mutlak doğru olduğunu sanmıyorum. Doğru insanı bulmak önemli olan, nasıl karşılaştığınızın önemi yok bence.
Hayır mutluyum ve aksini yaşayacakken vazgeçtim yani direkten döndüm benim merak ettiğim konu forumda kaç kere fark ettim olumsuz bi evlilikte görücü usulü mü diye sorulmasını. Görücü usulü bu kadar mı kötü algı yaratıyo diye.
Anketin sebebi de herkesin düşüncesini tercihini merak etmem

Görücü usulü var, görücü usulü var.
Siz tamam demişsiniz, size söz hakkı düşmüş yani.
Mesela benim aklımda canlanan usul, babaannemlerin zamanındaki gibi, "kısmetin var, evleneceksin" denmiş, evlenmiş. Ne flört var, ne anlaşma var.

Biri aracı olur, kafa yapılarınız uyar, anlaşarak evlenmiş olursunuz.
Ben bundan ya da flörtten yanayım.
Bu zamandaki görücü usulünden oluşan algıyı merak ettim işte. Eskilerin görücü usulünü bende onaylamıyorum ama zaman ve şartlar değiştiriyo bazı şeyleri

Hayır mutluyum ve aksini yaşayacakken vazgeçtim yani direkten döndüm benim merak ettiğim konu forumda kaç kere fark ettim olumsuz bi evlilikte görücü usulü mü diye sorulmasını. Görücü usulü bu kadar mı kötü algı yaratıyo diye.
Anlıyorum ama dediğim gibi mutlak dogru yok bu konularda.
Karşınızdaki yanlış kişiyse, nasıl tanıştınız önemi olmuyor yada doğru kişiyse illaki görücü usulu yada flört iyidir diyemeyiz.
Bu ankette kişilerin şansları hakkında bilgi verebilir size, kesin doğruya ulaşamazsınız

ben fark göremiyorum ya.. . . eskiden görücü usulü olurdu ve kadının hayır deme şansı yoktu evet dediyse daha sonra hayır diyemezdi. . ama şuanda birileri aracılığıyla oluyo tanışıyosun anlaşıyosan nişan yapıyosun flörtten farkı yok bence

kaç zamandır bakıyorum görücü usulü evliliklere hep öcü gibi bakılıyo? Görücü usulü denince kim ne düşünüyo merak ettim.

Öncelikle ben söyleyeyim. Ben eşimle görücü usulü tanıştım yani bizi tanıştıran bi aracı vardı biz görüştük aileler tanıştı. Yani aileler kararı bize bıraktı biz olur dedikten sonra nişan yaptık ve 6 ay sonra evlendik çok da mutluyuz.
Evli değilim ama görücü usulü evliliğede karşı değilim,eski zaman görücü usulü evlilikle şimdiki zamanın ki bir değil.Arkadaş ortamında da birbirlerine yakıştırılıp tanıştırılan çiftler var onlarda görücü usulü oluyor bana göre,yada internet ortamında tanışıp evlenenlerde bir nevi görücü usulü oluyor çünkü net ortamında da yapılan evliliklerde de bilgisayar ve internet aracı olmuş oluyor bana göre.

Amaaaaaaaannnnn peeefff. :)

Flort usulu evlenenleri de goruyoruz burada, 5 senelik sevgilisiyle evlenmis ama nasil problemleri var.

Su daha iyi bi evlilik ya da mutlu olma secenegi diye bir sey yok ama bu konularda.

Ben bazen dusunuyorum gorucu usulu en guzeli. En azindan iki tarafin da niyeti belli. Bi ortak amac var. :p Begenirsen biraz devam eder sevgililik donemi yasarsin ve fikirlierin de uyusursa evlenir gidersin. Mis. :)

Konu sahibi ayrica, berdel falan filan dememis. Sanki ailesi zorlailk isteyene, rizasi olmadan baslik parasi verilir gibi bi mal gibi kadinin istenmesinden bahsetmemis.

Millet de laf sokmaya yer ariyor.

Görücü usulunde çiftler birbirlerini yeteri kadar tanımıyorlar bence. Muhakkak iki birbirine uygun olduğu düşünülen insan tanıştırılıyor ama evliliğe giden süre çok kısa. Siz mesela 6 ay kafelerde buluşarak ne kadar tanıyabildiniz eşinizi? Ondan sonra aynı evin içine girince farklı huylar, farklı davranışlar ortaya çıkıyor, gelsin kavga gürültü.

Ayrıca bir ilişkiye evlenmek için başlamak bana saçma geliyor. Benim bakış açıma göre bir adamı seversin, anlaşırsın evlilik ardından gelir. Ama hadi biz evlenebiliriz gibi görünüyor birbirimizi tanımak için azıcık takılalım mantığı bana ters.

ne o,ne bu,ne şu;bence en güzeli hiç evlenmemek,datlu datlu hayatını yaşamak :KK70:

gorucu usulu ille kotu degil tabi ki, sadece kotu bir evlilik yasanmissa, direk "gorucu usulu mu? " diye sorulmasinin sebebi, insanlar aile baskisiyla birbirini iyi taniyamadan evlenmek zorunda kalmislardir diye dusunulmesi.

e yalan da degil, aileler bir birlikteligin bastan itibaren icinde oldugunda, acele etmeler, biran once basgoz etme derdi de beraberinde geliyor.

Evli değilim ama görücü usulü evliliğede karşı değilim,eski zaman görücü usulü evlilikle şimdiki zamanın ki bir değil.Arkadaş ortamında da birbirlerine yakıştırılıp tanıştırılan çiftler var onlarda görücü usulü oluyor bana göre,yada internet ortamında tanışıp evlenenlerde bir nevi görücü usulü oluyor çünkü net ortamında da yapılan evliliklerde de bilgisayar ve internet aracı olmuş oluyor bana göre.
Tabi sizin düşüncenize herkesin düşüncesine saygım var. Bilgisayar ve internet biraz farklı mesela bana göre görücü usulüne katamıyorum

Görücü usulunde çiftler birbirlerini yeteri kadar tanımıyorlar bence. Muhakkak iki birbirine uygun olduğu düşünülen insan tanıştırılıyor ama evliliğe giden süre çok kısa. Siz mesela 6 ay kafelerde buluşarak ne kadar tanıyabildiniz eşinizi? Ondan sonra aynı evin içine girince farklı huylar, farklı davranışlar ortaya çıkıyor, gelsin kavga gürültü.

Ayrıca bir ilişkiye evlenmek için başlamak bana saçma geliyor. Benim bakış açıma göre bir adamı seversin, anlaşırsın evlilik ardından gelir. Ama hadi biz evlenebiliriz gibi görünüyor birbirimizi tanımak için azıcık takılalım mantığı bana ters.
Sizin fikriniz saygı duyarım
Görücü usulünde aracı iki tarafı tanır tanıştırır. Aracıya olan güven karşı tarafa güveni sağlar zaten. Aileler gençler tanışır olursa olur olmazsa olmaz.
Benim için temel kriterler vardı eşimde onları görüp tamam deyince beklemeninde gereği yoktu. Biz 6 boyunca evlilik hazırlığı yaptık doğru dürüst gezemedik bile ama tüm ihtiyacımızı da beraber aldık. Ayrıca ne kadar uzun görüşürsen görüş aynı yatağa girmeden tam anlamıyla tanıyamazsın kimseyi diye düşünüyorum

Sizin fikriniz saygı duyarım
Görücü usulünde aracı iki tarafı tanır tanıştırır. Aracıya olan güven karşı tarafa güveni sağlar zaten. Aileler gençler tanışır olursa olur olmazsa olmaz.
Benim için temel kriterler vardı eşimde onları görüp tamam deyince beklemeninde gereği yoktu. Biz 6 boyunca evlilik hazırlığı yaptık doğru dürüst gezemedik bile ama tüm ihtiyacımızı da beraber aldık. Ayrıca ne kadar uzun görüşürsen görüş aynı yatağa girmeden tam anlamıyla tanıyamazsın kimseyi diye düşünüyorum
Ama karşı taraf o kişinin duygusal ilişkilerinde nasıl olacağını bilemez ki. İyi insandır, iyi arkadaştır, iyi akrabadır ama iyi koca mıdır iyi baba mıdır? Siz flört bile etmemişsiniz anlattıklarınıza bakılırsa. Ne mutlu ki şanslıymışsınız.

Buraya göre biraz aykırı bir düşünce tarzı farkındayım ama ben zaten aynı yatağa girmeden evlilik yapılmasına karşı bir insanım. En azından çiftler birlikte tatile gitmeli bir hafta on gün kesintisiz zaman geçirmeli diye düşünüyorum. Bir adamı her yönüyle tanımadan evlenebilecek, evliliğe karar verebilecek bir yapım yok. O yüzden görücü usulu bana ters.

işte siz olur dedikten sonra görüşülmüş nişan olmuş.
hala bir çok yerde devam ediyordur eskiden bununla evleniceksin dediler mi bitti. asıl görücü usulü budur.
bir komşu teyzem var sadece fotoğrafını görmüş işte bununla evleniyorsun demişler.

Şahsen ben flört ederek evlenmekten yanayım.
Herşeyin doğal akışına uygun ilerlemesi bana daha güzel geliyor.
Flört dönemindeki heyecanlar,gece buluşmaları,ailelerden gizli tatil kaçamakları benim için çok özel anılar.
Belki o dönemler biz ayrı yapamayacağımızı anladık ve evlenmeye karar verdik diye düşünürüm. Çünkü ciddi başlayan bir ilişkimiz yoktu.

X